T O P I C R E V I E W |
osim |
Posted - 04/01/2010 : 20:19:18 Evo, da ne kvarimo topic o Tarzanu, Stripoteci i slično, ako neko još želi da nešto prokomentariše, može to ovde. Nadam se da se ovaj topic neće završiti konstatacijom da ništa ne može da se uradi jer je takvo vreme. Eto primera iz Sibinovog intervjua - čovek je u mnogo gorem vremenu bio pun optimizma i uspeo je nešto da uradi. Pitanje za Mcn - koliko je pomoć države (na različitim nivoima) davala slobodu izdavačima? Da li je to bilo dovoljno tek da se odmakne korak dalje od entuzijazma, ili je bilo moguće i pružiti šansu kvalitetnim autorima da stvaraju dobre stripove i da pritom pristojno i zarade. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
all_ba |
Posted - 25/01/2010 : 11:45:58 Sinoć sam konačno dobio oba broja Strip revije i jako sam zadovoljan koncepcijom revije,odabirom stripova i popratnih tekstova. Šteta je što izlazi svaka četiri mjeseca. No, vjerovatno da je u samoj zamisli ovoga projekta osnovna ideja da se prezentira cjelokupna hrvatska strip scena od njenog početka do naših dana i to samo reprezentativna ostvarenja. Neki stripovi su po prvi puta od njihovog objavljivanja reprintani u ovoj reviji. Dakako, što je i naveo glavni urednik izdanja, da se i mladi čitatelji upoznaju sa hronologijom, kulturnom baštinom devete umjetnosti te ostvarenjima doajena (hrvatske) strip scene. Razlog zašto ne izlazi češće, najvjerovatnije je finansijske prirode. O drugim razlozima dalo bi se prodiskutirati... |
Djeno |
Posted - 22/01/2010 : 16:35:47 quote: Originally posted by Rico
quote: Originally posted by Djeno a: koji bi radili šta?
Valjda sve čime bi doprinjeli razvoju novog strip magazina!? Ali, za informaciju baci pogled ovdje
http://www.stripforum.hr/index.php
quote: Originally posted by Djeno b: ko je mladen?
Vjerojatno Mladen Novaković, vidi ovdje
http://www.stripforum.hr/o_nama/clanovi/
zafaljujem od srceta. nisam znao za ovo.
|
Rico |
Posted - 21/01/2010 : 14:16:40 quote: Originally posted by Djeno a: koji bi radili šta?
Valjda sve čime bi doprinjeli razvoju novog strip magazina!? Ali, za informaciju baci pogled ovdje
http://www.stripforum.hr/index.php
quote: Originally posted by Djeno b: ko je mladen?
Vjerojatno Mladen Novaković, vidi ovdje
http://www.stripforum.hr/o_nama/clanovi/ |
Djeno |
Posted - 21/01/2010 : 00:02:13 i od mene jedno veliko hvala. 
|
all_ba |
Posted - 20/01/2010 : 23:02:33 Hvala ti na informaciji. |
mcn |
Posted - 20/01/2010 : 23:01:14 > Koliko je brojeva do sad izašlo.
Devetnaest (1-16 i 21-23). 17 se lomi, a 24 je pri kraju.
mcn |
all_ba |
Posted - 20/01/2010 : 22:51:43 Bitno je da se može naručiti. Odradiću ja to preko Edvina (on je član Udruge strip foruma), pa će mi ih on poslati. Hvala ti na informaciji. Koliko je brojeva do sad izašlo. |
mcn |
Posted - 20/01/2010 : 22:43:16 quote: Originally posted by all_ba
Mogu li se oni naručiti kod tebe, na to sam mislio.
Unutar HR da. Za inozemstvo ne.
mcn |
all_ba |
Posted - 20/01/2010 : 22:06:15 Mogu li se oni naručiti kod tebe, na to sam mislio. |
mcn |
Posted - 20/01/2010 : 18:30:44 >Već odavno imam namjeru da te uptam kakve su mi šanse da nabavim sve brojeve Q magazina.
Vidi po striparnicama u Zagrebu. Valjda imaju sve.
mcn |
Djeno |
Posted - 20/01/2010 : 16:56:43 quote: Originally posted by mcn
...
Mladenu su opako potrebni ljudi koji bi nešto radili.
mcn
a: koji bi radili šta?
b: ko je mladen?
izvin'te što se mešam u dijalog. |
all_ba |
Posted - 17/01/2010 : 22:25:11 http://planb.com.hr/2009/03/misticni-jahaci-iz-svijeta-crno-bijelih-sjena/
Evo dobrog linka po pitanju domačeg stripa, pa ko ga nije pročitao dobro bi bilo da ga pročita. Složio bih se u potpunosti sa autorom teksta, posebno kada govori o domaćoj strip sceni koja postoji i sjajnim izdavačima,ali da ne postoji list ili magazin koji bi u kontinuitetu izlazio i promovisao domaći strip. |
all_ba |
Posted - 16/01/2010 : 17:41:54 Isti sam ti takav. U svakom slučaju hvala ti što si me se sjetio. Neki dan sam se javio Novakoviću i očekujem njegov odgovor za pristup Udrugi prijatelja stripa. Ako mi odgovori ok, ako ne neću mu se više ni javljati. Već odavno imam namjeru da te uptam kakve su mi šanse da nabavim sve brojeve Q magazina. Nisam imao prilike do sad da ga vidim jer ne dolazi u Sarajevo. |
mcn |
Posted - 16/01/2010 : 17:02:01 quote: Originally posted by all_ba
Jel' to zajebancija na moj račun ili ozbiljno misliš.
Ja se nikad ne zajebavam kad je rijecc o poslu. Javi se na PM i dat chu ti kontakte.
mcn |
all_ba |
Posted - 16/01/2010 : 15:08:27 Jel' to zajebancija na moj račun ili ozbiljno misliš. |
mcn |
Posted - 16/01/2010 : 12:31:15 >Trebalo bi je svakako podržati i pomoći na sve moguće načine.
Mladenu su opako potrebni ljudi koji bi nešto radili. Predlažem da mu se javiš.
mcn |
all_ba |
Posted - 16/01/2010 : 11:22:52 Saznao sam ono najvažnije da će biti objevljeno sigurno 10 brojeva, a poslije zavisi od sponzora i prijema kod čitatelja. Nadam se i vjerujem da će ovaj projekat uspjeti. |
all_ba |
Posted - 15/01/2010 : 10:56:34 Baš me zanima šta je na sastanku dogovoreno. Strip revija je sjajan projekat i bila bi prava šteta da se ugasi poslije par brojeva. Strip revija bi trebalo da bude najznačajniji projekat glede stripa u Hrvatskoj, ali i u širem regionu. Trebalo bi je svakako podržati i pomoći na sve moguće načine. |
mcn |
Posted - 15/01/2010 : 08:13:17 >Može malo konkretnije...?
Bolje ne. Neka detaljno izvjesche podnese onaj tko se na recenom sastanku nadahnuo optimizmom.
mcn |
osim |
Posted - 15/01/2010 : 06:51:31 Može malo konkretnije...?
quote: Originally posted by mcn
quote: Originally posted by cat claw
Spalite Macana! Upravo je rekao ''Ipak se krece!''!  
Ma, gdje bih ja tako nešto rekao ... Za slučaj da se netko pitao, sastanak je pokazao uobičajenu količinu navlačenja pokrivača na svoju stranu i nulti odziv kod volontiranja za konkretne zadatke.
mcn
|
mcn |
Posted - 15/01/2010 : 00:30:49 quote: Originally posted by cat claw
Spalite Macana! Upravo je rekao ''Ipak se krece!''!  
Ma, gdje bih ja tako nešto rekao ... Za slučaj da se netko pitao, sastanak je pokazao uobičajenu količinu navlačenja pokrivača na svoju stranu i nulti odziv kod volontiranja za konkretne zadatke.
mcn |
dveribad |
Posted - 13/01/2010 : 20:50:42 quote: Originally posted by mcn
U četvrtak će udruga Strip Forum održati sastanak glede mede koncepcije "Strip revije" (poslije broja tri kojim okončava historijski pregled) te sastavljanja novog uredništva. Svatko s idejama, tko želi na mala vrata sudjelovati u oblikovanju budućnosti trebao bi nekako doći.
Spominjem ovo zato ssto u pozivnici na sastanak izrijekom piše "U radu mogu sudjelovati i drugi ljubitelji stripa koji su zainteresirani za produkciju revije", tako da se ne misli da ja tu nešto sabotiram.
Ali mjesto i termin ipak nechu objaviti javno. Tko ozbiljno misli neka mi se javi na PM pa che dobiti dopis.
mcn
Pročitao čitav topic.Odlična tema i solidno konstruktivna rasprava.Možda malo previše "pesimizma". Darko,evo ja sam naveo di je sastanak i kada.Sve je otvoreno za sve.Tko želi navratit,dobrodošao.Možda se i pokrene nešto,ali mora se stvorit medijska podrška sa svih strana jer kreativnih ljudi ima i treba ih pronać,odnosno-pružit im priliku. |
maza |
Posted - 13/01/2010 : 20:22:27 quote: Originally posted by Rico
Sritno
Takodje. A i ono sa kikirikijem primamljivo zvuci. Cevape imam u Banjaluci |
Rico |
Posted - 12/01/2010 : 18:43:00 Sritno |
cat claw |
Posted - 12/01/2010 : 18:33:13 Spalite Macana! Upravo je rekao ''Ipak se krece!''!   |