T O P I C R E V I E W |
Strip-Agent |
Posted - 27/07/2022 : 17:44:08 Ako nikada niste kupili strip radi naslovnice, sada je vrijeme!
Scenarij: Tri poznata i jedan novi Crtež: Meni svi nepoznati
Broj originala 18.
Već dostupno na shop.strip-agent.hr
Uskoro i na ostalim prodajnim mjestima! |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Shaner |
Posted - 03/08/2022 : 11:55:32 quote: Originally posted by pcoro
Vidio sam ga danas uživo. Naslovnica izgleda kao nešto najbolje što se ikad pojavilo na kioscima, od '68. do danas Bas je spektakularna.
I u stripu ima jedno 30 stranica Carnevalea ali ipak nisam pljunuo 39 kuna. Ne mogu valjat te kratke priče na tekstu, pa da i Dostojevski i Picasso ustanu iz groba radit priču i crtež.
Nisi pogriješio. Ta prva priča koju je crtao Carnevale je dobra, ali ostalo je promašaj.
|
pcoro |
Posted - 30/07/2022 : 17:03:36 Vidio sam ga danas uživo. Naslovnica izgleda kao nešto najbolje što se ikad pojavilo na kioscima, od '68. do danas Bas je spektakularna.
I u stripu ima jedno 30 stranica Carnevalea ali ipak nisam pljunuo 39 kuna. Ne mogu valjat te kratke priče na tekstu, pa da i Dostojevski i Picasso ustanu iz groba radit priču i crtež. |
tkosta74 |
Posted - 30/07/2022 : 12:59:38 quote: Originally posted by emirem
Carnevale je ovu naslovnicu radio u akrilu?
Pitam jer citam o ovoj tehnici koju bih htio raditi na tabletu skoro, za koji mjesec.
Ako želiš raditi u akrilu postoje akrilne boje, platno i kistovi. To ti je jedini realan feeling da ositiš što je akril i kako s njime. Simulacija na tabletu je nešto skroz drugo. I to je u redu. I sam prakticiram u zadnje vrime. Ali veze nema s akrilom na platnu. |
Shaner |
Posted - 30/07/2022 : 10:40:23 quote: Originally posted by goghy
U Osijeku, ovog još nema,...po prvi puta da nije stiglo na vrijeme,..
Ja sam ga danas u Rijeci našao tek na petom kiosku. Neki su mi čak rekli da preko ljeta neće dobivati stripove jer imaju pojačanu ponudu knjiga. Svakako probaj pitati na više mjesta ako već nisi.
|
goghy |
Posted - 30/07/2022 : 09:10:09 U Osijeku, ovog još nema,...po prvi puta da nije stiglo na vrijeme,.. |
shizma |
Posted - 30/07/2022 : 01:40:33 Nije sve tako strašno kad vidim onog zagora po osamstoti put...pucajte ovakve nove stvari valjale nevaljale... |
emirem |
Posted - 29/07/2022 : 23:00:40 @Milazzo @Ted Miller
Hvala na informaciji, tehnika me zanima u digitalnom obliku koju cu nadam se primjeniti u novom, doduse starom mom hobiju, crtanju, vec dugo zapostavljenom.
Vjerojatno i autor koji koristi obje metode radi prvo glavnog lika u klasicnoj metodi, zatim skenira i preko samo okolinu obradi zracnim kistovima, posprica okolo, malo doradi i kupi si vremena prije deadline da mora predati rad. Vrijeme je novac. |
teller |
Posted - 29/07/2022 : 21:20:47 Sve priče ok, zadnje dvije odlične.. Dobar kolorac, taman za plažu.. |
brni |
Posted - 29/07/2022 : 19:56:46 Odlicno, jos malo i u egalu smo sa Talijanima.. |
Ivan Liverpool |
Posted - 29/07/2022 : 17:52:36 quote: Originally posted by Ivan Liverpool
quote: Originally posted by teller
Poravnati sa Libellusom, čini mi se.. U cijeni vodi Libellus sa 156:39
Sto se tice zarade konkretno na meni, tu Strip agent uvjerljivo vodi. Sad ce po 18. put dobit od mene 39.90 kn samo za ovu ediciju, dok Libellus nikad nista nije dobio od mene
Evo danas su dobili i po 18. put novce od mene na ovoj ediciji! Jedva cekam citanje |
Milazzo |
Posted - 29/07/2022 : 17:41:05 quote: Originally posted by Ted Miller
quote: Originally posted by Milazzo
quote: Originally posted by emirem
Pitam jer citam o ovoj tehnici koju bih htio raditi na tabletu skoro, za koji mjesec.
Meni se čini da je "baza" ove naslovnice definitivno napravljena tradicionalno, vjerojatno akrilom. Prema mojem iskustvu, neki od poteza na ilustraciji (najviše vidljivo na nebu) izvedivi su iksljučivo tradicionalno - kistom. Digitalni alati mogu prilično dobro imitirati tradicionalne tehnike, ali meni svejedno djeluju sterilnije kada imitiraju ulje ili akril. Nedostaje onih slučajnosti i prirodnih poteza/mrlja kakve produciraju tradicionalne tehnike.
Također mislim da je ova ilustracija nakon tradicionalnih tehnika prošla dodatnu digitalnu obradu, moguće i digitalno docrtavanje pojedinih detalja... Čini mi se da se pojedini oblici pahulja ponavljaju (?) U svakom slučaju, moja presuda bi bila tradicionalna ilustracija + digitalna dorada.
upoznat sam sa oba medija jer radim i sam akrilom i digitalno, i dobro si rekao. Sto se tice digitalnog, sve je izvedivo, SVE ZIVO, jedino je mašta granica i dali baš želiš da to točno izgleda kao u nekom tradicionalno m mediju (u ovom slučaju akril) ili bi radije možda pobošljao i promjenio neke stvari na drugačiji način :)
Skroz shvaćam što želiš reći, ali moram priznati da sam u praksi jako rijetko (ako ikada) nabasao na ilustraciju/crtež/sliku koja savršeno imitira tradicionalne tehnike. Uglavnom nedostaje "ono nešto"... taktilnost boje, tekstura, prirodnost. Teško mi je definirati.
Kada se pogleda Instagram profil Massima Carnevalea nekako mi se jasno uočava koji radovi su isključivo nastali digitalnim putem. https://www.instagram.com/sketchesnatched/?hl=hr
p.s. na temu - Kupio danas ovog Texa. Na otisnutoj naslovnici mi je dosta izraženiji dojam digitalije nego što mi je bio kada sam gledao naslovnicu na ekranu... sklizak, ali zabavan teren za analizirati
|
Ted Miller |
Posted - 29/07/2022 : 16:45:10 quote: Originally posted by Milazzo
Meni se čini da je "baza" ove naslovnice definitivno napravljena tradicionalno, vjerojatno akrilom. Prema mojem iskustvu, neki od poteza na ilustraciji (najviše vidljivo na nebu) izvedivi su iksljučivo tradicionalno - kistom. Digitalni alati mogu prilično dobro imitirati tradicionalne tehnike, ali meni svejedno djeluju sterilnije kada imitiraju ulje ili akril. Nedostaje onih slučajnosti i prirodnih poteza/mrlja kakve produciraju tradicionalne tehnike.
Također mislim da je ova ilustracija nakon tradicionalnih tehnika prošla dodatnu digitalnu obradu, moguće i digitalno docrtavanje pojedinih detalja... Čini mi se da se pojedini oblici pahulja ponavljaju (?) U svakom slučaju, moja presuda bi bila tradicionalna ilustracija + digitalna dorada.
upoznat sam sa oba medija jer radim i sam akrilom i digitalno, i dobro si rekao. Sto se tice digitalnog, sve je izvedivo, SVE ZIVO, jedino je mašta granica i dali baš želiš da to točno izgleda kao u nekom tradicionalno m mediju (u ovom slučaju akril) ili bi radije možda pobošljao i promjenio neke stvari na drugačiji način :) |
Milazzo |
Posted - 29/07/2022 : 11:29:38 quote: Originally posted by emirem
Također mislim da je ova ilustracija nakon tradicionalnih tehnika prošla dodatnu digitalnu obradu, moguće i digitalno docrtavanje pojedinih detalja... Čini mi se da se pojedini oblici pahulja ponavljaju (?) U svakom slučaju, moja presuda bi bila tradicionalna ilustracija + digitalna dorada. |
teller |
Posted - 29/07/2022 : 09:32:24 Kupljen,... malo prelistano, odličan crtez i kolor na svim pricama.. |
Hercule Poirot |
Posted - 28/07/2022 : 15:49:00 Kupljeno. |
Altairfan |
Posted - 28/07/2022 : 12:08:02 Stiglo je na kioske. |
emirem |
Posted - 28/07/2022 : 10:47:03 quote: Originally posted by Ted Miller
ovo mi izgleda moguće da je akril, sumnjam da je digitalno išao imitirati akrilne boje
Ima opcija u programu kakvis hoces, stani-pani. Kao laik sad ne vidim razliku da li je akril ili ulje, ali ih klasicari preporucuju radi brzog susenja. Vidio sam original Tex kolor naslovnice od Laure Zuccheri i vuklo je na temperu, naravno rucni rad, klasicna metoda. Ima tu negdje slika…
Evo…
1000 eura… |
Ted Miller |
Posted - 28/07/2022 : 10:20:46 ovo mi izgleda moguće da je akril, sumnjam da je digitalno išao imitirati akrilne boje |
emirem |
Posted - 28/07/2022 : 09:54:23 quote: Originally posted by Deers
Ja mislim da je ovu radio digitalno ali nisam sto posto siguran.
Heh, ma sigurno, ne vjerujem da oni danas crtaju kistom kao nekad. Gledao sam kako crtaju u SBE, dobar dio njih imaju digitalne ploce. Bar mogu korigirati pogreske. Mislim da i Alex Ross isto radi akril. |
Deers |
Posted - 28/07/2022 : 06:48:49 quote: Originally posted by emirem
Ja mislim da je ovu radio digitalno ali nisam sto posto siguran. |
Ted Miller |
Posted - 28/07/2022 : 00:31:35 meni je super mjenjanje iz cjelovite jedan broj u kratke price drugi, ovdje se ispucaju neke zanimljive i drugacije ideje i crtezi, svatko dobije priliku, pa ispadnu neke zanimljive stvari van uobičajene šablone. |
emirem |
Posted - 28/07/2022 : 00:16:31 Carnevale je ovu naslovnicu radio u akrilu?
Pitam jer citam o ovoj tehnici koju bih htio raditi na tabletu skoro, za koji mjesec. |
1Euro |
Posted - 28/07/2022 : 00:07:20 šteta što idu kratke priče....baš bi legla neka cjelovita zimska priča od Texa. Nisam fan kratkih priča. Isto kod Zagora, kratke priče mi se ne sviđaju, tu i tamo možda neka dobra a vječina prosjek ili čak loše. Kakav je slučaj ovjde kod Texa? |
RAKOSI4 |
Posted - 27/07/2022 : 21:37:48 Da naslovnica je odlična. |
Ted Miller |
Posted - 27/07/2022 : 20:54:45 predobra naslovnica, svaka čast ! |