forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 Čitate li Regoča?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
mcn Posted - 19/01/2009 : 00:51:02
http://www.darkomacan.com/dnn/Default.aspx?tabid=36&EntryID=287

Biste li možda i sami sudjelovali jednom stranicom?

mcn
21   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
dzuka Posted - 19/02/2009 : 02:14:58
quote:
Originally posted by Dule

Pričekajmo s tim.
Prije svih, ja bih osobno bio jako zadovoljan, jer ima baš lijepog materijala.

da, nemoj mo se zaletavat! : )
ajde, dule, sretno s tim. vec te dugo nije bilo!
Dule Posted - 19/02/2009 : 01:15:26
Pričekajmo s tim.
Prije svih, ja bih osobno bio jako zadovoljan, jer ima baš lijepog materijala.
Renky Posted - 19/02/2009 : 00:04:32
quote:

(Nije na blogu sve staro...)
Što se Flita tiče, obrisao sam prašinu s davno pripremljenih materijala,
pripremio neke nove...
Koji dan vamo-tamo, ali prvi sljedeći broj bit će početkom idućeg mjeseca.
http://radiona-dan.blogspot.com

Papirnati?

Ako je tako, jel' preuranjeno reći, bravo i napokon?
Dule Posted - 18/02/2009 : 23:54:32
(Nije na blogu sve staro...)
Što se Flita tiče, obrisao sam prašinu s davno pripremljenih materijala,
pripremio neke nove...
Koji dan vamo-tamo, ali prvi sljedeći broj bit će početkom idućeg mjeseca.

dzuka Posted - 18/02/2009 : 01:56:17
quote:

Prvo: Sve, sve je bolje nego gledati naše (posebno licencne) serijale; kao i sve drugo što si naveo...
Drugo: Želio sam malo i potaknuti kakvu raspravu koja se tiče "Domaćeg stripa". Čini mi se da je to ovdje malo zanemareno.
Treće: Možda (!?) bi bilo vrednije i zanimljivije da je svaki autor potaknut da napravi u potpunosti samo svoju autorsku tablu.
Možda bi se tako sakupilo radova za neko izdanje koje bi potpunije prikazalo interese ovdašnjih autora danas.

U svakom slučaju, ovo su samo mala, noćna razmišljanja...
Važno je jedino da se stalno radi.

pa, jel se radi sto? na blogu su sve stari radovi. sta je s 'flitom'?
dzuka Posted - 18/02/2009 : 01:52:30
quote:

Strip o Domovinskom ratu...
Eto, kako se neobaveznim čavrljanjem dođe do prave teme.
(Hvala degmanu i Macanu!)
Heroji, antiheroji, konvertiti, profiteri, "vezisti", dezerteri, mali ljudi, veliki lopovi, demagozi, iskreni naivci, poludjeli generali, sitna djeca, masovna ubojstva i sitna privatna stratišta...
Kakve se sve priče otkrivaju ovdje, pravim scenaristima i crtačima...

uf. eto meni odgovora na 'domovinski' topic koji si pokrenuo.
a ja mislio da te potaknulo to sto si krenuo strip crtat!
dzuka Posted - 18/02/2009 : 01:44:15
quote:

Rico, gotovo sve si potrefio.

Prvo: Sve, sve je bolje nego gledati naše (posebno licencne) serijale; kao i sve drugo što si naveo...
Drugo: Želio sam malo i potaknuti kakvu raspravu koja se tiče "Domaćeg stripa". Čini mi se da je to ovdje malo zanemareno.
Treće: Možda (!?) bi bilo vrednije i zanimljivije da je svaki autor potaknut da napravi u potpunosti samo svoju autorsku tablu.
Možda bi se tako sakupilo radova za neko izdanje koje bi potpunije prikazalo interese ovdašnjih autora danas.

(Jer n.p., ideja da ja upisujem svoj tekst u tuđi crtež, kao i obratno, malo mi je strana...
Pitam se i što zapravo ostaje na kraju ovakvog truda desetak autora!?)

razumijem da ti je strana ideja, i to je okej. ne mora svako uzivat u tome. ni ja se nisam prikljucio, al uzivam citajuci. ne zato sto je to sad ne znam kako nevjerovatno dobar strip, ali mi je zanimljiv. zanimljivo mi je kako ljudi budu kreativni u zadanim okvirima. ono sto na kraju ostaje je - strip! koji je crtalo i pisalo deset autora.
i bit ce onoliko dobar ili los, koliko su ti ljudi bili kreativni u interakciji sa drugima. eksperiment, igra, ne? to bi ti trebalo bit interesantno.
Naruto Posted - 14/02/2009 : 11:23:33
ček malo kaj regoč postoji u nastavcima
Dule Posted - 14/02/2009 : 02:21:35
Strip o Domovinskom ratu...
Eto, kako se neobaveznim čavrljanjem dođe do prave teme.
(Hvala degmanu i Macanu!)
Heroji, antiheroji, konvertiti, profiteri, "vezisti", dezerteri, mali ljudi, veliki lopovi, demagozi, iskreni naivci, poludjeli generali, sitna djeca, masovna ubojstva i sitna privatna stratišta...
Kakve se sve priče otkrivaju ovdje, pravim scenaristima i crtačima...

mcn Posted - 13/02/2009 : 16:39:34

>dobro napravljen strip o domovinskom ratu npr. bio bi prodavan bolje
>od nekakavog zagora

Samo bi se nacija trebala prvo dogovoriti tko je u cijeloj pricci bio neupitan heroj.

Al, ups, ne smijemo o ovim temama ovdje. Nećem više!

mcn
degman Posted - 13/02/2009 : 14:17:37
quote:
Originally posted by Rico
Nije:) Al nadan se da je barem otiša do bloga i vidija radove:)
Svakako hvala na pokušaju.

valjda ce ti se javit

pokaza sam ja graficarima blog (i njemu jasno). graficarima si se masu masu svidio
Rico Posted - 13/02/2009 : 14:05:02
quote:
Originally posted by degman

rico nist od ovog mog? jel ti se javio?

Nije:) Al nadan se da je barem otiša do bloga i vidija radove:)
Svakako hvala na pokušaju.

quote:
Originally posted by degman

dobro napravljen strip o domovinskom ratu npr. bio bi prodavan bolje od nekakavog zagora

Da, ja o tome stalno razmišljam, ali ne vjerujem da bi znao (htio) ugoditi publici:)
degman Posted - 13/02/2009 : 13:13:22
glavni je problem sto se strip i dalje uzima za neozbiljnu stvar - ne vjerujem da ce jos dugo tako biti. ako nista drugo barem se generacije mijenjaju a to ne treba nuzno biti lose. trenutno stvari koje izlaze (a iste dostupne u knjiznicama) mijenjaju stvar drasticno! kao pcelica idem od covjeka do covjeka i ostavljam ih s broncanim dobom i svagdanjom borbom

eto napokon ima i materija za nesto kvalitetno recenzirati u tim vrazjim novinama
sto se domacega tice
karikatura ce prije ili kasnije opet zazivjet u novinama. samo treba to platit... rico nist od ovog mog? jel ti se javio?
jos se sicam kad je smranader ima izjavu da smo u banani, pa je isto kao karikatura (obicna banana i sahovnica u njoj) izaslo sutra u novinama, i aktiviralo mog ptspovca
to je nesto bez cega novina ne moze izlaziti
dokle god se kroz sliku i rijec moze izazivati takva reakcija nema brige da fali interesa kod citatelja. stvar je u zbilji koja nas okruzuje. strip koji ce poblika prihvatiti mora imati puno vise od samo zanatske kvalitete
dobro napravljen strip o domovinskom ratu npr. bio bi prodavan bolje od nekakavog zagora
Dule Posted - 13/02/2009 : 00:58:37
Već sa se mislio počet ljutit zato što nisi odgovorio:) kao koji je sad ovo došao meni srati:)

Nemam preko dana vremena, pa se malo opuštam tek u ovakve sitne sate.

"Sve" je i crtati strip, ja biram to, a da budem iskren svoju sam nacrtao za sat vremena, tako da je to period od recimo "Jedna epizoda Bandićevih" 2 reklame i jedan odlazak na wc (mala nuzda), mada bi to svakako obavio, ali đast fo d rekord.

Može se i tako. Inaće, koliko se sjećam, nekakav je prosjek: Tri dana za jednu tablu.

Domaći strip ne zanima nikoga (kome pričam:), pogotovo stripovi nas amatera, što je ok (bez imalo ironije).

Krivo, Rico. Upravo je domaći autorski strip najzanimljiviji.
Takvi nam radovi donose nešto novo i drugačije...

Inače, sustav pozornosti i jedinog mjerodavnog cilja je apsolutno krenuo u smjeru autora, pardon... crtača, koji rade za strano tržište. Nažalost, sve više vjerujem da su u pravu, jer to zaista u našim slučajevima i garantira kvalitetu.

Krivo, Rico. Strano tržište garantira samo viši zanatski nivo (što se autora tiče), ali strogo usmjeren i omeđen.

Mada ja znam (znamo ih svi) barem 3 autora koji rade i žive od crtanja i pisanja domaćeg stripa.

Krivo, Rico. Nije nužno da kvalitetan autor stripa i živi isključivo samo od stripa. Gotovo nitko od najboljih, domaćih autora stripa ne živi samo od stripa.To se odnosi na sve umjetnosti.

Izazov: Dajte mi jedan intervju di novinar nije postavio pitanje crtaču stripa jel radi za stranog izdavača!!??? Ne ide se u procjenu, komentar, vrijednosti samoga djela, već ko što prije rekoh jedini je kriterij to budalasto pitanje, koje je postalo kao odgovor priglupe misice da joj je želja mir u svijetu... ili icokej

Tu si u pravu i na tragu...
Uz časni izuzetak dva/tri imena, novinari o stripu pojma nemaju.
(A i zašto bi? Nije u opisu njihovog popsla da donose
"procjene, komentare, vrijednosti ili kritrije"...)
Ali, neće te valjda glupko iz nekih novina spriječiti da radiš što želiš?

To mi je baš i bilo zanimljivo, što ne znači da se i tako ne može odigrati, recimo neki drugi put.

Pa, da!

Rico Posted - 12/02/2009 : 11:37:19
[quote]Originally posted by Dule

Već sa se mislio počet ljutit zato što nisi odgovorio:) kao koji je sad ovo došao meni srati:)

"Sve" je i crtati strip, ja biram to, a da budem iskren svoju sam nacrtao za sat vremena, tako da je to period od recimo "Jedna epizoda Bandićevih" 2 reklame i jedan odlazak na wc (mala nuzda), mada bi to svakako obavio, ali đast fo d rekord.

Domaći strip ne zanima nikoga (kome pričam:), pogotovo stripovi nas amatera, što je ok (bez imalo ironije).
Inače, sustav pozornosti i jedinog mjerodavnog cilja je apsolutno krenuo u smjeru autora, pardon... crtača, koji rade za strano tržište. Nažalost, sve više vjerujem da su u pravu, jer to zaista u našim slučajevima i garantira kvalitetu.
Mada ja znam (znamo ih svi) barem 3 autora koji rade i žive od crtanja i pisanja domaćeg stripa.
Izazov: Dajte mi jedan intervju di novinar nije postavio pitanje crtaču stripa jel radi za stranog izdavača!!??? Ne ide se u procjenu, komentar, vrijednosti samoga djela, već ko što prije rekoh jedini je kriterij to budalasto pitanje, koje je postalo kao odgovor priglupe misice da joj je želja mir u svijetu... ili icokej

(Jer n.p., ideja da ja upisujem svoj tekst u tuđi crtež, kao i obratno, malo mi je strana...

To mi je baš i bilo zanimljivo, što ne znači da se i tako ne može odigrati, recimo neki drugi put.

Pa, da!

Dule Posted - 12/02/2009 : 01:35:07

Rico Posted - 10/02/2009 : 09:21:00
quote:

nije mi jasno u čemu je poanta ovakvih kolektivnih radova?

Jel ovo pitanje samo za potaknit raspravu, ili stvarno to pitaš?
Ako je to pitanje, evo moj odgovor: Zajebancija, smijeh, virtualno druzenje, trening, brčenje, strip koji ide u neocekivanim smjerovima, experiment parenja nesparivog...

Evo tebi jedno pitanje: Jel bolje nacrtat tablu stripa iz zajebancije nego pogledat epizodu Bandićevih na novoj tv, ili istragu, mozda exploziv????
tony starks Posted - 10/02/2009 : 01:42:34
dobra zabava:)
Dule Posted - 10/02/2009 : 00:15:35
Sudjelovao sam prije cca 15-ak (vjerojatno i više) godina u istovjetnom projektu;
(mcn će se sigurno prisjetiti o čemu se radi.)
Napravio sam to tada, jer me kolega zamolio; ali zapravo i iskreno,
ni onda kao ni sada, nije mi jasno u čemu je poanta ovakvih kolektivnih radova?
mcn Posted - 09/02/2009 : 14:40:08
Samo da podsjetim da je i deveti nastavak (ovaj put: Filip Kelava) od danas na www.darkomacan.com

mcn
Digging Bill Posted - 19/01/2009 : 13:07:10
Hehe, ludo
Kad bi znao crtati rado bi se uključio.
Ovako se samo nadam da ćete uspjeti nači još nekog.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000