forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Kvalitet vs kvantitet

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Torghal Posted - 03/10/2016 : 11:40:32
Kad sam pocea prije pet godina crtat stripove,crta bi mjesecno 30-40 stranica,sada nacrtam 7-10.Ono sta me zanima jest to je li trud koji sada ulazem u crtez vrijedan toga sta crtam toliko manje strana.Bi li bilo bolje da crtam losije i nacrtam vise stripove ili da se vise trudim oko crteza a da bude manji broj stripova.Jer ma koliko se ja trudia crtez ce uvik bit amaterski.Koliko je ustvari bitan crtez u mojim stripovima?Da bolje docaram o cemu govorim evo par primjera crteza nekoc i sad:

17   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Tata i sin Posted - 06/10/2016 : 13:58:17
Kvantitet! Koliko god se trudio u kvalitetu bićeš uvek podložan kritici. Kvantitet (produktivnost) je egzaktna stvar koju ti niko ne može osporiti i koliko god loš bio uvek će se nekome dopasti. Ukusi su različiti.
Zox Posted - 06/10/2016 : 03:24:18
Po meni, to je pitanje koje se ne postavlja. Crtež bi, banalno, trebao biti funkcionalan priči. Nadograditije, pokazati je iz drugog ugla, ili iz najboljeg mogućeg. Moj savjet je da se zapitaš zašto ti danas treba više vremena nego prije?Šta pokušavaš pa ti treba više vremena? Pokušavaš li samo više upeglati crtež? U tom slučaju, na pogrešnom si tragu. To se radi tako što se, ono, uzmu knjige anatomije, vuku beskrajne linije perom dok ne nađeš svoj potez, gledaju tutoriali itd...
Ali da li je to ono što ti je bitno?
Ja mislim da trebaš uzeti sebi isto onoliko vremena koliko trenutno uzimaš za crtež. Ali, ne da bi "upeglao" crtež ili ga učinio komercijalnijim. Razmisli o svakoj liniji (mada znam da je to sumanuto!) i o načinu na koji ona doprinosi onom što želiš ispričati, i o načinu na koji govori O TEBI! Postoje ljudi koji su sveli crtež na minimum linija, ali kakve su to linije čovjeće! Ponekad imam osjećaj da je više vremena trebalo Munozu da nacrta jednu tablu nego, lupam, Neal Adamsu. Jer Adams zna anatomiju, kompoziciju, šrafiranje, perspektivu, dubinu kadra, i to je sve super i ja to jako volim. Ali imam osjećaj da je Munjoz morao povući 100 puta jednu liniju da dođe do TE linije koja mu je trebala, jer on i nema ništa drugo osim linija i ploha. (ok prestaću, nasrao sam se!)
SenG Posted - 03/10/2016 : 22:54:23
+1 za kvantitet, jer priče koje ti napišeš za života ilustrirat će generacije nakon tebe ;)
Torghal Posted - 03/10/2016 : 22:53:29
quote:
Originally posted by kriticni

quote:
Originally posted by Torghal

quote:
Originally posted by Tonto

Radi ono što te veseli.

Problem je jedino kad ima puno toga sta te veseli a nemos sve stic.U mom konkretnom slucaju puno stripova u glavi koje bi tia realizirat ali nemos sve odjednom.

Znam, ne mora da znaci, ali je velika vjerovatnoca da ces se u jednom trenutku morati odluciti samo za jedno, ili crtanje ili pisanje.
Iz mog ugla, na tvom mjestu bi se okrenuo pisanju.
To sto ima u tvojoj glavi tvoja ruka ne moze stici ispricati.
Bez obzira na pomenuto, hvale si vredan autor.

Kad smo vec kod pisanja,jucer san pocea pisat scenarij za Slatea 2 tako da naostri olovke.
kriticni Posted - 03/10/2016 : 22:33:25
quote:
Originally posted by Torghal

quote:

Radi ono što te veseli.

Problem je jedino kad ima puno toga sta te veseli a nemos sve stic.U mom konkretnom slucaju puno stripova u glavi koje bi tia realizirat ali nemos sve odjednom.

Znam, ne mora da znaci, ali je velika vjerovatnoca da ces se u jednom trenutku morati odluciti samo za jedno, ili crtanje ili pisanje.
Iz mog ugla, na tvom mjestu bi se okrenuo pisanju.
To sto ima u tvojoj glavi tvoja ruka ne moze stici ispricati.
Bez obzira na pomenuto, hvale si vredan autor.
Torghal Posted - 03/10/2016 : 21:29:13
quote:

Radi ono što te veseli.

Tonto Posted - 03/10/2016 : 21:08:11
Radi ono što te veseli.
Torghal Posted - 03/10/2016 : 19:32:22
Hvala svima na komentarima,dosta ste pomogli.Danas sam pokusa iz svog gusta nacrtat nekoliko prijasnjih tabli iz Savrsene buducnosti na stari,sirovi nacin, cisto da vidim kako bi to izgledalo.Ali ne ide.Jednostavno vise nemam u sebi taj sirovi,slobodniji izrazaj.Ali mislim da je ista stvar i sa mojim scenarijima.Ni oni vise nisu tako sirovi kao na pocetku.Jebiga,covik se u pet godina promini,izgubi onu zestinu koju ima,ali dobije neke druge stvari.Ne razmisljas isto sa 32. i sa skoro 38.Uglavnom hvala svima jos jednom na pomoci.
xilrion Posted - 03/10/2016 : 19:13:19
iskreno, bolje onaj tvoj stari stil, jer ovaj novi je malo ukočen i umjetan dok je stari ipak prirodan i slobodniji. mislim, dobro je da napreduješ i radiš na crtanju ali imam osjećaj da ovo nisi baš ti. moj savjet ti je da izbaciš sve suvišno.
Gru Posted - 03/10/2016 : 19:07:05
Pošto si ti crtač koji stripove crta (i piše) prvenstveno za svoj gušt, probaj naći neku zlatnu sredinu u kojoj te broj izbačenih strana neće zamoriti, a opet na drugu stranu da te ne frustrira mali broj nacrtanih stranica ako težiš kvaliteti.
Zagor12 Posted - 03/10/2016 : 15:50:37
Bitno je da stripovi dolaze, a koliko često, to je manje važno. :)
ken2 Posted - 03/10/2016 : 15:23:03
crtež je u svakom slučaju bolji
ali, budimo realni, to još uvijek nije kvalitetan crtež u smislu usporedivosti s ostalim, profesionalnim crtačima
niti treba biti
niti je meni to važno kod tvojih stripova
niti ti možeš svoj crtež dovasti do puno viših razina
dakle, po meni, piši i crtaj što više
možda da nađeš neku sredinu od 15-20 stranica?
jurica Posted - 03/10/2016 : 14:58:25
glas za kvalitet
izivko Posted - 03/10/2016 : 13:52:42
quote:
Originally posted by verab

po meni, crtački si samo ispeglao "stari" crtež i s tim izgubio na onoj neposrednoj sirovoj kvaliteti koju si na početku imao. a koju tvoji stripovi trebaju i s kojom bolje funkcioniraju.

+1
verab Posted - 03/10/2016 : 12:45:55
po meni, crtački si samo ispeglao "stari" crtež i s tim izgubio na onoj neposrednoj sirovoj kvaliteti koju si na početku imao. a koju tvoji stripovi trebaju i s kojom bolje funkcioniraju.
Markos Posted - 03/10/2016 : 12:40:42
+1
supermark Posted - 03/10/2016 : 12:05:47
meni su tvoji stripovi odlični
pročitao sam sve postavljene na stripove.com

međutim, primjetan je ogroman napredak u crtačkom stilu
čak i prije ovih tabli koje si postavio na ovom topicu

moje mišljenje je da se držiš tog tempa od 7-10 stranica mjesečno
podignut će ti strip u cjelinu na neku višu razinu, ipak je strip vizualni medij

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000