T O P I C R E V I E W |
radulovic marko |
Posted - 29/12/2010 : 17:35:22 Stvarno mi nikad nece biti jasni prodavci stripova koji krecu od jedne kune i podizu sami sebi cenu .....strasno koliko je to bezobrazno i providno....ko malo bolje prati aukcije vec se zna ko za koga dize,, kad to vise postane toliko ocigledno uvek se pojavi neko novi koji juri iste stripove kao i ti ,i to ne jedan komad nego 50 komada....kako bas da ga interesuju isti stripovi.....strasno me iritira koliko postaje bezobrazno,,,normalno ti stripovi se ponovo pojavljuju nekad kod istog prodavca ,nekad kod drugog koji je prijatelj sa njim...imam par istih stripova u kompijuteru od istih prodavaca koji su NAVODNO prodati..cak sam ih video i kod drugih prodavaca...Nije mi jasno zasto se ne stavi minimalna cena za koju hoces da prodas i cao....postenije prema ljudima koji kupuju stripove....a i kad bas krece od jedne kune nek bude bar posteno .... |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
giant |
Posted - 31/12/2010 : 17:52:43 Hm, meni se desilo 2 dana nazad da sam osvojio LMS 39, a da sam ponudu oddao 1 dan PRIJE, jer kad je aukcija istekla, nije me bilo, jer sam radio. Ponudio sam određeni iznos, koji sam smatrao meni kao limit...ostalo ne dam više ni eura....i cak...imao sam nešto sreće - ali ponavljam, da Zagori ZS ili LMS (pogotovo oni niži brojevi) imaju "veliku" vrednost kupaca kod svih prodavača, jer padaju u oči...tako po očuvanosti kao i po raritetu. Dobro, "veliku" ovisno tko kupuje.....inače i ja sam siguran za neke dogovore o cijenama nekih raritetnih stripova, ali ne sekiram se previše. Tako je bilo i biće i dalje, na žalost....;-) Kupujte samo kod proverenih prodavača. |
Tonka24 |
Posted - 31/12/2010 : 00:57:41 Ja sam tu novi pa mislim da i neman sto reci pratim forum 4 mjeseca tj sajt. ali neki stripovi imaju takvucijenu da zaboli glava...npr.pajini anntik. su vrlo dobro ocuvani stripovi a opet nema snase da se mogu mjeriti sa onim od onog dubca...vjerovatno grijesim i ne zelim nikoga optuziti ali kod tog dubca lms zagor ispod 200 kuna ne racunaj :D je ocuvani su za peticu ali opet....mislim da treba sam procjeniti strip i bidati u zadnji tren kao sto ja radim :D |
Obi-wan |
Posted - 30/12/2010 : 17:17:08 Paranoja nije dobra, vjerujte imam iskustva. Radije pazite kako bidate i nema vas tko prevariti. |
radulovic marko |
Posted - 30/12/2010 : 10:56:50 quote: Originally posted by Markos
Ajd, baš ću napraviti neke statistike da vidim koliko su takve priče pravilo ili izuzetak. A onda možda uspijem na osnovu obrasca složiti neki algoritam koji bi automatski takve stvari prepoznao i reagirao.
Tesko ce ti statistika bilo kako pomoci ,,u pitanju je dil sa ljudima iz drugih drzava i gradova,,,oni kupuju na primer zagore od jednog ,drugog,treceg,,skoro se uvek cilja odredjena grupa stripova,,tako da statisticki nema sanse da dodjes do zakljucka,,mozes da dodjes do zakljucka da je balkan pun kolekcionara sa dubokim dzepom,,,ali nije bas sve i u zagorima ima i drugih stripova kojima se dize cena cak do brojeva 700,800 u obe serije,,,glupo je uopste praviti posao oko toga,,mislim da su realno cene stripova debelo preterane ali strast kolekcionara koja se koristi od jedne grupe ljudi ,proizvela se u veoma dobar biznis ,,,dokle god ima ljudi koji ce pecati mamac to ce trajati,,,kada se trziste suzi ,mislim da ce cene naglo pasti..jer nece moci da se proda a toga ima dosta u stekovima uvek stizu novi i svezi glanceri... ,,od mladje populacije tesko da ce neko dati 100 eura za strip,,,tako da mi malo stariji ,,moramo cekati PECAROSE da se umore a da li ce se umoriti...videcemo...$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ |
feka82 |
Posted - 30/12/2010 : 10:05:39 quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by Obi-wan
Mene neće zajebat, znam koliko šta vrijedi. Također savjetujem svima da uključe mozak kod licitiranja...
Mislim da u kolekcionarstvu nema fiksne cene za bilo sta.....samo ko ima vise da plati i ko je zagrizeniji..
slazem se , ako nesto bas zelis onda si spreman da izdvojis i vecu lovu nego sto strip kosta .Tu nema pravila Eh mi balkanci uvijek nadjemo neki propust koji iskoristimo u licnu korist |
Markos |
Posted - 30/12/2010 : 09:38:29 Ajd, baš ću napraviti neke statistike da vidim koliko su takve priče pravilo ili izuzetak. A onda možda uspijem na osnovu obrasca složiti neki algoritam koji bi automatski takve stvari prepoznao i reagirao. |
sawitch |
Posted - 30/12/2010 : 09:25:13 Pazi, i meni to nije nikad bilo jasno.. Sto ne stavis lepo 50 eura, recimo, za strip i miran si.. Ne das ga ispod i to je to.. Ovako se proseravas od 1 kune, dinara, eura ili sta vec i onda "branis" aukciju sa drugim nikom, prijateljem... Jezivo.. Ali lek svemu tome je da das koliko mislis pa nek se jebe on sa dizanjem cena...
A sto se Limunda tice, tu je to toliko ocigledno da je to strasno.. Ali ja dam onoliko koliko mislim da vredi pa neka on vrti non-stop... |
radulovic marko |
Posted - 30/12/2010 : 08:29:38 Pre oko godinu dana bidao sam jedan strip kod jednog beogradskog kolekcionara(nije bitno gde),,,,posto se strip vreteo par puta na njegovim aukcijama (u pitanju je totalno nebitan strip i to visok broj)a ja ga nemam ,odlucim da ga kupim pa ako me ne zadovoljava promenicu ga ili prodati kao sto uvek radim....posto je izvreteo jedno 45 dana i niko ga nije pipnuo,ja ga kliknem i ubedjen da cu ga kupiti,,,kad gle cuda pojavljuje se lik koji dize moju ponudu za pisljivih ne znam 20 dinara ili ti 2,3 kune ...normalno pogledam njegove komentare ,,covek 2 komentara ,,ja ne mogu da verujem sta se desava ,,normalno odustanem odmah jer je i to previse sto sam ponudio,,,..NORMALNO taj strip ponovo se pojavljuje na njegovim aukcijama posle odredjenog vremena,,,bio je specifican po necemu i znao sam da je to on ,,jedino ako nema brata blizanca....ne verujem da covek to moze da radi u pitanju je toliko sitan novac da je to smesno...ali on je ubedjen bio da niko to ne prati ,,ja sam taj strip posebno pratio jer mi treba i video bezobrazluk....ili bolest nemam drugi komentar,,,,posle odredjenog vremena slucajno saradjujem sa covekom koji je bidao taj strip i prica se zavrsava totalno jos neslavnije nego sa ovim prvim...,,,kad su vredni stripovi u pitanju ,,na kraju svega mogu donekle da shvatim dizanje ,ipak se radi o 20,30,40 eura,, daleko da je i to posteno ali ipak taj novac nije mali pa umanjuje zlocin.. ali ovo za smesan novac ,,to je takva bahatost da nemam reci.. |
red cloud |
Posted - 30/12/2010 : 07:34:20 Marko, delim tvoje sumnje, jer prosto neverovatno kako se jedni te isti likovi pojavljuju na aukcijama samo kod odredjenih clanova, a nema ih ko vode u pustinji nigde vise! Uz to, ponude koje su bezobrazno visoke za stripove koji realno ne vrede toliko i slicno...Ali sto rekose Sawitch, Globinjo...ne moze se dokazati, jbg... Sto se mene tice, ja na aukcijama kod odredjenih clanova necu vise bidovati nijedan jedini strip, taman mi to bio poslednji strip koji cu kupiti u zivotu. |
radulovic marko |
Posted - 30/12/2010 : 02:11:03 Nema savrsenog zlocina...veoma tesko ali mozda ne i ne moguce..samo je pitanje kada ce neko se zainteresovati bas do koske i naci nesto....ptt,kurirske sluzbe,cia ,bia i ostali ....veoma je tanka linija zlocina,,,,,naravno samo je pitanje kada,,, mozda nikad a mozda i nekad... |
sawitch |
Posted - 30/12/2010 : 00:57:10 Apsolutno nemoguce dokazati takve stvari... |
masni |
Posted - 29/12/2010 : 22:59:42 Konkretne dokaze ne mozete imati. "Slabo mi je isla prodaja stripa, a vidim da ima ponuda", zovem drugara npr iz Beograda i kazem mu daj malo bidaj na moje aukcije, i on me poslusa. To vi nikad ne mozete dokazati. Verujtemi svoje stripove sam par puta postavio na limundu po ceni od 10 dinara, nikad vise nisu presli od 100 din vecina zavrsi na 45 50 din, a neki i sa 10. A vidim ljude da prodaju stripove losijih od mojih a cene su im do 200 din. Znam da dosta ljudi ima zeca neki su mi to i priznali. |
goran split |
Posted - 29/12/2010 : 22:17:22 vec san se ponada da ce past neka zavjerica jer san gusta citat ''Crnje od CRNE LISTE ''al nista ovaj put :( |
osmo |
Posted - 29/12/2010 : 20:45:38 Da, da zapili su se Kao što sam već rekao samo sumnje, ali bez dokaza, bidajte onoliko koliko želite da platite i ne zalijećite se i to je to ! |
radulovic marko |
Posted - 29/12/2010 : 20:42:32 quote: Originally posted by globinjo
točno...jebeni strip zabavnik almanah broj 12 ne vrijedi 20 kuna...al ja bi za njega dao 200 kuna da okom ne trepnem,jer taj strip tražim 8 godina...dakle...
Zato se to i koristi jer je strast u pitanju ..verovatno je kod slika,dijamanata jos zajebanije....tu prste milioni...inace za l.m.s. 638 Cangovo Kraljevstvo od bleka dajem 15- 20 evra u glnc stanju...cisto da dizaci znaju... |
globinjo |
Posted - 29/12/2010 : 20:36:17 quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by Obi-wan
Mene neće zajebat, znam koliko šta vrijedi. Također savjetujem svima da uključe mozak kod licitiranja...
Mislim da u kolekcionarstvu nema fiksne cene za bilo sta.....samo ko ima vise da plati i ko je zagrizeniji..
točno...jebeni strip zabavnik almanah broj 12 ne vrijedi 20 kuna...al ja bi za njega dao 200 kuna da okom ne trepnem,jer taj strip tražim 8 godina...dakle... |
radulovic marko |
Posted - 29/12/2010 : 20:25:54 quote: Originally posted by Obi-wan
Mislim da u kolekcionarstvu nema fiksne cene za bilo sta.....samo ko ima vise da plati i ko je zagrizeniji.. |
Obi-wan |
Posted - 29/12/2010 : 20:19:43 Mene neće zajebat, znam koliko šta vrijedi. Također savjetujem svima da uključe mozak kod licitiranja... |
radulovic marko |
Posted - 29/12/2010 : 20:18:43 quote: Originally posted by globinjo
čuj,ja mogu sumnjati,isto kao i ti,pa nisam slijep i čuo sam svakojake priče,ali,svi oni koji su mi to rekli su bili kao i ti..."pa znaš,ne bi mi o imenima",pa ovo pa ono...ja da imam dokaze,ja bi im prvi sve po spisku,ali nemam...desetine ljudi su mi govorili za to,i šta da ja radim...nego da se ovako nasmijemkad mi napune glavu,a nikakve koristi od toga,jer neće da mi kažu imena ili da mi daju neke konkretne dokaze... [/quote] JBG u pravu si i jeste za smejanje ,,jer nema sanse da to dokazes,,,ali si me obradovao sto si mi rekao za desetine ljudi...koji to znaju,,,eto to mi je bilo vazno,,... |
globinjo |
Posted - 29/12/2010 : 20:12:15 quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by globinjo
marko,zatvori aukcije
ok je smesak i sve ...ali najgore od svega sto bih dao sve na svetu da i ti znas za to,,,,ne mislim da si to radio nego da sigurno znas za to.....pusti smesak to moze svako da uradi,,ali nema potrebe praviti sprdnju od ovog ,,mislim da je ovo ozbiljno...ma koliko smesno bilo.....
čuj,ja mogu sumnjati,isto kao i ti,pa nisam slijep i čuo sam svakojake priče,ali,svi oni koji su mi to rekli su bili kao i ti..."pa znaš,ne bi mi o imenima",pa ovo pa ono...ja da imam dokaze,ja bi im prvi sve po spisku,ali nemam...desetine ljudi su mi govorili za to,i šta da ja radim...nego da se ovako nasmijemkad mi napune glavu,a nikakve koristi od toga,jer neće da mi kažu imena ili da mi daju neke konkretne dokaze... |
miskod66 |
Posted - 29/12/2010 : 20:12:00 quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by miskod66
quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by masni
Pa na limundu , je 90% aukcija sa zecum (covek koji dize aukcije prijatelju)
SRAMOTA.... i ovde nije bas sjajno,,,kada se radi o cenjenijim stripovima ,,jedino sto ovde ima mnogo vise pravih kolekcionara ..nego na Propalom LIMUNDU,,,pa se to malo ublazi jer ima dosta ljudi koji kupuju ali ozbiljno....
Mare, nije limundo toliko los...eto ja sam pazario mnogo lepe stripove koji nisu bili skupi. A prevarante tamo barem odmah izvalis, kao sto je bio slucaj sa nikolic-em46 i onim starim "glancerima". I tamo i ovde vazi isto- das svoju max. ponudu i bas te briga ko dize cene, zar ne?
Sve si ti u pravu nego nameracis se da kupis neki strip i na kraju ostanes bez njega ,,,,ajde ima jos lepih ti opet kad opet on,,,ma hajde bilo je slucajno,,,ti opet za drugi kad opet tvoja senka...i onda ljudi kazu UKUSI SU RAZLICITI .. mislim da aukcije za stripove ubijaju ovu poslovicu o ukusima ili sta je vec/////
Meni se tako nesto slicno desilo samo jedanput ali nemam dokaze da je bilo neregularno...verovatno je covek imao slican ukus :D |
radulovic marko |
Posted - 29/12/2010 : 20:09:45 quote: Originally posted by osmo
Ja kupujem a još više prodajem stripove već godinama na stripovi.com. Stavim cijenu, sliku, opis stripa i onaj ko želi taj kupi ko ne želi ne mora. Prije nekih mjesec-dva sam stavio komplet Beka ( Ludens ) sa početnom cijenom od jedne kune i otišao je za 200 kuna. Po meni ispod svake cijene ali šta ću tako je završilo nije bilo interesanata... Kod nekih drugih bi sigurno bilo 500 do 1000 kuna
Ili su ti se drugovi zapili negde pa nisu stigli da ti podignu priznaj... ...jbg...sala naravno... |
radulovic marko |
Posted - 29/12/2010 : 20:06:04 MISKOD66 Mare, nije limundo toliko los...eto ja sam pazario mnogo lepe stripove koji nisu bili skupi. A prevarante tamo barem odmah izvalis, kao sto je bio slucaj sa nikolic-em46 i onim starim "glancerima". I tamo i ovde vazi isto- das svoju max. ponudu i bas te briga ko dize cene, zar ne? [/quote]Sve si ti u pravu nego nameracis se da kupis neki strip i na kraju ostanes bez njega ,,,,ajde ima jos lepih ti opet kad opet on,,,ma hajde bilo je slucajno,,,ti opet za drugi kad opet tvoja senka...i onda ljudi kazu UKUSI SU RAZLICITI .. mislim da aukcije za stripove ubijaju ovu poslovicu o ukusima ili sta je vec///// |
radulovic marko |
Posted - 29/12/2010 : 19:59:47 quote: Originally posted by globinjo
marko,zatvori aukcije
ok je smesak i sve ...ali najgore od svega sto bih dao sve na svetu da i ti znas za to,,,,ne mislim da si to radio nego da sigurno znas za to.....pusti smesak to moze svako da uradi,,ali nema potrebe praviti sprdnju od ovog ,,mislim da je ovo ozbiljno...ma koliko smesno bilo..... |
miskod66 |
Posted - 29/12/2010 : 19:57:08 quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by masni
Pa na limundu , je 90% aukcija sa zecum (covek koji dize aukcije prijatelju)
SRAMOTA.... i ovde nije bas sjajno,,,kada se radi o cenjenijim stripovima ,,jedino sto ovde ima mnogo vise pravih kolekcionara ..nego na Propalom LIMUNDU,,,pa se to malo ublazi jer ima dosta ljudi koji kupuju ali ozbiljno....
Mare, nije limundo toliko los...eto ja sam pazario mnogo lepe stripove koji nisu bili skupi. A prevarante tamo barem odmah izvalis, kao sto je bio slucaj sa nikolic-em46 i onim starim "glancerima". I tamo i ovde vazi isto- das svoju max. ponudu i bas te briga ko dize cene, zar ne? |
|
|