forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 "Dilbert" by Scott Adams

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Fish Posted - 10/10/2007 : 11:19:39
Prije cca 5 godina dobio sam na poklon knjigu Dilbert stripova, "Seven Years of Highly Defective People", dakle, engleski original.
Kao bonus idu biljeske autora ispod skoro svakog stripa, zanimljive opaske.

Dotad sam jedino citao Dilberta prevedenog na Hr i to u Jutarnjem. Iskreno, sranye. Sve do ove knjige. Strip je u originalu savrsenstvo u tri slicice, pametan, duhovit. Crtez je maksimalno pojednostavljen jer je tekst bitan.

Stripovi su '89-'95, sakupljeni na jedno mjesto.
Jos nigdje nisam naisao na nesto slicno, ako netko je - neka kaze.

Ocjena, 10/10.
6   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
matori paraliticar Posted - 26/02/2023 : 15:01:28
"Laku noc, Dilberte."

http://www.theguardian.com/us-news/2023/feb/26/dilbert-cartoon-dropped-by-us-newspapers-over-creators-racist-comments
Fish Posted - 11/10/2007 : 22:57:21
quote:
Originally posted by Peyo

Inače preporučujem svima koji vole stripove: Garfield, Peanuts, Beetle Bailey, Calvin and Hobbes, B.C., Wizard of ID i sl. a dobro vladaju engleskim da ih svakako pokušaju nabaviti i čitati na engleskom jeziku.

Inace nisam ljubitelj americkog stripa ali ovaj mi je odlican vjerojatno zato sto je - jednostavan.
Mozda Ameri daju najvise kad pojednostave stvari? ;-)
Peyo Posted - 11/10/2007 : 11:47:56
quote:
Originally posted by Fish

Dotad sam jedino citao Dilberta prevedenog na Hr i to u Jutarnjem. Iskreno, sranye. Sve do ove knjige. Strip je u originalu savrsenstvo u tri slicice, pametan, duhovit. Crtez je maksimalno pojednostavljen jer je tekst bitan.

Inače preporučujem svima koji vole stripove: Garfield, Peanuts, Beetle Bailey, Calvin and Hobbes, B.C., Wizard of ID i sl. a dobro vladaju engleskim da ih svakako pokušaju nabaviti i čitati na engleskom jeziku.

Usput, pao mi je napamet prijevod Titeuf-a iz Stripoteke. Jedna preužasna katastrofa, totalna tragedija ... A majstori još kao da se hvale svojim uratkom (vidi njihovo prenemaganje pod Prijevod i Adaptacija) ... Strašno, a odličan strip i izuzetno smiješan, iako je to teško razabrati na temelju njihovog prijevoda ..
Peyo Posted - 11/10/2007 : 11:40:04
Čini mi se da ga je bilo i u knjižari Tamaris na Trgu bana Jelačića ...
Fish Posted - 10/10/2007 : 20:49:38
Super, cim navratim do Zagreba, kupujem. :)
Peyo Posted - 10/10/2007 : 11:40:54
Nekoliko knjiga (stripova) Dilberta na engleskom imaš u Profilu (Bogovićeva).

Koliko se sjećam jednu knjigu je preveo i tiskao Algoritam. U njoj je kombinacija strip pasica i teksta.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000