forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Iz jednog pogleda

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Just_Charlie Posted - 04/05/2013 : 23:42:58
"Sviraj to ponovo, Sama" nije ime price, vec sudbine.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Just_Charlie Posted - 26/01/2015 : 01:13:07
Uspomena za dječaka

- Napiši priču o meni, govorio je, baš kao u Balaševićevom stihu, od kojeg je to tražila "Provincijalka".
Pa se nađem uronjena u njegovu dušu dječačku, koja traži dom, da trenutak samo u njemu usne. Traži snove koji bi, da ga u djetinjstvo vrate - da ga opet u grudima dotakne - da prstima dodirne vrata iza kojih se miris bakine kuhinje širi, kamo se on s djedom, nakon lutanja, na okrjepu uputio.. Da zagrli mjesto na kom ga je baka čuvala i zagnjuri glavu u perinu kojom ga je pokrivala, i noću, pod svijećom, svojim blagim glasom priče mu pričala i njegove dječačke snove hranila..
Pa me misli vode kroz Uspavanku za dječaka, koji umoran od puta spokoj nađe i u njoj usne, kao na izvoru iz kog se uspomena, kao žedan vode napije..
I tako su me Balaševićeve pjesme vodile kroz polja zelena, na kojima sam ga ugledala dok se igrao kao dijete, jašući djedova konja Garova, a pas Šarko veselo oko njih poskakuje, pa od radosti, ponekad, poput vuka vije..

Nemoj da ti u duši bude tuga danas, i u oku tako bolna sjeta.
Pogledaj ono Zviježđe tamo gore, kako sjaji i noćas blista - to je njena duša; to noću put ti svijetli i na te pazi tvoja baka.
A ono malo desno - s bakine, ne tvoje desne strane - što se neumorno i nemirno crveni, to ti djeda namiguje,
i promatra, pa se smijulji na tvoje vragolije.
Nije li te baš on naučio njima,
i kad misliš da su svi vrazi u te ušli i više nemaš reda, to se tvoj djeda ogleda u tvojim mislima.
I kad odjednom, nešto ti se pričini, kao da je prošla Zvijezda repatica - u pravu si, tvoj djed je na te ponosan, a ono mu potekla suza preko lica..
Ne treba tebi pjesma koja će kao muškarca da te veliča..
Treba ti netko da te povede poljima uspomena na vječnog dječaka, kojeg dugo nisi sreo, dok u ogledalu promatraš neke grublje crte, nekad bezbrižnog i sretnog lica...

Inspirirano uspomenama, boli, sjećanjima, Balaševićevim pjesmama i djedovima - vragolanima. Ma kakvi da su bili, na njih živi uspomena, neokaljana i poput djetinjstva čista - baš poput zvijezde sjajne, što na nebu noću blista.
I naše bake, ta mila i topla bića - bile su - i još su u nama cijeli jedan izgrađeni svijet prožet okusima, mirisima, dobrotom i toplinom, koja nikad neće nestati. Sjećanja na njih su poput Galaksija u svemiru, koje odašilju svjetlost i trag im putuje svjetlosnim godinama u daljinu - svijetlit će i kada niti nas više ne bude.. :)
Just_Charlie Posted - 12/01/2015 : 00:00:25

No sex, no drugs, no money, no rock&roll, no politics.. preostaje nam da pričamo o vremenu.
Stiže nam jedno lijepo, štoviše, prekrasno vrijeme.
Upravo sam pročitala da stiže ciklona koju su nazvali Jura, koja sa sobom nosi i buru i zahlađenje i kišu, snijeg ..
Jamčim da neće biti dosadan, sudeći po imenu, ako je imalo nalik
onome, koji je neko vrijeme bio meteorološka pojava u mom životu.
Muškarci su nedavno doživjeli Ines, opjevanu u Dedićevoj pjesmi..
Fer je sada da i mi žene malo uživamo u Juri.

Obući se treba se toplo, zanemarite pjesmu koja savjetuje drugačije...

Ciklona Jura: Nagli pad temperature, bura, kiša i snijeg

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/q9nh-ciklona-jura-nagli-pad-temperature-bura-kisa-i-snijeg#/clanak/q9nh-ciklona-jura-nagli-pad-temperature-bura-kisa-i-snijeg

mladjo Posted - 11/01/2015 : 23:06:12
Dobro, dobro, hajmo dosta politike.
Just_Charlie Posted - 11/01/2015 : 22:44:49
Puno sam se nasmijala sad na telefon slušajući frendicu kako je na kraju zaključila kako je Kolinda s Grobnika, da ča mislim da su svi oni što u Dražicama noćas slave glasali za nju..jebe se njima, glavno da je fešta..(ionako su Dondolaši otvorili maškarano doba). I da će doć ona kad tad u Martinovo selo (btw..prelijepo mjesto s kafićem koji ima terasu iznad slapove rječiće..)i tamo ćemo ju poć ulovit i reči joj sve što ne bude valjalo i što imamo prigovoriti. Ona je Grobničanka, ja sam Kastavka po rođenju.
Jeste li ikad čuli kad se Grobničan i Kastavac svađaju?
Ako ste i čuli, sigurno niste riječ jednu razumjeli.
Jamčim vam idućih godina jako dobru zabavu, na čakavštini.
hello Posted - 11/01/2015 : 22:31:51
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Nije uvijek u pitanju ženska solidarnost. Ne može biti. Kolinda za sobom povlači ono od čega se ona ne može distancirati. ovo je bio izbor između 21. i 19. stoljeća. Glupi narod nije sve pratio i nije na to pazio.. No, narod dobije upravo ono što i zaslužuje. Sad dobivam slobodu da budem bez milosti prema svakome tko se na nešto požali...
Žene bez prava na izbor - prije savjetovanja sa župnikom.. ovo je upravo ono što im treba.
Župnik ti je savjetovao za koga da glasaš, pa ti je mogao dati savjet kako se ponašati i kad se jebeš...
Poslije jebanja nema kajanja.
I ovo će u buduće biti moj odgovor svima, i obespravljenima i nemoćnima i izjebanima.
Prešla sam na pivo.
Sad idem odgovoriti na brojne pozive i viber poruke koje su mi stigle jer smo umreženi ove rezultate čekali.
Jebote..Hrvatska..što si učinila..

Dramatiziras, najbolji opis je dao Oleg Mastruko - Pobjeda nakaradnog i beskorisnog sistema na indexu.
Just_Charlie Posted - 11/01/2015 : 22:07:39
Nije uvijek u pitanju ženska solidarnost. Ne može biti. Kolinda za sobom povlači ono od čega se ona ne može distancirati. ovo je bio izbor između 21. i 19. stoljeća. Glupi narod nije sve pratio i nije na to pazio.. No, narod dobije upravo ono što i zaslužuje. Sad dobivam slobodu da budem bez milosti prema svakome tko se na nešto požali...
Žene bez prava na izbor - prije savjetovanja sa župnikom.. ovo je upravo ono što im treba.
Župnik ti je savjetovao za koga da glasaš, pa ti je mogao dati savjet kako se ponašati i kad se jebeš...
Poslije jebanja nema kajanja.
I ovo će u buduće biti moj odgovor svima, i obespravljenima i nemoćnima i izjebanima.
Prešla sam na pivo.
Sad idem odgovoriti na brojne pozive i viber poruke koje su mi stigle jer smo umreženi ove rezultate čekali.
Jebote..Hrvatska..što si učinila..
tinton Posted - 11/01/2015 : 22:06:19
Charlie, lako za Ciru, on je oduvijek obično laprdalo. Meni je zanimljivo kako se Males pridruzio gubi protiv koje se navodno borio.
hello Posted - 11/01/2015 : 21:58:30
quote:
Originally posted by Just_Charlie

19 je sati...prije 15 minuta sam otvorila onaj pjenušac jer više nisam mogla podnijeti iščekivanje i tu napetost.
Pita me sin da što ćemo sa pjenušcem ako pobijedi Kolinda..kažem ja njemu - Ionako ćemo se napiti. Ovo su najneizvjesniji izbori u povijest zemlje, i kad jednom platiš cijenu svog izbora, svaki idući postaju prilično osobna stvar. Platila sam svoj tiket za ovoga "konja", i bolje mu je da kao prvak kroz cilj protrči.
Pjenušac mi trenutno pomaže da s ljepše strane sagledam stvar.
Kako god bilo, večeras ću se opiti.

Pa barem je prvi put u povijesti žena predsjednica
Moj tiket je propao u prvom krugu, ali da me se pita ukinuo bi ovu bezveznu funkciju i uštedio milione kuna.
Danas sam odveo na glasanje 6-godišnju kćer i dao joj da sama zaokruži. Pitao sam je samo želiš li da nam glavni bude dečko Ivo ili cura Kolinda. Zaokružila je curu
Just_Charlie Posted - 11/01/2015 : 21:58:08
Meanwhile, u mom stožeru..

- What a bitch! I Čiro je narajcan i "ima poklon za Kolindu koji želi sačuvati za sebe.."
- Misliš da na njega vijagra još djeluje?
- Žene su čudo,..ponekad im nije dovoljno da pomisli da će ih ševiti samo jedan..svaki građanin željan promjene u krevetu, danas je glasao za Kolindu.
- Seks je sjebao Hrvatsku..
- Da nas je barem manje ševio Zoran, sad cijenu ne bi platio Ivo..
- A Kolinda ne bi pomakom malog prsta zemljom zavladala..

tinton Posted - 11/01/2015 : 21:37:40
Propade ti pjenušac :(
Bitno da nije šampanjac. :P
Just_Charlie Posted - 11/01/2015 : 19:11:15
19 je sati...prije 15 minuta sam otvorila onaj pjenušac jer više nisam mogla podnijeti iščekivanje i tu napetost.
Pita me sin da što ćemo sa pjenušcem ako pobijedi Kolinda..kažem ja njemu - Ionako ćemo se napiti. Ovo su najneizvjesniji izbori u povijest zemlje, i kad jednom platiš cijenu svog izbora, svaki idući postaju prilično osobna stvar. Platila sam svoj tiket za ovoga "konja", i bolje mu je da kao prvak kroz cilj protrči.
Pjenušac mi trenutno pomaže da s ljepše strane sagledam stvar.
Kako god bilo, večeras ću se opiti.
Just_Charlie Posted - 11/01/2015 : 15:01:02
quote:
Originally posted by lwood

više bi ih privuka naslov Voajer nego Voyager

Stvarno si Charlie.
Ovo je jedan lijep naslov jedne lijepe teme.
lwood Posted - 11/01/2015 : 13:12:30
više bi ih privuka naslov Voajer nego Voyager
Just_Charlie Posted - 11/01/2015 : 03:24:28
Iz jednog pogleda

Razmjenjujući poneku misao na temu bloga s kolegom Hunterom. Wolfom Hunterom, dotakli smo se naslova bloga na što mi samoj dođe ideja o novom imenu ovog mog kreativnog kutka za kojega sam rekla da će s vremenom mijenjati ime.. Vremena se mijenjaju i ljudi s njima. Sve ima svoje vrijeme i mjesto, pa sam se i ovdje vratila..ne stižem na sto strana, nije da ne bih, i da nemam o čemu ali nemam uvijek vremena.
Moram ponekad i proživjeti i u kolekciju sakupiti ponešto novijeg da bih mogla nastaviti i tada se vratim, s nestrpljivim iščekivanjem kakvu ću sebe tada sresti.
Ovo će biti jedna lijepa godina i sve će biti dobro.
Čak možda uspijem ukrotiti Huntera. Wolfa Huntera. On možda jeste u nadimku Lovac, ali ja sam krotitelj. Mijenjam ljude mijenjajući sebe, uvijek ostajući ona ista. Ja sam poput pustinje, čije Dine zbog vjetra mijenjaju oblik. Sve je isto ispod površine. Samo sam sa srca pomela dosta prašine, s duše skinula poneki teret i vratila u oči sjaj..
Ne možeš u novi početak ako na neka poglavlja ne staviš točku, na kraj. Mnogo sam točkica postavljala da bi me pratili sreća i spokoj na putu o kom sam sanjala..

Uglavnom, ovo će biti jedna lijepa godina, kad vam kažem..
Jutros sam se uvjerena u to probudila.
Just_Charlie Posted - 25/05/2014 : 23:55:53

I ona je zavoljela

Gorak je okus u ustima; taj prekid, iako su što su željeli, i što je bilo među njima, odradili u snovima. ..Danima se previja po svom velikom krevetu, sama, sklupčana, učeći o sebi kroz nove osjećaje. Čeznja ima točno mjesto gdje boli, a koža se naježi, tijelo drhti od samog sjećanja njegovog dodira. Ona svojim mislima više nije gospodarica i danima njegov glas kojim joj izgovara ime odzvanja..svaka njegova riječ na rastanku ju proganja i ona ne može pobjeći..mora pronaći način da se izliječi..da zaboravi..
-A da se prestanemo igrati? Sjeća se njegovog pitanja, nakon njegovog inzistiranja i njezinog opiranja, da unatoč istini koju oboje znaju, ipak pokušaju, dok se ona pitala gdje prestaje posao a započinje ona..Odmah je rekao istinu i odbacio sve laži, ma koliko ga sve to stajalo. Iako nikad u njegove osjećaje nije posumnjala, poneku vezu unište laži, ovu je nemogućom učinila istina..
Zašto svaka njezina ljubav, i prije nego je okusi, mora umirati u mukama.

Just_Charlie Posted - 25/05/2014 : 19:08:54

Agent koji je volio

Na nedavnom prijemu, na kojeg se uputila sama, ugleda naočitog, već negdje viđenog, uvijek samog, vrlo privlačnog muškarca. I on ugleda nju. Prilazi bliže, te ju, onako, sa smješkom pogleda pobliže. I prije no su se pogledi sreli, među njima je bilo..nešto su osjetili.. Pruža joj ruku, uz izgovor svog imena; cijela noć je bila pred njima. U kasni sat, Elektra odluči poći i u svoju samoću se povući, no stisak ruke, s papirićem u kom dobi telefonski broj, te noći u nju unosi nespokoj. Tim više što je i ona svoj papirić s brojem njemu dala, tako lako, kao nikada prije, da sebe samu nije prepoznala.
Prošli su dani, dok nije stigao poziv kojeg je s nemirom dočekala i nakon kraćeg nećkanja, na piće je pristala.
Kako je lijepo sresti muškarca koji još ima manira, i s takvim stilom umije koračati ženskim snovima – pomisli, prilazeći stolu, na kom je već očekuje čaša njenog omiljenog, crvenog vina, pružajući ruke na pozdrav, dok se trgne iz razmišljanja o njegovom zagrljaju i blago porumenjevši, kad se uhvati u mislima kakve samo ruke taj čovjek ima.. Blago se naježila na njegov dodir, sjela, i uz gutljaj vina, par sekundi da se sabere, pauze dobiva.
-Ja sam specijalni agent. -(Dakako da jesi, zašto ne bi bio…) Ne želim više živjeti s lažima. Svojoj sam bivšoj lagao godinama. .Želim ti sve o sebi reći, ne želim da među nama bude tajni.. – Zašto si mene odabrao za iskrenost? – Upita ona, odlutavši u trenu negdje daleko, u već proživljene scene, u svojim mislima.. -Zato što te znam i vjerujem ti. Zato što mi je potreban netko poput tebe, tko ne pripada mojim krugovima..zato što žudim za razgovorima s nekim tko me razumije,znaš.. poput dva ratna druga… - Pažljivo ga je slušala.
Trenuci tako prolaze brzo, i nisu milosrdni prema dvoje ljudi koji se rastaju, kao da su se tek trenutak prije sreli, iako se već zora budi.. Vraćaju se svojim životima, uz dogovor o ponovljenim tim, prekrasnim trenucima..
Ponoć prolazi, Elektra zaokupljena svojim mislima iz kojih je trgne poziv, znajući da je s druge strane glas od kojeg se naježi i neki sjaj u njezinom oku se pojavi.. – Danas mi je rođendan, reče. – Pa, sretan ti rođendan, nisam to znala.. – Odgovori mu ona. - Jesi li slobodna večeras, mogli bismo izaći na piće? – Rado, kada ćemo se naći? –Javiti ću se kada budem slobodan…Laku noć ti želim, ti si prva koja mi je čestitala rođendan.. - Pa kada si me na to navukao, laka ti noć. - S osmijehom mu odgovori i prekine vezu. Teško se vratila svojim mislima, a da se u njih nije uplitalo razmišljanje o „njima“..
Ponoć je prošla i dan cijeli, on se ne javlja, kad upravo mobitel zazvoni. –Oprosti što ti nisam stigao na kavu. – A kad si se na kavu pozvao? – Začudi se ona. -Mislila sam da se dogovorismo za piće.. – Ha ha ha.. kako to lijepo umiješ u šali izreći, a da se nitko ne uvrijedi. Dobra si..Znaš, bojim se da bih mogao postati ovisan o tebi.. Vidimo se sutra, laka ti noć, lijepo spavaj.. I da, danas mi je rođendan. – Danas!? Opet? Pa tko je rođen dva dana za redom? – Zabunio sam se za datum, nisam znao koji je dan i kad je noć..desi se, nasmije se on. –Pa, dobro onda, sretan ti rođendan, opet! – uzvrati mu, smijući se ona.. - Laku noc ti želim, do sutra, ako..- reče i prekine vezu, ostajući sama sa svojim nemirima…
Sutradan su se sreli na tren, u prolazu, tek brzinsko piće, bez dodira, tek pogled ili dva, jer ona bijaše zatrpana obavezama.. Nije se snašla u tom trenu, zatrpavana svim informacijama i njegovim planovima u kojima želi da provedu vikend zajedno. – Vikend zajedno!? A do sada nisu s uspjehom odradili niti dogovor za drugo piće? Ručak ili dva? Kino, šetnja…- Hahaha..pa ponešto ćemo preskočiti. - Nije mogla vjerovati tolikoj drskosti, tolikim…tolikim brzanjem da se nađe kod nje u gostima.. Uostalom, ona vikende provodi sama..- Raspravljajući to sa sobom, ugleda „slučajno“ ostavljen i pokupljen „dokument“ koji nije njen. Bio je njegov, sa svim planovima… Ona je bila meta. Ona je bila plan. I zato mu je bio malo samo jedno piće, samo jedan dan..
Sjela je i razmislila, prisjetila se svih razgovora i shvatila sva brzanja da s njim u vezu uđe..Potom joj se pogled zaustavi na dokumentima.. Koji agent takav propust ima? Koja meta takav izlaz ima? Osjećaji se kriju u sitnicama.. Njegovi i njezini. I tu će ostati sakriveni. Zajedno s tajnom o dokazima – među njima..
Odradili su prekid veze koje nije niti bilo, premda im se mnogo toga zajedničkog snilo..
Gorak je okus u ustima; taj prekid, iako su sto su željeli, i što je bilo među njima, odradili u snovima ..

Just_Charlie Posted - 30/03/2014 : 01:26:09
Just_Charlie Posted - 30/03/2014 : 01:21:56
Just_Charlie Posted - 30/03/2014 : 01:16:06
Just_Charlie Posted - 30/03/2014 : 01:08:17

Just_Charlie Posted - 30/03/2014 : 00:59:20
Just_Charlie Posted - 30/03/2014 : 00:51:10

Just_Charlie Posted - 30/03/2014 : 00:39:13
Igrala sam se praveci kolaze s danasnjim fotkicama.
U Villi Angiolina smjesten je muzej turizma i bili smo jedini posjetitelji pa smo se malo poigrali kad nam se vec samo nametalo u toj interaktivnoj prostoriji. Fotografiranje dopusteno. Promoviramo Opatiju bajnu i nas dvoje u ulogama u "Shadow Puppet Showu", dok ne smislimo bolje ime.

edit: u stvari, lazem. Samo sjenke su ovdje u Villi, a dva filma u sredini su iz "Svicarske kuce"- drugog dijela muzejskog postava.

Just_Charlie Posted - 27/03/2014 : 10:18:51
nastojim

razumjeti?

sto bi to zelio raspraviti Krugi? Reci, reci

Kruger Posted - 26/03/2014 : 22:14:32
ebo im ja bajsikl na dan žena

sve što bi htjeli raspraviti glede ovih dana nećemo doživjet ?!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000