forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Libellus: Martin Mystere biblioteka 33-36

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Gaston Posted - 05/12/2009 : 19:27:42
Doslo je vrijeme za najaviti nove 4 knjige nasega dobrog starog Martina. Iskreno, tesko mi je povjerovati da smo dosli vec do knjige broj 36, odnosno do originalne epizode broj 58!

No da ne duljim, evo i nekoliko rijeci o njima.

Knjiga 33 nosi naslov DVORAC STRAVE i potpisuju je Castelli & Bagnoli (Henry), a u njoj ce Martin posjetiti Nieder-Beerbach i pozabaviti se malo istrazivanjem legende o Frankensteinu... Ova knjiga ima 164 stranice i nema kolornih naslovnica unutra, a cijena ce joj u striparnici Libellus biti 95 kuna.

U knjizi 34 (Prosperi & Chiarolla) Martin ce posjetiti Dublin, a otkrit cemo i neke dosad nepoznate stvari o Jonathanu Swiftu. Naslov je POVRATAK U LILLIPUT, a sama knjiga proteze se na 100 stranica i nema kolornih naslovnica unutra. Cijena ce biti 75 kuna.

Knjiga 35 (124 stranice, bez kolornih listova) u svome fokusu ima Kristofora Kolumba, a naslov joj je BLAGO SEDAM GRADOVA. Scenarij potpisuje Castelli, a crtez Gaspare & Gaetano Cassaro. Cijena: 85 kuna.

Posljednja knjiga u ovoj turi je AFRICKA MAGIJA (Castelli / Tuis) i u goste nam ponovno dovodi Beverly Howard (bacite pogled na knjige 2 i 3 nase MM biblioteke). Imat ce 234 stranice i 3 kolorne naslovnice unutra, a cijena u striparnici Libellus bit ce 115 kuna.

Sve knjige trebale bi biti u prodaji za 15-ak dana, koji dan gore-dolje.

Dado i ja se ovom prilikom od srca zahvaljujemo svim nasim suradnicima (Melina, Mirna, Curunir, Goran, Dekara, Zlaja, Vedran, Tomislav) koji su sudjelovali u radu na ove cetiri knjige jer bez njih nista od ovoga ne bi bilo moguce!

Evo, bacite oko kako sve to izgleda:

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
DOMI Posted - 19/03/2010 : 16:19:10
a čuj, kad bi cca 2oo ljudi uplatilo AVANSNO reprint, sigurno bi ga otisnuli...
bilo bi im pametno da zaprime predbilježbe pa vide da li treba u akciju ići - na taj način oni ništa ne gube, a mi (i oni kasnije) možemo dobiti
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
41 godina Alan Forda u HR
feka82 Posted - 19/03/2010 : 09:46:47
quote:
Originally posted by Elderane84

quote:
Originally posted by Dado

quote:

Dobro, ali, nemoj da ti to bas bude pokazatelj. Ja cu 100%, npr. kupiti reprinte giganata MM 1&2.
Poenta je da sad jurim izdanja koja nemam, a blizu su rasprodaje. Ta su mi bitnija. MM 1 & 2 giganti su, takodje, i duplo skuplji od izdanja koja trenutno jurim, tako da su na cekanju. Mozda cete bolji uvid u situaciju imati za godinu - godinu ipo...

A koliko mislis da ima takvih poput tebe?

Nisam siguran. Stvarno ne bih ni mogao da pretpostavim, osim da se slozim sa tobom da vam nije isplativo za sada raditi ikakve reprinte.
Jedino da sacekamo jos neko vrijeme i vidimo razvoj situacije sa MM gigantima 1 i 2.

Mozda bi najbolje bilo da neku peticiju napravimo sto se tice ovih reprintanih izdanja da dade znaju koliko nas ustvari ima i kada bi se naprimjer skupilo stotinu istomisljenika koji su za reprint toga i toga izdanja , onda bi dade mozda to odobrovoljilo i onda bi nam ga reprintali Tako bi dade mogli da reprintaju samo stotinu primjeraka za te istomisljenike i onda ne bi bilo gubitaka ni kod nas a i kod njih mozda
DOMI Posted - 18/03/2010 : 22:35:32
u Libellusu više nemaju MM Gigante 9 & 10 ali kažu da će dobiti za 15-ak dana.. tko treba nek prvo tamo nazove da ne šeta uzalud
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
41 godina Alan Forda u HR
Curunir Posted - 11/03/2010 : 22:00:48
sve mi se cini da ce biti i bonus knjiga:
misterij nestalog prevoditelja
Dado Posted - 11/03/2010 : 21:59:39
quote:
Originally posted by drogsy

Da li mi se to samo čini ili su MM giganti prodavaniji od drugih giganata?

Pa s obzirom da mi imamo MM i NN gigante, da MM giganti prodaju se vise u istom vremenskom odmaku.
Dado Posted - 11/03/2010 : 21:58:41
quote:
Originally posted by drogsy

A kad je predviđeno da će izaći nova tura MM-a ?

Vjerojatno krajem iduceg mjeseca.
Elderane84 Posted - 11/03/2010 : 19:05:16
quote:

quote:

Dobro, ali, nemoj da ti to bas bude pokazatelj. Ja cu 100%, npr. kupiti reprinte giganata MM 1&2.
Poenta je da sad jurim izdanja koja nemam, a blizu su rasprodaje. Ta su mi bitnija. MM 1 & 2 giganti su, takodje, i duplo skuplji od izdanja koja trenutno jurim, tako da su na cekanju. Mozda cete bolji uvid u situaciju imati za godinu - godinu ipo...

Nisam siguran. Stvarno ne bih ni mogao da pretpostavim, osim da se slozim sa tobom da vam nije isplativo za sada raditi ikakve reprinte.
Jedino da sacekamo jos neko vrijeme i vidimo razvoj situacije sa MM gigantima 1 i 2.
drogsy Posted - 11/03/2010 : 18:13:05
Da li mi se to samo čini ili su MM giganti prodavaniji od drugih giganata?
DOMI Posted - 11/03/2010 : 17:59:18
očito se najviše isplati kupiti gigant čim iziđe i to je to..
drogsy Posted - 11/03/2010 : 17:48:45
A kad je predviđeno da će izaći nova tura MM-a ?
Paka01 Posted - 11/03/2010 : 17:44:25
Da je umisto MM u pitanju NN, bija bi i ja treći
drogsy Posted - 11/03/2010 : 17:41:22
Evo , samnom nas je već dva
Dado Posted - 11/03/2010 : 16:07:13
quote:

dikens Posted - 11/03/2010 : 15:36:54
quote:

Evo ja ti se prvi prijavljujem za akciju, ali naci 150 ljudi koji ce unaprijed platiti je bukvalno nemoguce...

Nisam mislio da se unaprijed plati, nego da se rezervira. I kad bi došli do nekog broja koji bi bio dovoljan za pokrivanje troškova (a to bi nam naravno Libellusovci rekli) i kada bi se odlučilo da se ide u reprint, onda bi ljudi uplaćivali
dikens Posted - 11/03/2010 : 15:30:50
quote:

quote:
Originally posted by dikens

@Dado

A koliko bi tebi dovoljno prodati primjeraka nekog stripa da bi se pokrili troškovi reprinta? Ok, ne moraš odgovorit, to je vaša interna stvar.
Ali ajmo hipotetski... kad bi se našlo 150-200 ljudi koji bi rezervirali neki strip kojeg više nema u prodaji i čak unaprijed uplatili, bi li to bilo dovoljno da se ide u reprint?

Nije pitanje koliko je "meni" dovoljno, ne odlucujem ja koliko je dovoljno,
vec troskovi nekog reprinta odlucuju koliko je dovoljno.
Nije problem mogu ti odgovoriti okvirno na primjeru MM giganata.
Za pokriti troskove trebalo bi oko 160 komada prodati, od 250 tiskanih, po normalnoj cijeni.
Medjutim kako smo mi cijenu tih izdanja dosta spustili povodom 5. godina Libellusa, onda na kraju
vise nije 160 komada potrebno za pokriti troskove sad to ispada oko 200 komada da je potrebno.
A prodali smo ih oko 100. I tu pricamo o, po mom misljenu, najtrazenijim rasprodanim naslovima.
Sto konkretno znaci da bi situacija bila jos losija s izdanjima koja nisu toliko trazena.

Hipotetski, kad bi postojalo i 150 ljudi da ne kazem vise, koji bi kupili neki reprint, mogli bi pricati o tome.
Ovako kako se to moze samo sanjati, svaka prica o reprintu jednostavno pada u vodu.

Dobro, možda sam se malo nespretno izrazio, nisam mislio na tebe kao tebe, nego na Libellus.
A što se tiče traženosti pojedinih izdanja, meni je kažem logičnije da su traženiji team-upovi jer se radi o dva junaka, a i po cijenama na aukcijama mi se čini da je tako.

Ništa, ostaje nam skupit 150 ljudi i to je to
Elderane84 Posted - 11/03/2010 : 14:48:50
Dado Posted - 11/03/2010 : 14:12:57
quote:
Originally posted by dikens

@Dado

A koliko bi tebi dovoljno prodati primjeraka nekog stripa da bi se pokrili troškovi reprinta? Ok, ne moraš odgovorit, to je vaša interna stvar.
Ali ajmo hipotetski... kad bi se našlo 150-200 ljudi koji bi rezervirali neki strip kojeg više nema u prodaji i čak unaprijed uplatili, bi li to bilo dovoljno da se ide u reprint?

Nije pitanje koliko je "meni" dovoljno, ne odlucujem ja koliko je dovoljno,
vec troskovi nekog reprinta odlucuju koliko je dovoljno.
Nije problem mogu ti odgovoriti okvirno na primjeru MM giganata.
Za pokriti troskove trebalo bi oko 160 komada prodati, od 250 tiskanih, po normalnoj cijeni.
Medjutim kako smo mi cijenu tih izdanja dosta spustili povodom 5. godina Libellusa, onda na kraju
vise nije 160 komada potrebno za pokriti troskove sad to ispada oko 200 komada da je potrebno.
A prodali smo ih oko 100. I tu pricamo o, po mom misljenu, najtrazenijim rasprodanim naslovima.
Sto konkretno znaci da bi situacija bila jos losija s izdanjima koja nisu toliko trazena.

Hipotetski, kad bi postojalo i 150 ljudi da ne kazem vise, koji bi kupili neki reprint, mogli bi pricati o tome.
Ovako kako se to moze samo sanjati, svaka prica o reprintu jednostavno pada u vodu.
Elderane84 Posted - 11/03/2010 : 13:30:33
Evo ja ti se prvi prijavljujem za akciju, ali naci 150 ljudi koji ce unaprijed platiti je bukvalno nemoguce...
dikens Posted - 11/03/2010 : 13:22:52
@Dado

Elderane84 Posted - 11/03/2010 : 13:18:46
Ma, to je potpuno razumljivo... Sta da se radi. Cekamo fino na aukcijama, i to je to. Ja sam htio bar za pocetak da procitam te stripove, i procitao sam ih skenirane, a sve sto sam mogao i nasao, pokupovao sam. Bice prilike.
Pozdrav!
Dado Posted - 11/03/2010 : 11:24:43
quote:
Originally posted by bvagner3
Znači li to da postoji mogućnost za nove reprinte tek kad se rasprodaju stari (ili ne),jer bolje i (nekakva mogućnost)nego ništa,makar i za nekoliko godina.Ja sam strpljiv,bolje i čekanje nego totalno nerealne cijene na aukcijama.A ako se prodalo 100 reprintanih možda bi bilo bolje onda ići bar sa tiražom od 600,pa bi svi mogli nabaviti svoj primjerak,i mirno pratiti svoje junake(bez "čerupanja" na aukcijama),jer očigledno ima više kupaca,nego primjeraka(makar i malo,ali ipak više)

Ne, to znaci da mogucnosti za reprinte nema. Zato sto to nema tko kupiti.
Donio si malo krive zakljucke, ne postoji 100 kupaca vise (nazalost) zato sto se prodalo 100 reprinta.
Zato sto se prva izdanja giganata 1 i 2 prodavalo u nerealnim uvjetima, u vrijeme kad nije bilo stripova,
pa su onda to uzimali i oni koji su s vremenom prestali skupljati gigante, potom imao si ljude koji su
uzimali po 2 ili vise komada, zatim u knjiznice je islo daleko vise primjeraka nego je danas slucaj itd.
Evo samo za primjer, Giganti 1 i 2 su se prodali u cirka 6 mjeseci, brojevi 3 i 4 su bili u prodaji
nesto vise od godinu dana a izdanja nakon toga brojevi 5 i 8 prodavali su se dvije i po godine.
Meni je jasno da ce uvijek biti nekoga kome nesto fali, i uvijek se moze pojaviti netko novi
koji nije znao za to prije, no broj takvih stripofila je nazalost premali da bi se uopce isplatio ponovni tisak.
feka82 Posted - 11/03/2010 : 10:56:52
svasta
mikado Posted - 11/03/2010 : 08:45:37
quote:
Originally posted by bvagner3

Fali mi još samo MM gig 4(falilo mi je i više rasprodanih i sve sam masno platio),ali više od 400 kn,dati nemogu(i neću),3 puta za redom sam na aukcijama izgubio taj nesretni strip,kada sam dao 250,otišao je za 300,kad 300 otišao je za 350,kad 400 otišao za 450,ma više niti mogu niti želim dati.Uvijek netko da više.Slična je situacija i sa ostalim rasprodanim izdanjima(ponajviše gigantima).Jedino mi je žao što je riječ o relativno novim stripovima,a ne nekim rijetkim antiknim primjercima za kolekcionare.Malo su na aukcijama(ako sam dobro primjetio)pale cijene valjda zbog krize,ali i ja sam "dekintiran",pa ako se i pojavi nešto,ni sam neznam koliko ću love moći dati,jedino ako prodavač bude razuman pa mi da kroz neko kraće vrijeme na rate(nadam se bez kamata).

Ja kupio pre mesec dana svih 12 komada za 1412 kuna (sa poštarinom) i to na 3 rate od jednog momka iz Zagreba.
Curunir Posted - 11/03/2010 : 00:45:21
tjesi se da mmg-a ima samo 13
bvagner3 Posted - 10/03/2010 : 23:44:50
Fali mi još samo MM gig 4(falilo mi je i više rasprodanih i sve sam masno platio),ali više od 400 kn,dati nemogu(i neću),3 puta za redom sam na aukcijama izgubio taj nesretni strip,kada sam dao 250,otišao je za 300,kad 300 otišao je za 350,kad 400 otišao za 450,ma više niti mogu niti želim dati.Uvijek netko da više.Slična je situacija i sa ostalim rasprodanim izdanjima(ponajviše gigantima).Jedino mi je žao što je riječ o relativno novim stripovima,a ne nekim rijetkim antiknim primjercima za kolekcionare.Malo su na aukcijama(ako sam dobro primjetio)pale cijene valjda zbog krize,ali i ja sam "dekintiran",pa ako se i pojavi nešto,ni sam neznam koliko ću love moći dati,jedino ako prodavač bude razuman pa mi da kroz neko kraće vrijeme na rate(nadam se bez kamata).

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000