Author |
Topic |
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 29/12/2010 : 17:35:22
|
Stvarno mi nikad nece biti jasni prodavci stripova koji krecu od jedne kune i podizu sami sebi cenu .....strasno koliko je to bezobrazno i providno....ko malo bolje prati aukcije vec se zna ko za koga dize,, kad to vise postane toliko ocigledno uvek se pojavi neko novi koji juri iste stripove kao i ti ,i to ne jedan komad nego 50 komada....kako bas da ga interesuju isti stripovi.....strasno me iritira koliko postaje bezobrazno,,,normalno ti stripovi se ponovo pojavljuju nekad kod istog prodavca ,nekad kod drugog koji je prijatelj sa njim...imam par istih stripova u kompijuteru od istih prodavaca koji su NAVODNO prodati..cak sam ih video i kod drugih prodavaca...Nije mi jasno zasto se ne stavi minimalna cena za koju hoces da prodas i cao....postenije prema ljudima koji kupuju stripove....a i kad bas krece od jedne kune nek bude bar posteno ....
|
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
Edited by - radulovic marko on 29/12/2010 17:36:57
|
|
goran split
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 21/09/2010 |
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 18:01:48
|
quote: Originally posted by goran split
navedi neke primjere
To nikad ne bih uradio...samo zelim da skrenem paznju da se ne preteruje i da bih debelo postenije bilo da se to ne radi a oni koji to rade vec ce se naci,,,ali ne verujem da ce se nesto previse opteretiti zbog ovoga.... |
|
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Member since 12/11/2004 |
Posted - 29/12/2010 : 18:05:08
|
Moram priznati da je i meni sumnjivo Obično se pojavi neki tip sa nula ili jednim pozitivnim komentarom. Koji je navodno pun love i kupuje baš ono što i meni treba. Ne želim nikoga optuživati za bilo što ali mi malo " smrdi " Čak sam primijetio da se to dešava vrlo često za neke interesantne stripove. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 18:10:05
|
Jos opasniji su oni sto imaju po 60.70 komentara pa to rade,,veruj mi...a ovo sa malo komentara se provaljuje na keca,,,sa tim da sigurno ima 20 % novih ljudi koji sigurno kupuju ..a ovih 80% je debelo providno.......LIMUNDO u Srbiji je takoreci fakultet za DIZACE... |
|
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Posted - 29/12/2010 : 18:19:17
|
Srećom da imam dobrog iskustva sa aukcijama. Ponudim onoliko koliko smatram da određeni strip vrijedi i ne dam niti kune više... A oni koji ti to rade neka prodaju kome god žele |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 18:25:23
|
quote: Originally posted by osmo
Srećom da imam dobrog iskustva sa aukcijama. Ponudim onoliko koliko smatram da određeni strip vrijedi i ne dam niti kune više... A oni koji ti to rade neka prodaju kome god žele
Mislim da prodavac COLUMBO radi pravu stvar ...stavi covek cenu pa ko hoce hoce....to je mnogo postenije nego ovo .... |
Edited by - radulovic marko on 29/12/2010 18:26:08 |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 29/12/2010 : 18:40:52
|
Pa na limundu , je 90% aukcija sa zecum (covek koji dize aukcije prijatelju) |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 18:54:57
|
quote: Originally posted by masni
Pa na limundu , je 90% aukcija sa zecum (covek koji dize aukcije prijatelju)
SRAMOTA.... i ovde nije bas sjajno,,,kada se radi o cenjenijim stripovima ,,jedino sto ovde ima mnogo vise pravih kolekcionara ..nego na Propalom LIMUNDU,,,pa se to malo ublazi jer ima dosta ljudi koji kupuju ali ozbiljno.... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29453 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/12/2010 : 19:10:24
|
Ako imaš konkretne sumnje, reci, pa ću provjeriti. Ovako nema smisla. Ono što mogu reći da na aukcijama postoje sigurnosni sustavi koji prate dvostruke logine i da takvih stvari nema (da jedan čovjek koristi dva nicknamea s istog kompjutera i sam sebi dize cijene). |
Trouble will find me |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 19:29:55
|
quote: Originally posted by Markos
Ako imaš konkretne sumnje, reci, pa ću provjeriti. Ovako nema smisla. Ono što mogu reći da na aukcijama postoje sigurnosni sustavi koji prate dvostruke logine i da takvih stvari nema (da jedan čovjek koristi dva nicknamea s istog kompjutera i sam sebi dize cijene).
Znam Marko za to ,,,,pa mislis da stvarno to moze da spreci ....postoje ljudi u drugim gradovima, drzavama koji to rade ...kakav dil imaju nije ni vazno ,,,ali znam da to postoji i siguran sam u to ...nikad necu reci imena ....nisam nikog ni licno optuzio samo sam hteo da skrenem paznju ....a ko to radi neka mu je na cast... |
Edited by - radulovic marko on 29/12/2010 19:30:32 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 29/12/2010 : 19:33:01
|
quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by Markos
Ako imaš konkretne sumnje, reci, pa ću provjeriti. Ovako nema smisla. Ono što mogu reći da na aukcijama postoje sigurnosni sustavi koji prate dvostruke logine i da takvih stvari nema (da jedan čovjek koristi dva nicknamea s istog kompjutera i sam sebi dize cijene).
Znam Marko za to ,,,,pa mislis da stvarno to moze da spreci ....postoje ljudi u drugim gradovima, drzavama koji to rade ...kakav dil imaju nije ni vazno ,,,ali znam da to postoji i siguran sam u to ...nikad necu reci imena ....nisam nikog ni licno optuzio samo sam hteo da skrenem paznju ....a ko to radi neka mu je na cast...
a jebi ga,ne znam zašto si uopće otvorio ovaj topic...ti bi tija jebat,a da ne uđe...e pa ne može...bar ja nisam čuo da je netko nekog naguzio bez one stvari... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 19:34:16
|
quote: Originally posted by globinjo
imena,imena dajte...šta ja imam od ovoga...ić kopat po 21570 aukcija i gledat je sizifov posao...dajte imena na pm ako se bojite nekog ili nečeg...iako vam to sve ne drži vodu...aj dokaži da je tako...koliko god bilo očito...
Nikad neces dobiti validan dokaz ali malo ukljusis teoriju zavere u mozak ...pa mozda se nesto i desi u sadasnjosti....to jest nije teorija zavere nego istina.. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 19:37:51
|
Otvorio sam topik da malo skrenem paznju onima koji to rade.....mozda ce malo prestati da preteruju....ali vec sam rekao oni koji to rade nece se puno uzbuditi...tako da u principu nije ni bitno ,ne vredi ni raspravljati jer validan dokaz nema sanse da se dobije.....cisto da ih malo trgnem da vide da vecina ljudi toi i vidi ...ali tako je kako je..... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 19:41:17
|
[quote]Originally posted by radulovic marko
Otvorio sam topik da malo skrenem paznju onima koji to rade.....mozda ce malo prestati da preteruju....ali vec sam rekao oni koji to rade nece se puno uzbuditi...tako da u principu nije ni bitno ,ne vredi ni raspravljati jer validan dokaz nema sanse da se dobije.....cisto da ih malo trgnem da vide da vecina ljudi toi i vidi ...ali tako je kako je.....
moš mislit kako će se trgnit... [/quotePa vec sam rekao....nece se ni uzbuditi...ali... |
|
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Posted - 29/12/2010 : 19:50:12
|
Ja nema nikakav dokaz za takve "rabote" i zato kažem da ne želim nikoga optužiti. Ali je stvarno čudno da one naj interesantnije stripove kupuju likovi koje niko ne zna, koji su se registrovali prije samo par dana, ili negdje u nekoj zemlji daleko odavde. Ili kupuju samo kod određenog prodavca. Kupe tih par stripova ponude neke "lude" cifre i onda jednostavno nestanu.... Pa takvih ima "na kilo".... Još jednom kažem ne želim nikoga optužiti ali mi je čudno i sumnjivo.... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Posted - 29/12/2010 : 19:55:06
|
Ja kupujem a još više prodajem stripove već godinama na stripovi.com. Stavim cijenu, sliku, opis stripa i onaj ko želi taj kupi ko ne želi ne mora. Prije nekih mjesec-dva sam stavio komplet Beka ( Ludens ) sa početnom cijenom od jedne kune i otišao je za 200 kuna. Po meni ispod svake cijene ali šta ću tako je završilo nije bilo interesanata... Kod nekih drugih bi sigurno bilo 500 do 1000 kuna |
|
|
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
Member since 13/04/2010 |
Posted - 29/12/2010 : 19:57:08
|
SRAMOTA.... i ovde nije bas sjajno,,,kada se radi o cenjenijim stripovima ,,jedino sto ovde ima mnogo vise pravih kolekcionara ..nego na Propalom LIMUNDU,,,pa se to malo ublazi jer ima dosta ljudi koji kupuju ali ozbiljno....
Mare, nije limundo toliko los...eto ja sam pazario mnogo lepe stripove koji nisu bili skupi. A prevarante tamo barem odmah izvalis, kao sto je bio slucaj sa nikolic-em46 i onim starim "glancerima". I tamo i ovde vazi isto- das svoju max. ponudu i bas te briga ko dize cene, zar ne? |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 19:59:47
|
marko,zatvori aukcije
ok je smesak i sve ...ali najgore od svega sto bih dao sve na svetu da i ti znas za to,,,,ne mislim da si to radio nego da sigurno znas za to.....pusti smesak to moze svako da uradi,,ali nema potrebe praviti sprdnju od ovog ,,mislim da je ovo ozbiljno...ma koliko smesno bilo..... |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 20:06:04
|
MISKOD66 Mare, nije limundo toliko los...eto ja sam pazario mnogo lepe stripove koji nisu bili skupi. A prevarante tamo barem odmah izvalis, kao sto je bio slucaj sa nikolic-em46 i onim starim "glancerima". I tamo i ovde vazi isto- das svoju max. ponudu i bas te briga ko dize cene, zar ne? [/quote]Sve si ti u pravu nego nameracis se da kupis neki strip i na kraju ostanes bez njega ,,,,ajde ima jos lepih ti opet kad opet on,,,ma hajde bilo je slucajno,,,ti opet za drugi kad opet tvoja senka...i onda ljudi kazu UKUSI SU RAZLICITI .. mislim da aukcije za stripove ubijaju ovu poslovicu o ukusima ili sta je vec///// |
Edited by - radulovic marko on 29/12/2010 20:33:43 |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 29/12/2010 : 20:09:45
|
quote: Originally posted by osmo
Ja kupujem a još više prodajem stripove već godinama na stripovi.com. Stavim cijenu, sliku, opis stripa i onaj ko želi taj kupi ko ne želi ne mora. Prije nekih mjesec-dva sam stavio komplet Beka ( Ludens ) sa početnom cijenom od jedne kune i otišao je za 200 kuna. Po meni ispod svake cijene ali šta ću tako je završilo nije bilo interesanata... Kod nekih drugih bi sigurno bilo 500 do 1000 kuna
Ili su ti se drugovi zapili negde pa nisu stigli da ti podignu priznaj... ...jbg...sala naravno... |
Edited by - radulovic marko on 29/12/2010 20:10:36 |
|
|
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
Member since 13/04/2010 |
Posted - 29/12/2010 : 20:12:00
|
quote: Originally posted by miskod66
SRAMOTA.... i ovde nije bas sjajno,,,kada se radi o cenjenijim stripovima ,,jedino sto ovde ima mnogo vise pravih kolekcionara ..nego na Propalom LIMUNDU,,,pa se to malo ublazi jer ima dosta ljudi koji kupuju ali ozbiljno....
Mare, nije limundo toliko los...eto ja sam pazario mnogo lepe stripove koji nisu bili skupi. A prevarante tamo barem odmah izvalis, kao sto je bio slucaj sa nikolic-em46 i onim starim "glancerima". I tamo i ovde vazi isto- das svoju max. ponudu i bas te briga ko dize cene, zar ne?
Sve si ti u pravu nego nameracis se da kupis neki strip i na kraju ostanes bez njega ,,,,ajde ima jos lepih ti opet kad opet on,,,ma hajde bilo je slucajno,,,ti opet za drugi kad opet tvoja senka...i onda ljudi kazu UKUSI SU RAZLICITI .. mislim da aukcije za stripove ubijaju ovu poslovicu o ukusima ili sta je vec/////
Meni se tako nesto slicno desilo samo jedanput ali nemam dokaze da je bilo neregularno...verovatno je covek imao slican ukus :D |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 29/12/2010 : 20:12:15
|
marko,zatvori aukcije
ok je smesak i sve ...ali najgore od svega sto bih dao sve na svetu da i ti znas za to,,,,ne mislim da si to radio nego da sigurno znas za to.....pusti smesak to moze svako da uradi,,ali nema potrebe praviti sprdnju od ovog ,,mislim da je ovo ozbiljno...ma koliko smesno bilo.....
čuj,ja mogu sumnjati,isto kao i ti,pa nisam slijep i čuo sam svakojake priče,ali,svi oni koji su mi to rekli su bili kao i ti..."pa znaš,ne bi mi o imenima",pa ovo pa ono...ja da imam dokaze,ja bi im prvi sve po spisku,ali nemam...desetine ljudi su mi govorili za to,i šta da ja radim...nego da se ovako nasmijemkad mi napune glavu,a nikakve koristi od toga,jer neće da mi kažu imena ili da mi daju neke konkretne dokaze... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
Topic |
|