T O P I C R E V I E W |
1Euro |
Posted - 06/06/2013 : 16:03:18 Eto, motiviran obi-wan topikom u vezi sc Kena Parkera, počeo sam razmišljati što je još ostalo od kratkih serijala, a da nije još reprintano?
Možda damo neku ideju nekom izdavaču, koji bi možda izdao nešto od tih stripova. Znam da smo ovdje pričali (i maštali) o PSDZ, Kapetan Miki,Malom rendžeru,....i kasnije su se stvarno pronašli izdavači i počeli izdavati spomenute stripove.
Znači, pošto je situacija kakva je, ja mislim, da bi najbolje bilo izdati neki kratki serijal, nešto što još nije reprintovano.
Recimo na misao mi pada:
-Džudas -Karabina Slim -Mat Meriot -Tim i Dasty
Slobodno vi dodajte još koji su zanimljivi kratki serijali, pa čemo onda otvoriti pool.
Zanima me isto tako koliko brojeva imaju ovi serijali? To je jako bitno. Ja znam da Džudas ima 16 brojeva, za ostale ne znam..... |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
magirus |
Posted - 05/06/2015 : 12:47:08 Da to je upravo prva epizoda Protagonista. A izlazili su i Bela i Bronko i nekoliko ponovljenih epizoda Priča sa DZ |
zlatan bihac |
Posted - 04/06/2015 : 19:50:30 quote: Originally posted by magirus
Inače, prve dve epizode (za treću se ne sećam ovako napamet) su izašle kao dodatak Dnevnikovom MM-u posle Đila. Ipak su pokušali da ih izdaju i kod nas :)
znam da su kao dodatak martiju poslije đila išle neke epizode bele i bronka...za ovo nisam znao...ustvari, sad mi nešto se po glavi mota da sam nešto još gledao kao dodatak martiju...ali se ne mogu sjetiti šta...mislim da je osim bele i bronka i protagonista još neki bonelijev serijal išao,ali morao bih pogledati šta to...možda neki od junaka iz serijala collana rodeo,ili iz prve serije collana araldo..ne znam..ili su to baš bili protagonisti...
sad sam provjerio broj 13 lms marti misterija..dodatak je generalov krik..kaster. |
magirus |
Posted - 04/06/2015 : 12:13:22 Inače, prve dve epizode (za treću se ne sećam ovako napamet) su izašle kao dodatak Dnevnikovom MM-u posle Đila. Ipak su pokušali da ih izdaju i kod nas :) |
zlatan bihac |
Posted - 03/06/2015 : 08:51:32 s obzirom da u izdanju if edizioni nakon priča sa divljeg zapada idu neki drugi junaci tipa bella i bronco, tim i dasti, sudac bean, protagonisti, možda će i strip agent da to izda u 5 dvobroja u kojima će biti cijeli serijal šta ga je bonelli izdavao 1974-75...
inače, autor tog serijala je Rino Albertarelli koji je i crtao i pisao ovaj serijal...broj 10 nije stigao da završi jer je umro pa je ostatak tog zadnjeg broja nacrtao Sergio Toppi...vjerovatno su u planu u bonelliju imali da serijal ima više od tih 10 brojeva ali smrću autora su prekinuli ta tom 10-om broju...
20 godina kasnije, jedna druga izdavačka kuća u italiji je reprintovala ovaj serijal koji je bio ovaj put u koloru, da bi nakon toga i sama izdala još 10 brojeva tako da je ukupno ovaj serijal kao neka cjelina stao na 20 brojeva...autor tog drugog serijala iz 90-ih je bio luigi merati a ove gore slike šta sam postavio su upravo od prvog broja tog drugog serijala....
serijal se inače bavi slavnim ličnostima divljeg zapada od odmetnika, indijanskih poglavica, šerifa, pa do lovaca na glave...
N.1 GEORGE A. CUSTER CACCIATORE DI GLORIA
N.2 GERONIMO APACHE VUOL DIRE NEMICO
N.3 BILLY THE KID IL DESTINO DI UCCIDERE
N.4 JED SMITH IL MAGNIFICO VAGABONDO
N.5 TORO SEDUTO IL PROFETA DEI SIOUX
N.6 WYATT EARP L'UOMO DELL'O.K. CORRAL
N.7 WILD BILL HICKOK L'ONESTO ASSASSINO
N.8 FRANK CANTON CACCIATORE DI UOMINI
N.9 BILL DOOLIN COMPAGNO DEL VENTO
N.10 HERMAN LEHMANN L'INDIANO BIANCO
1 - DAVY CROCKETT - L'UOMO DI ALAMO
2 - NUVOLA ROSSA - LA STORIA DEI LAKOTA
3 - BUFFALO BILL - LA LEGGENDA VIVENTE
4 - COCHISE - INDOMABILE GUERRIERO INDIANO
5 - CALAMITY JANE - DONNA DI FRONTIERA
6 - KIT CARSON E LA GRANDE AVVENTURA DELL' WEST
7 - JESSE JAMES - ROBIN HOOD DEL SUD
8 - BUTCH CASSIDY E IL MUCCHIO SELVAGGIO
9 - ALLAN PINKERTON - L'OCCHIO PRIVATO
10 - CAPO GIUSEPPE E LA LUNGA MARCIA DEI NASI FORATI
|
DODSFERD |
Posted - 02/06/2015 : 22:42:19 Mark svakako zaslužuje da se objavi u cijelosti ali oni izmišljeni specijali stvarno nisu bili potrebni. Teško da bi Protagoniste išao objavljivati Ludens, to je posao za nekog izdavača koji ne gleda toliko na profit. |
WOLF-HUNTER |
Posted - 02/06/2015 : 22:37:13 Ludens bi bolje trebao ovo da objavi umjesto da samo reprintuje Komadanta Marka i da pravi bezvezne serijele poput Specijalca. |
DODSFERD |
Posted - 02/06/2015 : 22:28:32 Naravno da bi ovo trebalo objaviti jednoga dana, vjerujem da bi nostalgičari pokupovali cijeli tiraž, pogotovo ljubitelji Marka.  |
Colt |
Posted - 02/06/2015 : 22:08:02 Ovo se dojmi kao pravi strip za Colta i Pheonix Press! |
zlatan bihac |
Posted - 02/06/2015 : 22:01:36 quote: Originally posted by HarryBlock
Hozelito, River Bil, Protagonisti.
ovih dana sam malo po netu tražio o serijalu ''Protagonisti'' i moram reći da je zaista čudno da je ovaj serijal zaobišao nas, to jest da ga niko kod nas nije izdavao, barem koliko je meni poznato...ipak je u pitanju bonellijev serijal i relativno mali broj epizoda...a ono šta mi se najviše svidjelo je bio crtež..nešto poput traper kerija, ili komandanta marka...
evo kako to izgleda u ovom jednom stripu....

doduše, ovdje je rijeć o stripu koji nije izašao u izdanju bonellija, ali je neki svojevrstan nastavak započetog bonelli serijala... |
jang |
Posted - 09/06/2013 : 10:15:09 Đil---meni je bio cool, osim toga prodao sam kolekciju MM pa sam ostao bez tih stripova |
sergej773 |
Posted - 09/06/2013 : 09:45:27 Džudas naravno,pa zatim Karabina Slim! :D :D :D |
1Euro |
Posted - 07/06/2013 : 11:05:56 quote: Originally posted by MarxH
Džudas bi mogao proći. Antijunak i usamljenik u borbi za pravdu... Tim i Dasti imaju poprilično brojeva za kratki serijal... no od svih bi još najbolje prošli. Đil bi teško prošao. Ako ga se itko i sjeća , ne vjerujem da ga se sjeća po dobrome. Ideja je bila okej , ali izvedba... Uostalom , još ih imam svih 12... Sjećam se i Meta Meriota. Uz njega je uglavnom išlo geslo "Izbjeći pod svaku cijenu". Bella i Bronco. njih se sjećam vrlo maglovito... U to je vrijeme bila popularna serija Dempsey and Makepeace pa su svi govorili da je taj strip ustvari ta serija smještena na divlji zapad... Roki Džo je bio dodatak Komandantu Marku. I da , išao je u nastavcima. I bio je najbolji od svih dodataka (na pamet mi padaju Lon Wolf , Makis i Patroldžija) Karabina Slim. Osobno , najgori od svih navedenih. Teks Ton. Jednom je bio i glavni lik , a nekoliko puta sporedni u prvim brojevima ZS. Dani i Sem - loša kopija Tima i Dastija Bak Džon - izašlo par brojeva na početku ZS. Vrlo solidan crtež.
Nisu Bonelli , ali ipak... Johnny Logan - lošija kopija Alan Forda , ali moje je mišljenje da bi to išlo. Istina , i on je malo predugačak za kratki serijal. Družina od vješala - Alan Ford smješten u srednji vijek sa malo magije. Lošije od Logana i Maxmagnusa , no još uvijek dovoljno dobro da bi prošlo.
       |
1Euro |
Posted - 07/06/2013 : 11:05:10 quote: Originally posted by MarxH
Džudas bi mogao proći. Antijunak i usamljenik u borbi za pravdu... Tim i Dasti imaju poprilično brojeva za kratki serijal... no od svih bi još najbolje prošli. Đil bi teško prošao. Ako ga se itko i sjeća , ne vjerujem da ga se sjeća po dobrome. Ideja je bila okej , ali izvedba... Uostalom , još ih imam svih 12... Sjećam se i Meta Meriota. Uz njega je uglavnom išlo geslo "Izbjeći pod svaku cijenu". Bella i Bronco. njih se sjećam vrlo maglovito... U to je vrijeme bila popularna serija Dempsey and Makepeace pa su svi govorili da je taj strip ustvari ta serija smještena na divlji zapad... Roki Džo je bio dodatak Komandantu Marku. I da , išao je u nastavcima. I bio je najbolji od svih dodataka (na pamet mi padaju Lon Wolf , Makis i Patroldžija) Karabina Slim. Osobno , najgori od svih navedenih. Teks Ton. Jednom je bio i glavni lik , a nekoliko puta sporedni u prvim brojevima ZS. Dani i Sem - loša kopija Tima i Dastija Bak Džon - izašlo par brojeva na početku ZS. Vrlo solidan crtež.
Nisu Bonelli , ali ipak... Johnny Logan - lošija kopija Alan Forda , ali moje je mišljenje da bi to išlo. Istina , i on je malo predugačak za kratki serijal. Družina od vješala - Alan Ford smješten u srednji vijek sa malo magije. Lošije od Logana i Maxmagnusa , no još uvijek dovoljno dobro da bi prošlo.
         |
MarxH |
Posted - 07/06/2013 : 11:01:18 Džudas bi mogao proći. Antijunak i usamljenik u borbi za pravdu... Tim i Dasti imaju poprilično brojeva za kratki serijal... no od svih bi još najbolje prošli. Đil bi teško prošao. Ako ga se itko i sjeća , ne vjerujem da ga se sjeća po dobrome. Ideja je bila okej , ali izvedba... Uostalom , još ih imam svih 12... Sjećam se i Meta Meriota. Uz njega je uglavnom išlo geslo "Izbjeći pod svaku cijenu". Bella i Bronco. njih se sjećam vrlo maglovito... U to je vrijeme bila popularna serija Dempsey and Makepeace pa su svi govorili da je taj strip ustvari ta serija smještena na divlji zapad... Roki Džo je bio dodatak Komandantu Marku. I da , išao je u nastavcima. I bio je najbolji od svih dodataka (na pamet mi padaju Lon Wolf , Makis i Patroldžija) Karabina Slim. Osobno , najgori od svih navedenih. Teks Ton. Jednom je bio i glavni lik , a nekoliko puta sporedni u prvim brojevima ZS. Dani i Sem - loša kopija Tima i Dastija Bak Džon - izašlo par brojeva na početku ZS. Vrlo solidan crtež.
Nisu Bonelli , ali ipak... Johnny Logan - lošija kopija Alan Forda , ali moje je mišljenje da bi to išlo. Istina , i on je malo predugačak za kratki serijal. Družina od vješala - Alan Ford smješten u srednji vijek sa malo magije. Lošije od Logana i Maxmagnusa , no još uvijek dovoljno dobro da bi prošlo. |
1Euro |
Posted - 07/06/2013 : 10:40:38 Eto, baš sad razmišljam, koji kratki serijal bi bio super i sve se nekako svodi na ROKI DŽO!!!!!!!!
Šta mi možete reči o Roki Džo-ju?
Znam da je išao kao "priloga" Komandantu Marku, nisam ga baš volio čitati tada, ali mislim da su se vremena promjenila i možda bi bio super, da ga se izda kao integral,....ili ako ima više materiala, možda čak par sveski stripova?
Koliko materiala ima kod Roki Džoa, cijelokupni serijal? Da li Roki Džo ima kratke priče (da li one završavaju u svakom Marku) ili se nastvaljaju?
Roki Džo mi se stvarno čini najpogodniji....Ono bivši skavt koji se "skrasio" ima ženu, dijete, onda neki mali indijanac, pa onaj stareklja,....ono nekako ima priča "glavu i rijep", vjerovatno nema previše dijelova, pa bi se lahko moglo sakupiti cijeli serijal,...
Ajde majstori, recite mi što više znate o Roki Džo-u pa čemo kasnije pronači način kako da to izdamo i omastimo brkove!!!! |
supermark |
Posted - 07/06/2013 : 10:13:03 Zagor, naravno!  |
Poli |
Posted - 07/06/2013 : 08:44:44 Pa Dnevnik nije objavio brdo Texovih prica iz razdoblja 1974-1983, a ovi talijani ih ipak izdali, plus reprinte, plus reprinte reprinta... pa sta oni misle, ako ih Dnevnik nije izdao toga nema!
:D
|
Mr. Bushido |
Posted - 07/06/2013 : 08:15:51 quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by 1Euro
-Mat Meriot
Matt Marriott nije kratak serijal. Riječ je o novinskom stripu koji je izlazio 22 godine.
ok.....ali kod Zlatne Serije je izašlo 10 brojeva....da li je tamo sve od Matta Marriotta ili što?
Mislim ako je izlazio 22 godine, čemu onda tek 10 brojeva?
Pa, ne bih baš rekao da su se u Zlatnoj seriji previše brinuli oko toga hoće li kompletirati pojedine serijale.
Ne možeš u 10 brojeva kompletirati strip koji je objavljivan svaki dan tijekom 22 godine. |
D.J. |
Posted - 07/06/2013 : 07:54:41 quote: Originally posted by 1Euro
Tko drži prava za Tim i Dasty-ja?
jel to Bonelli?
Ili neki drugi izdavač?
Tako je, prava za Tima i Dastyja drzi Bonelli. (Provjereno.) |
Johnny Difool |
Posted - 07/06/2013 : 07:44:15 Nepoznati konjanik! |
1Euro |
Posted - 07/06/2013 : 03:17:26 quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by 1Euro
-Mat Meriot
Matt Marriott nije kratak serijal. Riječ je o novinskom stripu koji je izlazio 22 godine.
ok.....ali kod Zlatne Serije je izašlo 10 brojeva....da li je tamo sve od Matta Marriotta ili što?
Mislim ako je izlazio 22 godine, čemu onda tek 10 brojeva? |
aved |
Posted - 07/06/2013 : 03:00:39 quote: Originally posted by nemanja93
Ako Karabina Slim ne izvuce strip scenu iz govana nece niko.
A tek Bela i Bronko koji su creme de la creme samog stripa. Mase nad masama zeljno iscekuju samo ovo pa da mogu napokon biti mirni. |
Mr. Bushido |
Posted - 07/06/2013 : 02:48:28 quote: Originally posted by 1Euro
-Mat Meriot
Matt Marriott nije kratak serijal. Riječ je o novinskom stripu koji je izlazio 22 godine. |
DKoor |
Posted - 07/06/2013 : 02:44:20 quote: Originally posted by nemanja93
Ako Karabina Slim ne izvuce strip scenu iz govana nece niko.
 |
nemanja93 |
Posted - 07/06/2013 : 02:07:36 Ako Karabina Slim ne izvuce strip scenu iz govana nece niko. |
|
|