T O P I C R E V I E W |
Pjerooo |
Posted - 28/09/2023 : 14:50:52 Konan #0: Rođen na bojnom polju (REPRINT)
Ovo je priča o mladosti lopova koji je preživeo Slonovu kulu. O srcu gusara koji je bio strah i trepet Crne obale. O ranim jadima osvajača koji je pokorio najveće kraljevstvo svog doba. Kakva je bila njegova mladost... njegovo odrastanje? Koji su ga događaji oblikovali? Kakva je to bila zemlja u kojoj se rodio i kakav je narod na njoj počivao? Jedini odgovori se kriju u ovim zapisima, a ta priča će sada prvi put biti ispričana.
Konan je rođen. Neka Krom počne da broji mrtve!
![](https://darkwood.co.rs/wp-content/uploads/2020/10/Rodjen-na-bojnom-polju-korice.x23528.jpg)
Napomena izdavača: S obzirom na to da ovo izdanje dugo nije bilo u prodaji, a da matični serijal i dalje izlazi, knjiga će imati i promo cenu koja će važiti dve nedelje, što inače nije praksa kada su reprinti u pitanju. Takođe je u planu i brže objavljivanje narednih nastavaka.
Br. strana: 188 / Kolor HC Format: 170 x 260 mm
Cene Promotivna: 1.790,00 (traje do 15.10.2023.) Klupska: 1.992,00 Puna: 2.490,00
Zavir na bojno polje
Link za naručivanje |
22 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Dr.GonZo |
Posted - 30/09/2023 : 01:17:55 Uzeo sam već davno englesku verziju....jedan od najboljih Konanovih priča |
anto |
Posted - 29/09/2023 : 23:25:38 quote: Originally posted by logo111
Ne dajte se smesti nekim komentarom- ovo je daleko najbolji Conan na tržištu.
To su i kupci pokazali, zbog čega je uostalom i bila potreba za ovim reprintom. Samo vi gurajte dalje.
+1 |
Pjerooo |
Posted - 29/09/2023 : 20:55:45 quote: Originally posted by Cromwell
@Pjerooo: u pravu si nije "TNR" nego "pisaći stroj font", po sjećanju mi je to sve bilo isto ![](icon_smile_big.gif)
Aha, sad kapiram na šta misliš. Vidiš, prvi izbor za font je bio Underwood No. 5, izrađen po ugledu na čuveni istoimeni model pisaće mašine, a na kojoj je pisao i stvarao Robert E. Hauard.
Međutim, ipak smo se odlučili za drugi font (Special Elite) koji je čitkiji i lepše izgleda na stranici. Napravili smo i nekoliko varijanti razlivenih samoglasnika po ugledu na ono što je radio Dark Horse u prvih nekoliko trejdova, kako bismo dobili dojam vremešne pisaće mašine koja je preživela sve i svašta, i koja i dalje junački trpi Hauardove silovite nalete inspiracije :)
quote: Originally posted by Cromwell @Tonto: za povremenu digitaliju i facijalne ekspresije bi se možda mogao složiti, iako niti toga nije bilo u tolikoj mjeri da bi mi zasmetalo.
Lica jesu prilično 'kamena', a zabavlja me što je Rut za nekoliko likova u stripu 'pozajmio' izgled glumaca iz (tada još friškog) Lord of the Rings serijala :D
quote: Originally posted by Cromwell Ali atmosfera i boje su ovakvi kakvi jesu potpuno savršeni. Jebo sad anatomske greške, nađeš to i Hogarthu da baš sad ideš tražit a kamoli u ovakvoj stilizaciji. Kakav mrtvi kontrast, pa Simerija je upravo takva- tmurna, pepeljasta, magličasta i isprana. Nemere da bude bolje.
Suština suštastvenosti! |
Cromwell |
Posted - 29/09/2023 : 20:14:27 @Pjerooo: u pravu si nije "TNR" nego "pisaći stroj font", po sjećanju mi je to sve bilo isto ![](icon_smile_big.gif)
@Tonto: za povremenu digitaliju i facijalne ekspresije bi se možda mogao složiti, iako niti toga nije bilo u tolikoj mjeri da bi mi zasmetalo. Ali atmosfera i boje su ovakvi kakvi jesu potpuno savršeni. Jebo sad anatomske greške, nađeš to i Hogarthu da baš sad ideš tražit a kamoli u ovakvoj stilizaciji. Kakav mrtvi kontrast, pa Simerija je upravo takva- tmurna, pepeljasta, magličasta i isprana. Nemere da bude bolje. |
kasper |
Posted - 29/09/2023 : 19:38:07 mene je ova 0 duze vreme odbijala da uzmem keca, koji mi je opet ispao odlican |
naker |
Posted - 29/09/2023 : 18:50:02 Priča je vaistinu dobra, ali u pravu je Tontać za crtež. |
alexts |
Posted - 29/09/2023 : 17:07:20 quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by Pjerooo
quote: Originally posted by Tonto Ja sam fan konana, ovo mi je uzas.[:)
Mitro, sakloni i sačuvaj! ![](icon_smile_big.gif)
Da se razumijemo moj komentar se odnosio isključivo na crtež. Stil bojanja potpuno promašen, a atmosferu ne dočarava ni najmanje. Linija nepostojeća i amaterski odrađena, anatomski prepuno grešaka. Kontrasta nigdje. Likovi kruti i beživotni, facijalne ekspresije neuvjerljive. Digitalno upisani efekti nekompatibilni sa stilom...
No dobro, ljepota je u oku promatraca pa dopustam da je problem u meni.![](icon_smile_big.gif)
+1 |
Pjerooo |
Posted - 29/09/2023 : 14:25:56 quote: Originally posted by Tonto ...
Razumem da ti se stilski ne sviđa ovakav crtež, to je sasvim legitimno. Ali čak i u tom slučaju ostaje izvranredna priča koju bi bilo greota propustiti, jer jedna je od retkih koje mogu maltene da stoje rame uz rame sa Hauardovim izvornim pripovetkama :)
quote: Originally posted by logo111
Ne dajte se smesti nekim komentarom- ovo je daleko najbolji Conan na tržištu.
To su i kupci pokazali, zbog čega je uostalom i bila potreba za ovim reprintom. Samo vi gurajte dalje.
Skroz je u redu da se nekome ne sviđa, i bez brige, neće nas to omesti. Meni je posebno zadovoljstvo da radim na ovom Konanu, jer smatram da najvernije prikazuje naslovnog junaka i njegov svet. |
logo111 |
Posted - 29/09/2023 : 14:08:16 Ne dajte se smesti nekim komentarom- ovo je daleko najbolji Conan na tržištu.
To su i kupci pokazali, zbog čega je uostalom i bila potreba za ovim reprintom. Samo vi gurajte dalje. |
Tonto |
Posted - 29/09/2023 : 13:53:06 quote: Originally posted by Pjerooo
quote: Originally posted by Tonto Ja sam fan konana, ovo mi je uzas.[:)
Da se razumijemo moj komentar se odnosio isključivo na crtež. Stil bojanja potpuno promašen, a atmosferu ne dočarava ni najmanje. Linija nepostojeća i amaterski odrađena, anatomski prepuno grešaka. Kontrasta nigdje. Likovi kruti i beživotni, facijalne ekspresije neuvjerljive. Digitalno upisani efekti nekompatibilni sa stilom...
No dobro, ljepota je u oku promatraca pa dopustam da je problem u meni.![](icon_smile_big.gif)
|
Pjerooo |
Posted - 29/09/2023 : 13:08:17 quote: Originally posted by Tonto Ja sam fan konana, ovo mi je uzas.[:)
quote: Originally posted by Cromwell
Papir je u prvoj verziji bio čisto ok, eventualno je hrbat bio milimetar-dva preuzak a meni se jedino nije baš svidio Times new roman font u narativnim dijelovima.
Jeste, i meni je smetao preuski hrbat u odnosu na korice, pa me raduje da je to sad ispalo kako treba. Na koje narativne delove misliš da koriste times new roman? Ne pamtim da ga koristimo u knjizi. |
Cromwell |
Posted - 29/09/2023 : 12:02:52 Nevjerniče, neka Krom bude milostiv prema tebi.
Anyway, ne slušajte Tonta. Vjerujte svojem barbarskom instinktu da je ovo bomba! |
Tonto |
Posted - 29/09/2023 : 11:50:56 Dobar. |
Cromwell |
Posted - 29/09/2023 : 11:44:21 Pffff A Kralj Konan? |
Tonto |
Posted - 29/09/2023 : 11:36:40 quote: Originally posted by Cromwell
Papir je u prvoj verziji bio čisto ok, eventualno je hrbat bio milimetar-dva preuzak a meni se jedino nije baš svidio Times new roman font u narativnim dijelovima. Ali sve je to zanemarivo jer se radi fenomenalnom stripu i mustreaduši za sve stripmanijake, pa makar i ne bili preveliki fanovi Konana.
Ja sam fan konana, ovo mi je uzas.![](icon_smile.gif) |
Cromwell |
Posted - 29/09/2023 : 11:19:00 Papir je u prvoj verziji bio čisto ok, eventualno je hrbat bio milimetar-dva preuzak a meni se jedino nije baš svidio Times new roman font u narativnim dijelovima. Ali sve je to zanemarivo jer se radi fenomenalnom stripu i mustreaduši za sve stripmanijake, pa makar i ne bili preveliki fanovi Konana. |
Sr77777 |
Posted - 29/09/2023 : 10:39:35 quote: Originally posted by Pjerooo
quote: Originally posted by Sr77777
Hoće li biti i reprinta KRALJ KONAN pva i druga knjiga ??
Videćemo još za Kralja. Trenutno je u planu ubrzavanje tempa ove redovne serije, plus poneko iznenađenje :)
a ono kako je i kolega kandraks rekao BAREM prvu knjigu HC, toga neeemmaa baš nigdje |
john connor |
Posted - 29/09/2023 : 07:01:06 Reprint je za razliku od prvog broja radjen u boljoj stampariji, bolji papir i povez. |
kandraks |
Posted - 29/09/2023 : 01:29:31 Ovo se obavezno uzima. I ja bih volio da bar broj 1 Kralja Konana reprintujete u tvrdim koricama. |
Pjerooo |
Posted - 28/09/2023 : 22:00:53 quote: Originally posted by Sr77777
Hoće li biti i reprinta KRALJ KONAN pva i druga knjiga ??
Videćemo još za Kralja. Trenutno je u planu ubrzavanje tempa ove redovne serije, plus poneko iznenađenje :) |
DzekDenijels |
Posted - 28/09/2023 : 19:45:13 Uzima se... |
Sr77777 |
Posted - 28/09/2023 : 18:17:39 Hoće li biti i reprinta KRALJ KONAN pva i druga knjiga ?? |