T O P I C R E V I E W |
Markos |
Posted - 10/03/2010 : 12:56:29 Zbog velikog broja slika koje se postavljaju na aukcije, odlučio sam obrisati sve slike starije od godinu dana (gleda se datum postavljanja slike na aukcije). Dakle, ako mislite da ću time izbrisati neke od vaših slika iz aukcija koje još nisu prodane, imate dva tjedna vremena da te slike spremite kod sebe (i onda ih ponovno dodate). |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
hua |
Posted - 29/03/2010 : 14:52:35 Slažem se.
Ali, ipak, ako ti nekad bude dosadno...    |
Markos |
Posted - 29/03/2010 : 12:07:42 Pa evo, rijesis to tako što sortiras rezultate pretrage po broju ponuda, to mi je trenutno najbezbolnije rjesenje:) (tj. ne moram ništa raditi:) ) |
hua |
Posted - 29/03/2010 : 11:59:01 quote: Originally posted by Markos
A dobro, u cemu je problem ovdje? Prikazao ti je sve kineske sekte, tj. sve što si tražio. Ne vidim zasto bi te zanimale samo one koju su prodane. Ali i to mozes lako dobiti, pa sortiras sve po broju ponuda i voila.
Kad postavljam stripove za prodaju hocu da vidim za koliko su ti isti naslovi prodani da bih smislio cenu ili kad osvajam da bih znao koliko "smem" da ponudim da ne ispadnem "smesan" :D. Neprodani stripovi ne govore mi mnogo o vrednosti stripa i prave guzvu jer NEPRODANI SE PONAVLJAJU BEZBROJ PUTA u rezultatu pretrage, a prodani su tu SAMO PO JEDNOM. Bio je ovo samo predlog, moze se i bez toga :D Mogu i tako da sortiram kao sto si rekao, ali ovako mi se ucinilo elegantnije.
Ovo ce nekome da zvuci neozbiljno mozda, ali da napisem: Kod aktivnih aukcija, imao bih uvid sta je bidovano, pa tako skratio sebi vreme za trazenjem kvalitetnih po celoj bazi aktivnih aukcija, jer racunam da ostali znaju da biraju. Isto tako mogao bih da vidim sta je moj prijatelj ili brat uspeo da proda ako me to zanima...
Samo sam predlozio. Nisam nikad pravio web stranice, ti si profesionalac, bolje znas da li je suvisno i da li je komplikovano
:) Pozdrav! |
Markos |
Posted - 28/03/2010 : 23:52:30 A dobro, u cemu je problem ovdje? Prikazao ti je sve kineske sekte, tj. sve što si tražio. Ne vidim zasto bi te zanimale samo one koju su prodane. Ali i to mozes lako dobiti, pa sortiras sve po broju ponuda i voila. |
hua |
Posted - 28/03/2010 : 23:46:32 Cilj je da se ne događa ovo: 2 od 44 aukcije bidovane na stranici, kako tu da pretražujem išta u proslosti  http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Name=kineska%20sekta&City=&Sort=&SortOrder=asc&Country=&Seller=&Action=1&Buyer=&SearchType=2&NameDesc=0&SearchTypeCriteria=AND&aucCategoryID=10&SearchTypeDesc=2&SearchTypeTimeValue=0&SearchTypeTime=0&PageCount=4
Napisao sam i na prethodnoj strani, ali evo da ponovim:

|
Markos |
Posted - 28/03/2010 : 23:43:02 pa i sad svatko moze staviti bilo koju sliku koja postoji negdje na webu. |
Markos |
Posted - 28/03/2010 : 22:35:21 Aha, sad sam shvatio. Hm. Nije tako trivijalno kao što misliš. |
Markos |
Posted - 28/03/2010 : 22:31:16 quote: Originally posted by hua
Ipak, slazete li se da nam je ovo potrebno:
? (ja se slazem samnom)
Umoran sam, odvozio 1500 km u 3 dana, pa mozda zato nisam najbolje shvatio sto točno hoćeš. Ajd, ako ti nije problem, objasni mi još jednom, onako, ko malom djetetu :) |
bihac-una |
Posted - 27/03/2010 : 16:10:06 Posto neznam gdje da postavim ovo,evo ovdje cu Kako bi bilo da neko na ovom sajtu napravi neki okvirni opis o realnom ocjenjivanju.Npr...moderatori da naprave neki topic gdje svatko moze uci i pogledati sta je npr. ocjena 3,4,5 i glanc... Naravno da moderatori to samo urade u suradnji sa expertima sa ovog sajta.Da se nekolicina ljudi dogovore o kriteriju ocuvanosti i kako se treba ocjenjivati a moderatori samo prenesu u djelo i odrade svoj dio posla.Mislim da bi to bilo super,jer ovako ovo je stvarno bez veze,neko ocjenjuje sa ocjenom 5 a u stvari je ocjena 3 itd... Jednostavno,topic sa pravilima kako i sta je otprilike ocjena 3,4 ili 5,pa neka ljudi pogledaju i pokusaju se priblizno drzati tih kriterija,koliko toliko Hvala lijepa |
rgorgiev |
Posted - 26/03/2010 : 20:14:37 quote: Originally posted by bihac-una
Imas pravo Obiwanu No,razlika je u tome da ja mislim da vise nebi bilo ni jedne aukcije
Idemo dalje.....propao pokusaj Komrad revolucije
ali krcka se se!!! |
bihac-una |
Posted - 26/03/2010 : 19:37:47 Imas pravo Obiwanu No,razlika je u tome da ja mislim da vise nebi bilo ni jedne aukcije
Idemo dalje.....propao pokusaj Komrad revolucije |
Obi-wan |
Posted - 26/03/2010 : 17:15:56 quote: Originally posted by bihac-una
Isto smeta i meni,vjecno stoje jedne te iste aukcije koje te cine mrzovoljnim i koje ti oduzimaju volju da uopste dalje pretrazujes po aukcijama.Kupus stripovi koji se trpaju na ovaj sajt kao da je neka kanta za smece,vjecno su tu,niko ih ne kupuje i samo guse ono sto ima nekog smisla.Radi tih stvari sam negdje predlagao da se svaka pocetna cijena koja nije 1 kuna naplati.Time bi se dobilo na vecoj posjecenosti i kvaliteti aukcija.Nazalost nije taj moj prijedlog prosao .Npr ...na Zagor aukcijama je konstantno 2,5-3,5 hiljade primjeraka,od tih 3,5 hiljada vjerovatno samo nekih 1500 su zanimljivi,ostale ne gleda niko.Mozda grijesim,tako mislim .
Pa mozda da se to olaksa i napravi efikasnijim bi bilo dobro da se kao npr.na striparna.com pretrazivanje podijeli i po edicijama,a ne kao sto je slucaj u momentu .....aucije-Bonelli--Zagor...to je to. Bolje bi bilo sigurno da ide aukcije-Bonelli-Zagor-Zlatna serija ili LMS,pa zatim SD ili Ludens...to bi bilo super ali eto slucaj nije. U svakom slucaju bi bilo puno lakse i preglednije nego ovako kako je u momentu
Da se stavi provizija na svaku postavljenu aukciju, broj ponuda bi se sa 25000, vrlo brzo smanjio na 250. Samim tim bi ti kao kupac imao manji izbor. Prodavači ne bi stavljali pa ne bi ni prodali. I na kraju, provizija za održavanje sajta bi se drastično smanjila. To je situacija u kojoj apsolutno nitko ne dobija. Ne možeš aukcije prilagoditi samo jednom čovjeku ili malom broju ljudi, tu treba biti pogodnosti za sve koji žele nešto kupiti ili prodati, a sada je upravo tako... |
Renky |
Posted - 26/03/2010 : 14:04:26
   |
bihac-una |
Posted - 26/03/2010 : 13:59:51 quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by bihac-una
quote: Originally posted by Renky
Oprostite ali koje gluposti!
Hvala lijepa Ali ako je tebi glupost podijeliti aukcije po edicijama npr.,da bi bilo preglednije,tad se pitam u kojem ti svijetu zivis pa da mislis da je to glupost
PS Živin u usranom svitu ali uživam u blagoj klimi.
Hvala lijepa
Sad mi je puno jasnije zasto mislis da su/je glupost/i |
rgorgiev |
Posted - 26/03/2010 : 13:50:03 quote: Originally posted by hua
Zato bi i bila opcija "SVE" ili "SAMO PRODANE"... i jos moze da se doda "SAMO NEPRODANE" :-D
Samo da se Markos oglasi...
Otvori grupu na FB "sakupimo se svi clanovi foruma i ubedimo Marko"  |
hua |
Posted - 26/03/2010 : 13:46:27 Zato bi i bila opcija "SVE" ili "SAMO PRODANE"... i jos moze da se doda "SAMO NEPRODANE" :-D
Samo da se Markos oglasi... |
rgorgiev |
Posted - 26/03/2010 : 13:37:32 quote: Originally posted by hua
Ipak, slazete li se da nam je ovo potrebno:
? (ja se slazem samnom)
Ako hoces da uporedis cene - da. Ali ipak kad nadzes stripove koje trazis, mozes da vidis sta se prodalo, sta nije. A da nervira 10 stranica neprodanih stripova kod potraznje - nervira. |
hua |
Posted - 26/03/2010 : 13:35:03 Ipak, slazete li se da nam je ovo potrebno:
? (ja se slazem samnom)
|
rgorgiev |
Posted - 26/03/2010 : 13:29:28 quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by bihac-una
Hvala lijepa Ali ako je tebi glupost podijeliti aukcije po edicijama npr.,da bi bilo preglednije,tad se pitam u kojem ti svijetu zivis pa da mislis da je to glupost
He he he ( da ne bude uobičajeno hi hi hi ) Izvuka si iz cilog posta detalj koji već postoji samo bi ga možda tribalo nadograditi.
Glupost(i)... recimo...
Da te čini mrzovoljnim pretraživanje ( ma nemoj! ) Kupus stripovi ( začudija bi se koliko ljudi nema para za kupiti ultra mega giga glancer a ŽELE kupiti strip za čitati što bi mu i tribala biti osnovna namjena ) Naplata svega što nije od 1 kune ( Hua je ima više živaca pa je ovo objasnija ) Nepotrebne aukcije ( opet, jesi siguran da ih nitko ne gleda )
Eto par primjera. Ako smeta izraz glupost, znaš da nisan mislija u uvredljivom smislu ( ako misliš, u tom slučaju se ispričavam ) nego je jednostavno... glupost ili besmislica, ako simpatičnije zvuči.
A makedonče momče je samo sve potvrdija i pridoda još nekoliko gluposti besmislica    no opet Hua ima živaca pojasniti neke detalje
PS Živin u usranom svitu ali uživam u blagoj klimi.
Ma to ti je Renky sve samo perspektiva Niko nije rekao da je to ili to ispravnije. Samo sto si ti reko da su gluposti besmislice. Kakav bi ovo svjet bia ako svako prica ono sto drugima odgovara. Onda bi ja nemao svoje, nego bi imao tvoje ili necije drugo misljenje. Meni licno prijedlog Elvisa odgovara, ali to ne znaci da ce tako i biti. Uh, previse je sunca danas da se tema odvuce u blesavi pravac.   |
Renky |
Posted - 26/03/2010 : 13:20:23 quote: Originally posted by bihac-una
He he he ( da ne bude uobičajeno hi hi hi ) Izvuka si iz cilog posta detalj koji već postoji samo bi ga možda tribalo nadograditi.
Glupost(i)... recimo...
Da te čini mrzovoljnim pretraživanje ( ma nemoj! ) Kupus stripovi ( začudija bi se koliko ljudi nema para za kupiti ultra mega giga glancer a ŽELE kupiti strip za čitati što bi mu i tribala biti osnovna namjena ) Naplata svega što nije od 1 kune ( Hua je ima više živaca pa je ovo objasnija ) Nepotrebne aukcije ( opet, jesi siguran da ih nitko ne gleda )
Eto par primjera. Ako smeta izraz glupost, znaš da nisan mislija u uvredljivom smislu ( ako misliš, u tom slučaju se ispričavam ) nego je jednostavno... glupost ili besmislica, ako simpatičnije zvuči.
A makedonče momče je samo sve potvrdija i pridoda još nekoliko gluposti besmislica    no opet Hua ima živaca pojasniti neke detalje
PS Živin u usranom svitu ali uživam u blagoj klimi. |
rgorgiev |
Posted - 26/03/2010 : 13:03:14 quote: Originally posted by kreŠa
Vama dvojici smetaju ti stripovi, meni smeta što ima toliko ludaka koji daju hiljade i hiljade evra za stari papir.
uh, uh, uh. Ja za svoj novac ubijam ljude, i to radim veoma dobro   Znaci taj novac je moj i mogu ga trositi kako hocu. Zamerka ti je mozda u redu, jer ti to mislis, ali nazvati nas ludim, to ti mali nije u redu. Pripazi malo, jer - prociato si kako zaradzujem novac    |
bihac-una |
Posted - 26/03/2010 : 12:54:53 quote: Originally posted by Renky
|
kreŠa |
Posted - 26/03/2010 : 12:45:34 Vama dvojici smetaju ti stripovi, meni smeta što ima toliko ludaka koji daju hiljade i hiljade evra za stari papir. |
hua |
Posted - 26/03/2010 : 12:42:54 Istina, tako bi se pročistile aukcije, ali...
Ipak mislim da je ovo što vas dvojica predlažete extremno skupo za male i NErenomirane prodavce... Ne mogu svi stripovi da imaju početnu cenu 1kn. Nije sve traženo i retko. Često bi samo 1 kupac osvajao za 1kn. Ovo su ipak aukcije "svih stripova", a ne aukcije samo "antikvarnih supertraženih stripova".
Niko novi, niko "mali" se ne bi usudio da prodaje stripove koji vrede 5-20 kuna, jer ne vredi im da plaćaju na primer 5 kn za varijante REZERVA ili KUPI ODMAH... a opet ako stave 1kn neće to mnogo otići uvis za stripove koji vrede 15kn jer nisu retki. Prodaće se za na primer 7kn, što je ispod cene.
Bolja popularizacija cene od 1kn bila bi na primer provizija od 1% umesto 3% za takvu minimalnu početnu cenu od 1kn, ali da sam ja vlasnik sajta to ne bih uradio jer se upravo najtraženiji i najskuplji stripovi bezbolno stavljaju na aukcije s početnom cenom od 1kn.
Opcija za ZS i SD i LMS i LUDENS odvojeno ima smisla, ali tu bi trebalo prekrajali sva stara sortiranja jer ima podele na kategorije. Sada jednostavno u pretrazi dodate reč "SD" ili "Slobodna Dalamacija". Dobra vam je ideja, ali traži promenu baze podataka. Markos nek odluči.
Ova moja opcija mislim da je najamnje zahtevna. Par "flegova" (bitova) se proveri... if.. then... i eto novog kriterijuma za pretraživanje. Dakle, za početak da ne bi gledali istoriju bezuspešno postavljenih istih aukcija ako to ne želimo, da nam se ugradi opcija u pretraživanju:

Što se tiče nezavršenih aukcija, još uvek aktivnih, ovom opcijom perverznjaci koji vole da BIDUJU BIDOVANE aukcije, mogu lakše da pretražuju i zadovolje svoju potrebu.  Ovo razmišljanje "Što da tražim neotkrivenu ženu kad su tuđe proverene". 
Hoće li biti ove opcije, Markose ??? :)) |
rgorgiev |
Posted - 26/03/2010 : 12:34:40 quote: Originally posted by Renky
Zasto gluposti  Kad ti svoje stripove recimo stavis sa rezervnom cjenom, opet mozes da postavis cjenu koju si htia. Isto vazi i za kupi odmah Ali sve ima 2 strane  |
|
|