forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 iPhone 5

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
acestroke Posted - 13/09/2012 : 01:07:56

Apple su danas najavili novi iPhone 5, koji ovdje u USA izlazi Septembra 21-og. Iskreno, ja za ovo trenutno nemam para, ali moram priznati, izgleda lijepo. Sta vi mislite o ovome?

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
stripofil Posted - 03/10/2013 : 14:15:34
quote:
Originally posted by trolodtroje
Stripofil molim pomozi mi nač neku free dobru i jednostavnu app.

Možda neka od ovih:
https://itunes.apple.com/us/app/file-manager-free/id479295290?mt=8
https://itunes.apple.com/us/app/fileexplorer-free/id510282524?mt=8
http://www.imobie.com/phonebrowse/
?
trolodtroje Posted - 01/10/2013 : 23:20:59
5 dana juzam PhoneDrive i qrac. free verzja daje ti mogučnost da prebaciš samo 10 fajlova, i koji qrac koristi tracking. šta ima tracking da radi sa iphone-om kao usb drive? anyway probao sam i DiskAid ali on radi na principu dropboxa a ne Iphone-a kao mass storage device za transfer fajlova. kao dodatak onda trebaš i FileApp...pa me smorilo. probaču sutra osim ako mi neki znalac ne da bolji hint.

quote:

... ali postoji hrpa aplikacija koje ga pretvaraju u "USB stick". Podatke možeš prebacivati preko wirelessa ili USB kabela.

Stripofil molim pomozi mi nač neku free dobru i jednostavnu app.
tomislav.baretic Posted - 29/09/2013 : 09:38:46
bit će moj kad izadje iPhone 11
trolodtroje Posted - 26/09/2013 : 14:32:37
hvala. ima da probam sve...
stripofil Posted - 26/09/2013 : 14:10:05
quote:
hehehe hvala care nisam znao za ovo, samo sam pizdio od početka pa do danas. odma probam...

"biciklom stavim iPhone na držač i upalim aplikaciju koja mi pokazuje brzinu, rutu, vrijeme."

Ja imam Mapmyride ali me smorio, kad mi nije hranio podatke po nekim jebenim brdima. A načisto sam popizdio (moja greška) kad nisam sačekao do kraja update-a, pa mi sjebo par puta recording. Koji držač imaš (i ja bih) i koju aplikaciju? Jel možes držačem usmerit I5 napred i snimati put?

Jel ima još koja dobra caka - upotrebljiva, koju koristite? Možda neki dobar explorer?

Za biciklu koristim stari iPhone 3GS :)
Ovaj držač sam kupio i skroz sam zadovoljan, testirao sam ga i offroad.
http://dx.com/p/universal-bicycle-mount-holder-for-iphone-3gs-4-51185
Moguće da sad imaju i boljih modela, pa vidi, cijene su odlične samo pogledaš recenzije prije kupovine:
http://dx.com/c/sports-outdoors-1699/cycling-1607/bike-holder-1643

App koristim MotionX-GPS, prvo sam stavio besplatnu verziju pa kad sam vidio da je ok kupio sam punu verziju, mislim da je bila 4-5$, jeftino :)

Od ostalih aplikacija dosta koristim BatteryDoctor, optimizira punjenje baterije i možeš optimizirati memoriju moba.
trolodtroje Posted - 25/09/2013 : 10:43:27
quote:

Nije po defaultu, ali postoji hrpa aplikacija koje ga pretvaraju u "USB stick". Podatke možeš prebacivati preko wirelessa ili USB kabela.
Meni je Phone Drive skroz ok, preko browsera se "spojim" na iPhone i samo prebacujem fajlove.

Inače kao windows korisniku ovo mi je bilo prvo što sam instalirao na iPhone jer me iTunesi i dan danas izluđuju.

hehehe hvala care nisam znao za ovo, samo sam pizdio od početka pa do danas. odma probam...

"biciklom stavim iPhone na držač i upalim aplikaciju koja mi pokazuje brzinu, rutu, vrijeme."

Ja imam Mapmyride ali me smorio, kad mi nije hranio podatke po nekim jebenim brdima. A načisto sam popizdio (moja greška) kad nisam sačekao do kraja update-a, pa mi sjebo par puta recording. Koji držač imaš (i ja bih) i koju aplikaciju? Jel možes držačem usmerit I5 napred i snimati put?

Jel ima još koja dobra caka - upotrebljiva, koju koristite? Možda neki dobar explorer?
acestroke Posted - 25/09/2013 : 02:12:22
quote:

Iphone 5 imam.
Žena ima Samsung Galaxy S3 LTE

Razlike:

I5 4 manji display ali zato manji aparat (lakši, tanji, uži...)
I5 nije portable memory unit (nema USB konekt)
I5 sve upload/download preko icloud, dropbox, copy.....dok S3 može direktno preko usb
I5 pali na touch odmah, S3 još nešto malo razmišlja (IPS Screen)
I5 pali na prvi touch, S3 treba ponekad 2,3 ili više puta
I5 preklapa ekran na popreko odmah, S3 ne uvek iz prve
I5 lakše i more user-friendly baratanje emailom, koledarjem, porukama....
brzina downloada na strani I5
I5 ima AF tracking i kontinuirani AF while recording
I5 nema burst shotove, manje Mpixla
I5 elegantniji zbog 4-kutnog oblika
u vezi trajanja baterije ne mogu da kažem, ali čujem, da S3 uz približno istu upotrebu traje duže
kod I5 ne treba gasiti aplikacije koje ždere bateriju
I5 mi več tri puta izdržao crash-test (pad sa oko 1,5 m), dok je žena sjebala S3 ekran baš prošli vikend
---------

Ovisi od userja šta ti treba. Dok nisam imao I5, dosta mi je bio Samsung SGH G810. 5 godina ljubavi i nikad ga ne bi zamjenio, dok nisam uvatio I5. Emaili, službena pošta, aplikacije (VPN, TeamViewer...), smsi, dropbox, browsing, pisanje...sve je lakše i brže.

Što se tiče razlike u iOS 7.0 evo što sam uspio u 5 dana uvatit:

novi čistiji, svetliji i jednostavniji dizajn, tipografija veča, menuji i ikone deluje veči, bistriji...skoro filigranski. Prevladaju tanka siva za konture, osnova bela, boja ikona menuja plava. Animacija je jednostavnija pogotovo kad probudiš psa. kad pomeraš aparat vamo-tamo, imaš utisak, kao da je slika na ekranu iz više layerja (paralaksa ili skoro 3d), od kojih su vrhnji transparentni a donji fixni. kad zoveš neki broj kojem si fiksirao sliku, ta slika se blura dok pričaš. Control center je odmah dostupan jednim drsom prema gore. Multitasking available kao kod PCja ALT&TAB funkcija (2x na home). informacije (sms, kalendar, sastanci...) dostupne su direktno kod zaključanog ekrana. fotoaparat ima sve funkcije (panorama, video, foto..) dostupne na osnovnom ekranu. Druge fore još nisam probao.

Detaljno i kompletno objasnjenje... to se trazi, majstore!

p.s. I meni je Control Center najbolji element ovog novog iOS 7.
stripofil Posted - 24/09/2013 : 23:12:52
quote:

Nije po defaultu, ali postoji hrpa aplikacija koje ga pretvaraju u "USB stick". Podatke možeš prebacivati preko wirelessa ili USB kabela.
Meni je Phone Drive skroz ok, preko browsera se "spojim" na iPhone i samo prebacujem fajlove.

Inače kao windows korisniku ovo mi je bilo prvo što sam instalirao na iPhone jer me iTunesi i dan danas izluđuju.

Inače dobra usporedba iP5 i S3.
trolodtroje Posted - 24/09/2013 : 18:43:09
a da - nema slovenskog menija, al ima hrvatski....i engleski naravno.
trolodtroje Posted - 24/09/2013 : 18:40:47
Iphone 5 imam.
Žena ima Samsung Galaxy S3 LTE

Razlike:

I5 4 manji display ali zato manji aparat (lakši, tanji, uži...)
I5 sve upload/download preko icloud, dropbox, copy.....dok S3 može direktno preko usb
I5 pali na touch odmah, S3 još nešto malo razmišlja (IPS Screen)
I5 pali na prvi touch, S3 treba ponekad 2,3 ili više puta
I5 preklapa ekran na popreko odmah, S3 ne uvek iz prve
I5 lakše i more user-friendly baratanje emailom, koledarjem, porukama....
brzina downloada na strani I5
I5 ima AF tracking i kontinuirani AF while recording
I5 nema burst shotove, manje Mpixla
I5 elegantniji zbog 4-kutnog oblika
u vezi trajanja baterije ne mogu da kažem, ali čujem, da S3 uz približno istu upotrebu traje duže
kod I5 ne treba gasiti aplikacije koje ždere bateriju
I5 mi več tri puta izdržao crash-test (pad sa oko 1,5 m), dok je žena sjebala S3 ekran baš prošli vikend
---------

Ovisi od userja šta ti treba. Dok nisam imao I5, dosta mi je bio Samsung SGH G810. 5 godina ljubavi i nikad ga ne bi zamjenio, dok nisam uvatio I5. Emaili, službena pošta, aplikacije (VPN, TeamViewer...), smsi, dropbox, browsing, pisanje...sve je lakše i brže.

Što se tiče razlike u iOS 7.0 evo što sam uspio u 5 dana uvatit:

novi čistiji, svetliji i jednostavniji dizajn, tipografija veča, menuji i ikone deluje veči, bistriji...skoro filigranski. Prevladaju tanka siva za konture, osnova bela, boja ikona menuja plava. Animacija je jednostavnija pogotovo kad probudiš psa. kad pomeraš aparat vamo-tamo, imaš utisak, kao da je slika na ekranu iz više layerja (paralaksa ili skoro 3d), od kojih su vrhnji transparentni a donji fixni. kad zoveš neki broj kojem si fiksirao sliku, ta slika se blura dok pričaš. Control center je odmah dostupan jednim drsom prema gore. Multitasking available kao kod PCja ALT&TAB funkcija (2x na home). informacije (sms, kalendar, sastanci...) dostupne su direktno kod zaključanog ekrana. fotoaparat ima sve funkcije (panorama, video, foto..) dostupne na osnovnom ekranu. Druge fore još nisam probao.
acestroke Posted - 24/09/2013 : 04:08:20
Ima li ovdje ljudi koji su update svoj iPhone na onaj novi iOS 7 koji je prosle sedmcie izas'o?

Kakav vam je dojam? Je'l bolje od proslog OSa, ili je gori? Isti??
King Warrior Posted - 26/09/2012 : 20:20:28
selanne Posted - 21/09/2012 : 12:53:31
stripofil Posted - 21/09/2012 : 12:29:54
Apple je izbacio i XXL verziju iPhonea.
Tko kaže da veličina nije bitna?

Poli Posted - 16/09/2012 : 09:43:24

E, bas to. Od svega pomenutog meni skoro nista ne treba, jedino mozda mp3 player. Zato mene ne dira. Ali kako reces, za nekoga ko ce koristiti barem polovinu toga... ;)

A i troskovi za mobitel me dođu mozda 5 eura mjesecno (ponekad cak i 5 eura za 3 mjeseca), znaci ja sam nereprezantivni uzorak. :D

stripofil Posted - 15/09/2012 : 23:29:55
quote:
Originally posted by Poli

Moj mobi ima sigurno nekih 6-7 godina. Neka Nokia, ni sam ne znam koja. Budi me ujutro, ponekad saljem koji sms, tu i tamo mi zvoni ili ja zovem nekoga. Reminder zapravo jos najvise koristim. Ponekad kalkulator ako sam vani. Sve ostalo mislim da mi ne treba.
Jedino da ima barem 14" ekran i da mogu citati stripove na njemu, a kad mi dojadi da ga spremim u dzep. :D

Gle, prva i osnovna greška koju ljudi rade kod usporedbe je što iPhone nije mobitel. To je samo jedna od njegovih funkcija.

Kad bi radio nekakvu analizu mislim da bi ispalo da ga za razgovore i SMS koristim jedva 10% ukupno potrošenog vremena.

Znači ne možeš iPhone uspoređivati sa mobitelom koji trenutno imaš. Ali bi ga mogao usporediti sa mobitelom + navigacijom + laptopom + mp3 playerom + mp4 playerom... :)

E sad je pitanje da li koristiš nešto od navedenog, jer sve to i još puno više imaš u jednom uređaju.

Evo primjer, kad idem na turu biciklom stavim iPhone na držač i upalim aplikaciju koja mi pokazuje brzinu, rutu, vrijeme. Automatski izračunava uspone, nadmorsku visinu... hrpa podataka.
stripofil Posted - 15/09/2012 : 23:22:45
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by hello

Budući se ne razumijem previše u mobitele, ali neke osnove ipak znam imam sljedeće pitanje. Zar sve ove stvarčice koje si nabrojio nema i većina mobitela na androidu i Nokia Lumia?

Ima. Vecina danasnjih smartphone-a imaju veoma slicne, ako ne i iste, sposobnosti. Ovdje govorimo specificno o ovom novom iPhone 5, i kakve prednosti on ima nad konkurencijom.

Upravo to.

Zaboravio sam još spomenuti:
- "walkman"
- video player (vjerovali ili ne odgledao sam dvije sezone Losta i prvu sezonu Fringe preko iPhona :))
- diktafon
- book reader
- fitness trener :)
- svjetiljka :D
...

Ma ukratko 1000 uređaja u jednom :)
stripofil Posted - 15/09/2012 : 23:20:54
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by stripofil

Kako kome

Problem je što ljudi ne razmišljaju što im treba već kupuju da bi bili u trendu.

isto tako se ljudi počinju opijati, pušiti, drogirati...sve zato da bi bili u trendu. i kuda ode današnji svijet

Zanimljiva paralela, postoje zajednički uzroci. Uglavnom je to društvo i standard koji nam postavlja.

Razlika je u posljedicama, mobitel će ti olakšati bankovni račun, naravno i to može imati neželjene posljedice. :)

Alkohol, cigarete i droga stvaraju ovisnost i ipak ostavljaju puno ozbiljnije posljedice.

Popis uzroka je također puno širi, od obijesti do frustriranosti i nezadovoljstva...
Poli Posted - 15/09/2012 : 21:19:24

Moj mobi ima sigurno nekih 6-7 godina. Neka Nokia, ni sam ne znam koja. Budi me ujutro, ponekad saljem koji sms, tu i tamo mi zvoni ili ja zovem nekoga. Reminder zapravo jos najvise koristim. Ponekad kalkulator ako sam vani. Sve ostalo mislim da mi ne treba.
Jedino da ima barem 14" ekran i da mogu citati stripove na njemu, a kad mi dojadi da ga spremim u dzep. :D

Darth Ivan Posted - 15/09/2012 : 19:50:24
quote:

Kako kome

Problem je što ljudi ne razmišljaju što im treba već kupuju da bi bili u trendu.

isto tako se ljudi počinju opijati, pušiti, drogirati...sve zato da bi bili u trendu. i kuda ode današnji svijet
acestroke Posted - 15/09/2012 : 17:58:34
quote:
Originally posted by hello

Budući se ne razumijem previše u mobitele, ali neke osnove ipak znam imam sljedeće pitanje. Zar sve ove stvarčice koje si nabrojio nema i većina mobitela na androidu i Nokia Lumia?

Ima. Vecina danasnjih smartphone-a imaju veoma slicne, ako ne i iste, sposobnosti. Ovdje govorimo specificno o ovom novom iPhone 5, i kakve prednosti on ima nad konkurencijom.
globinjo Posted - 15/09/2012 : 16:20:21
quote:

quote:

quote:
Originally posted by supermark

ja sam jedan od onih koji smatraju da je to bacanje novaca
radje kupim los mobitel i razliku prebijem na stripovima :)

upravo tako, čisto bacanje novca i vremena...

Kako kome

Problem je što ljudi ne razmišljaju što im treba već kupuju da bi bili u trendu. Vrhunac mi je kad netko kupi iPhone ili bio koji smartphone i on mu služi za tri stvari:
1. tel. razgovori
2. SMS poruke
3. lijep izgled/dizajn
Za njih je kupovina smartphonea čisto bacanje novaca.

Osobno ne pamtim da sam iti jedan uređaj u životu koristio koliko koristim iphone. Ma ne da mi nije žao što sam ga kupio, već mi je neugodno koliko sam ga jeftino platio, a tako puno dobio.

- email
- internet
- napredni scheduler/planer
- napredni internet alati
- to do liste
- alarm, budilice...
- igrice
- navigacija (auto)
- motion tracker (bicikla, planinarenje...)
- kompas, level, tjerač komaraca i ostalih buba...
Što god ti padne na pamet za to već postoji aplikacija :)

hello Posted - 15/09/2012 : 16:07:14
quote:

quote:

quote:

Kako kome

Problem je što ljudi ne razmišljaju što im treba već kupuju da bi bili u trendu. Vrhunac mi je kad netko kupi iPhone ili bio koji smartphone i on mu služi za tri stvari:
1. tel. razgovori
2. SMS poruke
3. lijep izgled/dizajn

Osobno ne pamtim da sam iti jedan uređaj u životu koristio koliko koristim iphone. Ma ne da mi nije žao što sam ga kupio, već mi je neugodno koliko sam ga jeftino platio, a tako puno dobio.

- email
- internet
- to do liste
- alarm, budilice...
- igrice
- navigacija (auto)

acestroke Posted - 15/09/2012 : 16:02:20
@stripofil:
Upravo tako. I meni je moj iPhone 4 vazan dio zivota, imam ga toliko dugo da uopste ne bi znao sta bi bez njega.
Postao sam rob ove danasnje moderne tehnologije, i iskreno, ne ponosim se time, ali sta je, to je (na zalost).
stripofil Posted - 15/09/2012 : 15:45:57
quote:

quote:

Kako kome

1. tel. razgovori
2. SMS poruke
3. lijep izgled/dizajn

- email
- internet
- to do liste
- alarm, budilice...
- igrice
- navigacija (auto)

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000