forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Giacomo C integral

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
TrOMISLAWSKI Posted - 24/10/2008 : 20:59:45

A4, c/b, 192 str.

Od ponedjeljka u strip knjižari "Stripovi na kvadrat".
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
jaki Posted - 18/11/2010 : 21:06:23
Sam sam ovo tražio
mcn Posted - 18/11/2010 : 18:52:39
>Samo ja sam ga platio ipak "malo" više kad je izašao

Zato si usstedio na Vritnjaqu. Life evens out.

mcn
jaki Posted - 18/11/2010 : 13:02:56
Drago mi je da se i nekome drugome svidio
Samo ja sam ga platio ipak "malo" više kad je izašao
mcn Posted - 18/11/2010 : 10:53:18
Bilo na Liberu po 50 kn pa sam se konačno prelomio da ga kupim.

Dobar. Nije sjajan, ali ima - što je meni bitnije - duha. Momente neočekivanosti. Nadahnuća. Pokoju lijepu sliku. Crtan je solidno, izmedju Moebiusa i Alana Forda. I opet - ima šarma. Kolor bi doprinio prepoznavanju likova, ali nije me mrzilo crno-bijelo. U konačnici sam se navukao na seriju, dobar passatempo, ne vrijeđa inteligenciju čitatelja, da izlazi u reviji bilo bi mi ga drago vidjeti iako ne znam baš bih li kupovao albume. A opet, kako i nema toliko toga što kupujem, možda bih.

Prevod je u prvom album komatozan (ne govorim o ljepoti, nego o sustavnom ubijanju značenja rečenice), ali se do kraja ušemi. Da ga je bilo jednom pogledati prije tiska i te nedaće su se mogle izbjeći.

Ubodite ako nađete, pogotovo ako i dalje bude 50 kn.

mcn
Prodigy Posted - 14/03/2009 : 15:29:28
Price su skroz interesantne(zadnja ima nastavak koji ce jednom valjda izaci),ali mislim da bi boja digla kvalitetu crteza.Ali i cjenu!Jel! Hmmm...pa ti budi pametan ?
Pavel01 Posted - 30/10/2008 : 12:30:42
nije mi jasno kako vlasnici prava pristaju na te nebuluze. bolje da ih daju samo nekome tko je u stanju izdati u nakladi od vise tisuca komada i biti prisutan godinama na trzistu, dok se ne rasproda.
ovo je najobicnije kokosarenje. svi se grebu za prava, a vecinom gologuzi.
MladenT Posted - 30/10/2008 : 11:53:31
vrijedi li ovo - izgleda zanimljivo?
Milazzo Posted - 29/10/2008 : 15:50:44
KuntaKinte Posted - 29/10/2008 : 15:28:55
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by KuntaKinte

quote:
Znače li one najave na Fibrinoj stranici da ćeš ipak stići to odraditi do Interlibera/CRŠ-a?

Ako sam dobro razumeo, Markos će uskoro da postane tata, tako da mislim da možemo da se oprostimo od izdavačkog plana za naredne tri godine.

Ma nisam mislio na izdavački plan, nego na konkretne stvari koje je najavio da izlaze 15.11.Svagdanja borba, Spaghetti, i Che.
A šta se izdavačkog plana tiče, moje mišljenje je isto kao i tvoje.Nije svjestan šta ga čeka .Nema više prevođenja noću, slobodnih vikenda i praznika, itd.Moj klinac je odličan, super spava, ne divlja, ne kida stripove,pa opet oduzima brdo vremena(I neka, to mi je najkvalitetnije, i najdraže provedeno vrijeme).

E BTW, Marko čestitam!!!

Sori, još malo oftopika, mora se.

I ja sam se do sad dobro provukao, jedini strip koji mi je nastrao je Alan Ford "Grupa TNT". Evo i zabeleške tog događaja: najpre lagano proučavanje, a onda bes. Nažalost snimljeno je samo lagano proučavanje, kad je nastupio bes, bacio sam foto aparat i pokušao da spasem što se spasti dalo .

Markos Posted - 29/10/2008 : 14:47:42
Aha, to ti nisam odgovorio, sorry. Da, jos 4 albuma su na samom kraju, sve skupa 9 albuma i 8 Kenova idu u tisak, a tiskara je obećala da će stići sve na vrijeme. Ako stignu, super, ako ne, bar smo pokušali. Hvala na čestitkama. Svi mi to govore, kako neću imati vremena, ali ja mislim da se sve to nekako da posložiti. Vjerojatno će dio plana proklizati, ali mislim da ću većinu toga stići. Vidjet ćemo.
NESVRSTANI Posted - 29/10/2008 : 14:30:13
quote:
Originally posted by KuntaKinte

quote:
Znače li one najave na Fibrinoj stranici da ćeš ipak stići to odraditi do Interlibera/CRŠ-a?

Ako sam dobro razumeo, Markos će uskoro da postane tata, tako da mislim da možemo da se oprostimo od izdavačkog plana za naredne tri godine.

Ma nisam mislio na izdavački plan, nego na konkretne stvari koje je najavio da izlaze 15.11.Svagdanja borba, Spaghetti, i Che.
A šta se izdavačkog plana tiče, moje mišljenje je isto kao i tvoje.Nije svjestan šta ga čeka .Nema više prevođenja noću, slobodnih vikenda i praznika, itd.Moj klinac je odličan, super spava, ne divlja, ne kida stripove,pa opet oduzima brdo vremena(I neka, to mi je najkvalitetnije, i najdraže provedeno vrijeme).

E BTW, Marko čestitam!!!
KuntaKinte Posted - 29/10/2008 : 14:12:15
quote:

Markos Posted - 29/10/2008 : 14:00:47
Prijatelju, sve ja to razumijem. I siguran sam da i Berni i Nebojša razumiju, oni su iskusni izdavači i znaju bolje od mene kako stvari funkcioniraju kad je novac i prodaja u pitanju. Međutim, ono što ću ti ja reći je da se ovi albumi nebi prodali u 300 komada čak i da ih se tiskalo 500. Mozda Giacomo C., ali i to je upitno. Berni kaze da je prodao Bestsellere u 220-230 komada. ZA KOGA onda tiskati 500? Iz moje osobne perspektive, slažem se, i ja ću neke stvari početi tiskati u 300-400 komada. Ne toliko zbog novca (jer tisak 300 komada će me praktično doći skoro isto kao i tisak 500), nego zbog skladišta. Ne znam možeš li zamisliti koliko prostora zauzima npr. 500 From Hellova. Ako mi se posreći pa ih prodam pola, druga polovica mi zauzima ogroman prostor u skladištu. I sad to pomnoži sa 20-30 albuma i 50-tak Kenova - u jednom trenutku više nemaš gdje s tim. Osim, iznajmiti veće skladište. Što opet donosi more novih problema i troškova... Itd itd.
NESVRSTANI Posted - 29/10/2008 : 13:39:15
quote:
Originally posted by Markos

Ne znam ni ja odakle mi potreba, uglavnom iz dubljeg poznavanja cinjenica što rezultira frustracijom kad vidim da se pisu paušalne procjene bez poznavanja kompletne situacije. Dakle, kvaka je u tome što je tiraž 300, a ne 500 komada, što je novi moment u cijeloj priči, koji se, naravno, negativno odrazio na cijenu.

Uh, sama činjenica da se od ipak jadnih 500, tiraži smanjuju na 300, je poražavajuća.Međutim, neznam koliko je ovo kontraproduktivno, budući će jedan dio kupaca baš zbog cijene zaobići ova izdanja.Ili idemo u smjeru koji je Bernard odavno kroz zajebanciju predložio.Jebe te se, štampaj 100 komada, nabij cijenu, i 100% zarađuješ lovu.
Da me ne bi krivo razumio, mene uopće ne interesira koliko izdavači zarađuju,dapače, dabogda svi od izdavaštva kupili vikendice u Švicarskoj.Mene kao potrošača interesira samo proizvod, i cijena toga proizvoda.Ja stvarno razumijem probleme koje imaju izdavači, međutim u ovom slučaju to što ja te probleme razumijem ne mijenja činjenicu da ovaj strip smatram preskupim, i da ga kupiti neću.
Čisto kao primjer:
Comanche od SA košta 250 Kn, ali to za mene nije skupo.
Metabaruni koštaju 250 Kn, ni to ne smatram skupim.
Thorgal košta 190 Kn, to čak smatram jeftinim.
Tvoje C/B stripove isto tako smatram povoljnima.
Da ne nabrajam dalje, primjera je koliko hoćeš.

Malo Off topic:
hello Posted - 29/10/2008 : 12:58:36
quote:

Ne znam ni ja odakle mi potreba, uglavnom iz dubljeg poznavanja cinjenica što rezultira frustracijom kad vidim da se pisu paušalne procjene bez poznavanja kompletne situacije. Dakle, kvaka je u tome što je tiraž 300, a ne 500 komada, što je novi moment u cijeloj priči, koji se, naravno, negativno odrazio na cijenu.

To je onda sasvim druga priča. Mogli su onda odmah u najavi napisati naklada 300 komada i problem rješen.
Markos Posted - 29/10/2008 : 12:43:47
quote:
Originally posted by risbozg
pošto si to odgovorio na moj post moram samo napomenut da sam uvijek govorio da su meni ti integrali odlični i nikad nisam pljuval po njima uostalom kao ni po kojem izdanju

Nije to bilo upuceno tebi, sorry.
Markos Posted - 29/10/2008 : 12:42:49
NESVRSTANI Posted - 29/10/2008 : 11:42:50
quote:

Opet ga moram braniti - gle, sad svi govore kako su stvarno odlicna, a kad su izasla bilo je zasto je to tako malo, premali je font, ovo se ne moze citati, itd itd. Stara priča, dok netko nešto radi, onda se uglavnom pljuje. Kad to nešto crkne, onda "pa to je bilo skroz dobro". Kritike mora biti i imate pravo buniti se na svaki, pa i najmanji propust izdavaca, ali u ovom slučaju ja propust stvarno ne vidim. To sto je cijena nekome skupa je druga stvar - ali izdanje je dobro napravljeno.

Neznam zašto ga imaš potrebu braniti, budući je u više navrata pokazao da se zna jako dobro braniti i sam.Nekad argumentirano, a nekad ne.Uostalom, ne treba se ni on nikome opravdavati.
Bestseller edicija je meni bila odlična.Da se razumijemo, samo izdanje nije idealno, meni je ipak malo smetao mali format, ali odnos value for money je bio izvrstan, samim time izdanja nisu bila skupa, i rado sam ih kupovao.
Ovdje se Marko ne radi o tome da li su izdanja nekome skupa, to je 100% subjektivni moment.Ja procjenu da li je nešto skupo ili nije ne donosim na osnovu toga što ja sebi mogu priuštiti ili ne, već uspoređujući slične proizvode, i njihove cijene.
Ako Kraken košta 99 Kn(ajde, neka malo inflacije), tvoja vrlo slična(Za moj ukus neusporedivo bolja) izdanja koštaju 115 Kn, 149 Kn za ovakvo izdanje je definitivno preskupo.
hello Posted - 29/10/2008 : 10:40:08
quote:

Opet ga moram braniti - gle, sad svi govore kako su stvarno odlicna, a kad su izasla bilo je zasto je to tako malo, premali je font, ovo se ne moze citati, itd itd. Stara priča, dok netko nešto radi, onda se uglavnom pljuje. Kad to nešto crkne, onda "pa to je bilo skroz dobro". Kritike mora biti i imate pravo buniti se na svaki, pa i najmanji propust izdavaca, ali u ovom slučaju ja propust stvarno ne vidim. To sto je cijena nekome skupa je druga stvar - ali izdanje je dobro napravljeno.

Mislim da su ovo dosad najskuplja nova crno-bijela strip izdanja na ovim prostorima tako da to vjerojatno predstavlja mali šok za kupce. Poskupljuju gotovo svi proizvodi, pa je eto očito došao red i na stripove.
Za Pakao su neki govorili da je preskup, ali usporedi ga recimo s ovim izdanjem Pakao: 280 kn/586 str = 0,48 kn/str ; Giacomo C: 149 kn/192 =0,78 kn/str. Po ovoj računici Pakao bi koštao 457,00 kn
risbozg Posted - 29/10/2008 : 10:33:46
quote:

pošto si to odgovorio na moj post moram samo napomenut da sam uvijek govorio da su meni ti integrali odlični i nikad nisam pljuval po njima uostalom kao ni po kojem izdanju
Aftermath Posted - 29/10/2008 : 10:22:27
Ja se nadam da će ovo nastaviti, jer na hrbatu piše integral 1, no vjerojatno će prodaja odlučiti o nastavcima.
Markos Posted - 29/10/2008 : 10:14:57
risbozg Posted - 29/10/2008 : 10:06:07
[quote]Originally posted by Markos

Uf, evo, moram ja braniti Nebojsu, kad sam nece. Ovo je bilo namijenjeno za ediciju bestseller. No, kako je ona u Francuskoj obustavljena, onda ju je i Bookglobe odlučio prekinuti i objaviti ovo u velikom, umjesto malom formatu. Sto je, po meni, jako dobro rješenje.
[/quot

meni su ona izdanja bila zbilja odlična
risbozg Posted - 29/10/2008 : 10:04:54
150KN
Dash Posted - 28/10/2008 : 22:15:06
quote:
Originally posted by Milazzo

quote:
Originally posted by risbozg

bolje da neznaš

zar je tako skupo?!

Dajte recite cijenu!