T O P I C R E V I E W |
LudensovPotrcko |
Posted - 05/06/2018 : 21:14:45 Scenarij: Samuel Marolla Crtež: Paolo Bisi Naslovnica: Gallieno Ferri
Original #594
11.06.18. U SNK 12.06.18. Na kioscima |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
vice |
Posted - 26/06/2018 : 21:36:25 quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by vice
Kolorci su općenito loši, al taj mi je među glupljima.
Wow! Ja sam se cak dobro i naglas nasmijao nekoliko puta reakcijama Digging Billa i Cika kod citanja tog kolorca. A prica je u stilu Burattinija, ono detektivska/misterija, ali se osjeti da je drugi scenarista.
Iskreno, osjeti se samo po onoj zavodnici koja kao da je Bosellijeva umotvorina, a i po nekim rečenicama koje su netipične za Bureta. Sve u svemu, misterija mi je bila predvidljiva, tanka, a Zagor prijeti batinama Chici i Billu, šta nikad ne volin vidit. Nek je i šala, glupo je. |
D.J. |
Posted - 26/06/2018 : 21:18:43 quote: Originally posted by vice
Kolorci su općenito loši, al taj mi je među glupljima.
Wow! Ja sam se cak dobro i naglas nasmijao nekoliko puta reakcijama Digging Billa i Cika kod citanja tog kolorca. A prica je u stilu Burattinija, ono detektivska/misterija, ali se osjeti da je drugi scenarista. |
D.J. |
Posted - 26/06/2018 : 21:16:12 quote: Originally posted by Curunir
Nemoj. Raspise li se previse, znas u koji staff odlazi
Na Dampyru je prije i radio. Tako da ga Boselli itekako zna. Cudo je sto uopce i radi na Zagiju. |
vice |
Posted - 26/06/2018 : 21:02:08 quote: Originally posted by hamzik
Oba dijela sam sinoc procito u jednom dahu i mogu samo skinuti kapu Marolli i Bisiju. Ovo je stvarno odlicno. Napeto, puno akcije, a sve zaokruzito atmosferom koja se skoro pa moze opipati. Marolla je ovo majstorski napiso. Nisam odavno vidio ovako efektivan scenario u Zagoru. A i Bisi je odradio vrhunski poso. I dalje mi nesjeda bas potpuno kako crta lica ali sve ostalo je prosto fantasticno.
Strasno mi se svida uvod nakon prologa. Ono kad Zagor stize u vojni logor a mi to vidimo iz perspektive vojnika. Nevolje su vec krenule a nas junak stize da rijesi stvar. Izdaleka ga prate znatizeljne oci vojnika koji tiho govore o legendi njegovih poduhvata. Obozavam kad scenarista prepoznaje taj mitski kvalitet Zagora i na ovaj nacin ga ukljuci u pricu.
Da, i to se baš osjeti kod novijih scenarista. Ovi uhodani s vrimenom i zaborave na to. :) |
hamzik |
Posted - 26/06/2018 : 20:59:57 Oba dijela sam sinoc procito u jednom dahu i mogu samo skinuti kapu Marolli i Bisiju. Ovo je stvarno odlicno. Napeto, puno akcije, a sve zaokruzito atmosferom koja se skoro pa moze opipati. Marolla je ovo majstorski napiso. Nisam odavno vidio ovako efektivan scenario u Zagoru. A i Bisi je odradio vrhunski poso. I dalje mi nesjeda bas potpuno kako crta lica ali sve ostalo je prosto fantasticno.
Strasno mi se svida uvod nakon prologa. Ono kad Zagor stize u vojni logor a mi to vidimo iz perspektive vojnika. Nevolje su vec krenule a nas junak stize da rijesi stvar. Izdaleka ga prate znatizeljne oci vojnika koji tiho govore o legendi njegovih poduhvata. Obozavam kad scenarista prepoznaje taj mitski kvalitet Zagora i na ovaj nacin ga ukljuci u pricu. |
dzoni |
Posted - 23/06/2018 : 18:35:20 od novih zagora meni se svideo kolor broj 5 (zadni rad ferija) ta prica mi je na nivou onih starih zagora...a i maksi darkvudske price je dobar |
vice |
Posted - 23/06/2018 : 18:06:09 Kolorci su općenito loši, al taj mi je među glupljima. |
velka031 |
Posted - 23/06/2018 : 18:00:15 Meni je taj kolorac uvjerljivo najbolji. 2:0 :) |
vice |
Posted - 23/06/2018 : 17:09:59 quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by velka031
Marolla je taj scenarist kojeg smo čekali!
Da, za sad vodi 2:0, odlicne price : lose price. Znam da radi na novoj Zagor prici, ali trebalo bi ga jos vise angazirati ako je moguce No on uz stripove pise i knjige i napisao je filmski scenario prosle godine.
Nisam znao da radi i druge stvari, lik ima veliki talent i dajbože da piše Zagora koliko god može
Doduše, njegova priča u Koloru me razočarala. Natrpa je par likova viška i sve zajedno je to dosta nespretno odrađeno. Tako da je za mene 1:1. Tek se on triba dokazat. |
Curunir |
Posted - 23/06/2018 : 17:08:32 eto, mora biti da su mu vec ponudili |
velka031 |
Posted - 23/06/2018 : 16:01:52 Hahahaha |
solar |
Posted - 23/06/2018 : 12:42:57
|
Curunir |
Posted - 23/06/2018 : 12:19:01 Nemoj. Raspise li se previse, znas u koji staff odlazi |
velka031 |
Posted - 23/06/2018 : 07:15:25 quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by velka031
Da, za sad vodi 2:0, odlicne price : lose price. Znam da radi na novoj Zagor prici, ali trebalo bi ga jos vise angazirati ako je moguce No on uz stripove pise i knjige i napisao je filmski scenario prosle godine.
Nisam znao da radi i druge stvari, lik ima veliki talent i dajbože da piše Zagora koliko god može |
Terminator |
Posted - 21/06/2018 : 17:47:12 O, ovo je dobar broj.
Zgodna tema o talačkoj krizi u zatvoru, Zagor kao spasitelj mogla je završiti u prosjeku, ali sjajna kombinacija jako dobrih likova i neuobičajenih situacija podigla je priču na višu razinu. Oderane kože i to kako se Legion spasio živog pijeska, ali i kako je postupio kad je otkrio da je Zagor u blizini, zbilja - Ima još stvari koje su mi jako dobre - Chico u samostalnoj avanturici, misterij tipa s maskom (na naslovnici) te dio s Kellogom. Scenaristu kapa dolje. Crtež je također vrhunski, a obožavam praktički filmske vinjete s nasumičnim kadrovima u kojima prikazuje situaciju, poput onih u vojnom kampu poslije prologa. Naslovnica prva klasa.
10/10. |
D.J. |
Posted - 19/06/2018 : 22:56:32 quote: Originally posted by velka031
Da, za sad vodi 2:0, odlicne price : lose price. Znam da radi na novoj Zagor prici, ali trebalo bi ga jos vise angazirati ako je moguce No on uz stripove pise i knjige i napisao je filmski scenario prosle godine. |
velka031 |
Posted - 19/06/2018 : 22:40:51 Marolla je taj scenarist kojeg smo čekali! |
D.J. |
Posted - 19/06/2018 : 22:17:08 quote: Originally posted by Curunir
Jebote led kako dobar strip. Valjda nece razocarati u nastavku, kako mnogi kazu ovaj izgleda nece. Kako Zagor moze biti dobar. Kako parsecima udaljeno od Bureta. Kako dobar crtež i napet scenarij. Bez debilizma koji je cesto ispod razine vrtica. Ma... Kao da nije Zagor Vrhunski strip. Odusevljen sam.
Zna i Zagi jos ponekad rasturiti. |
D.J. |
Posted - 19/06/2018 : 22:16:13 quote: Originally posted by dzoni
meni se ova epizoda nikako ne svidja...kao ni mortimer kao ni kaufman..sve predvidljive i naivne price...helingen 7 takodje....
Stvarno?! Ni ova ni Kaufman? Bas i nisu tako predvidljive, pogotovo ova s Hellgateom. |
Curunir |
Posted - 19/06/2018 : 21:31:16 quote: Originally posted by Duke Zill
Bome mi se sviđa priča. Jednostavnost, akcija, važna Chicova uloga, tajanstveni Krvnikov identitet - lijepo je Marrola krenuo, a nadam se da bude u istom tonu i završio. Bisija bi trebali malo više zaposliti na Zagoru. Ako se dobro sjećam crtao je samo Riječne vukove prije ohoho godina. Primjetio sam i drugačije sjenčanje u sceni Chicova sna. Sviđa mi se tako mala promijena tehnike i podjetila me na aktualni maxi.
Ajme ta je tabla prepredivna. Auuu kako dobar Bisi. |
Curunir |
Posted - 19/06/2018 : 21:29:20 Jebote led kako dobar strip. Valjda nece razocarati u nastavku, kako mnogi kazu ovaj izgleda nece. Kako Zagor moze biti dobar. Kako parsecima udaljeno od Bureta. Kako dobar crtež i napet scenarij. Bez debilizma koji je cesto ispod razine vrtica. Ma... Kao da nije Zagor Vrhunski strip. Odusevljen sam. |
goghy |
Posted - 14/06/2018 : 14:58:29 Odličan roman,.. |
dzoni |
Posted - 13/06/2018 : 23:04:57 meni se ova epizoda nikako ne svidja...kao ni mortimer kao ni kaufman..sve predvidljive i naivne price...helingen 7 takodje.... |
Duke Zill |
Posted - 13/06/2018 : 19:04:17 Bome mi se sviđa priča. Jednostavnost, akcija, važna Chicova uloga, tajanstveni Krvnikov identitet - lijepo je Marrola krenuo, a nadam se da bude u istom tonu i završio. Bisija bi trebali malo više zaposliti na Zagoru. Ako se dobro sjećam crtao je samo Riječne vukove prije ohoho godina. Primjetio sam i drugačije sjenčanje u sceni Chicova sna. Sviđa mi se tako mala promijena tehnike i podjetila me na aktualni maxi. |
Grabb |
Posted - 12/06/2018 : 16:51:19 Nikako da se naviknem na Bisijevog Cika. |