T O P I C R E V I E W |
tinton |
Posted - 14/01/2016 : 22:27:48 Best Picture "The Big Short" "Bridge of Spies" "Brooklyn" "Mad Max: Fury Road" "The Martian" "The Revenant" "Room" "Spotlight"
Best Director Adam McKay, "The Big Short" George Miller, "Mad Max: Fury Road" Alejandro González Iñárritu, "The Revenant" Lenny Abrahamson, "Room" Tom McCarthy, "Spotlight"
Best Actor Bryan Cranston, "Trumbo" Matt Damon, "The Martian" Leonardo DiCaprio, "The Revenant" Michael Fassbender, "Steve Jobs" Eddie Redmayne, "The Danish Girl"
Best Actress Cate Blanchett, "Carol" Brie Larson, "Room" Jennifer Lawrence, "Joy" Charlotte Rampling, "45 Years" Saoirse Ronan, "Brooklyn"
Best Supporting Actor Christian Bale, "The Big Short" Tom Hardy, "The Revenant" Mark Ruffalo, "Spotlight" Mark Rylance, "Bridge of Spies" Sylvester Stallone, "Creed"
Best Supporting Actress Jennifer Jason Leigh, "The Hateful Eight" Rooney Mara, "Carol" Rachel McAdams, "Spotlight" Alicia Vikander, "The Danish Girl" Kate Winslet, "Steve Jobs"
Best Original Screenplay "Bridge of Spies" "Ex Machina" "Inside Out" "Spotlight" "Straight Outta Compton"
Best Adapted Screenplay "The Big Short" "Brooklyn" "Carol" "The Martian" "Room"
Best Foreign Film "Embrace of the Serpent" "Mustang" "Son of Saul" "Theeb" "A War"
Best Documentary Feature "Amy" "Cartel Land" "The Look of Silence" "What Happened, Miss Simone?" "Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom"
Best Animated Feature "Anomalisa" "Boy and the World" "Inside Out" "Shaun the Sheep Movie" "When Marnie Was There"
Best Film Editing "The Big Short" "Mad Max: Fury Road" "The Revenant" "Spotlight" "Star Wars: The Force Awakens"
Best Song "Fifty Shades of Grey" "Racing Extinction" "Spectre" "The Hunting Ground" "Youth"
Best Original Score "Bridge of Spies" "Carol" "The Hateful Eight" "Sicario" "Star Wars: The Force Awakens"
Best Digital Effects "Ex Machina" "The Martian" "The Revenant" "Star Wars: The Force Awakens"
Best Cinematography "Carol" "The Hateful Eight" "Mad Max: Fury Road" "The Revenant" "Sicario"
Best Costume Design "Carol" "Cinderella" "The Danish Girl" "Mad Max: Fury Road" "The Revenant"
Best Makeup and Hairstyling "Mad Max: Fury Road" "The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared" "The Revenant"
Best Production Design "Bridge of Spies" "The Danish Girl" "Mad Max: Fury Road" "The Martian" "The Revenant"
Best Sound Editing "Mad Max: Fury Road" "The Martian" "The Revenant" "Sicario" "Star Wars: The Force Awakens"
Best Sound Mixing "Bridge of Spies" "Mad Max: Fury Road" "The Martian" "The Revenant" "Star Wars: The Force Awakens"
Best Short Film, Live Action "Ave Maria" "Day One" "Everything Will Be Okay" "Shok" "Stutterer"
Best Short Film, Animated "Bear Story" "Prologue" "Sanjay's Super Team" "We Can't Live Without Cosmos" "World of Tomorrow"
Best Documentary Short Subject "Body Team 12" "Chau, Beyond the Lines" "Claude Lanzmann" "A Girl in the River" "Last Day of Freedom" |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Tonka24 |
Posted - 04/03/2016 : 20:57:24 ![](http://i64.tinypic.com/1q1xyb.jpg) |
nagor |
Posted - 02/03/2016 : 23:33:06 Tko je sljedeći? Edward Norton, Joaquin Phoenix, Will Smith, Robert Downey Jr... jaki karakterni glumci... pogotovo ova prva dvojica.
![](http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a3B5DBN_460s_v1.jpg) |
Johnny Difool |
Posted - 02/03/2016 : 22:07:39 L’Osservatore Romano hvali Spotlight!
http://www.osservatoreromano.va/en/news/its-not-anti-catholic-film
http://www.theguardian.com/film/2016/mar/01/vatican-newspaper-spotlight-oscars-best-picture
http://www.tportal.hr/kultura/film/418613/Vatikanske-novine-nahvalile-dobitnika-Oscara-s-temom-pedofilije-u-crkvi.html
![](http://xmovie.filestok.com/wp-content/uploads/2016/01/Spotlight-330.jpg)
|
tinton |
Posted - 02/03/2016 : 18:18:21 Evo što Pavičić kaže:
http://www.jutarnji.hr/mccarthy-je-u-staticnoj-prici-nasao-pravu-dramu/1530933/
|
nagor |
Posted - 02/03/2016 : 18:11:39 quote: ‘Spotlight’ je dramski prilično blijedo koncipiran, izložen kao tv-film tjedna.
quote: ...no da ih ne igraju tako dobri glumci kao Mark Ruffalo, Michael Keaton i Rachel McAdams, teško bi se to dalo gledati. Ne smeta ni što tako malo doznajemo o likovima koje igraju, tako je bilo i u “Svim predsjednikovim ljudima”, no tamo je tema o rušenju američkog predsjednika bila veća od života, dok je o pedofiliji u katoličkim crkvama već snimljeno na desetke filmova i tv drama.
http://www.jutarnji.hr/-spotlight--je-dramski-dosta-bijedno-koncipiran/1530941/ |
Darth Ivan |
Posted - 01/03/2016 : 23:03:41 Vidim da nitko nije pokrenuo tu temu (meni se nije dalo otvarat topic), zlatnu malinu za najgori film ove godine su osvojila dva filma - znači, izjednačenje - Pedeset nijansi sive i Fantastična četvorka. |
Johnny Difool |
Posted - 01/03/2016 : 18:24:25 Najveća vrlina Spotlighta je to što sjajno nadilazi svoja ograničenja: riječ je o 90 %-tnom dijaloškom filmu, svi samo sjede u interijerima i razgovaraju, a zahvaljujući izuzetno intrigantnoj i nažalost trajno aktualnoj temi, odlično režiranim dijalozima i razrađenoj mizansceni, zanimljivim (ali i razmjerno stereotipno prikazanim) likovima te dovoljno dinamičnoj naraciji i dramaturgiji, lako se zaboravi da se gleda niz dijaloga.
Neki su likovi uvedeni kao jako bitni i inicijalno zanimljivi, konkretno Liev Schreiber kao Marty Baron i John Slattery kao Ben Bradlee Jr., da bi praktički smjesta nestali, odnosno pokazali se kao prilično (Baron je samo inicijator zbivanja) ili sasvim nebitni (Bradlee).
Ono što mi se najviše sviđa je pohvala, čak oda, hrabrom istraživačkom novinarstvu kakvo je danas, u eri debilnih sadržaja na news-portalima, zapravo sasvim nezamislivo. Tko bi danas i gdje plaćao višemjesečni istraživački rad skupine novinara na samo jednoj temi, ma koliko ona bila provokativna?
|
dante |
Posted - 01/03/2016 : 18:10:08 quote: Originally posted by xilrion
scenaristički, režijski i glumački, spotlight nije ništa bolji od ostalih u kategoriji. znamo da akademija preferira osjetljive teme i da se priklanja filmovima koji zagovaraju nekakva prava... inače definitivno revenant. drago mi je da mad max nije dobio glavnog oscara jer bi to bio čisti apsurd. zato je pobrao za ove tehnikalije i to je jedino što je dobro u vezi tog filma.
Jedini "krivac" zasto Revenant nije dobio nagradu za najbolji film je njegov redatelj, prosle godine je dobio dvostruku nagradu za film i reziju, dvije godine za redom bi bilo malo too much. Ali Spotlight je vrhunski film, od glumacke postave, rezije i najvaznije od svega odlicnog scenarija. Najbolji film o istrazivackom novinarstvu jos od Svih predsjednikovih ljudi. |
xilrion |
Posted - 01/03/2016 : 17:44:51 scenaristički, režijski i glumački, spotlight nije ništa bolji od ostalih u kategoriji. znamo da akademija preferira osjetljive teme i da se priklanja filmovima koji zagovaraju nekakva prava... inače definitivno revenant. drago mi je da mad max nije dobio glavnog oscara jer bi to bio čisti apsurd. zato je pobrao za ove tehnikalije i to je jedino što je dobro u vezi tog filma. |
Windwalker |
Posted - 29/02/2016 : 22:07:17 Stallone nije dobio, Oscari ne važe. Presudio sam. |
Beren |
Posted - 29/02/2016 : 21:00:45 quote: Originally posted by Beren
Moja prognoza:
Best Picture: "The Revenant" 60% ili "Spotlight" 40% Best Director: Alejandro González Iñárritu, "The Revenant" Best Actor: Leonardo DiCaprio, The Revenant Best Actress: Brie Larson, Room Best Supporting Actor: Sylvester Stallone, Creed ili Mark Rylance, "Bridge of Spies" Best Supporting Actress: Rooney Mara, "Carol" Best Original Screenplay: Spotlight Best Adapted Screenplay: The Big Short Best Animated Feature: "Inside Out" Best Film Editing: "Mad Max: Fury Road" Best Original Score: "The Hateful Eight" Best Cinematography: "The Revenant"
Mislio sam da neće dati Vikander, iako je bilo realno. Ostalo očekivano.
Najviše mi je drago zbog Moriconea, ali i zbog Di Capria.
I bilo je realnije da Inaritu dobije za režiju drugu godinu zaredom, nego Miller za akcioni spektakl. Ostali nominovani nijesu ni zaslužili nagradu. |
tinton |
Posted - 29/02/2016 : 15:55:07 Šteta što je Room osvojio samo za žensku ulogu. Iako, Spotlight je zaslužio oba Oscara koja je dobio (sigurno više nego Revanant svoja glavna dva). Mad Maxa su isto isforsirali s tim tehničkim kategorijama, ja bih za Production Design definitivno dao Mostu špijuna.
EDIT: Što se same dodjele tiče najbolji dio je bio onaj kad je na pozornici bio Louis C.K. i Rockovo ismijavanje Jade da ne može bojkotirati nešto na što ju nitko ne zove. Osim toga Rock je bio poprilično nezanimljiv i nimalo duhovit jer je kompletan nastup bazirao samo na rasnim forama što je na kraju bilo pretjerano. |
dante |
Posted - 29/02/2016 : 15:05:58 Upravo mi sinulo da je Emmanuel Lubezki dobio treceg Oscara u tri godine za cinematography : 2013 Gravity, 2014 Bridman, 2015 The Revenant. Holy shit... |
emirem |
Posted - 29/02/2016 : 11:59:56 Drago mi za Lea, ali maloprije sam uhvatio taman kraj snimke na prosieben-u. Onaj gore tekst o klimi je suvisan, nije trebao pricati o stvarima koje su neizbjezne. Smijesan kao Bono kad prica o oprostu dugova nerazvijenim zemljama, pa mu se smiju iza ledja. Da sam na mjestu Lea kad bih dobio kip Oscara napravljen od sibirskih trapera, kopaca i fanova iz tog kraja, zahvalio bih se i javno rekao da mi druge pocasti glumi i umjetnickom dostignucu nisu ni potrebni... samo zbog kontre snobovima u ziriju. Uzeo bi kip i rekao "ovo mi je drugi, paaa, niste trebali!" Nesto poput George C.Scott-a samo bi se pojavio za razliku od njega i bez previse price pozdravio bliznje i suradnike...
|
nagor |
Posted - 29/02/2016 : 11:22:02 Da, sad će krenuti meme-ovi. :)
Ovaj ispod mi je dobar. Meta u meti mete... u snu...
Evo što je Leo prvo napravio nakon što je došao doma:
![](http://hugelolcdn.com/i/379006.gif)
![](icon_smile_cool.gif) |
Johnny Difool |
Posted - 29/02/2016 : 11:09:00 ![](icon_smile_big.gif)
![](https://pbs.twimg.com/media/CcW_y-pVAAAgMeD.jpg)
|
acestroke |
Posted - 29/02/2016 : 10:48:34 quote: Originally posted by dante
quote: Originally posted by acestroke
Dvije godine za redom da isti covjek osvoji Best Director, to se dugo nije desilo. Takodje ponovo film sa Michael Keatonom u glavnoj ulozi za najbolji film.
Nisam 100% siguran ali mislim da sam negdje procitao da se to zadnji put dogodilo prije nekih 65 godina, kad je Mankiewicz dobio drugog Oscara u dvije godine za All about Eve.
Upravo tako. Mislim da je to bilo 1950 i 1951 godine. |
dante |
Posted - 29/02/2016 : 10:43:21 quote: Originally posted by acestroke
Dvije godine za redom da isti covjek osvoji Best Director, to se dugo nije desilo. Takodje ponovo film sa Michael Keatonom u glavnoj ulozi za najbolji film.
Nisam 100% siguran ali mislim da sam negdje procitao da se to zadnji put dogodilo prije nekih 65 godina, kad je Mankiewicz dobio drugog Oscara u dvije godine za All about Eve. |
dante |
Posted - 29/02/2016 : 10:37:11 quote: Originally posted by nagor
Ozbiljna je to tema ali nije originalna.
Mislis za razliku od originalne teme Revenanta? ![](icon_smile.gif) |
dante |
Posted - 29/02/2016 : 10:34:47 quote: Originally posted by dante
Best Picture "Spotlight" Best Director Alejandro González Iñárritu, "The Revenant" Best Actor Leonardo DiCaprio, "The Revenant" Best Actress Cate Blanchett, "Carol" ili Brie Larson, "Room" Best Supporting Actor Sylvester Stallone, "Creed" Best Supporting Actress Rooney Mara, "Carol" Best Original Screenplay "Spotlight" Best Adapted Screenplay "The Martian" Best Foreign Film "Son of Saul" Best Film Editing "Mad Max: Fury Road" Best Original Score "The Hateful Eight"
8 od 11...ajd nije lose ![](icon_smile_tongue.gif) Za Spotlight sam bio siguran, ali bio sam siguran i za Slyja, pa eto sjebase covjeka... |
nagor |
Posted - 29/02/2016 : 10:18:27 Leov govor:
quote: And lastly I just want to say this: Making ‘The Revenant’ was about man's relationship to the natural world. A world that we collectively felt in 2015 as the hottest year in recorded history. Our production needed to move to the southern tip of this planet just to be able to find snow. Climate change is real, it is happening right now. It is the most urgent threat facing our entire species, and we need to work collectively together and stop procrastinating. We need to support leaders around the world who do not speak for the big polluters, but who speak for all of humanity, for the indigenous people of the world, for the billions and billions of underprivileged people out there who would be most affected by this. For our children’s children, and for those people out there whose voices have been drowned out by the politics of greed. I thank you all for this amazing award tonight. Let us not take this planet for granted. I do not take tonight for granted. Thank you so very much.
Pravi aktivist. Tako treba! |
nagor |
Posted - 29/02/2016 : 10:10:36 Mad Max pokupio šest oscara. :) |
nagor |
Posted - 29/02/2016 : 10:09:22 Ozbiljna je to tema ali nije originalna. |
PAJDO |
Posted - 29/02/2016 : 09:20:41 quote: Originally posted by nagor
Drago mi je zbog Lea. Zaslužio je tog oscara još i prije.
Inarritu također zaslužio. Kod Revenanta se baš osjeti tehnička ekipa.
Je li taj Spotlight stvarno oscarovski film? Nisam još gledao, ali djeluje mi ko neki Crash. Kliše priča o već izlizanoj temi.
Mislim da tema Spotlighta ne može biti izlizana![](icon_smile_wink.gif) |
Poli |
Posted - 29/02/2016 : 09:10:56 Lego Oscars: Every film up for ‘Best Picture’ Academy Award in less than three minutes https://twitter.com/RT_com/status/704213285013319680
|
|
|