T O P I C R E V I E W |
CRŠ |
Posted - 01/06/2022 : 13:54:13
Najopakiji osvetnik iz pera Chucka Dixona, Johna Romite Jr. i Klausa Jansona još je jedna Marvelova uspješnica u CRŠ izdanju. Kada su mu mafijaši pobili obitelj, Frank Castle zavjetovao se da će ih cijelog života osvećivati. Profesionalni marinac, opremljen najmodernijim naoružanjem, objavio je rat kriminalu! Potražite Punishera na 25. CRŠ - Zagreb Comic Con u zagrebačkoj Tvornici Kulture od 3 do 5. lipnja po festivalskoj cijeni!
Autori: Chuck Dixon, John Romita Jr., Klaus Janson, Gregory Wright Prijevod: Ozren Švarc Broj stranica: 144 (u boji) Format: 19,3 x 29,7 cm Cijena: 150,00 kn |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
alexts |
Posted - 15/08/2022 : 18:53:42 Kad sam prelistavao, delovalo mi je kao savršeno izdanje.
Odmah sam pomislio kako bi mnogo starijeg Marvela (i nešto DC-ja, svejedno) odlično izgledalo na ovakvom formatu, gde crtež dolazi maksimalno do izražaja. Mnoga dela starih majstora samo bi dobila ovakvim uvećanjem. Šteta što CRŠ ne izbaca više toga (Simonsonov Tor, FF Johna Byrna, King Kull od Busceme, Planet of the Apes...itd).
Međutim, sad kad čitam vidim manu - ovako uzak format, bez obzira što prati proporcije američkih stripova, se otvara tako da deo crteža ostaje savijen u sredini, strane ne mogu da se isprave i vide lepo u celini, bez deformacija.
Rešenje - nepopularno: menjanje formata za buduća slična izdanja, proširivanje, da beli okvir bude savijen umesto crteža.
Drugi način - da se crtež smanji tj margine povećaju, a spoljni format zadrži. Ni ovo nije najbolje, ali bolje nego da se crtež deformiše ovoliko (savija). |
knauso |
Posted - 16/07/2022 : 08:27:01 Odlican retro!
A ako je ovo vama ruzan crtez ja onda ne znam… https://ibb.co/D44cD97 |
AleksandarN |
Posted - 28/06/2022 : 07:35:50 quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by AleksandarN
Bezveze je jer su cenzurisane psovke. Mislim da to nije potrebno u ovakvom stripu.
Ništa nije cenzurirano. Tako je i u originalu.
Jeste cenzurisano ali u originalu. |
alexts |
Posted - 28/06/2022 : 07:10:06 quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by alexts
Mislim da se kod nas objavljuje previše stripova koje je crtao John Romita Jr. u poslednje vreme.
Istovremeno, niko da objavi nešto od Neala Adamsa ili Georga Pereza.
Da bude smešnije, bio sam u Turskoj i reših da za uspomenu uzmem tamo jedan njihov strip. I opredelio sam se za Betmena, koga je crtao John Romita Jr.
Nisam ni znao da je radio i Betmena.
Znaš Turski ili je strip na ENG? Čisto onako me zanima.
Ni jedno, ni drugo.
Volim da imam po neki strip iz raznih zemalja. Pošto ne znam turski, nisam hteo da kupim trejd, nego sam uzeo sveščicu Betmena, ne košta mnogo. Ni trejdovi nisu skupi, jeftiniji su nego u Srbiji slična izdanja.
Inače u Alanyi, teško je naći i novine, a knjižara sa knjigama (ne školskom opremom) je zanemarivo malo. Stripova tek nema. Ali postoji jedan veliki šoping mol, a u okviru njega jedna odlično opremljena knjižara, slično kao kod nas Laguna itd. Tu ima i odeljek sa stripovima. Najviše ima mangi, pa DC-ja, malo Marvela i ostalog (evropski itd).
Američki stripovi su svi na nešto manjem formatu od američkog.
Napravio sam par fotografija, ali neke nisu ispale dobro, pomerio sam telefon, pa su razmazane. Ne znam ima li neki topik za to, da kad stignem postavim neku sliku njihovih izdanja? |
DiSkAcH |
Posted - 28/06/2022 : 05:48:28 quote: Originally posted by alexts
Mislim da se kod nas objavljuje previše stripova koje je crtao John Romita Jr. u poslednje vreme.
Da bude smešnije, bio sam u Turskoj i reših da za uspomenu uzmem tamo jedan njihov strip. I opredelio sam se za Betmena, koga je crtao John Romita Jr.
Nisam ni znao da je radio i Betmena.
Znaš Turski ili je strip na ENG? Čisto onako me zanima. |
Mr. Bushido |
Posted - 27/06/2022 : 23:58:19 quote: Originally posted by AleksandarN
Bezveze je jer su cenzurisane psovke. Mislim da to nije potrebno u ovakvom stripu.
Ništa nije cenzurirano. Tako je i u originalu. |
alexts |
Posted - 27/06/2022 : 21:33:54 Mislim da se kod nas objavljuje previše stripova koje je crtao John Romita Jr. u poslednje vreme.
Nisam ni znao da je radio i Betmena. |
AleksandarN |
Posted - 27/06/2022 : 20:13:25 Jako zabavna akciona prica nabijena adrenalinom. Nista revolucionarno samo stari dobri Paniserov haos i cistokrvna akcija. Crtez... Ultra grozan!! Bezveze je jer su cenzurisane psovke. Mislim da to nije potrebno u ovakvom stripu. |
AleksandarN |
Posted - 22/06/2022 : 00:00:33 quote: Originally posted by anto
jbga kolko je đunti kod Miše i Deše?
https://darkwood.co.rs/prodavnica/crs/punisher-1-ratna-zona/ |
anto |
Posted - 21/06/2022 : 23:40:40 jbga kolko je đunti kod Miše i Deše? |
AleksandarN |
Posted - 21/06/2022 : 23:38:39 quote: Originally posted by anto
stigao u DW a nije kod Marka - zajebavaš?
Idi na DW sajt pa ces videti. Mnogo je usporio uvoz od kada je Sava prestao da vozi za Mareta (jer se zatvorila firma za koju je Sava radio). Skoro svaki dan sam kod Mareta i prevozim mu stripove koliko god mogu da pomognem na teritoriji BG-a ali nazalost, ne mogu van Srbije pa se snalazi sa spedicijom. |
anto |
Posted - 21/06/2022 : 21:36:18 stigao u DW a nije kod Marka - zajebavaš? |
AleksandarN |
Posted - 21/06/2022 : 21:35:31 quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by AleksandarN
Uzeo danas i... jest' vala grozan crtez! Podseca me na Millerov rad na DKR i DK2 sto mi je... Gotivim Panisera pa cu svakako procitati. Mozda bude drugaciji osecaj dok se cita.
gde si uzeo? nema ovog Kazniše u Fordu
U DW-u. Stigao je i Tarzan svezak prvi koji tata od moje verenice juri jako dugo pa sam uporkos svemu otisao u DW. Bili su Deša i Miša tamo i sve super proslo. "Kazniša" - budi malo manje Anto, druze! |
anto |
Posted - 21/06/2022 : 21:31:46 quote: Originally posted by AleksandarN
Uzeo danas i... jest' vala grozan crtez! Podseca me na Millerov rad na DKR i DK2 sto mi je... Gotivim Panisera pa cu svakako procitati. Mozda bude drugaciji osecaj dok se cita.
gde si uzeo? nema ovog Kazniše u Fordu |
DiSkAcH |
Posted - 21/06/2022 : 05:44:39 Ma ne kužim da vas crtež toliko smeta, ja bi rekao da naslovna ne izgleda baš dobro, ali je unutra crtež baš OK, meni je više priča bzvz tj očito mi ne leže ovako odskul Kazniša. |
knauso |
Posted - 20/06/2022 : 17:10:40 quote: Originally posted by AleksandarN
quote: Originally posted by knauso
Nema veze sa Milerovim crtezom.
Mozda i nema samo mi je jednako ruzan kao Millerov crtez. Jedini Millerov crtez koji mi se dopada je Sin City serijal. Kad je crtac lenj, najbolje mu lezi apsolutni minimalizam.
I meni ne pase Miler, ali ovo je odlicno. Zato sam mislio da ne bi uporedjivao :) Ocigledno svako ima drugacije “oko” |
jagodanbg |
Posted - 18/06/2022 : 21:16:42 quote: Originally posted by AleksandarN
Javi kad pročitaš |
Paka01 |
Posted - 18/06/2022 : 19:58:29 Niti je Miller lijen crtač, niti crtež u Sin Cityju odiše minimalizmom. Na stranu to što ti se ne sviđa (naravno, ne leži sve svakome, nema smisla o tome razglabati), no neke stvari treba razlikovati. Miller je crtač čijih mnogo stripova ima neki svoj specifični izgled i teško ih je međusobno uspoređivati, makar (naravno) imaju neke zajedničke odlike. Ronin, TDKR, Daredevil, Sin City i 300 recimo, svaki ima svoje odlike koje ga čine jedinstvenim. |
AleksandarN |
Posted - 18/06/2022 : 19:41:41 quote: Originally posted by knauso
Nema veze sa Milerovim crtezom.
Mozda i nema samo mi je jednako ruzan kao Millerov crtez. Jedini Millerov crtez koji mi se dopada je Sin City serijal. Kad je crtac lenj, najbolje mu lezi apsolutni minimalizam. |
knauso |
Posted - 18/06/2022 : 19:10:01 Nema veze sa Milerovim crtezom. |
AleksandarN |
Posted - 17/06/2022 : 23:20:42 Uzeo danas i... jest' vala grozan crtez! Podseca me na Millerov rad na DKR i DK2 sto mi je... Gotivim Panisera pa cu svakako procitati. Mozda bude drugaciji osecaj dok se cita. |
alexts |
Posted - 13/06/2022 : 01:13:51 quote: Originally posted by mike
quote: Originally posted by alexts
Meni je katastrofa Stiv Dilonov crtez iz Punisher max a ne vidim da je neko za to nesto pisao :)
Ovo je vec na umetnickom nivou
Romita Jr je Mikelanđelo za Dilona.
Meni ni slucajno. Dillonov crtez je nezamenljiv. Zamisli Preachera ili Enissov run na Constantinu sa nekim drugim crtacem. Nikako. Potpuno u sluzbi scenarija, potpuno na mestu.
Sa iole talentovanijim crtačem bili bi bolji stripovi. Sa normalnim kompozicijama, bez zabušavanja i grešaka i sa više od par idiotskih izraza lica. Kvalitetni autori bi kreativno doprinosili, ne bi samo bili "u službi". Sad jeste "nezamenljiv" - Dillon nije živ, a stripovi su odavno nacrtani.
U neku ruku se i slažem - Dillon jeste neraskidivo vezan za Preachera, ali to ne može da važi generalno, za sve. |
mike |
Posted - 12/06/2022 : 22:52:13 quote: Originally posted by alexts
Meni je katastrofa Stiv Dilonov crtez iz Punisher max a ne vidim da je neko za to nesto pisao :)
Romita Jr je Mikelanđelo za Dilona.
Meni ni slucajno. Dillonov crtez je nezamenljiv. Zamisli Preachera ili Enissov run na Constantinu sa nekim drugim crtacem. Nikako. Potpuno u sluzbi scenarija, potpuno na mestu. |
ivke80 |
Posted - 12/06/2022 : 14:16:26 Fun, old school za vikend uzivanciju.👌 |
alexts |
Posted - 08/06/2022 : 21:40:52 quote: Originally posted by knauso
Romita Jr je Mikelanđelo za Dilona. |