forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Pretnje obračunom, ban ili ne?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
tumen Posted - 08/10/2012 : 20:18:32
Prateći ova poslednja zbivanja na forumu, odlučio sam da otvorim ovo glasanje ne bi li konačno neke stvari isterali na čistac što se kaže.

Mislim da je nešto najjadnije i najogavnije što neko može da napiše preko jednog foruma to da nekom drugom članu preti fizičkim obračunom.Valjda je svima jasno da to ni u najmanjoj meri nije u skladu sa civilizacijskim normama i normalnim ponašanjem u ljudskom društvo, a generalno znamo svi i da je svaki napad na neku drugu osobu kažnjiv po zakonu.
Takođe, po nekim nepisanim normama internet komunikacije ovakvi postupci su istovremeno dokaz koliko je onaj koji to radi istovremeno i jadan, smešan i pre svega totalno nezreo.
Na velikoj većini svih mogućih internet foruma i četova, ovako nešto je strogo zabranjeno, a i ako se ponegde dozvoljava to je samo zato da bi se takav pojedinac mogao izvrgnuti ruglu i podsmehu svih ostalih članova jer sam takav postupak dovoljno govori sam za sebe.Naravno, svi mi znamo da 90% (pa i više) tih pretnji nije potkrepljeno realnom njihovom ostvarljivošću, ali to ne menja situaciju, jedino govori u prilog tome koliko je taj koji tako nešto radi još jadniji nego u slučaju da isto učini u realnom svetu.

Nažalost, eto na ovom forumu takve pretnje su poprilično izgleda uobičajena stvar i može se reći da se po tome razlikuje od mnogih drugih i ima neki svoj pečat, a da stoji rame uz rame sa onim forumima namenjenim klincima tek zašlim u pubertet.
Moderatori do sada nisu uopšte smatrali za shodno da onoga koji upućuje takve pretnje makar i opomenu, a kamoli da izbace.Štaviše, bilo je nekih slučajeva kada su se takvim osobama maltene i izvinjavali što su se uopšte mešali u raspravu.Svedoci smo i toga da se istim metodom služio i sam vlasnik sajta, doduše ne ovde već na jednom drugom mestu, a ni nekim moderatorima tako nešto nije strano.

Međutim, ono što je zanimljivo jeste to da su i vlasnik sajta i još neki koji su i sami upućivali pretnje drugima upravo tako nešto uzimali za primer ogavnosti i ugroženosti kada su i sami dobili slične takve pretnje.Dakle, ponašamo se kako nam se hoće i pretnje su loše, ali samo u zavisnosti od toga kome se preti zar ne?Ispada da je tako.
Takođe, kada sam se jednom obratio vlasniku sajta povodom ovih stvari, on mi je odgovorio da ga je savršeno briga za to. Ali vidim da ga je itekako bilo briga kada je primer sličnih pretnji iznosio da svi vide u raspravi oko skeniranih stripova i stripzone prenoseći sadržaj mejla koji je dobio (dakle nije mu ovde ni prećeno) .
Više puta je bilo dozvoljeno određenim da se tako izrazim "poznatim i glasnim" članovima foruma da prete drugim članovima bez ikakvih posledica.Međutim, kada je bilo reči o nekim drugim, "nepodobnijim" forumašima onda se tražila dlaka u jajetu pa su čak rečenice u kojima nikakva pretnja nije bila izražavana namerno tumačene na drugačiji način.Stoga sam u opciju glasanja dodao i onu četvrtu opciju.

Svedoci smo i toga da su poslednjih dana neki članovi foruma banovani zbog pretnji koje su bile pa kako da se izrazim više indirektno upućivane jednoj određenoj grupaciji ljudi (gej populaciji) .Da li je to došlo do nekog zaokreta na forumu?OK onda, ako je tako, ali mislim da bi shodno tome itekako bilo logično i normalno da se ubuduće i svaka pretnja jednog člana foruma drugom takođe sankcioniše.Da ne bude i dalje onakva situacija da je pojedincima sve dozvoljeno samo dotle dok se sami ne dotaknu nekih opštih tema, pomalo škakljivih za forum i opšti trend kretanja društva, odnosno da zbog toga budu banovani, a zbog njihovog odnosa prema drugim forumašima ne.

Lično mislim da bi svaka vrsta pretnje ma kome bilo upućena i na ma koji način, trebala biti sankcionisana.Tu mislim i na privatne poruke.

Pa da vidimo šta ljudi misle, je li ok ljudima pretiti preko interneta ili ne?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
ivan111 Posted - 05/11/2012 : 21:30:06
pustite ljudi zatvor, citajte stipove, ja imam 5 i po godina i CZ-a i Cuprije i lom manjih zatvora. I sit sam se nagledao krvi i tuca, zato manje nasilja manje prepucavanja, vise stripova!!
Tonka24 Posted - 15/10/2012 : 13:47:13
quote:
Originally posted by bagi

quote:
Originally posted by Obi-wan

Mislim da ako ti netko opsuje majku, treba otići kući po pištolj i po kratkom postupku.
Jeste da ćeš u ćorku, ali mislim da se isplati...

...Do prvog sagibanja po sapun.Poslije toga češ sam sebi psovati mater što te rodila...

I ne samo to nego cemu psovati mater tipovi dok ga seve u duphe.

Mislim ono, otici po gun i on ce rijesiti probleme
Tonka24 Posted - 15/10/2012 : 13:40:16
quote:
Originally posted by wele

quote:
Originally posted by dosada

quote:

Ne.Sa nekima ne mozes bez tako.

to samo pokazuje koliko si bistar i sposoban (:

Kad mi neko vrijedja porodicu naravno da cu da mu prijetim i da ga polomim kad ga sretnem.

E da se tako lome ljudi
Uvijek ima jači od jačeg i luđi od luđeg, nemoj to da zaboravis.
Mozes da dodes tipu nizem od sebe za glavu i ides ga polomiti, a na kraju izades iz fizickog obracuna, bez pola zubiju, razbijene arkade, polomljenih rebara, i bez noge...
Tonka24 Posted - 15/10/2012 : 13:37:38
quote:
Originally posted by Tutta

e vako treba uvjek da bude! sad se svi vole i postuju! zar nije bolje!

Tonka24 Posted - 15/10/2012 : 13:34:22
quote:
Originally posted by tumen

Evo, javno se ovom prilikom Teksu izvinjavam za sve što sam onomad pre nekoliko godina napisao negativno u njegovom pravcu.Iskreno mi je žao.

Prijatelju, za posovanje zene, ovo nije dovoljno. Trebalo bi to drugacije. Drugo je kada se posvadate, pa si kazete svakakve gadosti i prijetnje, kao sto cesto puta to znam ja napraviti, gubeci kontrolu.
Ali nikada nikome nisam posovao ni majku, ni oca, ni zenu i druge clanove obitelji.
Tonka24 Posted - 15/10/2012 : 13:30:10
quote:
Originally posted by King Warrior

Sve zavisi od situacije.
Protiv toga sam da se zbog prijetnji automatski banuje.
Mora se sagledati kako i zasto je doslo do toga i o kakvoj se prijetnji radi.
Ti si , tumene, koliko se sjecam nekome jednom opsovao zenu, pa ti je ovaj zaprijetio batinama.
U tom slucaju sam u poptpunosti na njegovoj strani, ne samo sto se tice prijetnji, vec si zato i zasluzio dobre batine.
Ako je on zbog prijetnje dobio ban od sedam dana, onda si ti trebao dozivotni.
Ima granica koje se ne smiju preci, pogotovo kada se radi o psovkama bliznjih familijskih clanova.
Ima ljudi koji poznaju samo jedan jezik, a to je jezik jaceg.
Na neki nacin im se i treba stati u kraj, pa makar to bila i prijetnja, pogotovo ako sankcionisanje u tom slucaju izostane ili je previse blago.
Uporedi forum sa realnim zivotom, to je nepisano pravilo i u realnosti.
Ako ti neko nesto opsuje, neces cekati na policiju i detektive da rijese slucaj, vec ces mu dati ono sto zasluzuje, barem oni koji imaju imalo muskosti u sebi.
Kazem, nepisani zakon koji je star koliko i covjecanstvo.
A oni koji se boje takvih stvari, pa neka ne diraju "lava", neka ne izigravaju junake, neka ne psuju ljudima, neka ne provociraju i neka budu svjesni gdje im je mjesto, na taj nacin ce i izbjeci takve stvari, bilo samo prijetnje ili i realne batine.
Nikad ne znas kakva se budala nalazi na drugoj strani mreze.
Zato OPREZ sa takvim stvarima.

Ovo bi uveo kao pod " opcija "
lwood Posted - 12/10/2012 : 20:18:37
simpa beštije. nevjerovatna je ta njihova količina agresivnosti i ubilačkog nagona
Darth Ivan Posted - 11/10/2012 : 22:41:36
zašto uvijek imam dojam da sove izgledaju tako zastrašujuće s tim facama?
lwood Posted - 10/10/2012 : 23:17:18
tumen Posted - 10/10/2012 : 22:20:45
quote:

quote:

Mislim da ako ti netko opsuje majku, treba otići kući po pištolj i po kratkom postupku.

...Do prvog sagibanja po sapun.Poslije toga češ sam sebi psovati mater što te rodila...

Dobra.
Inače, koliko sam čuo od nekih ovde u Novom Sadu u zatvoru na Klisi pošteno i čuvari dele po tamburi i uopšte ne pitaju ko je za šta kriv, a mogu misliti kako je tek u državnim zatvorima, brrr.
Tutta Posted - 10/10/2012 : 22:14:48
quote:

quote:

Mairosu Posted - 10/10/2012 : 22:05:56
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by Mairosu

Ako meni opsujes zenu ili dete, jasno je da cu nasiljem koje cu upotrebiti stvoriti samo jos veci problem. Slomljene kosti, lekarski racuni, izbijeni zubi, sve su to izuzetno veliki problemi. Da se razumemo.

gle, na stranu s tim kakve bi posljedice svega toga bile, ali ključna stvar je ova: čak da si ti napravio to što si napravio, po čemu će ovaj drugi bit sprječen u tome da ti i dalje psuje mater i sve ostalo po spisku? jel tako?

Oh, veruj mi da bi razmislio 2x barem.
bagi Posted - 10/10/2012 : 22:02:30
quote:

Darth Ivan Posted - 10/10/2012 : 21:40:24
quote:
Originally posted by Mairosu

Ako meni opsujes zenu ili dete, jasno je da cu nasiljem koje cu upotrebiti stvoriti samo jos veci problem. Slomljene kosti, lekarski racuni, izbijeni zubi, sve su to izuzetno veliki problemi. Da se razumemo.

gle, na stranu s tim kakve bi posljedice svega toga bile, ali ključna stvar je ova: čak da si ti napravio to što si napravio, po čemu će ovaj drugi bit sprječen u tome da ti i dalje psuje mater i sve ostalo po spisku? jel tako?
Mairosu Posted - 10/10/2012 : 21:31:28
Majka i otac su mi fair game, al ja ih barem ne psujem nikome.
Obi-wan Posted - 10/10/2012 : 21:25:53
Mairosu Posted - 10/10/2012 : 20:44:24
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Da.

aha, znači za tebe je u takvim slučajevima nasilje pravo rješenje problema. za mene nije. za mene je to samo stvaranje još većeg problema.

bluefield Posted - 10/10/2012 : 20:28:22
Manite se ljudi ćorava posla,
mene zanimaju ove stvari!

stripofil Posted - 10/10/2012 : 20:14:17
Na ovom forumu sve sami alfa mužjaci

Dajte ljudi malo vedrije teme, rastjerat ćete sve forumaše
dcopic Posted - 10/10/2012 : 20:08:22
Sjećam se nekih velikih svađa i fizičkih prijetnji na forumu tamo negdje oko prvog-drugog MAFEST-a. Zanimljivo je bilo vidjeti aktere u Makarskoj kako se ignoriraju i izbjegavaju po cijele dane. Mislim da je od prijetnje batinama preko interneta pa do fizičkog obračuna veliki ponor, koji nije lako prijeći, pa se ne događa baš često.

Što se tiče vrijeđanja porodice preko tastature, mislim da je to , ali ne bi me osobno jako razljutilo pošto dolazi od nepoznate osobe sakrivene u nekoj mišjoj rupi. Ali ako ti to netko istrese u facu to je druga stvar. Inače, fizičke obračune treba maksimalno izbjegavati, ali ako ne ide drugačije treba zasukati rukave i obaviti ono što se mora!
tumen Posted - 10/10/2012 : 19:16:47
Otvarajući ovu temu pre svega sam mislio na neke pretnje izrečene u nekim raspravama vezanim za poprilične sitnice ili vezano za raznorazna neslaganja oko stripova odnosno aukcija.
Svakako da je drugačija situacija u neku ruku i da se može nekako razumeti kada se upute neke uvrede koje ne bi smele i o čemu je bilo reči u gornjim postovima, ali toga najmanje i ima na forumu.

Suština je ta da je totalno suludo ako nemaš neki argument za diskusiju ili ako se osećaš da te je neko namagarčio u "zajebavanju", nekome pretiti.
Takođe, mislim da je još gore sipati najgore uvrede i pretnje nekim osobama koje i nisu članovi ovoga foruma i ne mogu na to niti da odgovore.Dobro, toga isto nema puno, ali ipak ima.

Za kraj isto tako mislim da je poprilično jadno i ogavno upućivati poprilično gadne uvrede određenim javnim ličnostima (recimo sportistima) , vređati im porodicu i sve redom što ti padne na pamet, pa čak i pretiti iako su te pretnje naravno neutemeljene.Jako je to ružno pogotovo što ti takva osoba ništa direktno nije učinila nažao (političari možda jesu,ali politike nema na forumu pa to ne stoji) .Mislim da bi i to ako se pređe neke granice normalnog ukusa trebalo sankcionisati, a opet toj je neki moj stav samo.
lwood Posted - 09/10/2012 : 23:06:34
onda nije ni čudno šta si takav
Darth Ivan Posted - 09/10/2012 : 22:50:38
quote:
Originally posted by King Warrior

@Ivane, moguce da citas pogresne stripove, preporucujem ti u naredno vrijeme da se prebacis na ove

Zagor me ne zanima, hvala lijepa
King Warrior Posted - 09/10/2012 : 22:43:05
quote:
Originally posted by Tex "Njegos" Willer

Ma naravno, poslednja opcija, ali ipak opcija.
Licno ne bih voleo da ikad vise u zivotu dodjem u situaciju da nesto resavam na taj nacin (ipak sam otac dva mala deteta i trebao bih da im budem dobar primer), ali nekad jednostavno nemas gde.

@Ivane, moguce da citas pogresne stripove, preporucujem ti u naredno vrijeme da se prebacis na ove, cisto zbog toga da izjednacis molekularnu violenciju.

trolodtroje Posted - 09/10/2012 : 22:36:50
quote:
Svoje svetinje (porodicu) branite od realnih nedaća, a ne internetskog trolanja.

stoposto se slažem.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000