Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22330 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 31/03/2010 : 18:22:27
|
ovo je vrijedno da se ima i na forumu:
Svi agenti kažu da je kriza polako na zalasku i da je ove godine sajam bio vrlo uspješan. Međutim, kako mi uvijek kasnimo za Europom, tako i kriza kod nas kasni, pa bih rekao da je tek sad kod nas na vrhuncu, a nikako pri kraju. Međutim, to ne znači da ne treba raditi na novim projektima, je li?:) Vođen tom idejom, i ove sam godine dogovorio nekoliko prilično zanimljivih projekata, pa evo par riječi o njima. Vjerojatno najzanimljivija vijest je da je Fibra uspjela dobiti prava za objavljivanje cjelokupnog Frank Millerovog opusa na Daredevilu (osim Elektra Assasin, kojeg će raditi Algoritam). Dakle, riječ je o Daredevil Visionaries 1, 2 i 3, The Man without fear i Born again. Oni koji su već čitali spomenute naslove znaju o kakvom se remek-djelu radi, a oni koji nisu... zavidim vam:) Osim Daredevila, suradnju s Marvelom smo proširili i na još nekoliko važnih naslova: Brubakerov i Phillipsov Criminal, serijal koji je oduševio ljubitelje hard-boiled krimića širom svijeta, te mini-serijal Darka Macana i Danijela Žeželja: Captain America – Dead Man Running. Toliko o Amerikancima. Ljudi su me često pitali hoću li, nakon što završim Kena Parkera, raditi neki novi veliki talijanski serijal, na što sam ja redovito odgovarao negativno. E, pa izgleda da sam lagao:) Ili, kao što to kaže jedan naš notorni političar, „nisam lagao, samo nisam govorio istinu“. Iako, istini za volju, upiti su se odnosili mahom na Bonelli serijale, a ovdje je riječ o nečem sasvim drugom. Rat-Man je djelo Lea Ortolanija, urnebesna komedija koja bi, da se pojavila prije trideset godina kod nas, vrlo vjerojatno dosegnula slavu i popularnost jednog Alana Forda. Ovako će, s obzirom na mali tiraž i distribuciju po knjižarama, dostići samo kultni status, jednako kao i u Italiji. Budući da se radi o već prilično velikom serijalu (do sada je izašlo 77 brojeva), Fibra će raditi trobroje od otprilike 200 stranica, a za zagrijavanje ćemo početi s Petkom 12., jednako urnebesnim, ali kraćim serijalom koji će biti objavljen u jednoj knjizi. Koliko sam sretan zbog Ortolanija, toliko me veseli i činjenica da je konačno dogovoreno i objavljivanje ostalih Gipijevih stripova, od kojih posebno izdvajam meni jako drage S. , Questa e la stanza (ovo je soba) i La mia vita disegnata male (moj loše nacrtan život), naslove koji su Gipija učinili mezimcem talijanske publike i kritike. A tu je i Igortov 5 e il numero perfeto (5 je savršen broj), još jedan hit na nezavisnoj strip-sceni. I za kraj, naravno, francusko-belgijska škola. Fibra će objaviti jedan od najboljih mainstream stripova objavljen u Francuskoj u zadnjih desetak godina, Glenatov bestseller Il etait une fois en France (Bilo jednom u Francuskoj), napetoj ratnom trileru iz WWII. I to bi, uglavnom bilo to, što se komercijalnijih stvari tiče:) (mada, neki su drugi naslovi u planu, ali o tom – potom). To, naravno, ne znači da fantastičan Lulu Femme Nue nije išta manje dobar, dapače, kao i Rabateov Le petit rien tout neuf avec un ventre jaune, koji će se sigurno svidjeti svima onima koje su oduševili i Potočići. I, za kraj, još jedan mladi autor čiji je album „Sam samcat“ izazvao vrlo pozitivne reakcije u Francuskoj, ali i kod nas. Radi se, naravno o Chabuteu, čije će albume La b#234;te, Fables am#232;res, Pleine Lune, Quelques jours d'été, Terre-Neuvas i Un îlot de bonheur Fibra objaviti u godinama koje dolaze. Nadamo se da će svatko od vas pronaći ponešto za sebe! P.S. A sad ono što vas vjerojatno najviše zanima: neki kolege izdavači uskoro kreću s novim Bonellijevim mini-serijalima, neki planiraju revival Biser stripa, a konačno će izaći i dugo očekivani integrali Bernarda Princa i Jeremiaha! Nema što, bit će ovo dobra godina za stripljupce! - Markos
na sajtu imate i linkove serijala koji su u Markosovom postu spomenuti: http://www.stripovi.com/index.asp?page=news-view&ID=394
|
Edited by - King Warrior on 31/03/2010 18:25:06
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 31/03/2010 : 18:26:16
|
Video sam ovo, lepe vesti :). Samo bih voleo nesto vise da saznam o Rat-manu... U stvari, ono najosnovnije, :). Radnja i vreme desavanja radnje? Format? Likovi? Etc, etc... |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15770 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 31/03/2010 : 18:34:35
|
bome i ja |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/03/2010 : 18:38:28
|
Fibra nezaustavljivo kreće naprijed...
Vrlo zanimljivi naslovi (padam na ove amere), a očito i neki drugi kreću također sa zanimljivim naslovima, što je dobra stvar. Sad će trebati samo rasporediti budžet na stvari koji nam najviše znače.
p.s. Ono što ljude i najviše zanima, a to je - koji izdavači, koji novi bonellijevi serijali? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 31/03/2010 18:40:01 |
|
|
Babilon
Advanced Member
Croatia
3083 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9434 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 31/03/2010 : 19:11:22
|
RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN!
ovo ostalo je sve ništavno!
RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN! RAT-MAN! |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 31/03/2010 19:12:00 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 31/03/2010 : 19:19:40
|
quote: Originally posted by Deers
Fletto i muscoli e sono nel vuoto |
Trouble will find me |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/03/2010 : 19:26:07
|
Marko, nadam se da će biti još neki izvještaj sa svih tih silnih festivala na kojima si bio prošli tjedan. Nije valjda ovaj put bio samo poslovne prirode? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21248 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 31/03/2010 : 19:48:57
|
Samo mi potvrdite da ovo nije prvoaprilska šala? uz sve ove poslastice još i integrali B.Prinsa, pa i Džeremaje! A čekajte, gde je tu Krcko ?? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11094 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 31/03/2010 : 19:52:56
|
@Marko Baš onako kako smo i pričali samo san mislija da će zadnja rečenica teksta biti...
"Nadamo se da će Renky pronaći ponešto za sebe!"
@Anto Da, ide BP, to sam napisa već prije misec dana a napokon je izgleda završena trakavica oko Jeremiaha. Ići će 3u1 a ne ( kako je SA tražio 5u1 ) no bolje išta nego ništa. Krcko je spreman, kao i dva Astera i dva Tangija. Šta se čeka, to ne znam. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21248 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 31/03/2010 : 19:59:42
|
quote: Originally posted by Renky
@Marko Baš onako kako smo i pričali samo san mislija da će zadnja rečenica teksta biti...
"Nadamo se da će Renky pronaći ponešto za sebe!"
@Anto Da, ide BP, to sam napisa već prije misec dana a napokon je izgleda završena trakavica oko Jeremiaha. Ići će 3u1 a ne ( kako je SA tražio 5u1 ) no bolje išta nego ništa. Krcko je spreman, kao i dva Astera i dva Tangija. Šta se čeka, to ne znam.
Uh druže, kakve lepe vesti. Otkud da Tangi prelazi na ritam od dva albuma ? Šteta je za Džeremaju što nije 5 po albumu,ali ajde , bolje je i to nego ništa. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 31/03/2010 : 21:43:32
|
rat mane će znači biti u formatu kakav je npr. Magični Vjetar od libellusa? HC, 3 priče od 98 str. sa oriđiđi naslovnicama unutra? |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9434 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 31/03/2010 : 22:19:02
|
quote: Originally posted by Markos
Fletto i muscoli e sono nel vuoto
kad smo kod toga, tko će radit prijevod? |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:24:22
|
quote: Originally posted by Death
Lijepe vijesti, a Daredevil me najviše iznenadio. Nisam očekivao da bi Fibra i to izdavala.
Kad ljudi vole svrstavati stvari u ladice. Fibrin moto je "samo dobri stripovi", nije uopće bitno u koju "ladicu" pripadaju. Kako sad stvari stoje, Fibra će ove godine objaviti Bonelli, klasicni BD, "alternativni" BD, mangu, americki independent i superherojski strip, te domaći strip. I zašto se onda čuditi Daredevilu? Ljepota je u raznolikosti, zar ne? |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:28:48
|
Fletto i muscoli e sono nel vuoto
kad smo kod toga, tko će radit prijevod?
To cemo jos vidjeti, ali vjerojatno Daria Ausenak s Darkom Macanom. |
Trouble will find me |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 31/03/2010 : 22:29:38
|
quote: Originally posted by Death
Lijepe vijesti, a Daredevil me najviše iznenadio. Nisam očekivao da bi Fibra i to izdavala.
Kad ljudi vole svrstavati stvari u ladice. Fibrin moto je "samo dobri stripovi", nije uopće bitno u koju "ladicu" pripadaju. Kako sad stvari stoje, Fibra će ove godine objaviti Bonelli, klasicni BD, "alternativni" BD, mangu, americki independent i superherojski strip, te domaći strip. I zašto se onda čuditi Daredevilu? Ljepota je u raznolikosti, zar ne?
Svaka čast. U ovo vrijema kada svi "propadaju", ovakve vijesti me baš podignu na noge. Jedva čekam, konačno se i ljubitelji američkog stripa mogu veseliti. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:30:34
|
quote: Originally posted by Ignus
rat mane će znači biti u formatu kakav je npr. Magični Vjetar od libellusa? HC, 3 priče od 98 str. sa oriđiđi naslovnicama unutra?
Da, samo sto ce knjige biti oko 200 stranica. |
Trouble will find me |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Spiderman
Senior Member