forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra bolonjez

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
King Warrior Posted - 31/03/2010 : 18:22:27
ovo je vrijedno da se ima i na forumu:

Svi agenti kažu da je kriza polako na zalasku i da je ove godine sajam bio vrlo uspješan. Međutim, kako mi uvijek kasnimo za Europom, tako i kriza kod nas kasni, pa bih rekao da je tek sad kod nas na vrhuncu, a nikako pri kraju. Međutim, to ne znači da ne treba raditi na novim projektima, je li?:) Vođen tom idejom, i ove sam godine dogovorio nekoliko prilično zanimljivih projekata, pa evo par riječi o njima.
Vjerojatno najzanimljivija vijest je da je Fibra uspjela dobiti prava za objavljivanje cjelokupnog Frank Millerovog opusa na Daredevilu (osim Elektra Assasin, kojeg će raditi Algoritam). Dakle, riječ je o Daredevil Visionaries 1, 2 i 3, The Man without fear i Born again. Oni koji su već čitali spomenute naslove znaju o kakvom se remek-djelu radi, a oni koji nisu... zavidim vam:) Osim Daredevila, suradnju s Marvelom smo proširili i na još nekoliko važnih naslova: Brubakerov i Phillipsov Criminal, serijal koji je oduševio ljubitelje hard-boiled krimića širom svijeta, te mini-serijal Darka Macana i Danijela Žeželja: Captain America – Dead Man Running.
Toliko o Amerikancima. Ljudi su me često pitali hoću li, nakon što završim Kena Parkera, raditi neki novi veliki talijanski serijal, na što sam ja redovito odgovarao negativno. E, pa izgleda da sam lagao:) Ili, kao što to kaže jedan naš notorni političar, „nisam lagao, samo nisam govorio istinu“. Iako, istini za volju, upiti su se odnosili mahom na Bonelli serijale, a ovdje je riječ o nečem sasvim drugom. Rat-Man je djelo Lea Ortolanija, urnebesna komedija koja bi, da se pojavila prije trideset godina kod nas, vrlo vjerojatno dosegnula slavu i popularnost jednog Alana Forda. Ovako će, s obzirom na mali tiraž i distribuciju po knjižarama, dostići samo kultni status, jednako kao i u Italiji. Budući da se radi o već prilično velikom serijalu (do sada je izašlo 77 brojeva), Fibra će raditi trobroje od otprilike 200 stranica, a za zagrijavanje ćemo početi s Petkom 12., jednako urnebesnim, ali kraćim serijalom koji će biti objavljen u jednoj knjizi. Koliko sam sretan zbog Ortolanija, toliko me veseli i činjenica da je konačno dogovoreno i objavljivanje ostalih Gipijevih stripova, od kojih posebno izdvajam meni jako drage S. , Questa e la stanza (ovo je soba) i La mia vita disegnata male (moj loše nacrtan život), naslove koji su Gipija učinili mezimcem talijanske publike i kritike. A tu je i Igortov 5 e il numero perfeto (5 je savršen broj), još jedan hit na nezavisnoj strip-sceni.
I za kraj, naravno, francusko-belgijska škola. Fibra će objaviti jedan od najboljih mainstream stripova objavljen u Francuskoj u zadnjih desetak godina, Glenatov bestseller Il etait une fois en France (Bilo jednom u Francuskoj), napetoj ratnom trileru iz WWII. I to bi, uglavnom bilo to, što se komercijalnijih stvari tiče:) (mada, neki su drugi naslovi u planu, ali o tom – potom). To, naravno, ne znači da fantastičan Lulu Femme Nue nije išta manje dobar, dapače, kao i Rabateov Le petit rien tout neuf avec un ventre jaune, koji će se sigurno svidjeti svima onima koje su oduševili i Potočići. I, za kraj, još jedan mladi autor čiji je album „Sam samcat“ izazvao vrlo pozitivne reakcije u Francuskoj, ali i kod nas. Radi se, naravno o Chabuteu, čije će albume La b#234;te, Fables am#232;res, Pleine Lune, Quelques jours d'été, Terre-Neuvas i Un îlot de bonheur Fibra objaviti u godinama koje dolaze.
Nadamo se da će svatko od vas pronaći ponešto za sebe!
P.S. A sad ono što vas vjerojatno najviše zanima: neki kolege izdavači uskoro kreću s novim Bonellijevim mini-serijalima, neki planiraju revival Biser stripa, a konačno će izaći i dugo očekivani integrali Bernarda Princa i Jeremiaha! Nema što, bit će ovo dobra godina za stripljupce!
- Markos

na sajtu imate i linkove serijala koji su u Markosovom postu spomenuti:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=news-view&ID=394
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anto Posted - 08/07/2010 : 14:40:00
Pa i da izađe do kraja godine bilo bi sjajno.Zajedno sa integralim Bernarda Prinsa i Džeremaje!
Mr. Bushido Posted - 08/07/2010 : 13:32:10
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Renky

@Marko
Baš onako kako smo i pričali samo san mislija da će zadnja rečenica teksta biti...

"Nadamo se da će Renky pronaći ponešto za sebe!"

@Anto
Da, ide BP, to sam napisa već prije misec dana a napokon je izgleda završena trakavica oko Jeremiaha. Ići će 3u1 a ne ( kako je SA tražio 5u1 ) no bolje išta nego ništa. Krcko je spreman, kao i dva Astera i dva Tangija. Šta se čeka, to ne znam.

Renky se vjerojatno zabunio, sumnjam da ćemo ovih dana vidjeti još jednog Tanguyja. Možda izađe još jedan do kraja godine, tko zna.
anto Posted - 07/07/2010 : 23:39:56
quote:

@Marko
Baš onako kako smo i pričali samo san mislija da će zadnja rečenica teksta biti...

"Nadamo se da će Renky pronaći ponešto za sebe!"

@Anto
Da, ide BP, to sam napisa već prije misec dana a napokon je izgleda završena trakavica oko Jeremiaha. Ići će 3u1 a ne ( kako je SA tražio 5u1 ) no bolje išta nego ništa. Krcko je spreman, kao i dva Astera i dva Tangija. Šta se čeka, to ne znam.

Raymond Posted - 08/04/2010 : 11:35:17
jooj, fantasticno..svaka cast! Ima tu buljuk stvari za mene..
Markos Posted - 07/04/2010 : 16:13:06
Izdavaštvo ti je, bar meni, kao droga. Valjda cu se jednom skinuti:)
goksi Posted - 07/04/2010 : 14:05:16
Kad čovek vidi ovako nešto ne može a da se ne zapita odakle ti - energije, vremena, živaca, para:). Naravno šalim se za para. Svaka čast!
no1 Posted - 07/04/2010 : 09:23:03
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by no1

quote:
Originally posted by Markos

Hvala na pohvalama! The Goon mi dugo vec stoji na hrpi za čitanj, nikako da dodje na red. Kad pročitam, znat ću ti nešto više reći:)

Moram skovati plan da dođe na vrh hrpe!
Držim fige da ti se svidi!
Ma sretan sam što ga uopće i imaš u vidu,a sad ako se to i ostvari nitko stretniji
Hvala na odgovoru,ZIVIO!!

toliko ti se svidja?
Poznavajuci Markosov ukus, slabo da ce biti sta od toga.
Meni nije nista posebno. Predao sam se poslije treceg trejda.

Da,super mi je!
Ne mogu reći da poznajem Markosov ukus al sudeći po raznovrsnosti žanrova koje izdaje nikad ne reci nikad.
Kažeš da "The Walking Dead" vrijedno čitanja.
Nisam čitao,al sad ču!
mcn Posted - 07/04/2010 : 08:01:57
>Ako bi sta bilo dobro objaviti, onda "The Walking Dead" u TPB.

Leglo bi to i Libellusima u onu crno bijelo Libellus biblioteku.

mcn
King Warrior Posted - 07/04/2010 : 06:53:23
quote:
Originally posted by no1

quote:

Hvala na pohvalama! The Goon mi dugo vec stoji na hrpi za čitanj, nikako da dodje na red. Kad pročitam, znat ću ti nešto više reći:)

Ma sretan sam što ga uopće i imaš u vidu,a sad ako se to i ostvari nitko stretniji

toliko ti se svidja?
Poznavajuci Markosov ukus, slabo da ce biti sta od toga.
Meni nije nista posebno. Predao sam se poslije treceg trejda.
Ako bi sta bilo dobro objaviti, onda "The Walking Dead" u TPB.
Serija trenutno rastura, nesto najbolje sto se moze procitati.
Lavirint to koliko znam vise nece izdavati.
no1 Posted - 06/04/2010 : 22:00:00
quote:

Markos Posted - 06/04/2010 : 20:45:41
no1 Posted - 06/04/2010 : 20:24:55
quote:

Kad ljudi vole svrstavati stvari u ladice. Fibrin moto je "samo dobri stripovi", nije uopće bitno u koju "ladicu" pripadaju. Kako sad stvari stoje, Fibra će ove godine objaviti Bonelli, klasicni BD, "alternativni" BD, mangu, americki independent i superherojski strip, te domaći strip. I zašto se onda čuditi Daredevilu? Ljepota je u raznolikosti, zar ne?

Stvarno s najavom na Fibrinom sajtu i ova sad što vidim su i više nego"samo dobri stripovi#
Mislim najavu sam vidio al nikako da pohvalim izbor i hrabrost za sve te serijale!
Kapa dolje!
Samo što sam ja nikad zadovoljan,pa moram pitati dali si ikad razmišljao o objavi The Goona od Erica Powella?
Dali je to uoče moguće,i imaš li interesa za takav serijal?
Obi-wan Posted - 01/04/2010 : 20:55:32
quote:

quote:
Originally posted by jaki

Daredevil u c/b?

Obje verzije, ako fajlovi budu dopuštali.

Nadam se da će to moći jer me baš zanima koja će se verzija bolje prodavati.
Renky Posted - 01/04/2010 : 20:42:53
Zar nije reka Marko da će DD ići i crno-bila verzija
Vlaadisha Posted - 01/04/2010 : 20:34:51
quote:

A Nebojša? Kakav je on?

Jos bolji, zato sto nije u boji.
Renky Posted - 01/04/2010 : 20:20:21
A Nebojša? Kakav je on?
marlowe Posted - 01/04/2010 : 19:24:57
I Nebojša i KParker su čisti mejnstrim, koji su u potpuno mejnstrim masovnoj kiosk varijanti izlazili kod nas pre 30 godina u EKS-u i Lunov magnus stripu.
I u inostranstvu su svuda i uvek izlazili u mejnstrim kiosk masovnim sveskama za sve uzraste.
Derdevil je super.
flamboyant soul Posted - 01/04/2010 : 19:11:30
quote:
Originally posted by alexts

Ne bih rekao da je taj daredevil više mainstream od kena parkera.

Vidiš, ja bih. Uostalom, za mene je mainstream je sve što nije u stilu Johnny the Homicidal Maniac. :)

P.S. Za'ebavan se, i sad i prije.
Renky Posted - 01/04/2010 : 16:55:59
quote:
Ja ću se najverovatnije odlučiti za verziju u koloru, s obzirom da imam sve Eksove sa DD epizodama u cb. One spadaju među strripove koje sam u životu čitaoi najviše puta.

Ben ti! Isto san promislija!

Pitan nekidan Marka jel' to DD iz Eksa i razmišljam kako bi bilo možda zgodno uzeti bojanu verziju jerbo nisan toliki fan da iman obje a c/b iman u Eksu, bez obzira na papir i malo izmućkanosti.

S tim da meni ne spadaju te epizode u toliko omiljene da san ih čita tristo puta, dapače malo su mi i crtački nezgrapne. I onda i danas s razlikom da danas znam da je to Millerov stil a onda san mislija da su početničke boljke.
Vlaadisha Posted - 01/04/2010 : 16:54:31
quote:

Ja ću se najverovatnije odlučiti za verziju u koloru, s obzirom da imam sve Eksove sa DD epizodama u cb. One spadaju među strripove koje sam u životu čitaoi najviše puta.

Kad sam već kod epizoda iz Eks Almanaha, koji je to deo Milerovog opusa ne Derdevilu? Da li neko zna da li to sve ulazi u ove trejdove i u kom procentu, tj ima li 100% premijernog materijala i koliko?

Zavisi sta podrazumevas pod Millerovim opusom, posto je on bio i scenarista i crtac, ali ne uvek i jedno i drugo. Mislim da je u Eksu objavljeno ovo (broj originala/naslov originala/broj Eksa):

169 Devils - 388
170 The Kingpin must die! - 417
171 In the Kingpin's clutches- neobjavljeno
172 Gangwar! - 411
173 Lady killer - neobjavljeno
174 The assassination of Matt murdock! - 389
175 Gantlet - 390
176 Hunters - 391
177 Where angels fear to tread - 401
178 Paper chase - 399
179 Spiked! - 403
180 The damned - 440
181 Last hand - 446 i 447
182 She's alive - 430
183 Child's play - 437
184 Good guys wear red - 438
185 Guts - 449

Koliko me secanje sluzi, nikad nije reprintovan #168, gde i pocinje cela prica o Elektri. Prilicno bizarno ako je tako, ali ne bi bio prvi put. A pogledaj tek haotican raspored epizoda...

Osim ovoga, kao scenarista i koscenarista Miller je radio i:

#165 - 'Arms of the Octopus'
#166 - 'Till Death Do Us Part!'

#186 - 'Stilts'
#187 - 'Overkill'
#188 - 'Widow's Bite'
#189 - 'Siege'
#190 - 'Resurrection'
#191 - 'Roulette'

#219 - 'Badlands'

#226 - 'Warriors'

#227 - 'Apocalypse'
#228 - 'Purgatory'
#229 - 'Pariah!'
#230 - 'Born Again'
#231 - 'Saved'
#232 - 'God And Country'
#233 - 'Armageddon'

Ovaj poslednji run je fantastican Born Again, sa Mazzucchellijem.

Ali pre nego sto je poceo da pise, Miller je radio olovku za:

#158 - 'A Grave Mistake!'
#159 - 'Marked for Murder!'
#160 - 'In the Hands of Bullseye'
#161 - 'To Dare the Devil!'
#163 - 'Blind Alley'
#164 - 'Expose'
#165 - 'Arms of the Octopus'
#166 - 'Till Death Do Us Part!'
#167 - '...The Mauler!'
i posle za
#191 - 'Roulette'

Sem prvog, spiskovi nisu moji.
Mr. Bushido Posted - 01/04/2010 : 16:52:05
quote:
Originally posted by flamboyant soul

Fibra goes mainstream... Hah, znači istina je da svatko ima točku slamanja :)

Pa, moto kuće je "Samo dobri stripovi." U to ulazi štošta.

Ali ima alexts pravo, daleko od toga da je Millerov Daredevil prvi mainstream strip koji je Fibra izdala (ili će izdati), štogod se podrazumijevalo pod tim "mainstream".
jaki Posted - 01/04/2010 : 16:48:36
u eksu su bile preskočene dvije epizode a uz to su i one objavljene epizode ispremješali.Ima jedna kratka priča o Elektri u c/b iz Bizzare Adventures koja je bila uključena u tpb Elektra Saga ali ne znam za ove visionares?Takodjer ima jedna Miller/Elektra sveščica iz serije What if?
Born Again nije objavljen u nas(Mazzuchelli-Miller) i Love and War a ni Algoritmova Elektra Assassin.A nisu ni završne epizode Daredevila koje je crtao Janson po postavki Millera.
alexts Posted - 01/04/2010 : 15:59:45

Kad sam već kod epizoda iz Eks Almanaha, koji je to deo Milerovog opusa ne Derdevilu? Da li neko zna da li to sve ulazi u ove trejdove i u kom procentu, tj ima li 100% premijernog materijala i koliko?
flamboyant soul Posted - 01/04/2010 : 15:33:25
Fibra goes mainstream... Hah, znači istina je da svatko ima točku slamanja :)
Markos Posted - 01/04/2010 : 12:16:18
quote:
Originally posted by Mord

quote:

quote:
Originally posted by jaki

Daredevil u c/b?

Obje verzije, ako fajlovi budu dopuštali.

Cek izdaces daredevila cijelog u boji , pa onda crno bijelo?

pa paralelno, ako bude moguće.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000