ovo je ustvari topic o nasim scenaristima i crtacima,i o njihovim kontaktima s bonellijem.imali smo ih puno,a idalje postoje,ali im je nekako ta italijanska skola bila nedostupna. zasto i zbog cega? ajmo cat claw!
Za Bonelija sam uradio svega jednu probu za Martija s kojom nisam prosao ali sam na osnovu nje dobio da nacrtam jednu epizodu za Zonu X s kojom takodje nisu bili zadovoljni ali mi nikad nisu rekli sta im smeta. Sve u svemu, suvise sam malo radio za njih da bih imao bogznasta da ispricam.
Za Bonelija sam uradio svega jednu probu za Martija s kojom nisam prosao ali sam na osnovu nje dobio da nacrtam jednu epizodu za Zonu X s kojom takodje nisu bili zadovoljni ali mi nikad nisu rekli sta im smeta. Sve u svemu, suvise sam malo radio za njih da bih imao bogznasta da ispricam.
eto znao sam?namerno sam otvorio topic iz razloga da je trenutno u bonelliju i kurta i murta? nekazem da je bonelli skroz zatajio,ali sigurno pravi greske? izgleda da atraktivno prihvata autore za sitnu lovu,a stare znance placa solidno zbog prijateljstva?
Svašta! Stvarno mi nije jasno šta su to u Bonelliu mislili kad nisu prihvatili Banetov crtež MM! Ovako danas u veći slučajeva imamo crtež MM koji me više podseća na lošu kopiju likova iz Alan Forda!
Ovo im nije valjalo? Nemam reci...
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Nešto mi pade na pamet da bi bilo fino da vidimo i ostalih 95 stranica ovog M.M. Čisto da uporedimo crtež.
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
Nije to da se njima (u Boneliju) nije svideo crtez. Oni jednostavno forsiraju domace autore. Stite svoju skolu, ili tako nesto.
Ima li u Boneliju uopste crtaca i scenarista koji nisu Italijani ?
Parlov, Perovic... Ima istine u tome da je Boneli vrlo zatvoren za crtace sa strane. Marcello, Kubert, Font, Ortiz... vise su izuzetak za neke specijale nego sto su praksa. Libellus ce objaviti tu Zonu X sa mojim crtezima. Broj 17 je, ako se ne varam. Nista narocito. Prica osrednja, a ja sam se trudio da ne budem previse dobar
Nije to da se njima (u Boneliju) nije svideo crtez. Oni jednostavno forsiraju domace autore. Stite svoju skolu, ili tako nesto.
Ima li u Boneliju uopste crtaca i scenarista koji nisu Italijani ?
Parlov, Perovic... Ima istine u tome da je Boneli vrlo zatvoren za crtace sa strane. Marcello, Kubert, Font, Ortiz... vise su izuzetak za neke specijale nego sto su praksa. Libellus ce objaviti tu Zonu X sa mojim crtezima. Broj 17 je, ako se ne varam. Nista narocito. Prica osrednja, a ja sam se trudio da ne budem previse dobar
A to zabari nemaju Ekskluziva,super Offtopic - Sta bi s razmisljanjima o izdavanju Balkan Ekspres?