forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 248 Tamnovita

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Markos Posted - 19/03/2023 : 22:40:46


– Slušajte, ja sam običan plaćenik, nikakav vitez lutalica. Ako vam treba mač za kakav osobni rat, na pravom ste mjestu. Al' da ću ići uokolo i spašavati kraljevne, to ne!
– Arzhure. Znamo za čime vapiš. Za iskupljenjem. Njezin će te otac primiti kao brata po oružju. Bit ćeš bogat čovjek.


Bio jednom jedan pali vitez koji je vjerovao da će, spasi li kraljevnu, okajati svoje grijehe. Bila jednom jedna zagonetna kraljevna koja je vjerovala da joj je dužnost okajati grijehe svojih roditelja...

Izopćen zbog greške koja je zauvijek srozala njegov ugled, Arzhur se potuca po krčmama i bojnim poljima u potrazi za poslom kojim bi napunio džepove. Jedne noći tri tajnovite starice obećaju mu vratiti izgubljenu čast i bogatstvo spasi li kćer susjednog kralja, zatočenu u razvalinama napuštenog dvorca. No Islen nipošto nije bespomoćna kraljevna kakvu je Arzhur zamišljao...

Uveličan virtuoznim crtežom Vincenta Malliéa, Hubertov scenarij istražuje teret obiteljskog naslijeđa te u ruhu bajke donosi intimno promišljanje o našim unutarnjim čudovištima. Tamnovita, djelo dvojice neprikosnovenih majstora žanra, oda je iskupljenju u kojoj se sučeljavaju determinizam i slobodna volja.

Kolorka 248 • Tamnovita • 152 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Hubert • Crtež Vincent Mallié • Prijevod Tony Šercer • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.3.2023. • Cijena 22 Euro

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-248-tamnovita/859/
14   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
prop_ovednik Posted - 19/09/2023 : 00:28:14
Nisam to znao. Al kažem, svidio mi se strip.
Markos Posted - 18/09/2023 : 18:57:49
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Crtež mi se svidio, sama priča isto jako dobra, šteta što ostaje taj dojam naglog kraja, ta velika opasnost se na kraju sredi u dva lista, što poništava izgradnju priče... Općenito autori nekad požure s tim krajem, u trenutku kad treba epika, grandioznost, konačni obračun oni to sve srede na brzinu.
Ali unatoč tome imamo dobro definirane likove, priču koja teče i koja nije dosadna, baš se lako čita "Tamnovita".


Ako se dobro sjećam, Hubert je preminuo nedugo nakon što je izašao prvi album, tako da...
prop_ovednik Posted - 18/09/2023 : 16:46:57
Crtež mi se svidio, sama priča isto jako dobra, šteta što ostaje taj dojam naglog kraja, ta velika opasnost se na kraju sredi u dva lista, što poništava izgradnju priče... Općenito autori nekad požure s tim krajem, u trenutku kad treba epika, grandioznost, konačni obračun oni to sve srede na brzinu.
Ali unatoč tome imamo dobro definirane likove, priču koja teče i koja nije dosadna, baš se lako čita "Tamnovita".
Chui Posted - 09/09/2023 : 09:07:10
Posudio iz knjižnice i svidjelo mi se, dobar je strip, dosta brzo ide priča, a i crtež je nekako brz, da je malo sve sporije i detaljnije sa još kojih 20 stranica možda bi bilo još bolje. Nije mi za shoping isključivo zbog crteža, ima i zanimljivijih u tom žanru sa jednako dobrim pričama.
anto Posted - 28/07/2023 : 00:50:58
eh,jel moguće da je ovakav mali broj komentara??
Tamnovita vredi,stvarno vredi,ali ništa drugo nisam ni očekivao od Ibera koji se sasvim lepo snašao u žanru Herojske fantazije kako ga francuzi zovu.
Uklopio se u žanrovske smernice,a opet dao neki svoj prepoznatljivi ton.
Malijev vanserijski crtež (barem za mene) nije toliko dobar kao kod Lozaleovih stripova (Ptice i Mrtvaca),ali verovatno baš takav i odgovara Iberovom karakteru.I kao takav više vuče na pomenutu Potragu nego na njegovu Lepoticu (dobro,za nju se baš i ne može reći da je čistokrvna Heroic fantasy).
Priča - nepretenciozna,može se reći i pravolinijska,ali sasvim,sasvim dobra.Možda je na samom koncu izostao neki paf momenat,ali šta je tu je.
Od mene,kao i za sve druge uradke ovog velikog autora koji nas je prerano napustio,topla preporuka.
4.5/5
Kerempir Posted - 20/07/2023 : 07:41:21
Navikao se na huberta da koristi ženske likove u neobičnim situacijama pa smo i ovdje dobili vrlo zanimljivu premisu. Sve se to nekako uz solidan crtež ( baš loiselovski kako su neki konstatirali) brzo pročita te sve u svemu bilo mi je dovoljno zanimljivo ali nešto mi je falilo da me nakon zadnje stranice preplavi bilo kakva emocija.
Cromwell Posted - 11/07/2023 : 09:47:56
Stvarno nije loše. Na prvu bi čovjek pomislio da se radi o nekakvoj banalnoj fantasy dosadi ali bio bi to zajeb jer ovo je čista i pitka moderna bajka bez ikakvih težnji prema nekakvim ambicioznim prevratima ili grandioznim settingom same priče. Pročita se u šusu ali ne treba očekivati nekakva snažna uzbuđenja ili cliffhangera nego je jednostavno sve nekako konzistentno prezentirano.
Da, crtež je totalni Loisel, klasična komercijala (u dobrom smislu) koja neće nikoga frapirati inovativnošću ali niti ne treba. Bitno da sve štima i da je stripovski do srži.

7,5/10
sawitch Posted - 23/04/2023 : 22:52:25
Ne kajem se sto sam procitao ovo ali necu ostavljati u kolekciji. Slabo nekako. Ili sam nakon procitane Aristofanije reagovao na razlicit standard.
jaki Posted - 10/04/2023 : 19:27:22
OK.
Aco Posted - 10/04/2023 : 17:52:44
Jako dobro. Zanimljiva bajka (malo me podsjeća na Beowulfa, ali samo malo), dobri likovi, radnja ide tečno i nikad nije dosadno, dopadljiv crtež (Loiselova škola)..u biti sve je tu. Baš zadovoljan.
Možda malo previše patetike pred kraj ali ok, ne smeta previše.Renky Posted - 10/04/2023 : 17:03:06
Zbog ovakvih stripova se podsjetim zašto volim stripove.
kasper Posted - 20/03/2023 : 08:35:21
quote:
Originally posted by sawitch

Nakon procitanog previewa ovo mi je delovalo kao nesto sto treba procitati do kraja ali crtez nije nesto sto odusevljava. Ali videcemo kompletan utisak kada se procita.skolovao ih loisel da budu svi za par koplja slabiji od njega
alexts Posted - 20/03/2023 : 08:17:25
OK je crtež. Loiselova škola. Ništa izuzetno, ali funkcionalniji i prihvatljiviji od poprilično savremenih fr-belg stripova.
sawitch Posted - 20/03/2023 : 08:09:02
Nakon procitanog previewa ovo mi je delovalo kao nesto sto treba procitati do kraja ali crtez nije nesto sto odusevljava. Ali videcemo kompletan utisak kada se procita.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000