T O P I C R E V I E W |
Pavel |
Posted - 17/01/2012 : 14:41:41 Ispričavam se što otvaram 101. topic o Zagoru (nisam ja kriv što je preostalih 97 nepotrebno i uglavnom besmisleno), ali iz Italije stiže jedna jako dobra vijest za sve fanove Duha Sa Sjekirom, premda još ništa nije službeno. Evo link : http://www.comicus.it/news/item/51251-zagor-a-colori-in-allegato
I evo moj prijevod da se ne morate mučiti s google translatorom:
Odnedavno kruži vijest, ali zasada još nedostaje službena informacija koja bi mogla potvrditi da će Zagor slijediti Texa na putu reizdanja serijala. Govori se se o načinu sličnom onom koji su ugledali svesci Rendžera i njegovih pardova: veliki brojevi u boji skupa s izdanjima izdavačke kuće Espresso. Ništa se međutim ne zna s obzirom na ukupan broj izdanja (barem što se tiče prvog izdanja koje bi se moglo produljiti kao što je uvijek i bilo u slučaju dobrog prijema od strane čitatelja), troškova (za očekivati je da budu jednaki kao i u slučaju Texa), načina odabira epizoda( probrane epizode ili cjelokupni reprint počevši od kronološki prvog broja )
Inače, Moreno Burattini je vrlo diskretno na svom blogu i Facebook profilu najavljivao ovu mogućnost, ali na upite čitatelja je uvijek odgovarao da ništa nije službeno. Zadnji post o tome bio je pred Božić kad je rekao da ima uskoro sastanak s nekim ljudima koji bi mogao rezultirati božićnim poklonom za njega i sve ostale Zagorove fanove, nakon toga se više nije oglašavao po tom pitanju. Ako stvarno nešto iz toga bude, a vjerujem da hoće ponajprije zahvaljujući Burattinijevu angažmanu, mogli bismo stvarno dočekati pravu malu renesansu Zagora u Italiji. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
ddeki |
Posted - 10/06/2015 : 11:08:27 Ako nekog interesuje prvih 16 knjiga Zagor Mercury color:
http://www.kupindo.com/Druga-Bonelli-izdanja/26914025_Zagor-Mercury-Color-1-16 |
acestroke |
Posted - 17/03/2012 : 13:15:24 ...i onda eventualno dva puta godisnje, kao sto danasnje KI Zagor knjige izlaze... |
Solid Snake |
Posted - 17/03/2012 : 12:41:55 Da uzme ovaj Zagor kolorac Ludens ili VC i da ga pecate u jedno 3-4000 primeraka,soft cover naravno,cena ne bi trebala biti veca od 50-60 kn.Problem je tempo izlazenja.NIkako ne bi moglo ici 4 puta mesecno kao u Italiji.Eventualno 2 puta mesecno... |
djukak |
Posted - 17/03/2012 : 12:01:42 Zajebi Zagora u boji |
Johnny Difool |
Posted - 17/03/2012 : 11:23:05 @ bubo
HC-ovi Tex kolorci imaju svi istu cijenu od 250 kn, i onaj zasad jedini od 500 stranica i svi ostali od 300-tinjak (pa i od 250 stranica), tako da oni gubitak s jednim brojem nadoknade na drugima. Kako stvari stoje potencijalni Zagor kolorac bi redovito imao 270 stranica, za što vjerujem da bi LL postavio dosta paprenu cijenu. No ovo je sve samo nagađanje, jer takvo što ionako nikad nećemo vidjeti, osim u Ludensovu izdanju za možda nekoliko godina, kad već odmaknu s kolekcionarskim izdanjem. |
teller |
Posted - 16/03/2012 : 09:26:48 quote: Originally posted by bubo
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ispravak pogrešnog navoda: Tex Staza uspomena košta točno 135 kn, odnosno 1,205357 kn po stranici. Jest kolor i finiji papir, ali što je previše - puno je! Po ovoj računici kolor Zagor od 270 stranica bi u LL izdanju koštao skromnih 325 kn. ali bi ga zato prva 2 mjeseca mogli kupiti uz popust za svega 300 kn.
uvijek se divim ovako lijepim postovima koji nemaju veze sa pameću,kad već upoređuješ što nisi naveo i texa od libellusa kolor 4 od skoro 500 stranica za 250 kuna? dalje zna se da su za texa i najskuplja prava od svih junaka,dalje tiraž igra glavnu ulogu u svemu tome(primjer ludensovog hc 800 komada crnobijeli bez naslovnica u boji unutra 150 kuna??),ovo kad bi netko izdavao u 1000 primjeraka ne bi cijena bila viša od recimo 180 kuna( hc naravno,bolji papir uvez itd)i išlo bi ko alva,odnosno uništilo bi i vč ludens oba poluproizvoda...
neki vide samo na jedno oko.... moderni JEDNOOKI GUSARI valjda... |
bubo |
Posted - 16/03/2012 : 08:34:11 quote: Originally posted by Johnny Difool
Ispravak pogrešnog navoda: Tex Staza uspomena košta točno 135 kn, odnosno 1,205357 kn po stranici. Jest kolor i finiji papir, ali što je previše - puno je! Po ovoj računici kolor Zagor od 270 stranica bi u LL izdanju koštao skromnih 325 kn. ali bi ga zato prva 2 mjeseca mogli kupiti uz popust za svega 300 kn.
uvijek se divim ovako lijepim postovima koji nemaju veze sa pameću,kad već upoređuješ što nisi naveo i texa od libellusa kolor 4 od skoro 500 stranica za 250 kuna? dalje zna se da su za texa i najskuplja prava od svih junaka,dalje tiraž igra glavnu ulogu u svemu tome(primjer ludensovog hc 800 komada crnobijeli bez naslovnica u boji unutra 150 kuna??),ovo kad bi netko izdavao u 1000 primjeraka ne bi cijena bila viša od recimo 180 kuna( hc naravno,bolji papir uvez itd)i išlo bi ko alva,odnosno uništilo bi i vč ludens oba poluproizvoda... |
emirem |
Posted - 16/03/2012 : 06:57:16 quote: Originally posted by Johnny Difool
Po ovoj računici kolor Zagor od 270 stranica bi u LL izdanju koštao skromnih 325 kn. ali bi ga zato prva 2 mjeseca mogli kupiti uz popust za svega 300 kn.
Usporedi sa vec Texovima koji izlaze,znaci oko 300kn,puno za ova vremena,treba se isprsiti za tu lovu i imati manje u frizideru. |
Johnny Difool |
Posted - 15/03/2012 : 23:39:29 Ispravak pogrešnog navoda: Tex Staza uspomena košta točno 135 kn, odnosno 1,205357 kn po stranici. Jest kolor i finiji papir, ali što je previše - puno je! Po ovoj računici kolor Zagor od 270 stranica bi u LL izdanju koštao skromnih 325 kn. ali bi ga zato prva 2 mjeseca mogli kupiti uz popust za svega 300 kn. |
Johnny Difool |
Posted - 15/03/2012 : 11:13:39 Ovaj sam post postavio na topicu Zagor, ali evo ga i ovdje:
quote: Ako bi ovo izlazilo negdje kod nas, najviše nade polažem u Malagmu i Agarthi, jer Ludens zbog tek pokrenutog kolekcionarskog izdanja svakako neće, a Libellus bi stavio tvrde korice i previsoku cijenu od 250 kn kao kod Texa kolorca. Bojim se da nema šanse da bi strip u boji od 270-ak stranica u Hrvatskoj izlazio po cijeni od 7 eura odnosno 50-ak kuna. Pa LL-ov Tex Staza uspomena od 112 kolor-stranica košta 130 kn!!!!!
|
PijaniPatak |
Posted - 13/03/2012 : 20:55:14 Zavisi...kod nas bi pukli basnoslovnu cenu zbog koje bi vecina samo odmahnula rukom, kao i za mnoga druga kvalitetna izdanja od Fibre, Darkwooda, Belog puta i sl. Normalnca cena ne bi bila za ocekivati ako bi pratili i kvalitet originalne stampe.
Uostalom, zagor je kod nas u poslednje dve godine reprintan od pocetnih epizoda i kod Veselog Cetvrtka i kod Ludensa. To bi pored novca bio potvrdni razlog da se taj kolor-reprint ne kupi.
Realno. |
Dalen |
Posted - 13/03/2012 : 20:04:46 Ne znam za Italiju, ali kod nas bi se to sigurno odlično prodavalo. Kao i sve od Zagora. Samo teško ili bolje reći nikako da bi netko kod nas išao ritmom kao ovi u Italiji. |
stripadzija |
Posted - 13/03/2012 : 09:06:46 Krenula u Italiji ova serija po ugledu na Teksa u boji, baš me zanima kako će ići prodaja. Trenutno je na kioscima četvrti broj.
http://temi.repubblica.it/iniziative-zagor/category/piano-opera/ |
PijaniPatak |
Posted - 06/02/2012 : 17:10:27 nisam ironican. Od orig.Zenitha imam samo "L'invulnerabile" i "Il ritorno di Supermike". Dalje imam nekih 5-6 Texova (jedan od njih je collezione storica u boji). Ako ti texovi odgovaraju, ili ako imas cenu za te duplikate, posalji PM |
REJS |
Posted - 06/02/2012 : 16:39:43 Pa jel imas neku kolekciju ili si na pocetku ili si samo ironican |
PijaniPatak |
Posted - 06/02/2012 : 12:55:46 ja sam raspolozen samo za kupovinu |
REJS |
Posted - 06/02/2012 : 12:28:53 Ima li ko ovde Italijanskog Zagora za menjanje.Ja imam oko 45 duplikata Zenith serije ili Gigant kako vec. Spreman sam da dam po 2-3 broja za one koji mi nedostaju.Sigurno da na ovom forumu ima ljubitelja pravog kvalitetnog otiska i papira. |
mamlaz |
Posted - 06/02/2012 : 11:25:00 da se malo bolje izrazim. svako bi isao po jedan broj. koliko ce ovo cesto izlaziti? jednom mjesecno? |
mamlaz |
Posted - 06/02/2012 : 11:23:31 ajd neka se jave oni koji bi osim mene mogli uzimati pa da svako ode po jednu turu. nadam se da ce nas biti bar troje. |
PijaniPatak |
Posted - 06/02/2012 : 06:25:21 sa bloga. Ove epizode su u broju jedan (u slucaju da neko nije vec obavesten, neka stoji informacija)
Dakle,prva tri extra edicije |
Bruce Springsteen |
Posted - 05/02/2012 : 19:07:06 quote: Originally posted by Ultras
quote: mamlaz a da se malo izorganiziramo pa da se netko od nas zaleti do italije i kupi vise komada pa to posalje ljudima po normalnoj postarini?
Ja znam bar petoricu iz Srbije koji će kupovati ovo izdanje, tako da podržavam ideju.
Ako nisi mene računao, ja sam šesti |
Ultras |
Posted - 05/02/2012 : 18:55:00 quote: mamlaz a da se malo izorganiziramo pa da se netko od nas zaleti do italije i kupi vise komada pa to posalje ljudima po normalnoj postarini?
Ja znam bar petoricu iz Srbije koji će kupovati ovo izdanje, tako da podržavam ideju.
|
acestroke |
Posted - 05/02/2012 : 14:43:56 quote: Originally posted by Ultras
quote: acestroke Covjek prodavao jednog Dylana, onog HC Mondadori u boji (dvije epizode) za 10 Eura, i onda meni htjeo da napumpa postu preko $30.
I ka Srbiji traže 30 evra za poštarinu
Ludilo. |
acestroke |
Posted - 05/02/2012 : 14:24:47 Zar nisu slovenci najblizi italiji? Jedan od njih moze lagano da ovo uradi, 'piece of cake' je ovo za njih ;) |
pwild |
Posted - 05/02/2012 : 13:12:40 quote: Originally posted by mamlaz
a da se malo izorganiziramo pa da se netko od nas zaleti do italije i kupi vise komada pa to posalje ljudima po normalnoj postarini?
ja sam ZA |