T O P I C R E V I E W |
alanmaras |
Posted - 30/03/2012 : 18:47:52 http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41738
Marko, možda bi bilo dobro razmisliti o ovome...ako bude volje, vremena ...
dakle...kod postavljanja aukcije da prodavač ima kućicu sa par opcija gdje prema želji uvjetuje način slanja predmeta iz aukcije...recimo: - tiskanica - pismo - paket - preporučeno - prema dogovoru
pa bi se podrazumijevalo da ako izabere jedan od prva 4 da šalje na način kako je istaknuo i tu nema prigovora ili ako izabere 5. način da je stvar dogovora sa kupcem... ...vjerujem da bi se tu izbjegle nepotrebne rasprave koje se povremeno događaju ...doduše takvih rasprava nema baš puno pa to možda nije bitno
aj malo razmisli o tome kad uloviš vremena |
13 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
lwood |
Posted - 02/04/2012 : 22:26:34 može i kučkica,al to se vrlo rijetko upotrebljava. |
Nivox |
Posted - 02/04/2012 : 20:06:31 quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by lwood
kuja ili kučka je žensko pseto
Ali kad mu tepas ispadne kučica
kakva kučica jebate irud ispadne kujica
Ili kučkica |
lwood |
Posted - 02/04/2012 : 16:21:09 quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by lwood
Ali kad mu tepas ispadne kučica
kakva kučica jebate irud ispadne kujica |
alanmaras |
Posted - 02/04/2012 : 09:45:03 zato sam i stavio ovdje da se raspravi a na kraju će ionako Marko razrezati :) |
Barney |
Posted - 01/04/2012 : 19:37:20 Kad prodas strip(ove), kupac ti se javi za uplatu, vagnes tezinu paketa (npr. 101 - 250 grama)i fino mu naplatis Preporucenu posiljku po cjeniku HP-a 12,50 kn i dajes mu mogucnost da ima i jeftinijih posiljki a to su Tiskanica = 4,20 kn, Obicno Pismo = 6,20 kn, Prioritetno pismo = 7,70 kn, i napomenes mu da za takvu vrstu posiljke ne preuzimas nikakvu odgovornost, odnosno da to ide na odgovornost kupca posto je to nezasticena posiljka za koju ne dobijes na posti nikakvu potvrdu a on neka uplati trosak za paket koji mu najvise odgovara (financijski ili sigurno) i to je to. Ako je strip prodan za 10 kn a on ti uplati npr. 17,70 kn ili zaokruzi uplatu na 18 kn posaljes mu prioritetno pismo i to je to. Tako ja cesto radim i za sada funkcionira i nitko mi se ne buni da ga derem za postarinu. Zastitnu kovertu ne naplacujem, naplacuje se samo iznos koji pise na koverti/paketu. Stripovi se mogu kvalitetno zapakirati i bez kupovanja zastitnih koverti. Ako kupac inzistira da mu se strip posalje u zastitnoj koverti, mozes mu i nju naplatiti ali opet po cjeniku HP-a a ne 10 kn za kovertu od 2,50 kn.
Ako je u pitanju vise stripova, vagnes paket naplatis postarinu za Paket V = 100,00 kn po cjeniku HP-a, i tako posaljes.
Ukoliko kupis strip i trazis da ti se posalje Tiskanica, prodavac bi trebao prihvatiti poslati Tiskanicu jer troskove postarine placa kupac i tvoje je pravo da si biras koju vrstu posiljke zelis da platis (moras u tom slucaju biti i spreman da preuzmes rizik na sebe ako se paket izgubi a ne da kasnije krivis prodavaca) i ako ti npr. umjesto 4,20 kn naplati 8 ili 10 kn (neki drmaju i 20 kn), fino mu uplatis trazeni iznos i cekas paket, jer inace riskiras da dobijes negativni komentar. Kad dobijes paket na paketu vidis naljepnicu gje pise vrijeme kada je poslan paket i koliki je bio trosak postarine. Nakon sto primis paket, javis se prodavacu da je paket stigao i time si svoj posao obavio vrlo korektno i profesionalno i nakon toga ocjenis prodavaca. Imas 3 opcije: Pozitina, Negativna i Neutralna ocjena. Ocjenis onako kako mislis da je najpravednije, i ako je negativna ili neutralna ocjena navedes razlog i to je to, pa oni koji drmaju 10 i vise kn za postarinu a placaju 4,20 kn neka si razmisle da li mu se zbog par kuna isplati "kupiti" negativan komentar, s tim vise sto nakon 4 negativna si baniran. Mozes i kupca odnosno prodavaca staviti na crnu listu, pa vise neces sa njim imati nikakvih problema.
Po meni je to najjednostavnije, a sve ove dodatne opcije, biraj ovo biraj ono, mozes ovako, mozes onako mi lici samo na dodatne komplikacije jer tu se onda otvara pandorina kutija, a imas svakavih ljudi i mnogi su skloni kompliciranju pa je zato najbolje obaviti posao sto jednostavnije.
|
Jasko |
Posted - 01/04/2012 : 17:53:06 quote: Originally posted by lwood
Ali kad mu tepas ispadne kučica |
kerber |
Posted - 01/04/2012 : 17:36:34 quote: Originally posted by hrvoje23
quote: Originally posted by alanmaras
dakle...kod postavljanja aukcije da prodavač ima kućicu sa par opcija gdje prema želji uvjetuje način slanja predmeta iz aukcije...recimo: - tiskanica - pismo - paket - preporučeno - prema dogovoru
A što ako recimo ja prodajem 10 Zagora, i stavim da šaljem kao pismo, jer ne očekujem da će ih sve kupiti isti kupac. Pismo je za 1 strip mislim 4,5 kn ( ako kovertu uzmeš na poslu). Ti kupiš 10 zagora u kojima sam ja stavio da saljem kao pismo, i tražiš da ti ih pošaljem kao paket -to je 20 kuna, a ne 10x4,50=45. Što je i logično. Ali ja recimo nemam malu kutiju, i bas imam doma 10 pisama. Imam li ja onda pravo inzistirati da šaljem 10 pisama jer si tako kupio i dati ti neg.komentar ako odustanes od kupnje radi toga!?
|
lwood |
Posted - 31/03/2012 : 17:40:05 kuja ili kučka je žensko pseto |
Jasko |
Posted - 31/03/2012 : 12:12:19 A kučica je zensko pseto? |
hrvoje23 |
Posted - 31/03/2012 : 12:01:41 quote: Originally posted by alanmaras
pa vjerujem da nitko pametan ne bi pomislio da šalje 10 pisama kad sve stane u jedno ;)
Ma razumijm ja, samo sam htio dati mali primjer... Nikad nece svi biti zadovo(e)ljni. |
alanmaras |
Posted - 31/03/2012 : 08:50:32 pa vjerujem da nitko pametan ne bi pomislio da šalje 10 pisama kad sve stane u jedno ;) |
hrvoje23 |
Posted - 31/03/2012 : 07:00:10 quote: Originally posted by alanmaras
A što ako recimo ja prodajem 10 Zagora, i stavim da šaljem kao pismo, jer ne očekujem da će ih sve kupiti isti kupac. Pismo je za 1 strip mislim 4,5 kn ( ako kovertu uzmeš na poslu). Ti kupiš 10 zagora u kojima sam ja stavio da saljem kao pismo, i tražiš da ti ih pošaljem kao paket -to je 20 kuna, a ne 10x4,50=45. Što je i logično. Ali ja recimo nemam malu kutiju, i bas imam doma 10 pisama. Imam li ja onda pravo inzistirati da šaljem 10 pisama jer si tako kupio i dati ti neg.komentar ako odustanes od kupnje radi toga!? |
Oki |
Posted - 30/03/2012 : 20:12:32 Mislim da za tako nešto nema potrebe jer svako rješavanje završene aukcije je stvar dogovora,a ukoliko prodavač uvjetuje samo određeni način slanja,tada mu je dužnost takvo uvjetovanje slanja pošiljke napomenuti kod postavljanja aukcije...zar ne? |
|
|