T O P I C R E V I E W |
quaresma |
Posted - 10/11/2008 : 19:13:15 
Mister No - tekst o junaku
Mister No - recenzije
Mister No - facebook
Mister No - Sergio Bonelli Editore
Posto imaju teme za sve bolje junake,za Mister Noa mislim nema...
U djetinjstvu najvise sam volio Zagora i Mikija jer kao klinac daj mu samo pistolje,da se puca i ravno ti do mora 
Malo poslije poceo sam sa Noom i ono sto mi se dopada je sto je strip realan...Nije kao Zagor i Blek koji prebiju 20 ljudi jednim prstom i kao ostali koji uvijek namlate druge,vec je junak koji u vecini slucajeva dobije batina 
Dzeri Drejk je amerikanac koji doseljava u Amazoniju,tacnije Manaus da odmori od americkog zivota i problema koje ima a ovamo upada u jos vece jer ga pustolovine prate iz dana u dan 
On je pilot naivac,osoba koju u vecini slucajeva prevare slatke rijeci musterija zbog kojih uvijek zapadne u probleme koje rijesava sa svojim prijateljom Krugerom 
Eto da ne duljim vise,nadam se da je topic ok i da ima jos fanova Nooa  |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
velka031 |
Posted - 08/05/2025 : 23:42:54 Atlantik, ah... Kakav strip. |
Caglio |
Posted - 23/04/2025 : 13:09:36 Baš su fora ove ranije Mister No epizode |
zlatan bihac |
Posted - 16/04/2025 : 11:31:56 quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by jaki
Posebno izdanje za 50 godina Mr.Noa.
Bilo bi lepo kada bi nas redakcija Veselog cetvrtka obradovala nekim posebnim kolekcionarskim izdanjem Mister NOa povodom 50 godina od prvog broja, kao sto su uradili sa Dilanovim jubilejom sa izdanjem Majke i ocevi i sa nedavnim Martijevim kolekcionarskim izdanjem prvog broja zajedno sa Dok Robinsonom povodom 40 godina Martija. Imali smo i za Teksovih 75 godina Galop sudbine i Gerinog Najveceg Teksa. Za Zagora je bio prvi broj Bonelli All Stara. Red je i da Mister NO dobije jedno takvo izdanje i da ne cekamo predugo na #11 knjigu debeljucu biblioteke Mister NO.
Lako moguće da bude takvo nešto, mada vidim da sad ide opet tex posebno izdanje, dva redovna broja u jednoj knjizi, boja, tajna sudije Beana. |
corto33 |
Posted - 16/04/2025 : 08:56:29 quote: Originally posted by giant
Meni je bio odličan onaj Pergamov Mr. No... onaj u boji, mislim da je bio većeg formata. Ako se pravilno sećam bio je nalik na talijansko izdanje. Da li talijani još uvijek izdaju taj serijal?
Prestali su na broju 160: https://store.gazzetta.it/fumetti-e-manga/mister-no/YRysEWcV1BYAAAF10DhmCDDC/ct |
giant |
Posted - 14/04/2025 : 19:22:31 Meni je bio odličan onaj Pergamov Mr. No... onaj u boji, mislim da je bio većeg formata. Ako se pravilno sećam bio je nalik na talijansko izdanje. Da li talijani još uvijek izdaju taj serijal? |
going going |
Posted - 13/04/2025 : 23:45:31 quote: Originally posted by jaki
Posebno izdanje za 50 godina Mr.Noa.
Bilo bi lepo kada bi nas redakcija Veselog cetvrtka obradovala nekim posebnim kolekcionarskim izdanjem Mister NOa povodom 50 godina od prvog broja, kao sto su uradili sa Dilanovim jubilejom sa izdanjem Majke i ocevi i sa nedavnim Martijevim kolekcionarskim izdanjem prvog broja zajedno sa Dok Robinsonom povodom 40 godina Martija. Imali smo i za Teksovih 75 godina Galop sudbine i Gerinog Najveceg Teksa. Za Zagora je bio prvi broj Bonelli All Stara. Red je i da Mister NO dobije jedno takvo izdanje i da ne cekamo predugo na #11 knjigu debeljucu biblioteke Mister NO. |
nebkv |
Posted - 12/04/2025 : 20:47:24 Dok smo juce skidali neki crep sa krova,ispalo Ostatak starog LMS I zaista nekada su kutije cigareta bile zivopisnije,Camel posebno |
nebkv |
Posted - 12/04/2025 : 20:45:23 [url=https://ibb.co/0RznMn7F] [/url] |
jaki |
Posted - 10/04/2025 : 10:16:15 Posebno izdanje za 50 godina Mr.Noa. |
going going |
Posted - 10/04/2025 : 01:55:43 quote: Originally posted by jaki
 Šteta što ne ide ova priča u ediciji VBP... Možda da Ludens/SA kupi samo ovu jednu...
Koja je sad ovo edicija u Italiji? |
john connor |
Posted - 08/04/2025 : 19:03:51 Najbolji MNo |
jaki |
Posted - 08/04/2025 : 18:14:37  Šteta što ne ide ova priča u ediciji VBP... Možda da Ludens/SA kupi samo ovu jednu... |
going going |
Posted - 23/02/2025 : 04:18:58 

Solidan specijal, zabavna premisa i dobar je ceo kontekst i vreme dešavanja i sve ali nešto fali. Zagušen je scenario sa previše teksta a premalo poetičnosti i iskrenijih emocija. Daleko od remek dela kakvo je Bilo jednom u Njujorku i po mom sećanju odličnom Dvadeset godina kasnije.
Ostaje veliki žal što ova priča nije ispala bolja jer je imala veliki potencijal i vidi se da je scenarista Masijero vrlo strastveno govorio (u predgovoru Zlatne serije) o delima koja su ga inspirisala i da ima dobro znanje o svemu tome što je želeo da ispriča ili atmosferi koju je želeo da postigne ali taj rezultat mu prosto izmiče u stripu. Stvarno šteta.
Crtež Valdambrinija je većinski OK, na par mesta katastrofalan (prva tuča u kafani u mestu Nevada) a na par mesta odličan (onirične sekvence, scena u bioskopu i kuglanje i muvanje Džerija i Megi).
Naslovna strana solidna kao i ova priča. Mogao je Diso malo više da se potrudi.
Priča:7 Scenario: 8 Crtež: 6 Naslovna strana: 7
70% |
Ferri |
Posted - 23/02/2025 : 02:04:19 VČ najavio i pricu iz spec br 8 sa MM, dje ce ga ubaciti, vidjecemo |
wintermute |
Posted - 22/02/2025 : 19:43:27
|
going going |
Posted - 22/02/2025 : 17:20:32 quote: Originally posted by wesskowaz

quote: Originally posted by zlatan bihac
Opis Mladi Amerikanac + prateće iz specijala – Godina nulta – Lovci na ljude – Srce tame
Ovako stoji u opisu...
quote: Originally posted by zlatan bihac
To su znači ona tri dodatka u kojima je kruger glavni lik... mislim da su to nastavci...sva tri ta dodatka su išli u specijalima koje je izdao strip agent.
Odusevljen sam potezom da se objave sve tri Krugerove price iz dodataka speciajla uz Mladog Amerikanca. Dakle dobili smo u dva broja Zlatne serije Mister NOovu mladost a sada smo dobili i kompletnu Krugerovu proslost. Lep potez redakcije. Kao i odlican predgovor Mikele Masijera, gde se vidi da su imali oni neku ideju vodilju sta da rade sa Mister NOom. Ne znam zasto su se posle pogubili konci ili citaoci nisu imali sluha za ono sto su oni radili. U svakom slucaju sada sledi obnova maxija Bilo jednom u Njujorku (kog sam barem dva ili tri puta vec citao, ali neka jos jednom) pa Mladi Amerikanac pa idemo onda na obnovu gradiva iz prva tri broja Mister NOove redovne serije veselog cetvrtka 1-2-3 Dvadeset godina kasnije, Zemlja i sloboda, Izdajnik.
Recenzije: Bilo jednom u Njujorku: https://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-mx-1-bilo-jednom-u-new-yorku/775/ Mladi Amerikanac: https://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-sp-13-mladi-amerikanac/479/ Dvadeset godina kasnije: https://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-vec-1-3-dvadeset-godina-kasnije/2420/
-------------------------------------------------
Raduje ovaj nalet novih izdanja Mister NOa u prethodnih par dana. Imamo najnoviju knjigu debeljucu biblioteke Mister NO, Mister Noa u Zlatnoj seriji i Colloseumovu trecu knjigu Africke odiseje Mister NOa, uz vec standardni redovni broj Mister NOa Nove pustolovine. Nadam se da ce se takav trend i nastaviti. I da ce VC objaviti i ostale specijale Mister NOa. Kao sto je neko negde spomenuo u 18.broju Nove Zlatne Serije specijal je idealna prilika da se objavi drugi mister Noov specijal koji je najavljen za taj broj u staroj Jugoslaviji i starom Zlatna serija specijalu ali nikada nije izasao. Sada smo na #10 novog Zlatna serija specijala, pa bi valjalo uskoro onda objaviti prvi mister no specijal u nekom od narednih brojeva (mozda u broju 14) i onda u broju 18 da ide drugi mister no specijal!
|
Combatrock |
Posted - 09/02/2025 : 10:54:31 Eh drugari. Takav im je ritam...
Da je islo kako treba citali bi 25tu knjigu |
wesskowaz |
Posted - 09/02/2025 : 09:56:57 Sledeće dve godine su ključne. |
cronos six |
Posted - 09/02/2025 : 01:18:28 quote: Originally posted by Combatrock
Posle ide ona mocna epizoda Plavi djavo ... Rekvijem za vojnika i vrlo dobra Argentina.
Usli smo u zrelu fazu Mister Noa...
To znaci da brutalno i extremno V.Cetvrtak krece u napad. |
Combatrock |
Posted - 08/02/2025 : 20:21:15 Posle ide ona mocna epizoda Plavi djavo ... Rekvijem za vojnika i vrlo dobra Argentina.
Usli smo u zrelu fazu Mister Noa... |
Combatrock |
Posted - 08/02/2025 : 09:11:40 10 knjiga je stigla
Janoame ... slike srecne proslosti.
|
srlekralj |
Posted - 06/02/2025 : 14:58:40 Valjda će nekad i TEX 9 debeljuca izaći. |
cronos six |
Posted - 04/02/2025 : 15:20:34 quote: Originally posted by 5ypo
10. knjiga Mister Noa sadrzi 6 i po regularnih svesaka. Nisu smanjivali debljinu kao kod Martija Misterije.
. Onda je OK!!! |
5ypo |
Posted - 04/02/2025 : 13:15:52 10. knjiga Mister Noa sadrzi 6 i po regularnih svesaka. Nisu smanjivali debljinu kao kod Martija Misterije. |
doktor78 |
Posted - 04/02/2025 : 13:02:59 Srećom, imamo Colosseum. Ako se ovaj potez sa objavljivanjem afričke sage pokaže kao isplativ (a ne sumnjam), nadam se još jednoj ediciji, možda od prvog broja našeg pilota. |