T O P I C R E V I E W |
stinky |
Posted - 04/11/2013 : 16:22:48 na sajtu čak zna osvanuti zanimljivi materijal. Miroslav Cmuk dotaknuo se bitne problematike (zapravo jedinog bitnog problema u svemiru kozmosu i univerzumu): što trebam činiti?
http://www.stripovi.com/index.asp?page=column-view&ColumnID=71
samo to što (si) je postavio pitanje, vrijedi više od svega napisanog na forumu unutar mjesec dana (uključivši den derija kao mandatara manitua).
Cmuk je bravurozno krenuo "Neke stripove odbijam kupiti ili preporučiti nekome." i nakon toga se pogubio. nakon ove početne i prve rečenice, slijedi druga "Genijalna su to ostvarenja, puna verbalnih doskočica i ..." i tu smo već na stranputici.
kratak rezime Cmukovog teksta glasio bi otprilike: autori su (pretežno?) smradovi, ali dobro stvaraju: djela valjaju. kako djela valjaju, ja želim estetski uživati u njima i istovremeno izbjegavati autore e da ne bih pao u sumnju, tj. da ne bih sa estetskog prešao na etičko i - djelovao.
dva su tu problematična momenta: 1.može li autor čije djelo "ne možeš preporučiti drugima" raditi "genijalno"? 2.može li se ostati u okviru estetskog?
ja kažem odlučno NE! (a vi si mislite)
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
mladjo |
Posted - 05/11/2013 : 11:01:32 xexexe, as good as it gets:)) |
supermark |
Posted - 05/11/2013 : 08:59:47 obožavateljica: "How do you write women so well?" pisac: "I think of a man, and I take away reason and accountability."
|
stinky |
Posted - 05/11/2013 : 00:04:03 ne mogu ti sada razrađivati. trebao bih dobro razmisliti, zatim sabrati, a to iziskuje vremena. i volje da se uradi. ne vidim SMISAO da to sada radim, u pola noći, na forumu, i to tipu koji oscilira između cinika i zajebanta. osim toga, ne cijenim tipove koji bitne stvari rade letimično, jer, ma koliko tebi tvoj posao bio bitan, slomit ću ti srce: meni je upravo nebitan. ne zanima me tvoj privatni posao, samo javni - tj. ovaj na forumu. u našoj razmjeni, isključivo forum je BITAN, što će reći - ti bitne stvari radiš letimično, a nebitne (nekakav privatni posao) predano ili također letimično (tu sam ravnodušan). no, čisto da povežemo diskusiju s nijemcima teškašima i transcendentalcima, dobro bi ti došlo da si čitao (a ne se odmah predao jer "se to ne može razumjeti") Kantov spis Što je prosvjetiteljstvo, pa bi tada (u slučaju da si ipak razumio što on kaže) bio stepenicu više ili bliže smislu, tj. shvaćao što je bitno a što nebitno i kako u tom odnosu stoje privatno i javno. |
lwood |
Posted - 04/11/2013 : 23:42:09 stoji i to. |
wolf |
Posted - 04/11/2013 : 23:39:05 Ma situacija je takva da svi idu gdje je bolje. |
lwood |
Posted - 04/11/2013 : 23:38:33 pitanje je koliko ide pravih Španjolaca a koliko ovih šta su došli u zadnjih 20 godina  |
wolf |
Posted - 04/11/2013 : 23:35:54 Da, ali upravo taj njihov red i disciplina i jesu razlog zašto su toliko poželjno odredište svima. Ima i dosta španjolaca koji idu u Njemačku jer im je već dosta dugotrajne nezaposlenosti kod kuće. |
lwood |
Posted - 04/11/2013 : 23:33:08 nisi me skužia. ne pričan o ulaganjima. pričan o dolasku stranaca u neku zemlju. u Njemačkoj ima 4 milijuna samo Turaka(sa turskim Kurdima)
|
noemis |
Posted - 04/11/2013 : 23:33:02 quote: Originally posted by stinky
prvo moraš reflektirati o rečenome... koje, si, usput, pobrkao. naime, ja sam odgovorio na oba pitanja. nikad u mene polovičnosti, jednostavno zapamti... kad već ne možeš shvatiti.
izvini, radim pa letimično "posmatram" forum
razradi malo ovo za smisao u visokim kriterijumima... o kakvim kriterijumima je reč, i kakva je veza između njih i smisla, tj. kako visoki kriterijumi potvrđuju smisao... a pre svega i najbitnije - o kakavom smislu je reč?
|
wolf |
Posted - 04/11/2013 : 23:30:46 Ne nužno. Jer, upravo u zemljama Latinske Amerike VW ima svoje pogone (doduše, rade one izvorne Bube, ali imaju i druge pogone; nedavno sam za njemački Ford kupio originalne Motorcraft svjećice, kad na kutiji Made in Mexico). |
lwood |
Posted - 04/11/2013 : 23:28:28 quote: Originally posted by wolf
OK, ima i tu nešto. Ali s druge strane, ima to svoje prednosti. Pogledaj koja kriza vlada u Španjolskoj a u nijemaca gospodarski oporavak u plusu već neko vrijeme.
nije Španjolska u tako velikoj krizi ka šta se potencira. i nemoj zaboravit da oni imaju ogromni ekonomski ,demografski i drugi potencijal u hispanskoj americi.  Švabe to nemaju ,oni uvik za radnu silu moraju dovest stranca |
wolf |
Posted - 04/11/2013 : 23:23:28 OK, ima i tu nešto. Ali s druge strane, ima to svoje prednosti. Pogledaj koja kriza vlada u Španjolskoj a u nijemaca gospodarski oporavak u plusu već neko vrijeme. |
stinky |
Posted - 04/11/2013 : 23:22:24 prvo moraš reflektirati o rečenome... koje, si, usput, pobrkao. naime, ja sam odgovorio na oba pitanja. nikad u mene polovičnosti, jednostavno zapamti... kad već ne možeš shvatiti. |
lwood |
Posted - 04/11/2013 : 23:19:29 quote: Originally posted by wolf
Prave i dobre aute 
pa da. meni je ta nacija skroz mehanička. nemaju finese za neke stvari ka mediteranci. usporedi npr Madrid i Berlin. Madrid izgleda ka centar svita. Švabe nemaju dušu. |
noemis |
Posted - 04/11/2013 : 23:16:31 quote: Originally posted by stinky
sjajno filozofiraju i ratuju.
zar nije to smisao?
i da jeste smisao, izgubili su kako ratove, tako i filozofsku premoć
imaš li nešto drugo da ponudiš kao razlog, ili je to sve |
Jasko |
Posted - 04/11/2013 : 23:14:28 quote: Originally posted by stinky
sjajno ratuju.
Ja sam oduševljen kako Nemci ratuju.
|
wolf |
Posted - 04/11/2013 : 23:13:26 Prave i dobre aute  |
lwood |
Posted - 04/11/2013 : 23:12:19 quote: Originally posted by stinky
sjajno filozofiraju i ratuju.
zar nije to smisao?
to može i proč al štekaju u nekim drugim stvarima  |
stinky |
Posted - 04/11/2013 : 23:07:57 sjajno filozofiraju i ratuju.
zar nije to smisao? |
lwood |
Posted - 04/11/2013 : 23:04:18 quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by lwood evo meni se ne sviđa,nezanimljiv je 
 Dobro, ali bar si indiferentan, ako ništa drugo 
nije moj đir,triba je pisat o zanimljivijim temama |
noemis |
Posted - 04/11/2013 : 23:03:15 quote: Originally posted by stinky
volim nijemce,
što?
quote: Originally posted by stinky imam visoke kriterije. za sebe i za druge.
što? |
stinky |
Posted - 04/11/2013 : 22:59:41 volim nijemce, a i, kad već tako lijepo pitaš, imam visoke kriterije. za sebe i za druge. ostalo, tu gdje si sad, prelazi tvoje moći shvaćanja. |
noemis |
Posted - 04/11/2013 : 22:48:45 nego stinki, nikako da te pitam, uvek mi pobegneš, valjda u taj tvoj Um
zašto ti brate čitaš knjige koje nikada nećeš moći da razumeš? mislim, shvatam ja tvoje pravo da čitaš šta hoćeš... ali ipak, krenuti u takvu jednu literaturu unapred osuđen na nerazumevanje - čemu?
donekle bih razumeo da čitaš rusoa ili voltera, pa donekle i platona oni su imali lep književni stil, skoro pa beletristika... ali zavlačiti se u suvoparne ludačke pojmovne vaseljene jednog hegela, hajdegera, kanta i ostalih nemačkih transcedentalaca i to samovoljno (još unapred osuđen na neuspeh) to nikako ne mogu da razumem... |
stinky |
Posted - 04/11/2013 : 22:39:34 ah, i tu si bio (puki) promatrač uklapa se... u cjelinu. jedinstvo, ako ti je draže. |
wolf |
Posted - 04/11/2013 : 22:37:49 quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by wolf
Ako mu smetaju moji postovi neka me stavi na ignore. I gotova stvar. Ovako samo forsira zatvaranje topica.
Jao ja se izvinjajem, nisam te prepoznao
I onda sam ja stjenica...   |