forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Ceo ciklus "Metanoja" pdf, bolja rezolucija

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Obi-wan Posted - 22/05/2014 : 20:30:16
https://docs.google.com/file/d/0BwyXBj8p-FV9Z3hkVWd4b05xclE/edit?usp=drive_web

Vanja Urukalo:
Za sve one koji su zeleli da procitaju moje stripove,a bili su spreceni niskom rezolucijom na Helly C. i malo nezgodnijem fontu koji sam koristio u pojedinim delovima,sada imaju priliku da skinu ceo album u pdf-u u visokoj(mnogo udobnijoj i citkijoj verziji za njihove oci) rezoluciji.Takodje,mogu da prate pricu hronoloski,redom,kako su ovi stripovi i nastajali,od prvog"" AstraLevela" iz 2003.godine do poslednjih "Pacvork poglavlja"iz 2007.godine. Osim onoga sto ste vec videli na forumu,ovde je i poslednji deo "Pacvork poglavlja" i epilog celog ciklusa "Metanoja".Dodata je ,takodje,i preradjena verzija jednog poglavlja iz "pacvorka"(nakon albuma ide i kao singl prica)"Vucji stid", Inace,rec je o stripovima toka svesti,koji govore o velikom padu i traumi,ali i o uzdizanju i katarzi bica koje tezi integraciji(iako,ovi stripovi su viseznacni,pa svako moze da ih shvati(i oseti) na svoj nacin, jer pristupom,oni i ostavljaju prostora za tako nesto..),sve praceno psihodelicnim i sirovim crtezom.
8   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
dosada Posted - 24/05/2014 : 11:09:10
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by dosada

Jel izašlo ovo u tiskanom obliku?

Djelomično u revijama. Kao album ne.

Onda mi jedino preostaje da sam ovo odštampaam i uvežem...ovo želim pročitati a digitaliju ne čitam, tak da mi ne preostaje ništa drugo.
Obi-wan Posted - 23/05/2014 : 20:51:05
Vanja Urukalo (koji bi zasigurno umro da se registrira na ovaj forum) kaže:

Ovi stripovi su nastali u delikatnim stanjima svesti(bez uzimanja narkotika ili bilo kakvih "pomagala"). Inspirisani su spontanim stanjima koji bi se mogli nazvati natprirodnim (tipa astralna projekcija,vizije,prodor nesvesnog materijala u svesni deo licnosti,duboke psihicko-emotivne krize i intenzivne katarze kao vid oslobodjenja, ukopcavanje na kolektivno-nesvesno uz susrete sa fantazmama istih,recimo-demoni,inkubusi i sukubusi,andjeli,jednorozi,benevolentne rase vazemaljaca tj,ljudi iz kosmosa,,,,) Uglavnom,ovde postoje arhetipovi koji su nam svima zajednicki,svi mi prolazimo kroz slicna stanja,krize i radosti,a ovde je to sve samo intenzivirano uz razne omaze stripovima,filmovima i talozima zajednicke,licne istorije, pogotovo generacija koje su rodjene 60-tih,70-estih i 80-esetih. U stampanoj verziji postoje stripovi AstraLevel,Omaz ,Vapaj izgubljene anime,Vucji stid i to razbacani po raznim revijama,umuckani sa stripovima drugih autora. Pacvork poglavlja zbog duzine(preko sestdeset strana) nikada nije objavljen. Inace,ceo album je trebao da izadje pre nekih sest-sedam godina,ali je stopiran zbog famozne recesije i krize,a sponzori su nakon toga bili onemoguceni da ovo podrze.Zanimljivo je da su neke kulturne ustanove ,koje su u prvi mah uzele da objave ovo,otkazale objavljivanje,rekavsi mi da je ovo previse psihodelicno,a da da je strip AstraLevel neprijatan i bolestan. Takodje,bilo je slucajeva da mi urednik jednog casopisa kaze za strip "Vucji stid" da izbacim scenu pisanja(isukan penis)-posto to ne moze da ide...ali scene nasilja -cerecenje zatvorenika od strane vukodlaka mu nimalo nisu zasmetale..Uglavnom,postoji mogucnost da ovo izadje u stampanoj varijanti(posto me dosta ljudi to vec pitalo),i ako bi izaslo,uz ovaj materijal koji vec imate u pdf-u,islo bi jos oko tridesetak ,cetrdesetak strana novog materijala...."
Obi-wan Posted - 23/05/2014 : 20:50:08
quote:
Originally posted by dosada

Djelomično u revijama. Kao album ne.
dosada Posted - 23/05/2014 : 11:14:38
alen Posted - 23/05/2014 : 09:55:05
Skinuo sam pdf i stigao sada samo letimično pogledati strip. Prvi dojam je i više nego pozitivan, podsječa na stare stripove iz Heavy Metala iz vremena kad su tamo izlazili normalni stripovi. Pročitam ovo obavezno preko vikenda, već sam preštrikao pdf-a u cbr :).
dosada Posted - 23/05/2014 : 09:23:42
stvarno djeluje zanimljivo!
Obi-wan Posted - 23/05/2014 : 08:55:49
quote:
Originally posted by Poli

Bokte, kaj mijenjas avatare. Tek kasnije sam skuzio da si to ti.

edit: vidim da su uz moj primjerak sa neta dosle i gljive.

Kakve gljive?
Poli Posted - 22/05/2014 : 21:28:12

Bokte, kaj mijenjas avatare. Tek kasnije sam skuzio da si to ti.

edit: vidim da su uz moj primjerak sa neta dosle i gljive.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000