T O P I C R E V I E W |
TrOMISLAWSKI |
Posted - 10/09/2007 : 11:56:44
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Babilon |
Posted - 21/11/2010 : 16:18:26 Ako još niste, potražite u Babilonu ...
CORTO MALTESE, TANGO
Pogled ispod naslovnice ...
Više na: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=33461&whichpage=15
Pozdrav iz Babilona! |
Mord |
Posted - 28/05/2010 : 11:52:53 ah |
risbozg |
Posted - 28/05/2010 : 11:25:45 glavno da ga izda |
Mord |
Posted - 26/05/2010 : 13:05:13 Sa komuninim prijevodom, obavezno! |
risbozg |
Posted - 26/05/2010 : 12:25:02 možda jednog dana neko izda i komplet corta u boji....npr.beli put |
Mord |
Posted - 25/05/2010 : 10:03:22 http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=23130
Postoji u ovom topicu slika castermanovih izdanja. Prvo izdanje koje se vidi je tih 10 c/b. Drugo izdanje koje se ne vidi je ovo koje kod nas izlazi. Isto kao prvo samo druge naslovnice. Izdanje u boji je 14 albuma o kojima sam pricao. Tih 14 su oni koji sadrze sve one lijepe dodatke za kojima se plakalo na forumu da ih nema kod bookgloba. Sada je ponovo izaslo tih 14 albuma u boji sa novim naslovnicama. te naslovnice mozete vidjeti recimo ovdje:
http://bd.casterman.com/catalogues_list.cfm?CategID=1558&OwnerId=1519
|
Mord |
Posted - 25/05/2010 : 09:43:08 Samo sam rekao da u ovoj seriji ima sve skupa 10 komada.
Postojale su donedavno dvije serije corta, crnobijela od 10 albuma, i serija u boji od 14 albuma. U tih 14 ovih 10 crnobijelih je preslozeno u 12 obojanih plus helvecani i mladost = 14. Netko iz bookgloba kad su izasli prvi albumi rekao da casterman zahtijeva da albumi budu identicni njihovima. Kasnije je netko iz belog puta rekao da nece raditi corta jer im casterman ne da da rade integrale nego traze opet izdanja identicna castermanovim.
E sad hoce li bookglobe nakon sto objavi ove albume iz obojenog castermanovog serijala objaviti helvecane i mladost ili svih 14 u boji, ne znam.
U medjuvremenu su se pojavilo i novo izdanje u boji. Vidim da su u medjuvremenu opet promijenili naslovnice za ovih 14 knjiga. Nadam se samo da ako se bude islo s knjigama u boji nece biti mijesanja naslovnica, starih i novih, nego da ce biti sve ili stare ili nove.
|
risbozg |
Posted - 25/05/2010 : 06:58:30 wiling + 3 corta uskoro...rečenu u makarskoj |
Dzimi Gitara |
Posted - 25/05/2010 : 00:11:47 Za Helvećane smem da se opkladim da idu. Ako je išao Mu, onda idu i Helvećani. Za Mladost nisam siguran, jer kao što rekoh neko ga i ne svrstava u serijal. Inače iz Bookglobea su najavili još davno da će objaviti sve od Pratta, ako se ne varam. Dakle čekamo i Wiling i Škorpije i Kirka... |
anto |
Posted - 24/05/2010 : 23:59:27 Jebi ga, ako "sve" ne obuhvata Mladost i Helvećene, nek sve ide u qurac! |
anto |
Posted - 24/05/2010 : 23:58:07 quote: Originally posted by bookglobe
quote: Originally posted by SenG
Koje jos naslove iz Corto kolekcije Bookglobe namjerava izdati, i kada otprilike?
Sve. U sljedećih nekoliko godina.
A evo ti i dokaz! |
anto |
Posted - 24/05/2010 : 23:57:22 quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by anto
Pa da , tako sam i mislio. Izdaće 12 albuma i Sećanja. Ukapirao sam iz nekih pređašnjih postova da se od BG ukupno očekuje 12 albuma, a kako znam da Sećanja i Mladost nisu jedno te isto, našao sam se u rebusu
U ovoj c/b seriji bi trebalo biti 10 + sjecanja. Posto mladost i helvecani nisu izasli u c/b u francuskoj, a koliko sam shvatio ova izdanja su identicna njihovima.
Mislim da nisi u pravu,Dr.Morde! |
Mord |
Posted - 24/05/2010 : 23:52:27 quote: Originally posted by anto
Pa da , tako sam i mislio. Izdaće 12 albuma i Sećanja. Ukapirao sam iz nekih pređašnjih postova da se od BG ukupno očekuje 12 albuma, a kako znam da Sećanja i Mladost nisu jedno te isto, našao sam se u rebusu
U ovoj c/b seriji bi trebalo biti 10 + sjecanja. Posto mladost i helvecani nisu izasli u c/b u francuskoj, a koliko sam shvatio ova izdanja su identicna njihovima. |
anto |
Posted - 24/05/2010 : 23:47:40 ove godine ostaće na klupi kako izgleda,ali zato sledeće ulazi u igru i postiže "tricu"! |
Nostromo |
Posted - 24/05/2010 : 23:44:41 Pa je li tko šta načuo u Makarskoj kada će Kortuška? |
anto |
Posted - 24/05/2010 : 23:32:09 Pa da , tako sam i mislio. Izdaće 12 albuma i Sećanja. Ukapirao sam iz nekih pređašnjih postova da se od BG ukupno očekuje 12 albuma, a kako znam da Sećanja i Mladost nisu jedno te isto, našao sam se u rebusu |
Dzimi Gitara |
Posted - 24/05/2010 : 23:28:35 Kod Bookglobea da, oni su U znaku jarca objavili kao jedan album. Komuna je to podelila na Pod gusarskom zastavom i Karipska svita (i sa nekim stranim izdanjima se tako radilo), pa zato dolazi do razlike. Inače Sjećanja nisu deo serijala, nego enciklopedijsko izdanje. Inače poslednje što je Pratt uradio na serijalu je Mladost. Dakle poslednji album, hronološki je prvi. Neki ga stoga i ne svrstavaju u kontinuitet serijala, već ga tretiraju kao zasebnu avanturu. |
anto |
Posted - 24/05/2010 : 22:58:43 Ljudi, molim vas pomognite mi, ne mogu da skontam sledeće. Postoje 12 albuma Korta, a BG je izdao 6 + knjigu Sećanja. Znači ostalo je da izda još 6 albuma. To je ukupno 13 albuma zajedno sa Sećanjima,je li tako ? |
Raymond |
Posted - 04/09/2008 : 22:55:17 da, da to je onaj minimalist approach [engleski sorry] i Pratt je bio najbolji u tome...to je tako tesko uraditi a da stoji dobro da je nevjerovatno..Alex Toth je bio OK sa sto manje linija ali je on bio vecinom dobar sa crtanje iz raznih uglova itd... |
zagoreni |
Posted - 04/09/2008 : 15:15:56 quote: Originally posted by deangelis BALADA O SLANOM MORU je remek djelo. Moji najomiljeniji crtači su Moebius, Milazzo, Bernet, Ortis, Font, Roberto Raviola..., ali mislim da se svi oni mogu u ovom strip albumu pokloniti Hugo Prattu. On je jednostavno savršen, pogledajte tu lakoću njegovih poteza, jednostavnost svake sličice, kako on crta valove, brodice na otvorenom moru, Maore, palme, stolice i kolibe od bambusa, galebove, kako crta likove, jednostavno savršeno. Kad sam bio mulac (kao sad većina vas je*ača na forumu), nije mi ležao, ali zato sam sada ponosan što ga imam, i to je sigurno uz Alana Forda zadnji strip kojeg bi se odrekao. Da skratim, mene ovaj strip nimalo ne privlači scenaristički (više manje je tu kvaliteta kao i kod drugih boljih stripova), ali je zato vizualno neponovljiv. Svi vi koji dvoumite da li da kupujete Korta Maltezea preporučam da ga kupite sada, a zavoljeti ćete ga prije ili poslije (kad sazrijete)i neće vam biti nimalo žao.
Pročita san tek jedno 50 str. Balade i nigdi mi se ne žuri. Vjerojatno to znači da mi se nigdi ni u zrelost ne žuri, al da san je bar malo zavata... Hehe, ti si definitivno tamo (u zrelosti), čin decidirano pričaš o odricanju...
Hugo Pratt baš tira da se posvetiš ton crtežu, recimo likovi vuču da se zagledaš u njih, bila bi grijota priletit. Ona mala Amerikanka...na licu joj tek 5-6 potegnutih crta, al zato taj izraz priča sto rečenica. Na jednoj sličici san baš zapeja. Kadar kad ugledaju nizozemski brod i to u oblačiću jasno piše... Al u daljini je samo jedna neravna crta horizonta i stup dima koji se diže. Ne vidi se apsolutno ništa, al toliko je sugestivno da san moga zamislit brod na toj crti. Drugi bi se trsili nacrtat nešto, bar nešto na toj liniji, al ovome ništa više ne triba. |
deangelis |
Posted - 04/09/2008 : 13:43:46 quote: Originally posted by zagoreni
quote: Originally posted by Gutrum
quote: Originally posted by DeeCay
Očito je i meni ko i Aci trebalo godinama da konačno počnem čitati tog Corta. Nit me crtež privlačio, i mada su teme koje je obrađivao više nego zanimljive, sve mi je djelovalo monotono. Počeo sam čitati Kelte, prvu priču, Anđeo na istočnom prozoru, i nekako mi fali neka tečnost u samoj naraciji. Vidjet ću kad se radnja zaigra, a i kad malo upoznam Corta. Ne volim more, tako da me sve te daleke luke ne intrigiraju previše...
pokušaj ga čitati malo "high" za prvi put
Uf...mogu mislit šta je to tek...
Ponukan baš postovima iz ovoga topica razbija san neka ograničenja šta su me odvajala od Corta Maltesa i krenija ga kupovat. Niku večer otvorija i Baladu ...čini mi se da je ovo početak jednog velikog prijateljstva...
------------------------------------------------------------------- BALADA O SLANOM MORU je remek djelo. Moji najomiljeniji crtači su Moebius, Milazzo, Bernet, Ortis, Font, Roberto Raviola..., ali mislim da se svi oni mogu u ovom strip albumu pokloniti Hugo Prattu. On je jednostavno savršen, pogledajte tu lakoću njegovih poteza, jednostavnost svake sličice, kako on crta valove, brodice na otvorenom moru, Maore, palme, stolice i kolibe od bambusa, galebove, kako crta likove, jednostavno savršeno. Kad sam bio mulac (kao sad većina vas je*ača na forumu), nije mi ležao, ali zato sam sada ponosan što ga imam, i to je sigurno uz Alana Forda zadnji strip kojeg bi se odrekao. Da skratim, mene ovaj strip nimalo ne privlači scenaristički (više manje je tu kvaliteta kao i kod drugih boljih stripova), ali je zato vizualno neponovljiv. Svi vi koji dvoumite da li da kupujete Korta Maltezea preporučam da ga kupite sada, a zavoljeti ćete ga prije ili poslije (kad sazrijete)i neće vam biti nimalo žao.
|
Markos |
Posted - 04/09/2008 : 13:10:30 quote: Originally posted by no1
Zna li netko?
4 albuma, listopad/studeni, ako se dobro sjećam. |
zagoreni |
Posted - 04/09/2008 : 12:53:55 quote: Originally posted by Gutrum
quote: Originally posted by DeeCay
Očito je i meni ko i Aci trebalo godinama da konačno počnem čitati tog Corta. Nit me crtež privlačio, i mada su teme koje je obrađivao više nego zanimljive, sve mi je djelovalo monotono. Počeo sam čitati Kelte, prvu priču, Anđeo na istočnom prozoru, i nekako mi fali neka tečnost u samoj naraciji. Vidjet ću kad se radnja zaigra, a i kad malo upoznam Corta. Ne volim more, tako da me sve te daleke luke ne intrigiraju previše...
pokušaj ga čitati malo "high" za prvi put
Uf...mogu mislit šta je to tek...
Ponukan baš postovima iz ovoga topica razbija san neka ograničenja šta su me odvajala od Corta Maltesa i krenija ga kupovat. Niku večer otvorija i Baladu ...čini mi se da je ovo početak jednog velikog prijateljstva... |
no1 |
Posted - 21/08/2008 : 22:22:40 Zna li netko? |
Raymond |
Posted - 23/07/2008 : 00:51:33 da li zna neko kad ce novi Corto albumi? |
|
|