T O P I C R E V I E W |
cronos six |
Posted - 07/12/2009 : 16:07:09 ovo je ustvari topic o nasim scenaristima i crtacima,i o njihovim kontaktima s bonellijem.imali smo ih puno,a idalje postoje,ali im je nekako ta italijanska skola bila nedostupna. zasto i zbog cega? ajmo cat claw!  |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Korg |
Posted - 28/02/2016 : 22:45:44 quote: Originally posted by solar
quote: Originally posted by Korg
Nove epizode Magičnog Vjetra ???
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47063
Jako lijepa vijest! Još ako bude nešto od oživljavanja Mister Noa  |
morski |
Posted - 28/02/2016 : 19:10:08 Hvala, druze. |
solar |
Posted - 28/02/2016 : 18:52:15 quote: Originally posted by Korg
Nove epizode Magičnog Vjetra ???
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47063 |
Korg |
Posted - 28/02/2016 : 18:49:21 Nove epizode Magičnog Vjetra ??? |
solar |
Posted - 28/02/2016 : 17:08:06 Na Adamu Wildu rade šestorica crtača s ex-yu prostora:
- Darko Perović - Vladimir "Laci" Krstic - Stevan Subić - Damjan Stanić - Zoran Tucić - Siniša Radović
...s time da će Perović raditi nove epizode Magičnoj Vjetra, Bane je u Zagor staffu, a Parlov je u prošlosti također radio MV-a i jedini je od naših uradio Tex gigant epizodu što nije mala stvar:
http://www.sergiobonelli.it/scheda/8307/L-ultima-frontiera.html |
morski |
Posted - 28/02/2016 : 17:02:06 Izvinjavam se sto dizem ovu prastaru temu, ali me, pored toga sto ima interesantnih postova, jako zanima koji su to ex-yu autori bili i jos uvek su zastupljeni u radu na bonelliju. |
dsormaz1 |
Posted - 26/09/2010 : 21:07:36 quote: Originally posted by cronos six
quote: Originally posted by dsormaz1
U svakom slučaju, ovo je bolji crtež od nekih njihovih crtača Martija.
cak bih dodao,da je ovo pravi java,i prava ljupka dijana! vecina bonelijevih crtaca pojma nema da ispolji emocije kod nekih junaka.marti kod cika baneta ima svoj sarm,i po ovoj tabli se vidi da je umisljeno-gundjalo,kakav i treba da bude!bravo!
Slažem se. Meni se inače baš i ne sviđa crtež većine Martijevih crtača. |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 26/09/2010 : 21:07:15 quote: Originally posted by Attila77
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Kad vidim one najbogatije bogatune na Discovery T&L kako trose pare na avione,kamione...odmah pomislim kako bih ja,na njihovom mestu,'ladno dao kintu za Bonelli Ako nista drugo,ono da narucim kakav strip po zelji Naravno,zaposlio bih Kerca,al' da crta Zagora 
Potpuno se slazem sa tobom ... imati jednu Zagor pricu od Baneta bi bio "Dream Come True". Sastaviti mog omiljenog junaka sa omiljenim crtacem!   
E,to Jos da nacrta i mog omiljenog junaka iz igrica... 
http://www.youtube.com/watch?v=vPzd8UcGs6E |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 26/09/2010 : 20:51:21 Ne da je gundjalo nego sam 'teo d' umrem kad sam igrao Martin Mystere - Operation Dorian Gray 
 |
cronos six |
Posted - 26/09/2010 : 20:45:04 quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by cat claw

U svakom slučaju, ovo je bolji crtež od nekih njihovih crtača Martija.
cak bih dodao,da je ovo pravi java,i prava ljupka dijana! vecina bonelijevih crtaca pojma nema da ispolji emocije kod nekih junaka.marti kod cika baneta ima svoj sarm,i po ovoj tabli se vidi da je umisljeno-gundjalo,kakav i treba da bude!bravo! |
cat claw |
Posted - 26/09/2010 : 20:37:09 quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
quote: Originally posted by cat claw
Za ovu Dajanu s falusminom za usne mora da je referenca bila Moana Pozzi 
Jok. Greta Scacchi. http://thewrongadvices.com/zeitgeist/Greta-Scacchi/ |
dsormaz1 |
Posted - 26/09/2010 : 19:35:01 quote: Originally posted by cat claw

U svakom slučaju, ovo je bolji crtež od nekih njihovih crtača Martija. |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 26/09/2010 : 19:18:55 quote: Originally posted by cat claw

Za ovu Dajanu s falusminom za usne mora da je referenca bila Moana Pozzi  |
cat claw |
Posted - 26/09/2010 : 13:35:06 Nije Zagor sam po sebi los koliko su ga ovi novi autori srozali. |
Marenovic |
Posted - 26/09/2010 : 13:18:18 quote: Originally posted by cat claw
Epizoda Ravni Tabani vs. Zagor...  

Kakvo razocarenje! Zar bi se ti Bane spustio tako nisko? Da crtas Zagora?
Strasno!

|
SenG |
Posted - 26/09/2010 : 10:53:30 quote: Originally posted by goran split
cat claw naklon do poda.
+1 |
goran split |
Posted - 26/09/2010 : 01:28:12 cat claw naklon do poda.
|
Attila77 |
Posted - 26/09/2010 : 01:15:58 quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Kad vidim one najbogatije bogatune na Discovery T&L kako trose pare na avione,kamione...odmah pomislim kako bih ja,na njihovom mestu,'ladno dao kintu za Bonelli Ako nista drugo,ono da narucim kakav strip po zelji Naravno,zaposlio bih Kerca,al' da crta Zagora 
Potpuno se slazem sa tobom ... imati jednu Zagor pricu od Baneta bi bio "Dream Come True". Sastaviti mog omiljenog junaka sa omiljenim crtacem!    |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 26/09/2010 : 00:32:15 E,sad samo da stignem do prvog miliona  |
cat claw |
Posted - 26/09/2010 : 00:26:41 Epizoda Ravni Tabani vs. Zagor...  
 |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 25/09/2010 : 22:32:10 Kad vidim one najbogatije bogatune na Discovery T&L kako trose pare na avione,kamione...odmah pomislim kako bih ja,na njihovom mestu,'ladno dao kintu za Bonelli Ako nista drugo,ono da narucim kakav strip po zelji Naravno,zaposlio bih Kerca,al' da crta Zagora  |
Zeljko Ferri |
Posted - 04/09/2010 : 16:58:30 E pa ovo je prelilo casu. Banetov crtez je zaista maestralan a ovi neki "crtaci" iz SBE su gola gov...a koji samo otaljavaju posao zbog para..cast izuzecima! I treba ih imenovati javno i ispljuvati njihov crtez najstrasnije moguce..pa neka se malo postide...
|
cat claw |
Posted - 14/12/2009 : 18:18:28        Ucinilo mi se da je Andjelko smrtno ozbiljan. Nema veze, i moje ozbiljno objasnjenje govori nesto o problemu koju imaju italijanski (i ne samo njihovi)urednici. A sto se tice italijanskih crtaca, oni samo pruzaju onoliko koliko se od njih trazi, bukvalno kolko para tolko muzike. Ne treba zaboraviti ni cinjenicu da je rad na Bonelijevim serijalima izuzetno naporan i da zadovoljstvo vrlo brzo predje u rad preko njeznika. Pod takvim uslovima, ne treba ocekivati bog zna kako inspirisano crtanje. |
JORGE |
Posted - 14/12/2009 : 15:24:38 ma čovjek se šali da ga crtaš previše akciono. a čak i da je tako bilo bi i bolje, ove danas epizode martija su uglavnom katastrofa uz katastrofa crtače. Da si upao u martijeve crtače bilo bi to pravo osvježenje, vjerujem i za talijane. Bonelliju je ipak izgleda isplativije držati onu hrpu lošijih crtača koji vjerojatno brzo štancaju stranice (table) a vjerojatno za male pare (vjerujem daleko manje nego kod boljih autora).
A JAVA SA ŠMAJSEROM JE MRAK :-) |
cat claw |
Posted - 14/12/2009 : 14:20:05 quote: Originally posted by angeliczg
Kerac crta Martija previše akciono - ne može to tako mora Marti hodat i filozofirat a Kerac ne može crtat nekog dosadno(g) dakle ljudi - Kerac je problem, a ne Bonelli a danas bi mu valjda prigovarali da nije dovoljno američki nastrojen (jer pokušavaju uvaliti stripove u licencu amerima) komentari koje je Bane dobio su daleko neprofesionalniji nego što ljudi daju na recenzijama (npr jebo linije ispod pazuha, di je scenarističko opravdanje za neke nelogične epizode)
Dozvoli da se ne slozim s tobom da crtam Martija previse akciono. Na svim ovim primerima, Marti samo na JEDNOJ slici trci, i na jednoj eskivira udarac. Na svim ostalima stoji i filozofira, dakle ipak je problem do Bonelija. Pretpostavimo i da sam zaista crtao sve ''akciono''? Kakve to ima veze sa mojim sposobnostima? Urednik bi trebalo da zna da ako korektno nacrtam nekog kako se tuce mogu da nacrtam i nekog kako sedi. Uostalom, zato se i salje probni scenario pa ako bas neko i nacrta nesto malo dinamicnije to se da ispraviti. A sto se tice komentara, to su misljenja a ne strucne analize. Ima ih i pozitivnih i negativnih. I dok su jednima draperije vazne, drugima nisu, ali ne mozes da ne priznas da je ipak bolje ako su i draperije korektne. |