Author |
Topic |
|
Fish
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 10/10/2007 : 11:19:39
|
Prije cca 5 godina dobio sam na poklon knjigu Dilbert stripova, "Seven Years of Highly Defective People", dakle, engleski original. Kao bonus idu biljeske autora ispod skoro svakog stripa, zanimljive opaske.
Dotad sam jedino citao Dilberta prevedenog na Hr i to u Jutarnjem. Iskreno, sranye. Sve do ove knjige. Strip je u originalu savrsenstvo u tri slicice, pametan, duhovit. Crtez je maksimalno pojednostavljen jer je tekst bitan.
Stripovi su '89-'95, sakupljeni na jedno mjesto. Jos nigdje nisam naisao na nesto slicno, ako netko je - neka kaze.
Ocjena, 10/10.
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 10/10/2007 : 11:40:54
|
Nekoliko knjiga (stripova) Dilberta na engleskom imaš u Profilu (Bogovićeva).
Koliko se sjećam jednu knjigu je preveo i tiskao Algoritam. U njoj je kombinacija strip pasica i teksta. |
|
|
Fish
Starting Member
Croatia
49 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
Posted - 11/10/2007 : 11:47:56
|
quote: Originally posted by Fish
Dotad sam jedino citao Dilberta prevedenog na Hr i to u Jutarnjem. Iskreno, sranye. Sve do ove knjige. Strip je u originalu savrsenstvo u tri slicice, pametan, duhovit. Crtez je maksimalno pojednostavljen jer je tekst bitan.
Inače preporučujem svima koji vole stripove: Garfield, Peanuts, Beetle Bailey, Calvin and Hobbes, B.C., Wizard of ID i sl. a dobro vladaju engleskim da ih svakako pokušaju nabaviti i čitati na engleskom jeziku.
Usput, pao mi je napamet prijevod Titeuf-a iz Stripoteke. Jedna preužasna katastrofa, totalna tragedija ... A majstori još kao da se hvale svojim uratkom (vidi njihovo prenemaganje pod Prijevod i Adaptacija) ... Strašno, a odličan strip i izuzetno smiješan, iako je to teško razabrati na temelju njihovog prijevoda .. |
|
|
Fish
Starting Member
Croatia
49 Posts
Posted - 11/10/2007 : 22:57:21
|
quote: Originally posted by Peyo
Inače preporučujem svima koji vole stripove: Garfield, Peanuts, Beetle Bailey, Calvin and Hobbes, B.C., Wizard of ID i sl. a dobro vladaju engleskim da ih svakako pokušaju nabaviti i čitati na engleskom jeziku.
Inace nisam ljubitelj americkog stripa ali ovaj mi je odlican vjerojatno zato sto je - jednostavan. Mozda Ameri daju najvise kad pojednostave stvari? ;-) |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2176 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
|
Topic |
|