T O P I C R E V I E W |
jurica |
Posted - 12/01/2008 : 11:47:01 radio sam strip radionicu u osnovnoj skoli kod mene doma, pa zakljucujem:
- klinci poznaju i (jos uvijek!) vole strip - ne treba ih posebno tjerati da crtaju (za razliko od odraslih) - vole MANGE, poznaju geg strip, NIKAD NISU (NITI JEDAN/NA) CULI ZA ZAGORA niti bilo kojeg drugog Bonellijevog heroja kojeg sam se mogao sjetiti, ali zato SKIDAJU S INTERNETA i CITAJU NA ENGLESKOM mange za koje ni ja nisam cuo - ne vole Picassa, ali kad im se neke stvari objasne, spremni su priznati da likovnost ne znaci nuzno imitiranje stvarnosti ni imitiranje bilo cega drugog (jos kad bi im netko objasnio da crtanje po formulama, cak ni po JAPANSKIM formulama, nije dobro, bili bi super)
a ono stvarno bitno (radovi) su ovdje: http://www.kajgod.co.nr/radionica/ |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Man_of_Steel |
Posted - 15/01/2008 : 20:07:57 quote: Originally posted by flamboyant soul
quote: Originally posted by zlatkob Dakle, sa samim sobom. Eh, kad svaki dripac misli da je manga preko neta...
To volim vidit majstore, neda se stara škola!
Upravo! |
flamboyant soul |
Posted - 15/01/2008 : 15:34:25 quote: Originally posted by zlatkob Dakle, sa samim sobom. Eh, kad svaki dripac misli da je manga preko neta...
To volim vidit majstore, neda se stara škola! |
zlatkob |
Posted - 14/01/2008 : 21:40:18 quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by zlatkob
Da, ali ja startam s mišlju o onim generičkim okicama i sličnim građama likova. Sve neka prikrivena pedofilija, androginaža i slično tome.
Jebga, to ti je opet stereotip i znak da slabo poznaješ materiju, bez uvrede.
Da si pročitao neki strip Gosekija Kojime, Ryoichija Ikegamija, Kentara Miure, Jira Taniguchija ili Yasuhira Tatsumija, znao bi da to nije istina.
Ali dobro, ako ćemo se zadržati kod onog što bi prvenstveno interesiralo klince, čini se da njih baš zanimaju ti stripovi gdje likovi imaju generičke oči i sličnu tjelesnu građu. Čak mislim da je ovdje kritika tog tzv. "generičnog dizajna" nebitna, vjerujem da klince prije svega zanimaju priče i teme.
A to što ti u tome vidiš neku prikrivenu seksualnost, to je druga stvar. I iskreno, mislim da bi o tome trebao raspraviti sa svojim psihologom.
Dakle, sa samim sobom. Eh, kad svaki dripac misli da je manga preko neta... |
alanmaras |
Posted - 14/01/2008 : 19:22:48 quote: Originally posted by beli luk
Ne znaju za Bonelli? Ima nade...
|
alanmaras |
Posted - 14/01/2008 : 19:21:34 quote: Originally posted by jurica
a ono stvarno bitno (radovi) su ovdje: http://www.kajgod.co.nr/radionica/
hehe, ovo izgleda kao da čitam Q |
Mr. Bushido |
Posted - 14/01/2008 : 16:18:55 quote: Originally posted by zlatkob
Da, ali ja startam s mišlju o onim generičkim okicama i sličnim građama likova. Sve neka prikrivena pedofilija, androginaža i slično tome.
Jebga, to ti je opet stereotip i znak da slabo poznaješ materiju, bez uvrede.
Da si pročitao neki strip Gosekija Kojime, Ryoichija Ikegamija, Kentara Miure, Jira Taniguchija ili Yasuhira Tatsumija, znao bi da to nije istina.
Ali dobro, ako ćemo se zadržati kod onog što bi prvenstveno interesiralo klince, čini se da njih baš zanimaju ti stripovi gdje likovi imaju generičke oči i sličnu tjelesnu građu. Čak mislim da je ovdje kritika tog tzv. "generičnog dizajna" nebitna, vjerujem da klince prije svega zanimaju priče i teme.
A to što ti u tome vidiš neku prikrivenu seksualnost, to je druga stvar. I iskreno, mislim da bi o tome trebao raspraviti sa svojim psihologom. |
Man_of_Steel |
Posted - 14/01/2008 : 16:07:16 quote: Originally posted by zlatkob
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Man_of_Steel
quote: Originally posted by DusMan
AaAAaaAAaaaaaaa. Ne. :P
Čisto da se vratim ontopik... stvarno me čudi da ni u Srbiji, a ni u Hrvatskoj, ne postoji redovno manga izdanje. Manga decenijama hara svetom, svi se žale kako se mange bolje prodaju od "ozbiljnih stripova", a kod nas niko i ništa? Imali smo Akiru, ali je to verovatno bilo preozbiljno/predosadno/prekomplikovano za klince.
Ima nade. Znači da smo još uvijek zdravIJE društvo od onih tamo negdje
Dokle god se posvecuje paznja bilo kojoj vrsti kulture, ima nade za drustvo...
i dok se izvlače pouke, ostaje na pravom putu (mislim na onaj individualni, neopterećen bilo kakvim dogmama ili konzerviranjem, bilo radi tradicije, bilo zbog neispravno aktivirane dnk. Japanci su super ali preko mangi bogami valjaju perverzije na veliko. Wholesale, brale!
Mislim da se ovdje ipak radi o stereotipu. Nisu sve mange namijenjene svima. Naravno da ćeš u hentai mangama naći hrpu perverzija jer im je to jedina svrha. Kod seinen i josei mangi je prikaz takvih stvari nešto rjeđi i manje eksplicitan, ali se podrazumijeva, s obzirom da je ipak namijenjeno starijoj publici. Ipak su to nešto ozbiljnije priče (uglavnom). Kod shonen i shojo mangi takvih stvari nema. Tu i tamo se pokaže malo kože da se zadovolje tinejdžerske fantazije, ali ništa više od toga.
E to je vec do tvog shvatanja mange kao stripa... |
zlatkob |
Posted - 14/01/2008 : 15:43:51 quote: Originally posted by Mr. Bushido
Čisto da se vratim ontopik... stvarno me čudi da ni u Srbiji, a ni u Hrvatskoj, ne postoji redovno manga izdanje. Manga decenijama hara svetom, svi se žale kako se mange bolje prodaju od "ozbiljnih stripova", a kod nas niko i ništa? Imali smo Akiru, ali je to verovatno bilo preozbiljno/predosadno/prekomplikovano za klince.
i dok se izvlače pouke, ostaje na pravom putu (mislim na onaj individualni, neopterećen bilo kakvim dogmama ili konzerviranjem, bilo radi tradicije, bilo zbog neispravno aktivirane dnk. Japanci su super ali preko mangi bogami valjaju perverzije na veliko. Wholesale, brale!
Mislim da se ovdje ipak radi o stereotipu. Nisu sve mange namijenjene svima. Naravno da ćeš u hentai mangama naći hrpu perverzija jer im je to jedina svrha. Kod seinen i josei mangi je prikaz takvih stvari nešto rjeđi i manje eksplicitan, ali se podrazumijeva, s obzirom da je ipak namijenjeno starijoj publici. Ipak su to nešto ozbiljnije priče (uglavnom). Kod shonen i shojo mangi takvih stvari nema. Tu i tamo se pokaže malo kože da se zadovolje tinejdžerske fantazije, ali ništa više od toga.
Da, ali ja startam s mišlju o onim generičkim okicama i sličnim građama likova. Sve neka prikrivena pedofilija, androginaža i slično tome. |
Man_of_Steel |
Posted - 14/01/2008 : 14:25:53 quote: Originally posted by Mr. Bushido
100% u pravu. Nemoguce je reci za bilo koje izdanje da je pristupacno za sve uzraste. Jednostavno postoje neke granica koje se mogu, a i ne moraju postovati... |
Mr. Bushido |
Posted - 14/01/2008 : 12:18:52 quote: Originally posted by zlatkob
Mislim da se ovdje ipak radi o stereotipu. Nisu sve mange namijenjene svima. Naravno da ćeš u hentai mangama naći hrpu perverzija jer im je to jedina svrha. Kod seinen i josei mangi je prikaz takvih stvari nešto rjeđi i manje eksplicitan, ali se podrazumijeva, s obzirom da je ipak namijenjeno starijoj publici. Ipak su to nešto ozbiljnije priče (uglavnom). Kod shonen i shojo mangi takvih stvari nema. Tu i tamo se pokaže malo kože da se zadovolje tinejdžerske fantazije, ali ništa više od toga. |
Man_of_Steel |
Posted - 14/01/2008 : 12:07:38 quote: Originally posted by zlatkob
Pa sad, ne verujem da ce takve mange da se stave na trafike (ukoliko ce ikada i da se stave). Za one koji cene perverzne mange ima mesta gde mogu da ih nabave... |
zlatkob |
Posted - 14/01/2008 : 02:13:53 quote: Originally posted by Man_of_Steel
i dok se izvlače pouke, ostaje na pravom putu (mislim na onaj individualni, neopterećen bilo kakvim dogmama ili konzerviranjem, bilo radi tradicije, bilo zbog neispravno aktivirane dnk. Japanci su super ali preko mangi bogami valjaju perverzije na veliko. Wholesale, brale! |
Man_of_Steel |
Posted - 13/01/2008 : 21:10:08 quote: Originally posted by zlatkob
Dokle god se posvecuje paznja bilo kojoj vrsti kulture, ima nade za drustvo... |
zlatkob |
Posted - 13/01/2008 : 20:21:40 quote: Originally posted by DusMan
Ima nade. Znači da smo još uvijek zdravIJE društvo od onih tamo negdje |
William_Wallace |
Posted - 13/01/2008 : 20:02:39 Ima nade! |
DusMan |
Posted - 13/01/2008 : 19:33:23 AaAAaaAAaaaaaaa. Ne. :P
Čisto da se vratim ontopik... stvarno me čudi da ni u Srbiji, a ni u Hrvatskoj, ne postoji redovno manga izdanje. Manga decenijama hara svetom, svi se žale kako se mange bolje prodaju od "ozbiljnih stripova", a kod nas niko i ništa? Imali smo Akiru, ali je to verovatno bilo preozbiljno/predosadno/prekomplikovano za klince. |
beli luk |
Posted - 13/01/2008 : 18:16:08 Ma znam o cemu pricas, o integralu sva tri, nego ti kazem da sam taj integral narucio preko Pajtaka, pa sam se istripovao da je stigao, pa moram da mu placam, a nisam pri kinti. Red rain sam osvojio na aukcijama ovde, tako da cu uskoro imati i sva tri trade-a posebno i integral. NERD ATTACK! Kapish? |
DusMan |
Posted - 13/01/2008 : 13:54:00 Ovaj... ja pricam o ovom trejdu gde su sakupljene sve tri price (Red Rain, Bloodstorm i Crimson Mist). Ako si kupio I prvi deo, o cemu si onda mislio da pricam? |
beli luk |
Posted - 13/01/2008 : 13:36:04 Kupio sam ja na aukcijama i prvi deo, Red Rain, nego si me malo presekao jer trenutno bas nisam nesto pri kinti, pa rekoh ako sad jos treba i Pajtaku da placam, e jbga.. |
Man_of_Steel |
Posted - 13/01/2008 : 13:02:42 quote: Originally posted by beli luk
Stvarno? Preko Pajtaka? Onda je valjda i meni stigao... A narezacu ti ja japance, videces, luda je to nacija.
Ludi, ludi... |
DusMan |
Posted - 13/01/2008 : 12:52:04 Ma kakav Pajtak... Doneo mi ortak koji je sljakao u Ameriki. Reži! RRrRRrrrR-rrRRr! |
beli luk |
Posted - 13/01/2008 : 08:40:25 Stvarno? Preko Pajtaka? Onda je valjda i meni stigao... A narezacu ti ja japance, videces, luda je to nacija. |
DusMan |
Posted - 13/01/2008 : 00:55:44 Mmmmm... Zvuči zanimljivo, moraću da potražim na netu. Od Japanise mjuze znam samo za onu decu što pevaju u filmu "Suicide club" i onaj neki urnebesni hip hop sastav. :) Ma volim ja mange, ali mi je Scott Pilgrim draži. ;)
Nego, totalni oftopik, stigao mi Batman Vampire trejd. Pukni od muke. :P |
beli luk |
Posted - 12/01/2008 : 23:25:01 Nadam se da ne mislis na japanski hardcore, jer u tom slucaju mozes da zaboravis na popust. Gauze, Bastard, GISM, Outo, Dust Noize, Masturbation, Death Threat, S.O.B.... eh, kakvi su to carevi. Mange ne volim, ali `zika je najjaca! |
DusMan |
Posted - 12/01/2008 : 14:48:38 quote: Originally posted by zlatkob
da, da, posebno ona što čitaju mangu i gledaju anime prvo se navuku na "bezazlene", generičke i polupedofilske stripove a onda igra mečka uz najžešće perverzije što im ih nude u nastavku.
TAKO JE!!! Smrt Japancima is vemu što dolazi iz njihove bolesne, zagađene i moralno posrnule kulture!!! |
|
|