T O P I C R E V I E W |
Djole |
Posted - 30/10/2009 : 19:37:20 Kap stripova u moru knjiga!
Daklem, zahvaljujući izuzetnoj brzini Vladimira "Fastest pencil of the west" Kuzmanova, te Dekarinim značajnim uredničkim sposobnostima, od sutra u podne na Sajmu knjiga, na štandovima Darkvuda i IP Tardisa mozete potražiti - ZABAVU ZA CELU PORODICU #12!
A unutra: finale "izdajnicke trilogije" u kome preostali Smitovi moraju da izadju na kraj sa - izdajnikom! (znamo da ima vas koji još niste pročitali ZZCP #11 - shame on you! - pa da vam ne spojlujemo) Ko je živ, ko mrtav, a ko nepokretan čitajte u priči "Majka" by moja malenkost & Vlada Kuzmanov!
Plus: BOMBI! Protiv birokrata! By me & The Mico!
A Mitja je odgovoran i za "ready to rumble!" naslovnicu!
Privju je ovde, a nakon Sajma, ZZCP #12 će se početkom nedelje naći i na standardnim BG/NS mestima (Darkvud, Alan Ford, Klub obožavatelja stripa, Beopolis), u Hrvatskoj i šire za CRŠ.
Napomena: novih Lavirintovih izdanja na žalost više neće biti na Trafikama VČ.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Tex Willer |
Posted - 31/12/2009 : 20:24:18 Srecna Nova 2010-ta najludjoj i najsarmantnijoj izdavackoj kuci
Cekamo korice za ZZCP |
Dzimi Gitara |
Posted - 03/12/2009 : 15:04:10 Citirao bih Renkija. O-p-a! :)
Slazem se, to za crtace. A i raduje to sto kad je strip bolji, crtaci ga ne otaljavaju. Znaci, bice dobrih crteza. |
Renky |
Posted - 02/12/2009 : 23:52:52 O - p - a - !!!!!!!! |
Djole |
Posted - 02/12/2009 : 22:23:59 quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Pročitao sam, ima već mesec dana, ali evo tek sad se setih da nisam iskomentarisao. Poslednja tri broja Zabave, su veliki pomak na bolje. Đole je u ovoj priči počeo da razmahuje krila i da koristi naše oznavanje junaka, iz prethodnih brojeva. Ovo je stvarno zabavan strip i drago mi je što su moja očekivanja počela da se obistinjuju.
Glad to hear it.
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Moje mišljenje je da su do sada ZZCP kupovale dve vrste ljudi. Jedni koji kupuju sve živo i drugi, oni koji su Đoletovi prijatelji i strip kupuju iz respekta prema njemu.
Nije tačno. Mnogi kupuju i zbog Dekare. ;)
Šalu na stranu, verujem da su mnogi ljudi kupovali Zabavu i zbog crteža koji je u početku bio odličan za domaće izdanje, a vremenom je postao odličan - tačka. I mnogi su pozitivno reagovali na prvu složeniju priču, brojeve 6 i 7, i posle na vukodlake.
Ali da, 10-11-12 su prekretnica, ili da upotrebim trendi termin - "gamechanger". ;)
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Verujem da je tako sa svakim domaćim stripom u početku. Nažalost, mnogi autori nikada nisu stigli dalje od tog početka. Ja sebe svakako ne svrstavam u one iz prve grupe. Opstanak jednog domaćeg stripa zavisi, po mom mišljenju, od ove druge grupe. Prvi svakako kupuju, ali nisu dovoljni, a pitanje je i da li čitaju. Ovi drugi čitaju i šire glas, dobar ili loš. Ako je glas dobar, onda se polako stvara i treća grupa kupaca. A to su oni koji neki strip kupuju, jer ih je radnja zaintrigirala. To je ona grupa koja s nestrpljenjem iščekuje sledeći broj. Ja sam do sada bio u 'drugoj' grupi. Posle ove trobrojne priče, prelazim u ovu 'treću'.
Nadam se da ste razumeli šta sam hteo da kažem. Naravoučenije je, ZZCP je dobar strip. :)
I biće još bolji. Karte su na stolu, status quo je postavljen, sad je vreme da ga rušimo. ZZCP #13 mali iskorak od toga, jer mi se pisalo o Pragu, a od 14 idemo punom parom napred.
I da, za one kojima scenario i dalje nije nešto - pa, barem imamo prelepe slike, kao ove dve iz narednog broja:
|
Tex Willer |
Posted - 02/12/2009 : 12:19:34 quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Pročitao sam, ima već mesec dana, ali evo tek sad se setih da nisam iskomentarisao. Poslednja tri broja Zabave, su veliki pomak na bolje. Đole je u ovoj priči počeo da razmahuje krila i da koristi naše oznavanje junaka, iz prethodnih brojeva. Ovo je stvarno zabavan strip i drago mi je što su moja očekivanja počela da se obistinjuju.
Moje mišljenje je da su do sada ZZCP kupovale dve vrste ljudi. Jedni koji kupuju sve živo i drugi, oni koji su Đoletovi prijatelji i strip kupuju iz respekta prema njemu. Verujem da je tako sa svakim domaćim stripom u početku. Nažalost, mnogi autori nikada nisu stigli dalje od tog početka. Ja sebe svakako ne svrstavam u one iz prve grupe. Opstanak jednog domaćeg stripa zavisi, po mom mišljenju, od ove druge grupe. Prvi svakako kupuju, ali nisu dovoljni, a pitanje je i da li čitaju. Ovi drugi čitaju i šire glas, dobar ili loš. Ako je glas dobar, onda se polako stvara i treća grupa kupaca. A to su oni koji neki strip kupuju, jer ih je radnja zaintrigirala. To je ona grupa koja s nestrpljenjem iščekuje sledeći broj. Ja sam do sada bio u 'drugoj' grupi. Posle ove trobrojne priče, prelazim u ovu 'treću'.
Nadam se da ste razumeli šta sam hteo da kažem. Naravoučenije je, ZZCP je dobar strip. :)
Razumeo I ja sam u toj trecoj grupi. Ne kupujem zbog podrske domacem stripu vec zato sto ZZCP jeste dobar strip |
Dzimi Gitara |
Posted - 02/12/2009 : 11:39:31 Pročitao sam, ima već mesec dana, ali evo tek sad se setih da nisam iskomentarisao. Poslednja tri broja Zabave, su veliki pomak na bolje. Đole je u ovoj priči počeo da razmahuje krila i da koristi naše oznavanje junaka, iz prethodnih brojeva. Ovo je stvarno zabavan strip i drago mi je što su moja očekivanja počela da se obistinjuju.
Moje mišljenje je da su do sada ZZCP kupovale dve vrste ljudi. Jedni koji kupuju sve živo i drugi, oni koji su Đoletovi prijatelji i strip kupuju iz respekta prema njemu. Verujem da je tako sa svakim domaćim stripom u početku. Nažalost, mnogi autori nikada nisu stigli dalje od tog početka. Ja sebe svakako ne svrstavam u one iz prve grupe. Opstanak jednog domaćeg stripa zavisi, po mom mišljenju, od ove druge grupe. Prvi svakako kupuju, ali nisu dovoljni, a pitanje je i da li čitaju. Ovi drugi čitaju i šire glas, dobar ili loš. Ako je glas dobar, onda se polako stvara i treća grupa kupaca. A to su oni koji neki strip kupuju, jer ih je radnja zaintrigirala. To je ona grupa koja s nestrpljenjem iščekuje sledeći broj. Ja sam do sada bio u 'drugoj' grupi. Posle ove trobrojne priče, prelazim u ovu 'treću'.
Nadam se da ste razumeli šta sam hteo da kažem. Naravoučenije je, ZZCP je dobar strip. :) |
Djole |
Posted - 17/11/2009 : 15:31:05 Ne mogu, ne da mi urednik. ;)
Kad bude blizu objavljivanja, biće najavljeno. Da nas posle ne prozivate da kasnimo. ;) |
Tex Willer |
Posted - 17/11/2009 : 15:09:05 quote: Originally posted by Djole
Denis radi na nečemu što je top secret (a biće još neko vreme). ;)
Proslo je neko vreme,aj' sad kazi |
Djole |
Posted - 17/11/2009 : 15:00:06 Oljače će biti uskoro, mada ne u regularnoj seriji.
Denis radi na nečemu što je top secret (a biće još neko vreme). ;)
A iako je najavu za 2010. crtao Vlada, biće i još poneki crtač u ZZCP naredne godine... |
Deers |
Posted - 15/11/2009 : 11:59:20 Evo nakon crša i interlibera vrijeme je da uživam u jesenskim plodovima. za predjelo sam uzeo zzcp i pročitao u komadu 10, 11 i 12. Što reći nego: svaka čast! Priče su sve bolje i bolje i napokon dobivaju neki veći smisao. Što se crteža tiče Kuzmanov mi je bio bolji u prvim brojevima kad se trudio manje bit realističan? Nekako mislim da mu onakav crtež više leži. Mcn, bob i the mico u 11-ici su odlični kao i bombi i njegova tajna =)
A sada pitanje: za najavu u zzcp u 2010 vidim da su postavljeni crteži Kuzmanova pa se pitam di su Dupanović i Oljača?
|
Le Samourai |
Posted - 09/11/2009 : 15:47:54 quote: Originally posted by Grujah.
quote: Shteta za Trafike...mada, istini za volju, niste bili u njima adkvatno reprezentovani. U Sarajevskoj su vasha izdanja bila tako postavljena da ih je mogao videti samo onaj ko zna shta trazhi, walk-in biznis je bio u potpunosti onemogucen...
Nije istina! Ja sam ZZCP prvi put tu video i kupio, a nisam ga ni tražio :D
E, ali verovatno do su ih josh drzhali tamo gde su bila i VCh izdanja, shto je vrlo kratko trajalo. Onda su duzhi period stajala negde skroz u coshku kad se prodje kasa, a sada su opet na dobrom mestu - tik pored albuma. No, ochigledno je vec too late... |
Witchblade |
Posted - 09/11/2009 : 12:15:07 Kupio u subotu, cijelu pošiljku (Karma + 3 ZZCP-a). Dekara nije bio nešto raspoložen za prodaju, nego je sve delegirao nekoj curi (općenito, na štandovima su prodavačice bile u velikoj većini u odnosu na prodavače), ali je bio itekako raspoložen za "after-work party". I za pričanje viceva o "ispoštovanju". |
Grujah. |
Posted - 09/11/2009 : 11:24:43 quote: Shteta za Trafike...mada, istini za volju, niste bili u njima adkvatno reprezaentovani. U Sarajavskoj su vasha izdanja bila tako postavljena da ih je mogao videti samo onaj ko zna shta trazhi, walk-in biznis je bio u potpunosti onemogucen...
Nije istina! Ja sam ZZCP prvi put tu video i kupio, a nisam ga ni tražio :D |
Barker |
Posted - 09/11/2009 : 11:23:56 cestitke za sve ovo gore nabrojano! ;) :) |
Djole |
Posted - 09/11/2009 : 11:09:22 Glad you like it - nastavljamo, bez brige. ;) Evo, ovog meseca su dve godine kako ZZCP ide, i to ide na vreme, a sa brojem 13 će postati najduži Lavirintov serijal (i blaženopočivši NeOM je dogurao do trinaestice, ali ZZCP ima i broj nula). A sa trinaesticom ćemo da doguramo i do 350 i kusur objavljenih tabli. |
Deers |
Posted - 08/11/2009 : 21:21:27 Kupio jučer, završio s čitanjem danas (10-11-12)i moram reći da mi se sviđa...samo nastavite :D |
Djole |
Posted - 06/11/2009 : 17:48:41 Pošao jutros, stiže večeras, valjda je sutra tamo. Ako ga nisu makli na granici. ;) |
Deers |
Posted - 06/11/2009 : 17:11:37 Kada je dekara na CRŠ-u, jer bio sam danas, i lavrintova izdanja sam vidio smo uz mentorova, ali nigdje nove ZZCP ni karme? |
Djole |
Posted - 06/11/2009 : 08:39:14 quote: Originally posted by Witchblade
Dekara konačno u Zagrebu?! Ako sam i imao neke dvojbe oko dolaska na CRŠ, ovime su nepovratno otklonjene
Znao sam da nam je on glavni adut za prodaju... ;) |
THEMICO |
Posted - 05/11/2009 : 21:44:18 Dobio ovo danas...SUPER! |
Witchblade |
Posted - 05/11/2009 : 20:58:30 quote: Originally posted by Djole
Elem, Lavirint će imati štand na CRŠu, pa ko nije pokupio ZZCP 10, 11 i 12, kao i Životinjsku karmu 4 (kojih, kažu mu, nije bilo u striparnici Libelus), ili da nabavi neka naša starija izdanja, ili samo da proćaska sa našim šarmantnim prodavcem Dekarom - nek' navrati. ;)
Dekara konačno u Zagrebu?! Ako sam i imao neke dvojbe oko dolaska na CRŠ, ovime su nepovratno otklonjene |
Djole |
Posted - 05/11/2009 : 20:46:26 Elem, Lavirint će imati štand na CRŠu, pa ko nije pokupio ZZCP 10, 11 i 12, kao i Životinjsku karmu 4 (kojih, kažu mu, nije bilo u striparnici Libelus), ili da nabavi neka naša starija izdanja, ili samo da proćaska sa našim šarmantnim prodavcem Dekarom - nek' navrati. ;) |
Gaston |
Posted - 30/10/2009 : 23:57:02 Yeah, baby, yeah!;-) |
Djole |
Posted - 30/10/2009 : 22:58:59 Prošli broj zakasnio, ovaj poranio, tako da smo blizu mesečnog ritma. Al' ne bih se navikavao na njega.
Za Trafike, to mu je šta mu je. |
Le Samourai |
Posted - 30/10/2009 : 22:37:33 Ohohooooo, pa jel' ovo sad vec mesechni ritam?! Kent vejt!
Shteta za Trafike...mada, istini za volju, niste bili u njima adkvatno reprezaentovani. U Sarajavskoj su vasha izdanja bila tako postavljena da ih je mogao videti samo onaj ko zna shta trazhi, walk-in biznis je bio u potpunosti onemogucen... |
|
|