Author |
Topic |
TrOMISLAWSKI
Average Member
863 Posts
Member since 16/06/2004 |
Posted - 24/10/2008 : 20:59:45
|
A4, c/b, 192 str.
Od ponedjeljka u strip knjižari "Stripovi na kvadrat".
|
Nisam ja kriv za tipfelere, sami su se pojavili. |
Edited by - TrOMISLAWSKI on 24/10/2008 23:43:01
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26847 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 25/10/2008 : 10:13:58
|
naslovnica za pet, uzimam i ovo |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
Aftermath
Junior Member
Croatia
420 Posts
Member since 30/06/2006 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Member since 17/10/2003 |
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Member since 06/06/2007 |
Posted - 25/10/2008 : 15:36:20
|
quote: Originally posted by Aftermath
šteta što izdanje nije u boji, evo i preview (10,3 MB)
Da je kojim slučajem objavljeno u koloru ti bi vjerojatno komentirao: "Eh da je crno bijelo bilo bi jeftinije." Kako bi se izbjegli takvi slučajevi ovo će izdanje ići i C/B i u koloru. Ali kolor će se moći naručiti samo uz plaćanje unaprijed i direktno od izdavača tako da ga neće biti u knjižarskoj prodaji. Za utjehu, oni koji ga naruče moći će se hvaliti reletivno rijetkim, unikatnim primjercima.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26847 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Posted - 25/10/2008 : 16:05:49
|
quote: Originally posted by bookglobe
Da je kojim slučajem objavljeno u koloru ti bi vjerojatno komentirao: "Eh da je crno bijelo bilo bi jeftinije." Kako bi se izbjegli takvi slučajevi ovo će izdanje ići i C/B i u koloru. Ali kolor će se moći naručiti samo uz plaćanje unaprijed i direktno od izdavača tako da ga neće biti u knjižarskoj prodaji. Za utjehu, oni koji ga naruče moći će se hvaliti reletivno rijetkim, unikatnim primjercima.
A da kojim slučajem ti ne ispoljavaš ovoliko dozu nervoze i sarkazma, na ovom forumu, možda bi prodao koji strip više |
www.rdv.ba |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 25/10/2008 : 16:20:01
|
quote: Originally posted by jaki
možemo li unaprijed naručiti meke korice i npr.urednika?
eh,kad bi se to moglo...prodaja bi porasla! |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 25/10/2008 : 17:59:20
|
quote: Originally posted by dugapuška
A da kojim slučajem ti ne ispoljavaš ovoliko dozu nervoze i sarkazma, na ovom forumu, možda bi prodao koji strip više
Eh, da prasad imaju krila... Nego, ovaj crveni namršteni znakić iza tvog komentara sugerira da se ti to nešto ljutiš? |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 25/10/2008 : 18:00:29
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by jaki
možemo li unaprijed naručiti meke korice i npr.urednika?
eh,kad bi se to moglo...prodaja bi porasla!
Uvijek možeš pisat gizdi i tražit da me smijeni. Argument s prodajom bi ti sigurno išao na ruku. |
|
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Posted - 25/10/2008 : 18:37:38
|
quote: Originally posted by dugapuška
A da kojim slučajem ti ne ispoljavaš ovoliko dozu nervoze i sarkazma, na ovom forumu, možda bi prodao koji strip više
Eh, da prasad imaju krila... Nego, ovaj crveni namršteni znakić iza tvog komentara sugerira da se ti to nešto ljutiš?
Malo, u afektu. Naime, veoma mi je čudna tvoja poslovna politika da skoro svaki komentar ili sugestiju o novom izdanju, pa i mišljenje tipa, "štata što nije u boji", dočekaš tako agresivno? |
www.rdv.ba |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 25/10/2008 : 19:01:07
|
quote: Originally posted by dugapuška Malo, u afektu. Naime, veoma mi je čudna tvoja poslovna politika da skoro svaki komentar ili sugestiju o novom izdanju, pa i mišljenje tipa, "štata što nije u boji", dočekaš tako agresivno?
Meni je ta "poslovna politika" idiotska s obzirom da čovjek očito gubi živce na stvarima koje ne želi i ne voli. Niko me ne pomažeš sa ovakvim sranjima a posebno ne sebi, bookglobe, pa se idi radije liječiti ili radi svoj posao gdje nemaš doticaja sa drugim svijetom, a ne stvarati nervozu i sebi i drugima koji stripove kupuju i čitaju jer im je lijepo, a ne da slušaju tvoja sranja. Samo kažem - poenta promocije nije da se čuje tvoje mišljenje o nečemu nego da kažeš šta nudite. Svoja privatna mišljenja o drugima na forumu ostavi za druga mjesta ili barem druge topice gdje ne pokušavaš nešto prodati, ferchrissake. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 25/10/2008 : 19:03:27
|
Ne radi nešto link, pa ako ti nije mrsko postaviti ponovo na neki drugi host... |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 25/10/2008 : 19:32:34
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by dugapuška Malo, u afektu. Naime, veoma mi je čudna tvoja poslovna politika da skoro svaki komentar ili sugestiju o novom izdanju, pa i mišljenje tipa, "štata što nije u boji", dočekaš tako agresivno?
Meni je ta "poslovna politika" idiotska s obzirom da čovjek očito gubi živce na stvarima koje ne želi i ne voli. Niko me ne pomažeš sa ovakvim sranjima a posebno ne sebi, bookglobe, pa se idi radije liječiti ili radi svoj posao gdje nemaš doticaja sa drugim svijetom, a ne stvarati nervozu i sebi i drugima koji stripove kupuju i čitaju jer im je lijepo, a ne da slušaju tvoja sranja. Samo kažem - poenta promocije nije da se čuje tvoje mišljenje o nečemu nego da kažeš šta nudite. Svoja privatna mišljenja o drugima na forumu ostavi za druga mjesta ili barem druge topice gdje ne pokušavaš nešto prodati, ferchrissake.
Uuuu, od tebe sam najmenje očekivao da ćeš tako izgubiti živce. Ja očekivao da barem ti razumiješ sarkazam, ali dobro...
Da rasčistimo par stvari. Ti dakle predlažeš da izaberem: a) promoviraj svoje stvari i šuti ili b) ne promoviraj svoje stvari, ali pričaj što hoćeš (kao i svi ostali na forumu)?
Pa dobro: biram opciju b. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 25/10/2008 : 19:47:01
|
quote: Originally posted by bookglobe Uuuu, od tebe sam najmenje očekivao da ćeš tako izgubiti živce. Ja očekivao da barem ti razumiješ sarkazam, ali dobro...
Da, sarkazam kojem nije mjesto u promociji vlastitih izdanja, iako je ta promocija na internetu (a gdje bi se drugo promovisao?). Zatvaraju se tako vrata, koliko god bila mala, barem iz mog iskustva. Meni recimo užasno na živce idu i oni uvodnici u SMG, jer jedno je iskreno izraziti probleme s kojim se suočavaš svakodnevno kao izdavač najneprodavanijih stvari pod nebeskom kapom, a nešto sasvim drugo kupca i čitaoca kriviti za to i čak nazivati budalom (jer i sarkastično je budala i dalje - budala, samo ne u istom stepenu kao kada tu dijagnozu ispostavi psiholog).
quote:
Da rasčistimo par stvari. Ti dakle predlažeš da izaberem: a) promoviraj svoje stvari i šuti ili b) ne promoviraj svoje stvari, ali pričaj što hoćeš (kao i svi ostali na forumu)?
Pa dobro: biram opciju b.
I najbolje, mislim da ćeš se bolje osjećati a u svakom slučaju će npr. Tally taj posao promovisanja obavljati puno bolje (dijelom zato i što je čovjek vegetarijanac pa nema toliko agresivnosti za ispoljiti kao ja i ti naprimjer). |
|
|
Aftermath
Junior Member
Croatia
420 Posts
Member since 30/06/2006 |
Posted - 25/10/2008 : 19:51:14
|
Ne radi nešto link, pa ako ti nije mrsko postaviti ponovo na neki drugi host...
evo popravio sam link, hvala na upozorenju
ovo će izdanje ići i C/B i u koloru. Ali kolor će se moći naručiti samo uz plaćanje unaprijed i direktno od izdavača tako da ga neće biti u knjižarskoj prodaji.
To je moglo pisati u prvom postu, pa ne bi bilo nepotrebnog živciranja Nego, ima li kakav info za taj u boji, idu li integrali ili albumi, kada se može očekivati? |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 25/10/2008 : 19:58:12
|
quote: Originally posted by bookglobe Uuuu, od tebe sam najmenje očekivao da ćeš tako izgubiti živce. Ja očekivao da barem ti razumiješ sarkazam, ali dobro...
Da, sarkazam kojem nije mjesto u promociji vlastitih izdanja, iako je ta promocija na internetu (a gdje bi se drugo promovisao?). Zatvaraju se tako vrata, koliko god bila mala, barem iz mog iskustva. Meni recimo užasno na živce idu i oni uvodnici u SMG, jer jedno je iskreno izraziti probleme s kojim se suočavaš svakodnevno kao izdavač najneprodavanijih stvari pod nebeskom kapom, a nešto sasvim drugo kupca i čitaoca kriviti za to i čak nazivati budalom (jer i sarkastično je budala i dalje - budala, samo ne u istom stepenu kao kada tu dijagnozu ispostavi psiholog).
quote:
Pa dobro: biram opciju b.
I najbolje, mislim da ćeš se bolje osjećati a u svakom slučaju će npr. Tally taj posao promovisanja obavljati puno bolje (dijelom zato i što je čovjek vegetarijanac pa nema toliko agresivnosti za ispoljiti kao ja i ti naprimjer).
Sorry, nisam ja to tako zamislio. Ja sam mislio: ako sam ovdje kao privatna osoba onda se nema bookglobe što promovirati. Nije red. Šteta je jer sad treba krenuti četrdesetak novih albuma u tiskaru (dobro tridesetak jer je desetak garfield knjiga). |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 25/10/2008 : 19:58:21
|
Muchas gracias. |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 25/10/2008 : 20:00:40
|
ovo će izdanje ići i C/B i u koloru. Ali kolor će se moći naručiti samo uz plaćanje unaprijed i direktno od izdavača tako da ga neće biti u knjižarskoj prodaji.
To je moglo pisati u prvom postu, pa ne bi bilo nepotrebnog živciranja Nego, ima li kakav info za taj u boji, idu li integrali ili albumi, kada se može očekivati?
Integrali u koloru (print on demand) tvrde ili meke korice po izboru. Više infoa ne mogu dati jer je odlučeno da ću na forumu biti samo kao privatna osoba. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 25/10/2008 : 20:05:47
|
quote: Originally posted by bookglobe Sorry, nisam ja to tako zamislio. Ja sam mislio: ako sam ovdje kao privatna osoba onda se nema bookglobe što promovirati. Nije red. Šteta je jer sad treba krenuti četrdesetak novih albuma u tiskaru (dobro tridesetak jer je desetak garfield knjiga).
Heh, jedno je biti ovdje kao privatna osoba kao ja pod imenom "Emir Pasanovic", ili "Gand" ili "Maximuss", a drugo kao "bookglobe". Sve što kažeš da znaš i misliš dolazi od tebe kao izdavača, barem iz mog ugla, a pretpostavljam i većine ostalih. Inače, čuo sam jedan od naslova na onom drugom topicu o Lokiju/Surferu, može li se čuti još neki juicy detail o izdanjima američke produkcije koje ćete izbaciti uskoro (odnosno do CRŠa jer tad ću moći štagod kupiti)? |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 25/10/2008 : 20:15:41
|
quote: Originally posted by bookglobe Sorry, nisam ja to tako zamislio. Ja sam mislio: ako sam ovdje kao privatna osoba onda se nema bookglobe što promovirati. Nije red. Šteta je jer sad treba krenuti četrdesetak novih albuma u tiskaru (dobro tridesetak jer je desetak garfield knjiga).
Heh, jedno je biti ovdje kao privatna osoba kao ja pod imenom "Emir Pasanovic", ili "Gand" ili "Maximuss", a drugo kao "bookglobe". Sve što kažeš da znaš i misliš dolazi od tebe kao izdavača, barem iz mog ugla, a pretpostavljam i većine ostalih. Inače, čuo sam jedan od naslova na onom drugom topicu o Lokiju/Surferu, može li se čuti još neki juicy detail o izdanjima američke produkcije koje ćete izbaciti uskoro (odnosno do CRŠa jer tad ću moći štagod kupiti)?
1. Činjenica je da je ovo što govoriš licemjerno (pri čemu ne želim reći da si ti licemjer pa se nemoj odmah uvrijediti nego pokušaj do kraja "ispratiti" logiku mog izlaganja) jer je posve jasno da većina ljudi na forumu dobro zna tko se krije pod kojim nickom i čiji je "igrač" (većina, možda i svi osim mene jer me ta vrst trač kluba nikada nije zanimala pa se nikada nisam potrudio doznati tko je tko na forumu te raspoznajem samo nickove Emir, Markos, Dada i Dado, dobro i Tromislavski i Tally, priznajem) pa u tom svjetlu ispada da svatko ima pravo na svou "agendu" na ovom forumu osim osobe s nickom "bookglobe" koja je obilježena kao glasnogovornik tvrtke Bookglobe. Dakle sve što napiše nick "bookglobe" automatski se tumači kao stav tvrtke.
2. Iako sam posve objektivna osoba i mogu odvojiti posao od svoje ličnosti bez ikakvih problema u tom je slučaju najoportunije je da se i ja (pogledaj temu Q u forumu Stripovi) povučem s foruma pa neće biti baš nikakvog konflikta interesa.
3. U vezi Marvela, na žalost, pogledaj pod točku 2.
Dobro mi stojte! |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 25/10/2008 : 20:42:06
|
quote: Originally posted by bookglobe 1. Činjenica je da je ovo što govoriš licemjerno (pri čemu ne želim reći da si ti licemjer pa se nemoj odmah uvrijediti nego pokušaj do kraja "ispratiti" logiku mog izlaganja) jer je posve jasno da većina ljudi na forumu dobro zna tko se krije pod kojim nickom i čiji je "igrač" (većina, možda i svi osim mene jer me ta vrst trač kluba nikada nije zanimala pa se nikada nisam potrudio doznati tko je tko na forumu te raspoznajem samo nickove Emir, Markos, Dada i Dado, dobro i Tromislavski i Tally, priznajem) pa u tom svjetlu ispada da svatko ima pravo na svou "agendu" na ovom forumu osim osobe s nickom "bookglobe" koja je obilježena kao glasnogovornik tvrtke Bookglobe. Dakle sve što napiše nick "bookglobe" automatski se tumači kao stav tvrtke.
Na moju žalost, ne vidim nikakve "agende" s tvoje strane osim da (a) promovišeš izdanje kao i svi drugi izdavači i (b) daš svoje mišljenje o svemu i svačemu što se ovdje već diskutira. Kada se to dvoje poklapa, nastupa kuršlus jer ne možeš u isto vrijeme promovisati i davati mišljenje o nečemu što je neko napisao, a samim tim što pišeš na topicu o svom izdanju tu si na prvom mjestu da promovišeš to izdanje i svoju kuću. S tim što ja u istom svjetlu dakle gledam i na Marka i Dade i onomad onog beliputca kako se zvaše, a ne znam sjećaš se kako su ljudi maltretirali Bernija da otkrije sve što planira i svima pojasni zašto nešto radi samo zato jer je bio na forumu... ne radi se, dakle, o ljudima koji su u srodstvu sa nekom kućom i kako su u vezi sa istom, i šta rade (je li to "samo" dizajn naslovnica ili prelom, ili poslovno ugovaranje novih izdanja itd.), nego o tome što pišu. Milion puta se neću složiti s nečim što Marko ili bilo ko od izdavača napiše na topicu, ali ako mislim da će se i direktno odraziti na to kako se gleda na njegova izdanja i prodaju istih, svakako ću mu to napisati.
quote:
2. Iako sam posve objektivna osoba i mogu odvojiti posao od svoje ličnosti bez ikakvih problema u tom je slučaju najoportunije je da se i ja (pogledaj temu Q u forumu Stripovi) povučem s foruma pa neće biti baš nikakvog konflikta interesa.
Ako ti misliš da je tako najbolje, ko sam ja da ti se suprotstavim? Samo ne mogu a da ne pogledam druge koji su tu otpočetka i koji i dalje komuniciraju sa svima nama bez obzira na to što ne čitamo iste stripove, nemamo istu vjeroispovjest itd. I bez obzira na sve, ne želim da ijedan ode, kao ni ti je li.
quote:
3. U vezi Marvela, na žalost, pogledaj pod točku 2.
|
|
|
Topic |
|