forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 TEX maxi Ludens 11 - Utvrda Sahara

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
King Warrior Posted - 05/07/2011 : 15:04:55
Nizzi / Diso

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anto Posted - 25/01/2016 : 17:12:27
Nizzi&Diso:Fort Sahara (Ludens,Tex Maxi broj 11)

Na putu za Čihuahuu,Teks,Kit,Teksov sin i Tajger Džek doživljavaju nemilosrdan napad na voz u kome putuju, i jedini su preživeli iz ovog krvopilića koje sprovode nekakvi vojnici u čudnim uniformama.Stigavši u Čihuahuu,od svog prijatelja guvernera Montalesa,saznaju da taj napad ima političku pozadinu,i da se iza nje krije specijalna francuska vojska,legionari,zaostala iz prethodnog unutrašnjeg državnog rata,čiji je zapovednik postao toliko bogat i moćan,da uz pomoć nekih lokalnih kriminalaca pokušava da preuzme vlast u pokrajini i dograbi se Montalesovog mesta.
Teks i Kit dobijaju zadatak da se ubace u legionarsku vojsku,koja sa vremena na vreme prima po nekog novog člana.Ali da bi se stupilo u ovaj eletni odred,treba se proći kroz rigorozan test, i još nemilosrdniju obuku.

Iako je ovaj Teks na glasu kao jedan od lošijih Maksija,meni je sasvim dobro "čučnuo";posebno su mi bili zanimljivi svi delovi koji su se bavili događajima u samoj legionarskoj tvrđavi.
Jedini pravi minus za scenario je što je u zadnjih 30-ak stranica Teksova ekipa sve neverovatno lako rešila,a da se nije pošteno ni oznojila.I zbog toga pola ocene manje,inače bi zalepio ovom Teksu jednu dobru osmicu.

Diso,čak i u poznim godinama, pravi crtež koji godi mom oku - iako,realno,nije to onaj veliki Diso koga pamtimo iz Rio negra,Atlantika,...Najviše mi smeta što 80% likova ima lice kao da su blizanci Džeromu Drejku.

između 7/10 i 8/10

edit:sad videh da se pomalo i pljuje po prevodu;pre svega,mislim da je uopšte kod većine Bonelija apsurdno govoriti o kvalitetu prevoda,a tu podrazumevam i Teksa - svako ko iole poznaje italijanski može da napravi solidan prevod kod ovakvog tipa stripova.
Drugo;meni je Anin prevod ovog Maksija skroz na mestu - tek na kraju sam skapirao da čitam hrvatski prevod (sve vreme sam bio ubeđen da čitam srpsko izdanje Teksa,časna reč).
+veliki plus za prevod "dobrovoljci" a ne "dragovoljci"!
teller Posted - 11/11/2011 : 10:47:04
koliko različitih mišljenja za tog maxija...meni je bio dobar jako, a navika je gadna stvar...teško je čitat Texa a ne mislit na pilota...a za Karsona nije ni čudno, u takvim godinama pa bez naočala čudo i da nešto vidi.
Dr. Zistis Posted - 11/11/2011 : 09:27:24
quote:
Originally posted by velka031

Diso i Tex, po meni bar, nikako zajedno...
Da se razmijemo, Diso je veliki majstor, "drogiram" se njegovim crtežom u Mister Nou, ali nije za Texa, nikako mu ne leži... Slično je i s Villom - na Texu sjajan, na Zagoru nikakav (barem po onih par crteža koje sam vidio)...

Ma to je samo stvar navike...slazem se da je Diso bolji u pilotu,vise mu lezi dzungla, ali je i ovaj Tex maestralno nacrtan...Tiger Dzek isti kao indiosi iz Amazonske dzungle...pa i Karson ga nije prepoznao kad je visio sa zida
velka031 Posted - 09/11/2011 : 15:26:14
Diso i Tex, po meni bar, nikako zajedno...
Da se razmijemo, Diso je veliki majstor, "drogiram" se njegovim crtežom u Mister Nou, ali nije za Texa, nikako mu ne leži... Slično je i s Villom - na Texu sjajan, na Zagoru nikakav (barem po onih par crteža koje sam vidio)...
Dr. Zistis Posted - 07/11/2011 : 12:39:33
Meni ovaj Maxi,ako izuzmemo prevod uopste nije tako los...Legionari,Mexiko,neobrijani Tex...Diso odlican...medvedi,puma,vukovi,sova,slepi mis...ima svega...a jos Texone "razbio" legiju
jaki Posted - 14/09/2011 : 17:05:09
Koje smeće je ovaj maxi to je nevjerovatno
Ležao mi je na kauču misec ipo dana a bilo bi bolje da ga nikad i nisam pročitao.
velka031 Posted - 09/09/2011 : 11:13:52
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by Mairosu

I, jel' luda zabava sa Disom ? :P

Videcemo krajem meseca , vec sam spremio Prokletskvo Maja i Dramu u zalivu za potpis (LL izdanja).

Baš sam nedavno pročitao ponovno te dvije priče, predobro su nacrtane, tu je Diso bio najbolji
kasper Posted - 09/09/2011 : 07:55:06
quote:
Originally posted by Poli

fans have fun

Poli Posted - 09/09/2011 : 07:51:26
fans have fun
kasper Posted - 08/09/2011 : 22:09:24
quote:
Originally posted by Mairosu

Videcemo krajem meseca , vec sam spremio Prokletskvo Maja i Dramu u zalivu za potpis (LL izdanja).
Mairosu Posted - 08/09/2011 : 22:05:54
quote:
Originally posted by kasper

ipak sam ja teski Diso fun.

kasper Posted - 08/09/2011 : 22:00:16
quote:
Originally posted by Poli

Dok

Nop, Ana.
Ovaj Maxi zapravo i nije toliko iritantan kako sam ocekivao, vise je nekako tupav. Scenarista je digao ruke od scenarija, pa je rastegao relativno skomnu plitku pricicu koja se moze pratiti i sa 30% procitanog teksta. Diso je slabasan u odnosu na stara dobra vremena, al moze proci..... ipak sam ja teski Diso fun.
Poli Posted - 09/08/2011 : 11:11:36
Dok
kasper Posted - 09/08/2011 : 10:39:35
Ko je prevodio ovo?
Stari borac Posted - 09/08/2011 : 10:35:24
Pročitao. Pa i nije tako loš, navikao sam na puno goreg Nizzija.
Diso je Diso. Meni su svi njegovi likovi jednaki u faci. Ona fora s Tigerovim prerušavanjem u "Indijanca" može proći samo ako to crta Diso jer su mu svi Indijanci jednaki, zato se ne može skužiti da je to Tiger. Diso je prevario i Texa, ni on nije prepoznao svog kompu!
Prijevod je katastrofa svih katastrofa. Osim uobičajenih bedastoća, prevoditeljica je imala i težak problem s vojnom terminologijom (sergente maggiore = nadnarednik, a ne narednik bojnik), a vrhunac je da legionari stupaju uz "un-due" (opet )...
velka031 Posted - 07/08/2011 : 21:49:06
Diso je legenda Bonellija i nećemo ga sada pokopati zbog jednog lošeg stripa, a Sahara je jako loše nacrtana, to je istina.
teller Posted - 07/08/2011 : 16:56:49
potpisujem za D,arcagnela,ali to je več Zagorov problem, Tex nema na sreču sa njim problem...crtački je Texov staff odličan..
Diso je tu ni kriv ni dužan.
Kutuzov Posted - 07/08/2011 : 15:51:08
Ma Diso je ok, ali nikada nisam shvatio zašto drži D'Arcangela, čovek je zaista rupa, ambis, provalija
selanne Posted - 07/08/2011 : 15:33:07
quote:
Originally posted by King Warrior

Sergio je tip koji drzi do nostalgije i prijateljstva.
Nije izdajnik, niti ocigledno tip kojem na prvom mjestu stoje posao i lova.
Upravo zbog toga trpa svoje prijatelje u neke serijale i daje im posao do sudnjeg dana.

Neka se on brine za svoje prijatelje, ali kako su govorili Latini - Quod licet Iovis, non licet bovis. Možda bi i Villa bio loš u Mister Nou, zato neka se svi drže onoga što im ide.
Mairosu Posted - 07/08/2011 : 14:41:34
quote:
Originally posted by King Warrior

To cemo da vidimo koliko drzi vodi kad se vrati s odmora i pogleda nas predlog za Zagorca... :D
Combatrock Posted - 07/08/2011 : 14:39:01
ni ja ne bih drugacije... diso je legenda...
King Warrior Posted - 07/08/2011 : 14:10:20
Sergio je tip koji drzi do nostalgije i prijateljstva.
Upravo zbog toga trpa svoje prijatelje u neke serijale i daje im posao do sudnjeg dana.
grofica Varga Posted - 07/08/2011 : 12:20:57
Pojma nisam imala da je tako star. Ja mislila da ga štede "prijevremene" penzije. LoL
76 Posted - 07/08/2011 : 11:56:18
quote:
Originally posted by grofica Varga

Odličan maxi, Diso ga malo upropaštava. Izgleda da mu ne žele dati otkaz samo zato što se njegov junak ugasio, pa su ga ubacili u Texov staff. Crtao je i jednu epizodu Skrivenog lica gdje mi je bio ok.
Da barem i u Texu crta tako.

Disu malo fali da napuni 80 godina. Ovaj maxi je u Italiji izašao 2007., dakle nacrtao ga je kada je već imao 75, pa ne čudi da ne valja. Pitanje je zašto on uopće pristaje i dalje raditi u ovako poznim godinama.
teller Posted - 07/08/2011 : 11:24:13
pa govorim vam ja da taj maxi nije toliko loš, da ga je crtao netko drugi(recimo Ortiz ili Ticci,Fusco)bio bi za
pamtit,ovako jedan od boljih.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000