T O P I C R E V I E W |
Fe |
Posted - 06/04/2011 : 14:38:16 POzdrav..
Zovem se Feđa, imam 25. e sad, crtao sam kao mali Diznijeve likove i neke svoje karikature, sve do srednje skole. pa sam onda imao pauzu bukvalno do prije godinu dana kada sam se malo aktivnije bacio na crtanje. znaci poceo sam od samog pocetka (proporcije, anatomija, perspektiva). posto radim, a uz to sam i ozenjen, vrlo sam ogranicen vremenom. uglavnom, evo od mene neke skice...
prvo neki kadrovi nikad zavrsenog stripa (prvog)...
a ovo su vjezbe od prije par mjeseci...
Eto, ostalo su uglavnom skice anatomije i svrljotine. Kao sto vidite nema puno, ali mislim da je dovoljno da se upoznamo.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Fe |
Posted - 06/03/2012 : 18:01:04 pozdrav svima
|
Fe |
Posted - 09/08/2011 : 13:38:54 hvala drug evo još malo...
|
PijaniPatak |
Posted - 09/08/2011 : 13:27:34 Svaka čast druže. Lica me podsećaju jednog crtača LazarusLedd staffa samo što mi je ovo tvoje mnogo moćnije. Nema detalja koje bih ti preporučio da menjaš, dakle, samo tako nastavi. |
Fe |
Posted - 09/08/2011 : 11:43:43 vježba
pozdrav |
Fe |
Posted - 18/07/2011 : 19:22:33 vježba...
lp |
Fe |
Posted - 07/04/2011 : 21:46:20 ma jok |
Beva |
Posted - 07/04/2011 : 20:58:22 quote: Originally posted by Fe
slomi mi Beva topic..:)
Sorry, mogu obrisati ako ti smeta...
I prebaciti na Djenin topic :) |
Fe |
Posted - 07/04/2011 : 20:38:03 slomi mi Beva topic..:) |
Fe |
Posted - 07/04/2011 : 20:36:19 quote: Originally posted by MisterYES
Djeno je vjerovatno nabasao na novije Bonellijeve crtače i ruku na srce zaista ne znam da ima neki noviji a dobar lik u Bonelliju a uz to i mlad relativno makar. Tako da s te strane sve to stoji. Ono što valja su sve stara garda sa Texa, Dylan Doga, MiterNO-a, M.Misterije, Kena Parkera...baš sam uzeo par brojeva Dampyra, Lazarusa, Demiana da vidim nove stvari i snage Bonelli-a ali tanko tanko... Magicni Vjetar jedino ima "glavu i rep" a i to ponajviše zahvaljujući Parlovu.
I da ne idemo previše u OffTopic, sto se tiče Feđe; vjerovatno nisi imao ništa konkretno za ovu izlozbu B&H stripa u Aprilu? Ili nisi znao za nju? Kako bilo da bilo, do naredne godine se nadam da ces imati dosta toga za pokazati.
Eh druze, znao sam za izlozbu, ali nisam stigao uraditi nista konkretno. Slomi me posao... |
Beva |
Posted - 07/04/2011 : 19:50:01 quote: Originally posted by Djeno
quote: Originally posted by bisley
...Boneli ima fantastičnih crtača. Nezavisno o tome kakav je čiji ukus ili što se kome sviđa
ne čitam to đubre pa znam samo one što ih u prolazu vidim. a sve što sam do sada video iz te firme je uvreda za oči (a bo'me i inteligenciju).
ako ima nešto vredno pažnje, davaj linak. uvek sam spreman da promenim mišljenje.
Recimo, Claudio Castellini je zanat ispekao u Bonelliju, sada radi za Amerikance:
Angelo Stano:
Lucio Filippucci:
Luca Enoch
I mnogi drugi, da ne spamam topic bezveze... Ne valja imati predrasude... Mnogi fanovi Bonellija gledaju na američke crtače na isti način na koji ti gledaš Bonellijevce... |
MisterYES |
Posted - 07/04/2011 : 19:22:19 Djeno je vjerovatno nabasao na novije Bonellijeve crtače i ruku na srce zaista ne znam da ima neki noviji a dobar lik u Bonelliju a uz to i mlad relativno makar. Tako da s te strane sve to stoji. Ono što valja su sve stara garda sa Texa, Dylan Doga, MiterNO-a, M.Misterije, Kena Parkera...baš sam uzeo par brojeva Dampyra, Lazarusa, Demiana da vidim nove stvari i snage Bonelli-a ali tanko tanko... Magicni Vjetar jedino ima "glavu i rep" a i to ponajviše zahvaljujući Parlovu.
I da ne idemo previše u OffTopic, sto se tiče Feđe; vjerovatno nisi imao ništa konkretno za ovu izlozbu B&H stripa u Aprilu? Ili nisi znao za nju? Kako bilo da bilo, do naredne godine se nadam da ces imati dosta toga za pokazati. |
Djeno |
Posted - 07/04/2011 : 18:55:12 quote: Originally posted by bisley
...Boneli ima fantastičnih crtača. Nezavisno o tome kakav je čiji ukus ili što se kome sviđa
ne čitam to đubre pa znam samo one što ih u prolazu vidim. a sve što sam do sada video iz te firme je uvreda za oči (a bo'me i inteligenciju).
ako ima nešto vredno pažnje, davaj linak. uvek sam spreman da promenim mišljenje.
|
bisley |
Posted - 07/04/2011 : 17:57:09 quote: Originally posted by Djeno
fino ti ide ovo. nego, najbrže se napreduje sa crtanjem stripa tako što se crta strip. ima na netu scenarija koliko ti duša išće pa navali.
a što se govnelija tiče: nemoj tamo da se prijavljuješ. tamo idu samo najgori crtači + penzosi što pate od parkinsona pa ne mogu mirno da drže olovku.
Nisi u pravu Djeno. Čak ni kad se generalizira... Boneli ima fantastičnih crtača. Nezavisno o tome kakav je čiji ukus ili što se kome sviđa
|
Djeno |
Posted - 07/04/2011 : 16:54:19 fino ti ide ovo. nego, najbrže se napreduje sa crtanjem stripa tako što se crta strip. ima na netu scenarija koliko ti duša išće pa navali.
a što se govnelija tiče: nemoj tamo da se prijavljuješ. tamo idu samo najgori crtači + penzosi što pate od parkinsona pa ne mogu mirno da drže olovku.
|
milandj3 |
Posted - 07/04/2011 : 16:47:31 quote: Originally posted by cat claw
quote: Originally posted by King Warrior [ SBE je jednom cak i Baneta odbio.
Dvaput. Al jednom su i prihvatili da radim Zonu X
jel? aj da cujemo nesto o tome ali na drugom topicu. na radnoj akciji npr. |
cat claw |
Posted - 07/04/2011 : 16:06:58 quote: Originally posted by King Warrior [ SBE je jednom cak i Baneta odbio.
Dvaput. Al jednom su i prihvatili da radim Zonu X |
Fe |
Posted - 07/04/2011 : 15:14:07 Hvala, inace sam impresioniran arhitekturom srednjeg vijeka. trenutno crtam samo taj period (11. do 15. stoljeće) |
King Warrior |
Posted - 07/04/2011 : 14:33:02 quote: Originally posted by Tonka24
Moj savjet pokusaj kontaktirati izdavacku kucu sergio bonelli editore u italiji.
Nije to bas tako jednostavno. SBE je jednom cak i Baneta odbio.
@Fe, pozadinu si odlicno odradio, pogotovo ove kuce u germanskom stilu. |
Fe |
Posted - 07/04/2011 : 14:19:20 quote: Originally posted by cat claw
Ne bih da te plasim, ali, bilo bi dobro da procitas svega 70tak strana topica http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37176 40tak strana Radionice http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37939 Tamo ima dosta o onome sto ti nedostaje.
Čitam čim završim s poslom |
velka031 |
Posted - 07/04/2011 : 12:04:11 Dobar si, samo nastavi dalje... |
cat claw |
Posted - 07/04/2011 : 09:56:13 Ne bih da te plasim, ali, bilo bi dobro da procitas svega 70tak strana topica http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37176 40tak strana Radionice http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37939 Tamo ima dosta o onome sto ti nedostaje.
|
skuby |
Posted - 07/04/2011 : 08:29:19 Svaka čast prijatelju |
all_ba |
Posted - 06/04/2011 : 23:06:25 @Fe, nije loše, znači da ima materijala, no imaš još dosta poraditi kako na crtežu tako i na samom rukopisu. Za početak ne bi bilo loše da se priključiš u Našu radionicu koju vodi naš uvaženi strip crtač i strip autor (Cat Claw ili Bane).
|
Fe |
Posted - 06/04/2011 : 22:33:33 e pa hvala na kritikama. znam da moram jos puno, puno raditi, al su me ovi vasi komentari posteno zacrvenili |
mcn |
Posted - 06/04/2011 : 19:56:41 Pozadine priliccno dobre. Sve ostalo, ne joss.
mcn |