forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ČK PREDSTAVLJA - ASTERIKS, KNJIGA 8

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

   -  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Melusine Posted - 23/10/2020 : 08:20:03
NOVE AVANTURE VAŠIH OMILJENIH GALA SU TU!

„ASTERIKS 8“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.340 dinara


Format 21,3 x 29 cm
Povez Tvrd
Broj strana 144
Štampa Kolor
Serijal Asteriks


Pred vama su tri nove epizode („Velika plovidba“, „Obeliksovo preduzeće“ i „Asteriks među Belgijancima“) sa avanturama Asteriksa i Obeliksa, glavnih junaka jednog od najpopularnijih i najvoljenijih serijala u istoriji devete umetnosti. Generacije čitalaca odrastale su uz hrabre Gale, a neponovljivi humor i zabavni zapleti čine ovo delo primamljivim i za nove čitaoce.

Serijal Asteriks preveden je na više od 111 jezika i prodat u 380.000.000 primeraka.

XXII EPIZODA
Velika plovidba
Asteriks i Obeliks kreću u ribolov kako bi Aspiriniksu doneli neophodan sastojak za čarobni napitak. Snažna oluja, međutim, odnosi ih daleko na zapad, kamo se još samo vikinzi usuđuju da zađu.

XXIII EPIZODA
Obeliksovo preduzeće
Cezar odlučuje da sprovede u delo sasvim novu zamisao koju je dobio od svojih savetnika: pretvoriće galsko ratničko društvo u potrošačko!

XXIV EPIZODA
Asteriks među Belgijancima
Cezar je izjavio da su od svih naroda u Galiji najhrabriji – Belgijanci! Drmatoriks odlučuje da sve, od Cezara do samih Belgijanaca, uveri kako je od svih naroda u Galiji najhrabriji upravo – ON!

Prelistajte ovo izdanje:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Asteriks_integral_08.pdf

„ASTERIKS – KNJIGA 8“ je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.340 dinara, od petka, 23. oktobra, do subote, 31. oktobra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
DiSkAcH Posted - 25/11/2020 : 18:18:33
Meni su svi Asterixi odlični, sad ovo cjepanje dlačica mi je bzvz.
vronski 3 Posted - 25/11/2020 : 09:34:54
Meni su Prorok i Cezarov venac najbolje dve epizode Asteriksa!
anto Posted - 24/11/2020 : 23:00:21
inače,utisci za Asterikse na ovo novo čitanje su mahom jako slični kao pre davnih godina - najveće odstupanje mi je baš kod Korzike,koja mi je nekad bila jedna od najboljih,a sada mi je za 4/5.
anto Posted - 24/11/2020 : 22:58:26
iz aviona se vidi da je druga Lastovo.
Kruger Posted - 24/11/2020 : 22:13:16
Nesvrstani, kako jednostavno. Prvo je ne znam što, valjda Korzika, a drugo Lastovo.
NESVRSTANI Posted - 24/11/2020 : 22:02:52
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by anto

Uderco:Asteriks,knjiga 10,epizode 28-30 (Čarobna knjiga)

Na neki način,dve epizode u ovoj knjizi su mi premijere - doduše i Šećerlemadu i Obeliksove nevolje imam u nekom pirateriji,ali sećam se da sam obe priče batalio na pola jer su pomenuta izdanja bila bogu plakati.Najgore što su mi zbog toga ostale u lošem sećanju iako ih nisam pročitao kompletne.

E sad;ne znam da li je to zbog praznične atmosfere (totalna opuštencija,dobra klopica (sa nutelom,milkom...)) ili što sam smatrao da će mi 10.knjiga biti mnjah,,ali uživao sam maksimalno u ovim pričama.U stvari,ne sećam se da me je ikad Asteriks ovako zabavio.

Asteriks kod Šećerlemade mi je top integrala - mislim da mi je ovo jedan od ponajboljih Asteriksa (da se odmah ogradim da nisam neki veliki poznavalac materije - većinu priča sam čitao,ali ne više od po jednom,dvaput;i to pre x godina)).Kezio sam se ko ludak čitajući je 5+/5
Ružu i mač sam gotivio i u PZ,a sad mi je bila još nekako bolja 5/5
Za Obeliksove nevolje sam bio ubeđen da će mi donekle pokvariti celokupni dojam,ali ne bejah u pravu (srećom) - vrlo neobična epizoda u kojoj je Obeliks popio napitak,sa gusarima je sklopljen dogovor...Mislim da je bilo ovde potencijala da bude još bolji kraj,ali zadovoljan sam i sa postojećim 5/5

Vidim da su ocene na bedeteci prilično loše,a i znam da se samo Šećerlemada kotira kao kultna priča,ali eto,meni je ceo integral do jaja.Uffff...
Meni je to nečitljivo.
Slažem se s kolegom dalmatincem. Ako ti je OVO za 5, 5+ što su ti onda Kleopatra, kod Britanaca, Gladijator i ostale perverzni brojevi (za 25?). Znači Gošini je 80 % brojeva za čistu 5ticu, 10% za 9 i 10% za 8.
Ove ostale...meni je to iskreno za škovace ili za dat maloj dici da čitaju (a Asteriks sigurno nije (samo) njima namijenjen). Da ne bi bilo da im nisam da šansu - jesan. I jedini koji nije totalni šakrt je onaj čarobni čilim il tako nešto. Ovo ostalo nema veze s Gošinijevim Asteriksom, to je po meni drugi strip. Nisam moga virovat kad sam pročita one neke supermenove, pa to je degradacija humora i uma prema kojemu je degradacija Zagora od Buratinija p**in dim. Ovo je silovanje.
Zapravo mislim da s ovim 5ticam degradiraš Gošinijevog Asterixa, nije mi ništa jasno.


ne znam šta da kažem,vidim da sam jedini koji ne otkida na Gošnijeve Gale, a kome su se ovoliko dopali albumi iz desete knjige.

Evo,juče završih Garulfa,jedan predivan strip u kome sam neizmerno uživao,i onda pređem na Vrača pogađača i Korziku,i takvu sam osetio "hladnoću" (ajde da se tako izrazim) dok sam ih čitao,da sam zapitao samog sebe "a koji je tebi qurac??".Dobro,posle one scene kad legionar kuca na vrata pa izađe sestra onog seoskog badže,a potom i on sam sa nožom u rukama i ledenim pogledom,nekako je došlo sve na svoje mesto,ali hoću da kažem da me Gošinijev Asteriks ne baca na deveto nebo,a kad bolje razmislim,nikad i nije;za razliku od Šećerlemade,Obeliksovih nevolja i Ruže i mača.

pa stoga praštajte svi vi kojima je ovo što napisah Gošinohuljenje.


A vidiš, meni je Korzika vrh.
Korzika je Južni Jadran kakvoga se ja sićan iz djetinjstva. Korzika je izolirani otok na kraj svita-Lastovo. Korzika je misto nakrcano vojarnama na koje vojnici idu po kazni- Lastovo. Korzikansku naprohodnu makiju u kojoj se stranci gube imaš 100 metara od moje kuće na Pelješcu. Veprovinu kad se i jela jela se kad bi je neko iz sela upuca.
Penzionere koji ćakulaju na klupama imaš u svakome dalmatinskome mistu.

Jedna slika je Lastovo, druga Korzika.
Aj pogodi koja je koja
[url=https://postimages.org/][/url]
[url=https://postimages.org/][/url]
paranoid Posted - 24/11/2020 : 21:09:48
quote:
Originally posted by nonchalant

Ček, oće neko da mi objasni zašto knjige/epizode izlaze ovakvim rasporedom, a ne normalno? Najozbiljnije pitanje..
A sada ono što vas možda i najviše zanima – izdavački plan i tempo. Starije, već objavljene epizode izlaziće hronološki. Odlučili smo, međutim, da vam pružimo priliku da se odmah upoznate i s novim autorskim tandemom Feri–Konrad (Jean-Yves Ferri, Didier Conrad), koji je od 2013. preuzeo rad na „Asteriksu”.

Dakle, sredinom jula vas na Letećem startu očekuju „Asteriks – knjiga 1” i „Asteriks – knjiga 12”, dva toma, prvi i poslednji, a već u avgustu, u mekom povezu, album 37,„Asteriks na trci kroz Italiju”, koji je objavljen u Francuskoj prošle jeseni. Preostala dva toma s novim epizodama, jedanaesti i deseti, izaći će uporedo s drugim i trećim tomom.

Ukratko hteli su sto pre da objave i epizode
koje do sada nisu objavljene u Srbiji.
Red Marquis Posted - 24/11/2020 : 21:09:20
quote:
Originally posted by nonchalant

Ček, oće neko da mi objasni zašto knjige/epizode izlaze ovakvim rasporedom, a ne normalno? Najozbiljnije pitanje..


Da bi ljudi kupovali i novije epizode.
nonchalant Posted - 24/11/2020 : 20:37:08
Ček, oće neko da mi objasni zašto knjige/epizode izlaze ovakvim rasporedom, a ne normalno? Najozbiljnije pitanje..
Elderane84 Posted - 24/11/2020 : 18:56:03
Gošinijev mi najbolji Talični. A Asteriks mu je miljama ispred ovog kasnije. Vjerovatno svaka epizoda na svoj način, mada mi je lično najbolja Korzika. Urnebesna epizoda.
Cromwell Posted - 24/11/2020 : 11:43:38
Ajde, dobro si se izvuko!

Sad sam bacio oko na osvrte i zapravo se slažemo za većinu ocjena. Barem ove koje sam čitao.
anto Posted - 23/11/2020 : 23:48:23
quote:
Originally posted by Cromwell

Ijuu Anto, sad ga baš prećera!
Falilo ti je iz nutelle i milke šećera.
Nema drugog objašnjenja.
I meni je većina post Goscinnijevih epizoda sasvim solidna, ima ih par odličnih (ima tu malo nostalgije), neke su samo simpatične ali ima i totalnog smeća. No daleko je to od prvog perioda u kojem ima samo 3-4 malo slabije priče.


normalno;ako baciš pogled (kao i svi vi drugi) ovde http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=33180&whichpage=3 , videćete da osim epizoda desetog integrala,ostale su mi daleko ispod Gošinijevih.
Ima tu čak i dvojki (33. i 34. albumi)
anto Posted - 23/11/2020 : 23:44:56
sad se podsetih sa teme Asteriks kojim epizodama sam dao peticu - Zlatni srp,Asteriks i Goti,Asteriks gladijator,Put oko Galije ,Kleopatra,Borba starišina,
Asteriks legionar, Štit iz Overnije,Asteriks i ukradeno kazanče,Zavadi pa vladaj i Cezarov venac.

malo li je??
Dr. Zistis Posted - 23/11/2020 : 22:20:15
Anto vec presao na on line
Zagor-te-nay Posted - 23/11/2020 : 22:11:25
Uf, da Vrač pogađač...pa to je savršenstvo.
Neznam...o ukusima se ne raspravlja jel, guštaj u čemu god oš, al ovo je kao da neko izjavi da mu je draži ovi današnji Alan Ford s Minuette šta izlazi na trafikama nego onaj Magnusov, bez pretjerivanja.
Meni je ovih prvih osam ČK knjiga sve što mi treba (plus šta ću zadržat i AZ, nije to (ipak) ista stvar). Ostalo...drago mi je da ima publiku.
alexts Posted - 23/11/2020 : 21:53:10
Kod Anta je uvek obratno. Njemu se više sviđa nastavak Ratnika sa Akbara od originalnog dela. On je izjavio kako su novi Star Wars filmovi bolji od prvobitne trilogije, koja mu deluje smešno (!!) itd.

Barem je dosledan.
Red Marquis Posted - 23/11/2020 : 21:15:46
quote:
Originally posted by Peyo

Ne dirajte mi Antišu.
On ima problema.

A Goscinny je Bog stripa tj. scenarija.


Popravio.
Peyo Posted - 23/11/2020 : 20:01:53
Ne dirajte mi Antišu.

On ima problema (drugačiji doživljaj) sa humorističnim stripovima.

Nismo svi isti, a ocjene su ionako subjektivne. Njemu je važna upotrebna vrijednost i prema tome se ravna i to je sasvim OK.

A Goscinny je Bog stripa tj. scenarija.
Cromwell Posted - 23/11/2020 : 19:55:50
Ijuu Anto, sad ga baš prećera!
Falilo ti je iz nutelle i milke šećera.
Nema drugog objašnjenja.
I meni je većina post Goscinnijevih epizoda sasvim solidna, ima ih par odličnih (ima tu malo nostalgije), neke su samo simpatične ali ima i totalnog smeća. No daleko je to od prvog perioda u kojem ima samo 3-4 malo slabije priče.
karven Posted - 23/11/2020 : 19:53:47
@Anto
Red Marquis Posted - 23/11/2020 : 19:32:40
quote:
Originally posted by kasper

sta to napisa covece


Ne slažemo se često, ali ovde potpis.
Anto pobogu. Pooooobooogu.
kasper Posted - 23/11/2020 : 18:45:39
sta to napisa covece
anto Posted - 23/11/2020 : 18:14:15
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by anto

Uderco:Asteriks,knjiga 10,epizode 28-30 (Čarobna knjiga)

Na neki način,dve epizode u ovoj knjizi su mi premijere - doduše i Šećerlemadu i Obeliksove nevolje imam u nekom pirateriji,ali sećam se da sam obe priče batalio na pola jer su pomenuta izdanja bila bogu plakati.Najgore što su mi zbog toga ostale u lošem sećanju iako ih nisam pročitao kompletne.

E sad;ne znam da li je to zbog praznične atmosfere (totalna opuštencija,dobra klopica (sa nutelom,milkom...)) ili što sam smatrao da će mi 10.knjiga biti mnjah,,ali uživao sam maksimalno u ovim pričama.U stvari,ne sećam se da me je ikad Asteriks ovako zabavio.

Asteriks kod Šećerlemade mi je top integrala - mislim da mi je ovo jedan od ponajboljih Asteriksa (da se odmah ogradim da nisam neki veliki poznavalac materije - većinu priča sam čitao,ali ne više od po jednom,dvaput;i to pre x godina)).Kezio sam se ko ludak čitajući je 5+/5
Ružu i mač sam gotivio i u PZ,a sad mi je bila još nekako bolja 5/5
Za Obeliksove nevolje sam bio ubeđen da će mi donekle pokvariti celokupni dojam,ali ne bejah u pravu (srećom) - vrlo neobična epizoda u kojoj je Obeliks popio napitak,sa gusarima je sklopljen dogovor...Mislim da je bilo ovde potencijala da bude još bolji kraj,ali zadovoljan sam i sa postojećim 5/5

Vidim da su ocene na bedeteci prilično loše,a i znam da se samo Šećerlemada kotira kao kultna priča,ali eto,meni je ceo integral do jaja.Uffff...
Meni je to nečitljivo.
Slažem se s kolegom dalmatincem. Ako ti je OVO za 5, 5+ što su ti onda Kleopatra, kod Britanaca, Gladijator i ostale perverzni brojevi (za 25?). Znači Gošini je 80 % brojeva za čistu 5ticu, 10% za 9 i 10% za 8.
Ove ostale...meni je to iskreno za škovace ili za dat maloj dici da čitaju (a Asteriks sigurno nije (samo) njima namijenjen). Da ne bi bilo da im nisam da šansu - jesan. I jedini koji nije totalni šakrt je onaj čarobni čilim il tako nešto. Ovo ostalo nema veze s Gošinijevim Asteriksom, to je po meni drugi strip. Nisam moga virovat kad sam pročita one neke supermenove, pa to je degradacija humora i uma prema kojemu je degradacija Zagora od Buratinija p**in dim. Ovo je silovanje.
Zapravo mislim da s ovim 5ticam degradiraš Gošinijevog Asterixa, nije mi ništa jasno.


ne znam šta da kažem,vidim da sam jedini koji ne otkida na Gošnijeve Gale, a kome su se ovoliko dopali albumi iz desete knjige.

Evo,juče završih Garulfa,jedan predivan strip u kome sam neizmerno uživao,i onda pređem na Vrača pogađača i Korziku,i takvu sam osetio "hladnoću" (ajde da se tako izrazim) dok sam ih čitao,da sam zapitao samog sebe "a koji je tebi qurac??".Dobro,posle one scene kad legionar kuca na vrata pa izađe sestra onog seoskog badže,a potom i on sam sa nožom u rukama i ledenim pogledom,nekako je došlo sve na svoje mesto,ali hoću da kažem da me Gošinijev Asteriks ne baca na deveto nebo,a kad bolje razmislim,nikad i nije;za razliku od Šećerlemade,Obeliksovih nevolja i Ruže i mača.

pa stoga praštajte svi vi kojima je ovo što napisah Gošinohuljenje.
Zagor-te-nay Posted - 23/11/2020 : 17:16:57
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by anto

Uderco:Asteriks,knjiga 10,epizode 28-30 (Čarobna knjiga)

Na neki način,dve epizode u ovoj knjizi su mi premijere - doduše i Šećerlemadu i Obeliksove nevolje imam u nekom pirateriji,ali sećam se da sam obe priče batalio na pola jer su pomenuta izdanja bila bogu plakati.Najgore što su mi zbog toga ostale u lošem sećanju iako ih nisam pročitao kompletne.

E sad;ne znam da li je to zbog praznične atmosfere (totalna opuštencija,dobra klopica (sa nutelom,milkom...)) ili što sam smatrao da će mi 10.knjiga biti mnjah,,ali uživao sam maksimalno u ovim pričama.U stvari,ne sećam se da me je ikad Asteriks ovako zabavio.

Asteriks kod Šećerlemade mi je top integrala - mislim da mi je ovo jedan od ponajboljih Asteriksa (da se odmah ogradim da nisam neki veliki poznavalac materije - većinu priča sam čitao,ali ne više od po jednom,dvaput;i to pre x godina)).Kezio sam se ko ludak čitajući je 5+/5
Ružu i mač sam gotivio i u PZ,a sad mi je bila još nekako bolja 5/5
Za Obeliksove nevolje sam bio ubeđen da će mi donekle pokvariti celokupni dojam,ali ne bejah u pravu (srećom) - vrlo neobična epizoda u kojoj je Obeliks popio napitak,sa gusarima je sklopljen dogovor...Mislim da je bilo ovde potencijala da bude još bolji kraj,ali zadovoljan sam i sa postojećim 5/5

Vidim da su ocene na bedeteci prilično loše,a i znam da se samo Šećerlemada kotira kao kultna priča,ali eto,meni je ceo integral do jaja.Uffff...
Meni je to nečitljivo.
Slažem se s kolegom dalmatincem. Ako ti je OVO za 5, 5+ što su ti onda Kleopatra, kod Britanaca, Gladijator i ostale perverzni brojevi (za 25?). Znači Gošini je 80 % brojeva za čistu 5ticu, 10% za 9 i 10% za 8.
Ove ostale...meni je to iskreno za škovace ili za dat maloj dici da čitaju (a Asteriks sigurno nije (samo) njima namijenjen). Da ne bi bilo da im nisam da šansu - jesan. I jedini koji nije totalni šakrt je onaj čarobni čilim il tako nešto. Ovo ostalo nema veze s Gošinijevim Asteriksom, to je po meni drugi strip. Nisam moga virovat kad sam pročita one neke supermenove, pa to je degradacija humora i uma prema kojemu je degradacija Zagora od Buratinija p**in dim. Ovo je silovanje.
Zapravo mislim da s ovim 5ticam degradiraš Gošinijevog Asterixa, nije mi ništa jasno.
Peyo Posted - 23/11/2020 : 13:23:10


Smanji gledanje Pornhuba.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000