T O P I C R E V I E W |
Markos |
Posted - 18/07/2023 : 11:04:50 
U „Sazivu“ se šesnaest Obitelji sastalo na krajnje luksuznom mjestu zvanom Triton Jedan, a sve u cilju rješenja rastućeg sukoba između Carlyleovih i Hockovih. Sa sobom su dovele i svoje Lazaruse. I dok između Forever i Joacquima, Morrayevog Lazarusa, cvjeta romansa, Forever ne samo da propituje vlastiti identitet, već i odanost vlastitoj obitelji i Malcolmu, svom ocu, nakon što joj ovaj zapovjedi ubiti njenog brata Jonaha.
U priči „Otrov“ svijet je u ratu, a obitelj Carlyle trudi se obraniti pod svaku cijenu. Braća i sestre bore se za prevlast suočeni s činjenicom da je život Malcolma Carlylea, njihovog oca, pri svršetku. No spletke i rat idu skupa, što naposljetku kulminira otkrićem koje će u potpunosti izmijeniti život Forever Carlyle.
„Ruckin je scenarij opsežan, plete socijalno-političku retoriku i klasnu strukturu kakva se rijetko viđa u stripu. S druge pak strane Lark taj Ruckin ozbiljni pristup uspijeva podići na novi nivo pomoću mračnih kadrova punih sjena i bijesne, munjevite akcije. Svaka je nova stranica kao da gledate film, još jedan razlog zbog kojeg bi se ovaj serijal mogao svidjeti ljubiteljima kriminalističkih filmova i serija kao što su Kum ili Pravi detektiv, ali i policijsko-proceduralnih stripova poput Ruckinog Gotham Central ili Powers Briana Michaela Bendisa i Michaela Avona Oeminga.“ Booklist
Lazarus 2 • Saziv • 352 stranica • Kolor • 190 x 285 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Greg Rucka • Crtež Michael Lark • Prijevod Robert Solanović • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 18.7.2023. • Cijena 37 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/lazarus-2-saziv/896/
|
10 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
naker |
Posted - 08/09/2025 : 23:31:07 Kada štit i mač svake porodice čine ultimativni ratnici koji su praktički besmrtni onda je samo pitanje vremena kada će doći do epskog sukoba između lazarusa iz neprijateljskih familija. Drugi tom se jako brzo "čita" jer je prepun napete akcije, scena borbi, i sveopšte pucačine i rokačine. Centralni događaj ove knjige je sukob između dva lazarusa koji ne da nije razočarao već je odlično režiran. Možda nije najverodostojnija scena mačevanja koja može da se vidi, ali je sjajno odrađena koreografija sa čestim akrobatskim manevrima i iznenadnim kontra potezima. Scene duela u modernom američkom stripu se često antiklimatično završe već nakon par zamaha mačem, i pohvalno što su se u Lazarusu autori potrudili da razbiju šablon pa duel uzima minutažu na poveći broj stanica što je prijatno osveženje. Muy bueno. Pohvale idu i na priču jer se worldbuilding proširuje kako druge porodice dobijaju veću minutažu. Sukob je postao internacionalnog karaktera pa se često menja mesto radnje, a i imamo priliku da upoznamo praktički sve lazaruse drugih familija.
Odličan drugi tom, mislim da mi je i bolji od prvog. Jedine zamerke idu na intermezzo epizodu sa onim užasnim kurzivom. Prokleta da su ta pisana slova u stripu ko ih je smislio. I da, nemojte čitati opis radnje na poleđini knjige (ili tekst iz uvodnog posta ove teme) jer sadrži ogroman spoiler... |
Spock |
Posted - 01/03/2024 : 15:22:20 Otvaramo novi mjesec s nightom i Lazarusom:
https://www.stripovi.com/recenzije/lazarus-laz-fb-2-lazarus-2-saziv/3192/
 |
tekumze |
Posted - 26/11/2023 : 18:29:26 Definitivno još puno bolje od odličnog prvog dijela. Akcija, intrige, napetost... Meni osobno je bio najbolji duel između dva lazarusa. Jedan od boljih američkih stripova koje sam pročitao u posljednje vrijeme. |
DiSkAcH |
Posted - 01/10/2023 : 08:17:17 Rekao sam ja da je ovo bombetina. Atlas mi je pičio kao teretni vlak bez kočnica, a ovo je još jače i bolje. Rucka je baš razvalio sa stvaranjem svijeta. |
Jerry Krause |
Posted - 29/09/2023 : 22:29:46 Pre pre pre dobro! Još ne vjerujem koliko je ovo dobro. Kako je Rucka razradio ovaj distopijski svijet, doslovno čitatelj može samo uroniti u ovu atmosferu kao da je riječ o pravom svijetu.
Bitka dva Lazarusa, što reći? Inače ne volim scene bitke, to mi je uvijek dosadno u stripu, ali ovo kako je napravljeno i nacrtano je vrh vrhova. Strip godine već sada, što se mene tiče.  |
Macbeth |
Posted - 27/09/2023 : 18:46:46 Pročitah danas i ovaj nastavak; kao što i ostali kažu, još bolje od prvog sveska! Brutalna akcija, napeto do samog kraja. Opet u komadu pročitano...  |
ivanl |
Posted - 24/09/2023 : 18:01:12 Bogami, moram i ja ovo dopisati... Ovo 'vozi' jos jace i brze u 'duji'. Scene borbi i ratnih puskaranja izvanredne. |
sawitch |
Posted - 05/08/2023 : 20:46:32 Isto htedoh da napisem. Kao da jos jace siba… Kad sam pregurao ona pisana slova ostalo ne moze biti pitkije. Bas dobra ideja i vozi dobro.. |
DiSkAcH |
Posted - 30/07/2023 : 18:14:39 Kako ovo dobro piči, u ovoj knjizi postaje još napetije od prve, nema pada kvalitete, naprotiv! |
kasper |
Posted - 18/07/2023 : 11:51:19 ovo ce biti uzivanje kupiti  |
|
|