T O P I C R E V I E W |
CRŠ |
Posted - 10/05/2023 : 13:27:44
Nostalgija nas vraća u neka drugačija vremena! Predstavljamo strip za djecu i mlade “Koko” po scenariju Ivana Kušana i strip autora Edvina Eddyja Biukovića; strip je kolorirala Mirna Tikulin. Pod zajedničkim nazivom Koko, što je ime najslavnijeg Kušanovog lika iz mnogih njegovih romana, kriju se dva najpoznatija njegova djela pretočena u strip. "Ljubav ili smrt" - uzbudljiva priča o iznenadnoj zaljubljenosti koja se dešava u Zagrebu i "Koko u Parizu" zamršeni krimić čija se radnja dešava u Parizu. Kako toliku količinu pustolovina iz knjiga pretvoriti u strip? Edvin Biuković, prerano izgubljeni velikan hrvatskog stripa, prihvatio se te crtaće pustolovine i uspio! Potražite Koka na 26. CRŠ Zagreb Comic Conu u zagrebačkoj Tvornici Kulture od 12. do 14. svibnja!
Prema romanima Ivana Kušana - Koko u Parizu i Ljubav ili smrt Crtež: Edvin Eddy Biuković Broj stranica: 56 (kolor), tvrdi uvez Format: 21 × 29,7 cm Cijena: 12€
|
7 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
alaniusfordius |
Posted - 11/05/2023 : 12:42:34 quote: Originally posted by pcoro
Imam c/b album, super je. Sjećam se kad je ovo bilo počelo izlazit u Modroj lasti, '92-ge, '93-će, u nastavcima po jednu stranicu. Bila bi to bogata stranica, puna radnje i detalja i bila je ful kul, svi klinci iz razreda bi je htjeli pročitat, i oni koji nisu dobijali Modru lastu. Koko je bio moderniji od Bednjanca, koji je prijašnjih godina imao neke mlitave epizode s Jasnom na selu i tako nešto.
Edijev crtež mi je bio revolucija, u isto vrijeme i detaljan i opušten. U to sam doba uvijek nešto crtao i volio sam Ferrija i Magnusa i Matakovića, ali tada, u doba Koka sam htio crtati baš kao Edi. Nije mi baš išlo.. U svakom slučaju, ovo su dva super stripa, šteta što i ostali romani o Koku nisu bili dobili strip verziju.
Koliko se ja secam, Ljubav ili smrt je isla jos ranije u Modroj lasti, mozda cak tamo 1989/1990?
Kad vec spomenusmo Modru lastu, da li postoji neki spisak stripova, sta je i kada objavljeno u Modroj lasti? |
KuntaKinte |
Posted - 11/05/2023 : 12:26:38 quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by KuntaKinte
Kolor? Ja imam stari album koji je crno-beli. Jel to Eddy bojio ili naknadno (sad) bojeno?
Sve piše ;)
Kad ne čitam sitna slova... |
pcoro |
Posted - 11/05/2023 : 08:49:57 Imam c/b album, super je. Sjećam se kad je ovo bilo počelo izlazit u Modroj lasti, '92-ge, '93-će, u nastavcima po jednu stranicu. Bila bi to bogata stranica, puna radnje i detalja i bila je ful kul, svi klinci iz razreda bi je htjeli pročitat, i oni koji nisu dobijali Modru lastu. Koko je bio moderniji od Bednjanca, koji je prijašnjih godina imao neke mlitave epizode s Jasnom na selu i tako nešto.
Edijev crtež mi je bio revolucija, u isto vrijeme i detaljan i opušten. U to sam doba uvijek nešto crtao i volio sam Ferrija i Magnusa i Matakovića, ali tada, u doba Koka sam htio crtati baš kao Edi. Nije mi baš išlo.. U svakom slučaju, ovo su dva super stripa, šteta što i ostali romani o Koku nisu bili dobili strip verziju. |
alaniusfordius |
Posted - 10/05/2023 : 18:45:33 Dve legende :)
kupuje se obavezno, nadam se da ce stici do Alan Forda... |
vukozec |
Posted - 10/05/2023 : 17:15:16 quote: Originally posted by KuntaKinte
Kolor? Ja imam stari album koji je crno-beli. Jel to Eddy bojio ili naknadno (sad) bojeno?
Sve piše ;) |
KuntaKinte |
Posted - 10/05/2023 : 16:37:38 Kolor? Ja imam stari album koji je crno-beli. Jel to Eddy bojio ili naknadno (sad) bojeno? |
Dr. Zistis |
Posted - 10/05/2023 : 16:32:54 Bravooo |
|
|