T O P I C R E V I E W |
srdjandj |
Posted - 28/02/2012 : 19:37:05 Ljuba Tadic o Zvezdi
Dragi prijatelji, Počela je nova fudbalska sezona. Svima koje fudbal zanima čestitam i želim mnogo lepih trenutaka.

Ljuba Tadić povodom pokretanja novog sajta FK Crvena Zvezda (2005.):
Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine.
Svi smo mi Zvezdaši isti, a neki neće da kažu da smo svi isti. E, ja nisam za te koji se samo raduju. Siguran sam da su pravi zvezdaši i danas slični nama iz prvih Zvezdinih godina.
Izgubimo mi tako po neku utakmicu, pa onako ošamućeni da ne znamo gde nam je kuća, krenemo peške ka Terazijama, ka “Maderi” u stvari. U njoj su se tada okupljali zvezdaši. Do “Mostara” – muk. Posle počnemo da pričamo o našim šansama, a 7-1 za protivnika. Te Rajko imao šansu, te Tomaš promašio dva zicera, i tako šansa za šansom, i kada stignemo do “Madere” – Zvezda izjednačila. Novine ne čitamo nekoliko dana i gotovo…
E, kad pobedimo mi umemo da budemo malo i namćorasti. Te mogao je da padne još neki gol, a u stvari rastemo od sreće. Ovo je bilo kad smo osvojili prvi Kup, pa posle tri uzastopno. Imali smo u društvu najvećeg ljutka, najvećeg zvezdaša i prijatelja kakvi su odista retki. Bane je to bio, Bane Vukosavljević. Dođe on za sto posle tog našeg prvog Kupa, pa još nije seo, a poče: dao dva gola i neće više da igra za Zvezdu. Te namerno mu nisu dodavali lopte, te i onaj sudija Lemešić se okomio na njega, kad, dolazi Boba Mihajlović, on i doktor Aca su bili iz iste ratne vojske i voleo je da sedi sa nama. Čestita Boba svima, čestita Banetu, kad u njemu zatreperi Zvezdina žila: Dobro ste prošli sa tri komada, znaš kad ćete da vidite Kup – nikad!
Šta ti je Zvezda? Mrtva pozorišna, mrtva fudbalska sezona i ja sam se preko leta muvao na Tari. Igraju se neka deca lopte, a jedan čovek viče na njih da se sve razlama. Priđem bliže – Miljan. Zaustavi on viku. Ovo je Kule, ovo je Karasi, ono su Cole i Trifke. Čekamo jednog dečka sa Uba. Džaju čekaju. A oni žgoljavi, sitni, nikakvi…Oni će biti šampioni? Nemoj Miljane da me zamajavaš tako ti Boga, rekoh mu. Ali, šta znaš, rekoh sebi. Zvezda je to.
Sada se malo ljutim kad neko kaže: bili smo evropski šampioni. Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni - zauvek! Mi, Real, Bajern, Milan…To je naše društvo, a ovo što igramo ovde, to nam je za pripreme. Nekada su te pripreme duže, nekada kraće, Bože moj… E sad, zašto se voli Crvena zvezda. Od onog dana kada ju je osnovala antifašistička i studentska omladina, i kad nam je pristupio ogroman deo naroda tada nazivanog “reakcijom”. Voliš ženu. Lepo, ali šta još? Voliš devojku. Dobro, ali šta još? Fudbal je čudesna stvar, izlaz u svet, a igra ga Zvezda. E, onda ima da voliš i Zvezdu. Posle, kada to krene sa kolena na koleno… Baš su lepo današnji momci smislili, mene su pogodili u žicu: Zvezda je život, ostalo su sitnice.
Ovaj sajt će biti, rekoše mi, opisivač velikog Zvezdinog dela i udela njenog u našim životima, opisivač velikih događaja i ljudi, velikih pobednika. Neka bude i po neki poraz u njoj, ništa to neće smetati Zvezdinom čovečanstvu.
Vaš LJUBA TADIĆ |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
delboj |
Posted - 29/08/2025 : 17:08:19 Ma ne mijenja to ništa. Igrala je i Zvezda prethodnih godina, pa je li bila bolji tim od toga? |
Dr. Zistis |
Posted - 29/08/2025 : 16:42:22 quote: Originally posted by delboj
Ma hajde, malo realnosti, Zvezda je dobila Seltu u Beogradu s mladim domaćim igračima i prije 25 godina, vodila u revanšu, a onda je došla ta glupost s Lalatovićevim kartonima i Zvezda je predala meč u drugom poluvremenu...
Seltik je ispao od Kairata...
A Kairat igra LS  Videcemo, mi Pafos nismo prosli a sad sa slabijim igrackim rosterom "dobijamo" Celtik i Seltu |
delboj |
Posted - 29/08/2025 : 16:11:25 Ma hajde, malo realnosti, Zvezda je dobila Seltu u Beogradu s mladim domaćim igračima i prije 25 godina, vodila u revanšu, a onda je došla ta glupost s Lalatovićevim kartonima i Zvezda je predala meč u drugom poluvremenu...
Seltik je ispao od Kairata... |
Dr. Zistis |
Posted - 29/08/2025 : 16:04:42 U Beogradu smo samo sa Rumunima favoriti |
delboj |
Posted - 29/08/2025 : 14:14:56 quote:
Šešir 1 (H): Lil
Šešir 1 (A): Porto
Šešir 2 (H): Seltik
Šešir 2 (A): Braga
Šešir 3 (H): FCSB
Šešir 3 (A): Šturm
Šešir 4 (H): Selta
Šešir 4 (A): Malme
Solidan žrijeb, može da se igra sa svim ovim protivnicima. Protiv Šturma u Gracu biće više Zvezdinih navijača nego u Beogradu... |
sawitch |
Posted - 28/08/2025 : 18:38:56 Burazeru, zar nije jasno da revijalno igranje prvenstva uzima danak? Pavle Ilic, Elvis i ostala bagra. Slabljenje svih ostalih takodje. |
manhunter |
Posted - 28/08/2025 : 11:55:13 Sad vidim da idu Elšnik i Šerif. Ovo već postaje tragikomično. Ulazimo u septembar sa ne znam koliko novih igrača u odnosu na one koji su imali pripreme i uigravali se (barem teoretski).
|
King Warrior |
Posted - 28/08/2025 : 08:35:49 Delboj je u pravu, za Zvezdu je vazniji zimski prelazni rok, jer najvaznije utakmice sezone igraju u ranom ljetu. Ovako, kupe neke tamo Indijance, nisu uklopljeni, dok se uigraju Zvezda vec zavrsila najvaznije takmicenje.
Bez obzira sto koriste neke tamo legionare, zalosno je da timovi iz Kazahstana, Azerbejdzana i Kipra igraju LS, a Zvezda ne. |
night |
Posted - 27/08/2025 : 20:34:52 Ako je nešto dobro, bar se nećemo brukati u ligi šampinjona. A što se tiče vođenja kluba, ne mogu o tome više ni da razmišljam. |
manhunter |
Posted - 27/08/2025 : 17:25:08 quote: Originally posted by delboj
Inače, još jedan problem sinoć a i u prvom meču je što su igrali igrači koji su znali da svakako odlaze... Zato se i prima gol u prvom i posljednjem minutu...
Nije to problem sinoć, već godinama unazad. Ja stalno tupim o skautingu i sportskom sektoru, a upravo to se videlo sinoć. Ne postoji strategija niti dugoročno planiranje, nego se peru pare na dovođenju i prodajama svakakvih igrača. Da li je vama jasno koliko igrača je prošlo kroz klub u proteklih pet godina? |
delboj |
Posted - 27/08/2025 : 15:49:17 quote: Originally posted by BeaGea
I zakaj su Zvezdini igrači hteli pobeći s igrališta u 90. minuti...nitko ih nije napadal a oni špuru u svlačionicu, dok igrači Pafosa gledaju i ne veruju kaj se događa!?
Nisu htjeli pobjeći, nego su u svlačionici napadnuti Supić (zamjenik trenera golmana) i Leković (igrač koji nije bio ni na klupi)...
Inače, još jedan problem sinoć a i u prvom meču je što su igrali igrači koji su znali da svakako odlaze... Zato se i prima gol u prvom i posljednjem minutu... |
vladar |
Posted - 27/08/2025 : 14:04:14 quote: Originally posted by delboj
Činjenica je da je Zvezda mnogo bolji tim od Pafosa, ali ovi su odigrali baš ono što Zvezdi ne odgovara, jer igraju slično kao Zvezda, parkirali su autobus, pomalo na kontre, ali za razliku od Zvezde sve vrijeme prljavo i provocirajući...
Činjenica je da ovi nisu morali da prime gol po svaku cenu, kada Zvezdi ne ide. Znači, nema sudija, nema "nespretne reakcije" igrača protivničke ekipe, nema "slučajno" izgubljenih lopti u 10 metara, "slučajnih" autogolova, nema "nesmotrenih" startova za penal, ..... i dođe se do toga da ispadneš od Pafosa. E, dok igrate revijalne utakmice u prvenstvu, biće i Pafosa i punjenja u LŠ/LE i pored silnih miliona koji su prošli kroz klub. Namerno "prošli kroz klub", jer su razmere krađe para u FKCZ verovatno nepojmljive, a prikrivaju se ovim titulama i učešćima u LŠ/LE, pa kao nema veze. Sa parama koje malo-malo pominje Terza mađija, trebalo bi da izgledate kao PSŽ. |
BeaGea |
Posted - 27/08/2025 : 12:40:03 I zakaj su Zvezdini igrači hteli pobeći s igrališta u 90. minuti...nitko ih nije napadal a oni špuru u svlačionicu, dok igrači Pafosa gledaju i ne veruju kaj se događa!? |
BeaGea |
Posted - 27/08/2025 : 12:34:17 Dobrih viceva ima ovdje (bolji ste od izivka). Ekipa kojem je zvijezda bivša rezreva Gorice je jak tim, jači od Pafosa :)))
A u EL ako budu 4 boda (ukpno) to bu veliki uspjeh.... |
delboj |
Posted - 27/08/2025 : 12:27:34 Neću ništa da čitam.
Po meni je situacija ovakva:
1. Krivac broj 1 je Terzić. Njemu je prioritet preprodaja igrača, a pravljenje tima je nebitno. Sinoć je natjerao trenera da stavi Milosavljevića od početka da bi ga prodao... U zabludi je da treba dovoditi stare igrače, iako se znalo da Arnautović ne može da hoda, a ne da bude prvi špic...
2. Krivac broj 2 je Mrkela. Čovjek je godinama fiktivni sportski direktor, nema nikakvu funkciju u praksi... Morao bi sam da se povuče i da neko sposobniji dođe na njegovo mjesto...
3. Krivac broj 3 je Milojević. Precjenjuje protivnike, igra kukavički, bekove gura na krila, krila gura u sredinu, voli da igrače proba na drugim pozicijama, čime ih upropaštava, pravi pogrešne izmjene, bez potrebe odmara cijeli tim u domaćoj ligi, traži odlaganje utakmica i remeti ritam, stavlja povrijeđene igrače u tim...
Činjenica je da je Zvezda mnogo bolji tim od Pafosa, ali ovi su odigrali baš ono što Zvezdi ne odgovara, jer igraju slično kao Zvezda, parkirali su autobus, pomalo na kontre, ali za razliku od Zvezde sve vrijeme prljavo i provocirajući...
Sinoć Tinkizjan najgori, van forme skroz u avgustu, poslije njega Milosavljević... Upropastio je 2 šanse, a kao nekad kad su protivnici puštali Jovičića da organizuje igru tako je sinoć puštan Milosavljević, koji je to logično ne zna, ne može od njega da počinje napad...
Tvrdim da je godinama glavni problem što jedna ekipa prolazi pripreme, a onda igraju drugi igrači... Zvezdina uprava bi morala da zaboravi ljetni prelazni rok, da sve završi u zimskom... Šta je falilo Ananu, pa Đuriću... Smiješno. Sad se očekuje prodaja najmanje 5, a realno 8 igrača, dok bi trebalo da dođu 3-4 do kraja sedmice... I opet neki novi neuigran tim.
Za Zvezdu je bolje da igra Ligu Evrope, ali bez 4 pobjede tamo sve je neuspjeh. |
manhunter |
Posted - 27/08/2025 : 11:54:39 https://sportklub.n1info.rs/fudbal/champions-league/zvezda-promasaji-milionska-ulaganja-a-gde-je-kvalitet-posle-pafosa/ |
delboj |
Posted - 26/08/2025 : 14:08:55 Sve zavisi hoće li Milojević krenuti kukavički... Zvezda je mnogo jača. |
Dr. Zistis |
Posted - 26/08/2025 : 13:07:19 Biće definitivno drugačija utakmica od prve u Bg...Mora to brže, jače, agresivnije...da je tu KAnga da raspali jednu sa 25 metara za 0:1 NAPRED ZVEZDO  |
sawitch |
Posted - 23/08/2025 : 18:48:54 Izgleda kladionice znaju nesto o relacijama rukovodstva dva kluba |
Dr. Zistis |
Posted - 22/08/2025 : 15:55:12 Dvojka na Zvezdu 2.1 a kec na Pafos 3.5...Wtf???? |
manhunter |
Posted - 22/08/2025 : 14:41:00 quote: Originally posted by delboj
Odvratan igrač, tada sam jedva čekao da ode iz Zvezde.
Komentar sa jednog portala, čisto da podvuče ovu moju mantru o nikakvom skautingu, još gorim trenerima i transferima za pranje para.
Ebesilio se penzionisao sa 32 godine. Falćineli sa 33 bez kluba. Pićini sa 33 bez kluba. Kulibali sa 32 bez kluba. Rišario Živković - Bankok. Motika ne igra u Olimpiji koja juče izgubi od jermenskog Noa sa 4:1 kod kuće. Falko igra IV ligu Italije. Nemamo ni jednog igrača u reprezentaciji sem povremeno Erakovića, ni jednog koga smo prodali nije dobacio sem Krstovića koga smo odbacili. |
BeaGea |
Posted - 22/08/2025 : 10:13:18 Kao odrasla osoba trebalo bi ti biti jasno da kvalitetu ekipe ne određuje transfermarkt....to kaj netko daje lovu za zalutale igrače iz Afrike ili Južne Amerike ne znači da su kvalitetni, vec samo da pere lovu preko njih. Mafija rules! |
sawitch |
Posted - 21/08/2025 : 22:28:52 Puno slabijima? Pa vredite 4 puta vise od njih? |
BeaGea |
Posted - 21/08/2025 : 17:37:51 quote: Originally posted by sawitch Moguce i da je teska namestaljka.
Namještaljka 
Klub kojem je igrač koji je rušio Tottenham, ai ne samo njega, rezereva, nema potreba da namješta utakmicu s puno slabijima od sebe. |
delboj |
Posted - 21/08/2025 : 14:50:13 Odvratan igrač, tada sam jedva čekao da ode iz Zvezde. |
|
|