forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dugo čekanje na amere se isplatilo...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Obi-wan Posted - 04/04/2013 : 19:43:52
Upravo držim u rukama strip (ustvari 2 stripa) i ne sjećam se da sam ikada bio baš ovoliko zadovoljan.
Kada smo se u 21 stoljeću vratili stripovima, većina nas je počelo od stare ljubavi - Bonellija, a neki su se našli u BD produkciji. Vremenom ukusi su postali složeniji te smo htjeli više. I tako se stvorila grupica koja je molila i kukala za USA produkcijom. A toga je uz mange bilo vrlo malo, da ne kažem nimalo. Zbog relativno male publike i skupih prava, ameri nikako nisu dolazili pa se mala grupica okrenula kupovini sa Amazona. Stripovi su dolazili u Hrvatsku, a grupica je rasla polako ali sigurno. Rasprave su plamtjele, topici se podizali, za trejdove je čulo sve više i više ljudi. I onda se pojavila izdavačka kuća koja je svojim stripovima, a posebno najavama osvojila naša srca. Bio je to Beli Put koji je izdavao USA trejdove u boji po prizemnim cijenama. BP je imao dvije mane. Manja je bila vrlo težak papir koji su korice teško nosile (to mnogima nije smetalo). Veća mana je bilo započinjanje previše serijala, megalomanska obećanja te nezavršavanje istih serijala i neispunjavanje obećanja (to je mnogima zasmetalo). BP je na kraju propao. Pokušat ću ih pamtiti po tome što su prvi išli svojim belim putem, a ne po onome što je na kraju bilo.
Nakon BP-a amere izdaju Phoenix press (lijepo, ali skromno u skladu sa mogućnostima) i Fibra koja se baš zahuktala.
Ovo što držim u rukama je Okružen mrtvima 1 od Darkwooda. Iako imam američko HC omnibus izdanje, kupio sam i tvrdokoričeno i mekokoričeno Darkwoodovo. I opet ne mogu odlučiti koje mi je bolje jer su u nedostatku bolje riječi savršena. Papir ovaj put nije težak već baš kako treba, a izdavač se čini vrlo ozbiljan. U nekim svojim maštanjima, izdao bih upravo ovako nešto u upravo ovakvom obliku - kao da su mi pročitali misli. Da ne zaboravim, s obzirom na kvalitet cijena je vrlo niska. Eto, i to je moguće danas. Usudio bih se reći odnos cijena / kvalitet je kod ovog stripa najbolji od svih stripova koje danas možete kupiti.
U međuvremenu ona mala grupica ljubitelja američke produkcije je postala znatno veća. Dočekali smo ono što je prije 6-7 godina bio pusti san - dobar i stalno rastući izbor USA trejdova na domaćem jeziku...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
going going Posted - 07/12/2015 : 19:46:21
Ja mislim da ako bi se neko usudio da izda nesto od Supermena da bi to prvo bile Murove price. Ipak Mur ima reputaciju i kod nas pa bi se ljudi lakse opredelili da pazare strip.
Peyo Posted - 07/12/2015 : 08:24:20
Predlažem nešto od ovog:

Ovo imam crno-bijelo izdanje i odličan mi je:
http://www.amazon.com/Superman-Man-Tomorrow-Alan-Moore/dp/1852860499

Ovo bi moglo biti isto samo u boji:
http://www.amazon.com/Superman-Whatever-Happened-Man-Tomorrow/dp/1401227317

A ovo uključuje i Killing Joke i druge super junake:
http://www.amazon.com/DC-Universe-Stories-Alan-Moore/dp/1401209270/
alexts Posted - 06/12/2015 : 21:55:22
Trejdovi HC u koloru od Byrna, kao Daredevil od Fibre.

Džepna (A5) debela cb izdanja u mekom povezu (nalik na Essentiale) od Curta Swana (70-e), da budu jedinstvena takva danas u svetu.

A može i nešto novije, ako valja.
going going Posted - 06/12/2015 : 19:51:10
verab Posted - 06/12/2015 : 19:34:28
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by verab

... i to od Siegel & Shustera pa nadalje. Kronologija je sveta stvar. Ludens-kiosk-idealno!

Saviću, jesi li to ti?

..ne vidim problem Saviću? Zlatno doba tri u jedan ko Zagor klasik za siću, di ćeš bolje (a imaš i remitendu)? A za kolekcionare prepustiti Libellusu HC varijantu po cijenu zlata, Garfield Mo & comp. iz LL sekte pokupovali bi ih i prije nego izađu.I svi sretni.
IGMAN2 Posted - 06/12/2015 : 17:31:24
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by IGMAN2

quote:

Ajmo izdavači jednog čistokrvnog Supermena. To još nitko nije probao. Imam neki osjećaj da bi se prodavalo...

A što će probat kada su ovdje i izvrsni stripovi poput Ultimatesa i Amazing Spider-mana propali

Jedan trejd po uzoru na Batman trejdove koje imamo od više izdavača. Ništa nastavci, ništa kiosk. To očito ne ide više tako na žalost.

OK, pretpostavimo da si izdavač koji želi izdati neki Supermanov trejd - što bi od Supija izabrao?
Nešto od Vol 1(kako Cromwell zagovara), nešto od Byrnea pa na dalje ili Novi 52?

IGMAN2 Posted - 06/12/2015 : 17:24:01
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

quote:

Ajmo izdavači jednog čistokrvnog Supermena. To još nitko nije probao. Imam neki osjećaj da bi se prodavalo...

A što će probat kada su ovdje i izvrsni stripovi poput Ultimatesa i Amazing Spider-mana propali

Bilo je govora da ti naslovi nisu propali zbog slabe prodaje već zbog problema oko prava.

Malo čudno... ne bi trebalo biti teško izdvojiti za prava nečega što ti se dobro prodaje, a i zar su mogli kupiti prava za par brojeva, npr. Ultimatesa, a ne za čitav volume...
Obi-wan Posted - 06/12/2015 : 17:02:40
quote:

quote:

Jedan trejd po uzoru na Batman trejdove koje imamo od više izdavača. Ništa nastavci, ništa kiosk. To očito ne ide više tako na žalost.
Mr. Bushido Posted - 06/12/2015 : 17:02:30
quote:

quote:

Bilo je govora da ti naslovi nisu propali zbog slabe prodaje već zbog problema oko prava.
IGMAN2 Posted - 06/12/2015 : 16:53:19
quote:

Mr. Bushido Posted - 06/12/2015 : 16:50:51
quote:
Originally posted by verab

... i to od Siegel & Shustera pa nadalje. Kronologija je sveta stvar. Ludens-kiosk-idealno!

Saviću, jesi li to ti?
jaki Posted - 06/12/2015 : 15:54:18
verab Posted - 06/12/2015 : 15:41:23
Willer Posted - 06/12/2015 : 12:48:57
Apsolutno podržavam!
Villain Posted - 06/12/2015 : 12:21:14
Ja ću možda da prkosim unutar ekipe, ali mislim da bi trebalo da se isprate aktuelna dešavanja, tj aktuelna filmska priča. Kako bi još neko ušao u papirnatu verziju. Ako me razumete...
Cromwell Posted - 06/12/2015 : 11:30:54
Za! Najviše bih volio iz onog razdoblja koji je izlazio u Eks almanahu. Volume 1 oko broja 300.
1Euro Posted - 06/12/2015 : 10:37:58
Planeta Zemlja se nalazi u kaosu a Supermani se grupirate ovdje u ovom topiku.....
Space Marine Posted - 06/12/2015 : 10:02:45
Evo i ja podržavam ideju
A svemirski marinac u avataru je skoro moćan kao superman
Johnny Difool Posted - 05/12/2015 : 22:51:49
Nemam Supija u avataru, ali navijam za barem jednog kako kolega reče "čistokrvnog" Supermana!

Mr. Bushido Posted - 05/12/2015 : 22:23:07
Nemam Supermana u avataru, ali lik jest iz stripa koji je djelomično inspiriran Supermanom.
Vlaadisha Posted - 05/12/2015 : 17:44:25
slazem se, kolega
supermark Posted - 05/12/2015 : 16:48:51
Evo javljam se i ja da bude cetiri superman avatara zaredom.
Ali oko ideje sam skeptičan
anto Posted - 05/12/2015 : 16:28:05
Podržavam.
alexts Posted - 05/12/2015 : 16:24:24
Podržavam.
Obi-wan Posted - 05/12/2015 : 13:23:55

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000