T O P I C R E V I E W |
1Euro |
Posted - 22/06/2012 : 10:45:42 Jel može netko skinuti sa interneta ovaj film:
http://www.imdb.com/title/tt0073138/
Ja imam jednu verziju tog filma ali je sinhronizirana na italijanskom jeziku. Jel može netko skinuti taj film na engleskom (mislim kao u originalu...) ne treba da ima podnapise, dovoljno je da pričaju na engleskom....možete skinuti kao dvd ili divx....
U zamjenu ja vama mogu poslati oko 20+ divx-a sami dobri povijesni filmovi itd,.... |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
dosada |
Posted - 15/07/2012 : 17:58:28 quote: Originally posted by 1Euro "neka prvi baci kamen, onaj koji je nedužan"
lako tak |
1Euro |
Posted - 15/07/2012 : 16:08:25 quote: Originally posted by Andrej
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by Marenovic
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by Marenovic Reklamiraj im to!
na osnovu čega?
Neko je napisao ovde da je vec imao takvo iskustvo, da je dobio disk, nije radio, reklamirao ga, dobio pare natrag. Mada ja Euru nikad ne bih vratio pare, jer ima mogucnost da nauci nesto novo, da produbi svoje znanje i prosiri vidike, ali ne, radije ce na gotovo...
A ne volim kopije, jer su kopije i piraterija sjebali "videoteke" i to ja ne podupirem....zbog toga nisam nikada skinuo ni jedan film, niti to ne znam napraviti, ali ponekada mi je neki film skinuo neki prijatelj (ako nije išlo drukčije) , ali bar ja nisam uprljao ruke....
Kriv je onaj koji krade jabuke kao i onaj koji mu drži ljestve Šalim se
pa ima istine u tome. Ali se trudim.....jedino da sam tražio kopiju umjesto originila je bilo ako se nije mogao nači original ili je netko to več sebi skinuo prije toga pa mi posudio itd,....
"neka prvi baci kamen, onaj koji je nedužan" |
Andrej |
Posted - 15/07/2012 : 13:15:27 quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by Marenovic
na osnovu čega?
Neko je napisao ovde da je vec imao takvo iskustvo, da je dobio disk, nije radio, reklamirao ga, dobio pare natrag. Mada ja Euru nikad ne bih vratio pare, jer ima mogucnost da nauci nesto novo, da produbi svoje znanje i prosiri vidike, ali ne, radije ce na gotovo...
A ne volim kopije, jer su kopije i piraterija sjebali "videoteke" i to ja ne podupirem....zbog toga nisam nikada skinuo ni jedan film, niti to ne znam napraviti, ali ponekada mi je neki film skinuo neki prijatelj (ako nije išlo drukčije) , ali bar ja nisam uprljao ruke....
Kriv je onaj koji krade jabuke kao i onaj koji mu drži ljestve Šalim se |
1Euro |
Posted - 15/07/2012 : 11:35:50 quote: Originally posted by Marenovic
na osnovu čega?
nismo se razumjeli očito.... Film radi, ali je problem jer ne radi kod mene, gdje ja imam dvd player otvoren za regiju 2, a ovaj film je snimljen na regiji 1. Pa sam zbog toga otvorio raspravu kako srediti stvar i eto javili se ljudi sa dosta pametnih odgovora: -može se "spimpati" dvd player da radi na sve regije -može se koristiti "dvd shrink" pa se presnimi iz regije 1 u regiju 2 itd....
Znači, sa ovim dvd (diskom) nije ništa loše i nema šanse da g avratim nazad ili bilo kakva reklamacija, iako je u oglasu pisalo "regija uknown" što znači da ni sam prodavač nije napisao na koje regije radi, pa sam mislio "ako ništa ne piše onda radi svugdje " haha.
Što se tiče kolekcije. Nisam zaluđenik za kolekcijom filmova ali kupim sve filmove na dvd za koje su mi jako dragi.Tako da sada več imam dosta filmov ana dvd-u. Razlog zašto ga kupim j eu tome, što volim imati original, što vječina dvd ima i neke izbrisane prizore, intervjuje sa akterima,....znači ima dosta zanimljivosti pored samog filma. A i mogu pogledati taj film više puta, kada poželim. A ne volim kopije, jer su kopije i piraterija sjebali "videoteke" i to ja ne podupirem....zbog toga nisam nikada skinuo ni jedan film, niti to ne znam napraviti, ali ponekada mi je neki film skinuo neki prijatelj (ako nije išlo drukčije) , ali bar ja nisam uprljao ruke.... |
Darth Ivan |
Posted - 14/07/2012 : 22:32:46 quote: Originally posted by Marenovic
Bez obzira na to, ima i onih konzumenata filmova koji kada im kazes otkada je film, kazu: "Uuuuu, pa to je od pre sto godina, sta savetujes nesto novije? Daj nesto sto je tek izaslo..."
to inače neki frendovi meni kažu kad im preporučim neki stariji film (iz 60-ih ili stariji). a takav biser može jedino reć netko tko misli da je godina izdanja filma mjerilo njegove kvalitete. |
Andrej |
Posted - 14/07/2012 : 22:28:38 quote: Originally posted by dosada
a možda te zanima svašta, pa to i skupljaš ;)
p.s. ovisi kaj mislimo pod tim pojmom!
U tom slučaju ok |
dosada |
Posted - 14/07/2012 : 19:58:48 quote: Originally posted by Marenovic
Bez obzira na to, ima i onih konzumenata filmova koji kada im kazes otkada je film, kazu: "Uuuuu, pa to je od pre sto godina, sta savetujes nesto novije? Daj nesto sto je tek izaslo..."
s takvima ni ne komuniciram o filmovima.... |
dosada |
Posted - 14/07/2012 : 19:58:20 a možda te zanima svašta, pa to i skupljaš ;)
p.s. ovisi kaj mislimo pod tim pojmom! |
Andrej |
Posted - 14/07/2012 : 19:41:44 quote: Originally posted by Marenovic
na osnovu čega?
@Darth Ivan: Upravo to, ovaj film nije neko SF remek delo, vec klasik filmske umetnosti, gde se njegova velicina ogleda kroz druge parametre, ne kroz rezoluciju.
No dobro, svako ima svoje pravo na izbor. Kolika li je rezolucija pomenutog MoC izdanja?
I da, nije rec o razlici izmedju tipa koji je film bacio pa da nije kolekcionar. On film cini mi se nije ni pogledao. je l' tako trol? Kolekcionari ce skuplati svasta, i filmove tipa na prim. znam sta ste radili prosloga leta (apsolutni trash) i svaki koji im dodje pod ruku. Mislim da cemo ja i dosada imati malo drugaciji izbor.
Pozdrav svima koji vole stare filmove
Napisao si da će kolekcionari filmova skupljati svašta a to nije istina.... Dali kod stripova skupljaš svašta?Ne,nego samo ono što te zanima.... Ista stvar je i sa filmovima,glazbom,knjigama..... |
Marenovic |
Posted - 14/07/2012 : 19:21:33 Bez obzira na to, ima i onih konzumenata filmova koji kada im kazes otkada je film, kazu: "Uuuuu, pa to je od pre sto godina, sta savetujes nesto novije? Daj nesto sto je tek izaslo..." |
dosada |
Posted - 14/07/2012 : 18:56:22 quote: Originally posted by Marenovic
ima samo dobrih i loših  |
dosada |
Posted - 14/07/2012 : 18:55:45 quote: Originally posted by Marenovic gde se njegova velicina ogleda kroz druge parametre, ne kroz rezoluciju.
samo uz kvalitetnu sliku mozemo si predočiti kaj nam je režiser htel prikazati i reči....koliko je vodil brige o rakursu, perspektivi, detaljima i svemu kaj uz to ide! |
Marenovic |
Posted - 14/07/2012 : 18:51:32 quote: Originally posted by dosada
na osnovu čega?
@Darth Ivan: Upravo to, ovaj film nije neko SF remek delo, vec klasik filmske umetnosti, gde se njegova velicina ogleda kroz druge parametre, ne kroz rezoluciju.
No dobro, svako ima svoje pravo na izbor. Kolika li je rezolucija pomenutog MoC izdanja?
I da, nije rec o razlici izmedju tipa koji je film bacio pa da nije kolekcionar. On film cini mi se nije ni pogledao. je l' tako trol? Kolekcionari ce skuplati svasta, i filmove tipa na prim. znam sta ste radili prosloga leta (apsolutni trash) i svaki koji im dodje pod ruku. Mislim da cemo ja i dosada imati malo drugaciji izbor.
|
Darth Ivan |
Posted - 14/07/2012 : 17:06:54 quote: Originally posted by Marenovic
Moze jedan info? Po cemu se razlikuje to MOC izdanje od bilo kojeg ripa? Sta je to sto ga izdvaja? Kvalitet slike, rezolucija? Duzina trajanja, specijalni dodaci?
Cuj, taj se film moze skinuti na netu u pristojnoj rezoluciji ( s obzirom na to kad je snimljen, i cime je snimljen - bolje ne moze ).
sve ti ovisi o tome što točno tražiš. ja npr. ako želim pogledat neki film, cilj mi je upravo to - da ga pogledam. sama kvaliteta slike, rezolucija etc. su mi potpuno nevažne stvari. samo mi je važno da ga downloadam i pogledam. a kolega Dosada je već spominjao da ga jako zanimaju svi oni razni dodaci vezani uz film - dokumentarci, kako se snimao film i slično. za mene specijalni dodaci sami po sebi nisu ništa "specijalno" jer su oni nešto što je dobro pogledat jednom i to je to. |
dosada |
Posted - 14/07/2012 : 11:35:55 evo ovdje je trenutno moguće skinuti najbolju verziju i kvalitetu Fordovih filmova....pa, i "Ironn Horse"!
http://avaxhome.ws/video/genre/classics/John_Fords_Silent_Epics_1920_1928.html |
dosada |
Posted - 14/07/2012 : 11:32:31 quote: Originally posted by trolodtroje
između ovog njanjanja več sam skinuo na preporuku marenovica pogledao i bacio....
e vidiš...to je razlika između tebe i kolekcionara  |
dosada |
Posted - 14/07/2012 : 11:31:52 quote: Originally posted by Marenovic
Moze jedan info? Po cemu se razlikuje to MOC izdanje od bilo kojeg ripa?
Po čemu!? Po kvaliteti izdanja, pored samog diska dobiješ i informativnu knjižicu....ponekad i sa preko 100 stranica teksta! Naravno, njihova izdanja su u vecini slućajeva i najbolja moguća izdanja po pitanju kvalitete slike i zvuka, te cijelovitosti filma (ili više verzija filma ili bar ona koju je režiser zamislil)!
quote: Originally posted by Marenovic Sta je to sto ga izdvaja? Kvalitet slike, rezolucija? Duzina trajanja, specijalni dodaci?
vec dobrim djelom sam odgovoril gore, pa ovdje samo nekaj o rezoluciji....stavi taj skinuti divx na ekran 40+ inča pa mi reci koliko kockica imaš, originalni DVD (a još bolje kad ima i BD) ih sigurno nema. Shrinkani DVD (kopija) ih opet naravno ima....
quote: Originally posted by Marenovic Cuj, taj se film moze skinuti na netu u pristojnoj rezoluciji ( s obzirom na to kad je snimljen, i cime je snimljen - bolje ne moze ).
nemoj biti siguran da ne može....35mm filmska traka ima vrlo visoku rezoluciju (http://en.wikipedia.org/wiki/Image_resolution), u svakom slućaju nekih 10x vecu od divxa...i ukoliko se pronađe dobar i očuvan master s kojeg se napravi 4k skeniranje dobiješ iznimnu sliku! a evo ti razlike u slici samo "Konja": http://www.dvdbeaver.com/film/dvdreviews5/ironhorse.htm
Probaj si nabavit originalni BD nekog fima pa da vidiš kak to izgleda, ali evo ti jedan primjer filma iz 1930.

na osnovu čega? |
trolodtroje |
Posted - 14/07/2012 : 10:46:24 između ovog njanjanja več sam skinuo na preporuku marenovica pogledao i bacio.... |
Marenovic |
Posted - 14/07/2012 : 03:05:56 Moze jedan info? Po cemu se razlikuje to MOC izdanje od bilo kojeg ripa? Sta je to sto ga izdvaja? Kvalitet slike, rezolucija? Duzina trajanja, specijalni dodaci?
Cuj, taj se film moze skinuti na netu u pristojnoj rezoluciji ( s obzirom na to kad je snimljen, i cime je snimljen - bolje ne moze ).
Sta fali ovome: General Complete name : TheIronHorse.avi Format : AVI Format/Info : Audio Video Interleave File size : 1.36 GiB Duration : 2h 13mn Overall bit rate : 1 460 Kbps Writing application : VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2542/release) Writing library : VirtualDubMod build 2542/release
Video Format : MPEG-4 Visual Format profile : Advanced Simple@L5 Format settings, BVOP : Yes Format settings, QPel : No Format settings, GMC : No warppoints Format settings, Matrix : Default (H.263) Muxing mode : Packed bitstream Codec ID : XVID Codec ID/Hint : XviD Duration : 2h 13mn Bit rate : 1 331 Kbps Width : 576 pixels Height : 432 pixels Display aspect ratio : 4:3 Frame rate : 20.833 fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Bits/(Pixel*Frame) : 0.257 Stream size : 1.24 GiB (91%) Writing library : XviD 1.0.0 RC3 (Nihao) (UTC 2004-03-22)
Audio Format : MPEG Audio Format version : Version 1 Format profile : Layer 3 Codec ID : 55 Codec ID/Hint : MP3 Duration : 2h 13mn Bit rate mode : Variable Bit rate : 120 Kbps Channel(s) : 1 channel Sampling rate : 48.0 KHz Stream size : 112 MiB (8%) Alignment : Aligned on interleaves Interleave, duration : 24 ms (0.50 video frame) Interleave, preload duration : 157 ms Writing library : LAME3.90. Encoding settings : -m m -V 4 -q 2 -lowpass 17.6 --abr 120
Inace, iako nema neke preterane potrebe, film ima i prevod.
E da.... Euro, da si samo malo bolje pratio video bi da sam ti na prvoj strani napisao da ima da se skine sa demonoida torent koji je aktivan, i koji nije na talijanskom. Cudan je tvoj izbor, mogao si istoga dana skinuti i pogledati, ovako dao si vise para i zezao se mnogo duze, maltretirao ljude oko sebe... Reklamiraj im to!
|
Mali_Mate |
Posted - 12/07/2012 : 21:25:56 quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by Darth Ivan
ne moze se sve najti na netu.........
može - ako znaš gdje tražiti    
ne moze, mozda moze samo film (i to ne uvijek na jeziku na kojem tražiš) ali određena izdanja ne....evo pronađi mi na netu Masters of Cinema izdanje Fordovog filma "The Iron Horse"!? Ima foxovo r1 izdanje, ali zanima me isključivo MoC!
tja, na sajtovima na kojima se takve stvari inače mogu naći još vrijedi ban od 12 mjeseci....kad to prođe |
Darth Ivan |
Posted - 12/07/2012 : 20:15:33 ah...  |
dosada |
Posted - 12/07/2012 : 20:13:30 vidiš da sam odustal, kao i ranijih slućajeva ;) |
Darth Ivan |
Posted - 12/07/2012 : 19:45:21 oćemo zajedno?    |
dosada |
Posted - 12/07/2012 : 19:18:01 ti se fakat voliš vrtiti u krug...ajd uzmi klupko vune pa se igraj ;) |
Darth Ivan |
Posted - 12/07/2012 : 19:07:24 quote: Originally posted by dosada
logican zakljucak je znaci "na netu se ne moze sve najti" i zato ne trabunjaj....da ne govorimo ka su pojedini filmovi slabe kvaliteter i to je razlog zakaj se kupuju originali, pored kolekcionarstva i poštivanja autorskih prava!
ne, ne trabunjam, ja sam samo rekao da se neki film koji te zanima može nać na netu ak si daš truda. sad, to kaj tebe zanima to i to izdanje je druga stvar.
nadalje, to kaj ti ideš kupit neki film na DVD-u jer je on bio slabe kvalitete, zbog kolekcionarstva, poštivanja autorskih prava ti ne znači apsolutno ništa. koliko ima takvih slučajeva, probaj se zapitat? |
|
|