T O P I C R E V I E W |
srdjandj |
Posted - 28/02/2012 : 19:37:05 Ljuba Tadic o Zvezdi
Dragi prijatelji, Počela je nova fudbalska sezona. Svima koje fudbal zanima čestitam i želim mnogo lepih trenutaka.
Ljuba Tadić povodom pokretanja novog sajta FK Crvena Zvezda (2005.):
Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine.
Svi smo mi Zvezdaši isti, a neki neće da kažu da smo svi isti. E, ja nisam za te koji se samo raduju. Siguran sam da su pravi zvezdaši i danas slični nama iz prvih Zvezdinih godina.
Izgubimo mi tako po neku utakmicu, pa onako ošamućeni da ne znamo gde nam je kuća, krenemo peške ka Terazijama, ka “Maderi” u stvari. U njoj su se tada okupljali zvezdaši. Do “Mostara” – muk. Posle počnemo da pričamo o našim šansama, a 7-1 za protivnika. Te Rajko imao šansu, te Tomaš promašio dva zicera, i tako šansa za šansom, i kada stignemo do “Madere” – Zvezda izjednačila. Novine ne čitamo nekoliko dana i gotovo…
E, kad pobedimo mi umemo da budemo malo i namćorasti. Te mogao je da padne još neki gol, a u stvari rastemo od sreće. Ovo je bilo kad smo osvojili prvi Kup, pa posle tri uzastopno. Imali smo u društvu najvećeg ljutka, najvećeg zvezdaša i prijatelja kakvi su odista retki. Bane je to bio, Bane Vukosavljević. Dođe on za sto posle tog našeg prvog Kupa, pa još nije seo, a poče: dao dva gola i neće više da igra za Zvezdu. Te namerno mu nisu dodavali lopte, te i onaj sudija Lemešić se okomio na njega, kad, dolazi Boba Mihajlović, on i doktor Aca su bili iz iste ratne vojske i voleo je da sedi sa nama. Čestita Boba svima, čestita Banetu, kad u njemu zatreperi Zvezdina žila: Dobro ste prošli sa tri komada, znaš kad ćete da vidite Kup – nikad!
Šta ti je Zvezda? Mrtva pozorišna, mrtva fudbalska sezona i ja sam se preko leta muvao na Tari. Igraju se neka deca lopte, a jedan čovek viče na njih da se sve razlama. Priđem bliže – Miljan. Zaustavi on viku. Ovo je Kule, ovo je Karasi, ono su Cole i Trifke. Čekamo jednog dečka sa Uba. Džaju čekaju. A oni žgoljavi, sitni, nikakvi…Oni će biti šampioni? Nemoj Miljane da me zamajavaš tako ti Boga, rekoh mu. Ali, šta znaš, rekoh sebi. Zvezda je to.
Sada se malo ljutim kad neko kaže: bili smo evropski šampioni. Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni - zauvek! Mi, Real, Bajern, Milan…To je naše društvo, a ovo što igramo ovde, to nam je za pripreme. Nekada su te pripreme duže, nekada kraće, Bože moj… E sad, zašto se voli Crvena zvezda. Od onog dana kada ju je osnovala antifašistička i studentska omladina, i kad nam je pristupio ogroman deo naroda tada nazivanog “reakcijom”. Voliš ženu. Lepo, ali šta još? Voliš devojku. Dobro, ali šta još? Fudbal je čudesna stvar, izlaz u svet, a igra ga Zvezda. E, onda ima da voliš i Zvezdu. Posle, kada to krene sa kolena na koleno… Baš su lepo današnji momci smislili, mene su pogodili u žicu: Zvezda je život, ostalo su sitnice.
Ovaj sajt će biti, rekoše mi, opisivač velikog Zvezdinog dela i udela njenog u našim životima, opisivač velikih događaja i ljudi, velikih pobednika. Neka bude i po neki poraz u njoj, ništa to neće smetati Zvezdinom čovečanstvu.
Vaš LJUBA TADIĆ |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Dr. Zistis |
Posted - 31/01/2025 : 22:50:30 Yuhuuuuuuuuuuuuu |
manhunter |
Posted - 31/01/2025 : 22:49:01 Dobili smo samo zato što smo bili smireniji i ozbiljnije smo odigrali u nekim ključnim trenucima. Velika pobeda, s obzirom na to da su oni bili u velikom naletu, a mi smo imali kikseve pre toga. |
night |
Posted - 31/01/2025 : 22:46:54 Jedva. Dobili smo na dobar skok i njihovu veću nervozu. Kalina počinje ozbiljno da me nervira, Kenan u dobrom padu, ali zato Petrušev i Bolomboj odlični.
Gospodski potez Obradovića na kraju, veliki je trener i čovek. |
night |
Posted - 31/01/2025 : 21:24:57 Teška i napeta utakmica večeras. Ne sviđa mi se ovoliki broj grešaka, no dobro, polako. |
Dr. Zistis |
Posted - 30/01/2025 : 07:15:56 Volim ovog Kangu, tesko ce takav vise da igra ovde... Ako je tacno ovo za Radonju treba nas oterati u 100 pm...sramota za nas klub i navijace |
Dr. Zistis |
Posted - 30/01/2025 : 07:14:06 quote: Originally posted by dovlajoe
Old boy zavuče Young Boysima.
|
delboj |
Posted - 29/01/2025 : 22:59:48 Dočekasmo i tu pobjedu u gostima. Kanga kao nekad. |
dovlajoe |
Posted - 29/01/2025 : 22:38:12 Old boy zavuče Young Boysima. |
delboj |
Posted - 23/01/2025 : 22:42:29 quote: Originally posted by night
Kakav raspad u prvom poluvremenu. Makabi nas lepo dere.
Katastrofa. |
manhunter |
Posted - 23/01/2025 : 22:23:02 Pa da, klasika. Biće to dobro na kraju. |
vladar |
Posted - 23/01/2025 : 22:21:56 quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by manhunter
Apsolutno svako svakog može da pobedi, veoma su retke te unapred sigurne utakmice. A i nama su se dešavali ranije Asvel i Alba...
Ništa, sad moramo barem dve od tri da dobijemo.
Ovako smo mi unapred upisali pobedu protiv Asvela kod kuce i izgubili. |
manhunter |
Posted - 23/01/2025 : 22:11:04 quote: Originally posted by manhunter
Apsolutno svako svakog može da pobedi, veoma su retke te unapred sigurne utakmice. A i nama su se dešavali ranije Asvel i Alba...
Ništa, sad moramo barem dve od tri da dobijemo. |
vladar |
Posted - 23/01/2025 : 22:07:53 quote: Originally posted by delboj
Ta 4 protivnika su takva da je sve ispod 4:0 loše.
Izgleda da ce biti bas lose. |
night |
Posted - 23/01/2025 : 21:00:18 Kakav raspad u prvom poluvremenu. Makabi nas lepo dere. |
sawitch |
Posted - 23/01/2025 : 09:23:23 quote: Originally posted by manhunter
Dok se govna ne sklone iz FK me živo boli kako su igrali. Mogu onaj crveni prst da stave predsedniku tamo gde sunce ne sija. Ionako je košarka bolji sport.
Pre utakmice se jos slikaju sa njim. Nema pljuvanja zbog krvavog q. |
night |
Posted - 22/01/2025 : 19:10:48 Jad i beda. Služimo za nabijanje gol razlike većini timova. Naravno, sve kreće od uprave. A i trener je ... Ne znam i što se nerviram kad ih gledam, jedno vreme nisam i bilo mi je lepo. Lako im je igrati po selima, kad je ozbiljan fudbal u pitanju tu je sve šuplje. |
manhunter |
Posted - 22/01/2025 : 12:15:58 Dok se govna ne sklone iz FK me živo boli kako su igrali. Mogu onaj crveni prst da stave predsedniku tamo gde sunce ne sija. Ionako je košarka bolji sport. |
sawitch |
Posted - 22/01/2025 : 10:10:08 Da nije 100 miliona godisnji budzet ko zna koliko bi golova u proseku bilo u mrezi. Sada 22 na 7 utakmica. Video na rezultatima 0:3, poslao par poruka drugarima ciganima i legao da spavam. Reko' jutros da vidim koliko se zavrsilo ono 2:3. Da sam bio budan tacno bih strepeo za PSV :D |
delboj |
Posted - 21/01/2025 : 23:08:52 Ovo je Milojevićev poraz. Glazer izgubljen. |
Dr. Zistis |
Posted - 18/01/2025 : 19:43:46 quote: Originally posted by delboj
Ta 4 protivnika su takva da je sve ispod 4:0 loše.
|
manhunter |
Posted - 18/01/2025 : 12:59:42 Apsolutno svako svakog može da pobedi, veoma su retke te unapred sigurne utakmice. A i nama su se dešavali ranije Asvel i Alba... |
night |
Posted - 18/01/2025 : 11:26:22 Jesu slabiji od nas, ali svi mogu da odigraju dobro a i mi imamo neke vrlo "kreativne" utakmice kad ništa ne ide. |
delboj |
Posted - 18/01/2025 : 11:09:31 Ta 4 protivnika su takva da je sve ispod 4:0 loše. |
night |
Posted - 18/01/2025 : 10:18:30 Naredne 4 su ključne! Makabi, Partizan, Asvel i Alba, čini mi se, ako bude 3:1 biće odlično. Posle ide kup pauza pa onda polako. Mora defanzivni skok da bude dobar i da se smanji broj izgubljenih lopti, jer je su one u 70% slučajeva lagani poeni za protivnika. Ići polako, pa i šutnuti iz neke teške pozicije ako bude dobra odbrana. Kenan odličqn, Petrušev još bolji (izgleda su ga malo usmeravali), ostali sasvim dobri. Žao mi je što je Mitar van kombinacije, a za Tea mi i nije toliko, previše sili i gura nemoguće stvari uz skroman doprinos. |
delboj |
Posted - 18/01/2025 : 10:06:36 Nije ono sinoć sjajno izgledalo. U neko doba je bilo baš gusto. Ravnopravna utakmica s mnogo grešaka i na mali broj poena. Na kraju u produžetku je konačno Zvezda malo bolje krenula. Poraz bi značio veliki pad na tabeli, ovako je sad dobro. |