Author |
Topic |
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/09/2005 : 00:47:13
|
Alo Bernard i Markos! Pokrenite konje i trkom na izdavanje hardcover Julie !. Ako mogu Ken, Magico i Dampyr, zasto ne bi isla Julia?
Argumenti za: 1. scenarij pise Berardi, odlicne naslovne, 132 strana! 2. imamo, pazite ne glavnog junaka, nego junakinju! 3. moderan crime story, moze Raider da se sakrije! 4. da se ne bi prodalo pola tiraza na prostorima bivse Juge? Pih!
Argumenti protiv: nema
Eto, pogledajte tu milinu od naslovnica:
Jack the Black.
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/09/2005 : 01:03:35
|
a jos postoje i dobre zanse da poneka bakica prevarena imenom edicije i slicicom to kupi misleci da je ljubavni roman. ja sam za.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 18/09/2005 : 01:04:24
|
Sada kada je krenuo dampyr,sumnjam da ona ima šane!
It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back! |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 18/09/2005 : 01:38:14
|
Voleo bih, ali ne verujem da ce to proci.
Prah si bio i u prah ceš se pretvoriti, ali ce ti pokoja caša pica u meduvremenu dobro doci. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 18/09/2005 : 01:40:13
|
Bolje da si topic nazvao:"Alo Bernard i Markos". Mozda bi im tako skrenuo paznju. Ja sam apsolutno ZA. Naslovna je"boli glava". |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 18/09/2005 : 01:41:56
|
Slazem se za HC,ali ne kao Dampyr jer je steta gubiti ovakve naslovne.Razgledao sam ih sve na Bonelijevom sajtu - ne zna se koja je od koje bolja. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 18/09/2005 : 02:01:38
|
Nemam ništa protiv,cak mi je veoma drago. Medutim,kako sada kad je Dampyr izašao? Mislim da cemo ipak morat malo na ovo pricekat,jer bliže se sajmovi i CRŠ a tamo ce biti predstavljena mnoga nova izdanja... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 18/09/2005 : 02:11:10
|
Na našem tržištu vec stvarno ima puno izdanja, pa to nije lako sve pokupovati, a pogotovo nece biti lako ako ce sva nova izdanja poceti izlaziti u HC-u. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 18/09/2005 : 02:26:32
|
pa ako se bude dobro prodavao dampyr poznajuci bernija moglo bi se i ovo ocekivati.ipak je on najludji
"I believe comic book heroes walk the earth..." |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15632 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/09/2005 : 10:55:25
|
Ako netko ima desetak tisuca Eura viska za uloziti u par brojeva Julie, neka mi se javi:-)
I inace, mislim da Julia u HC kao svaka epizoda = jedna knjiga ne bi prosao, kao ni npr. MV, bio bi preskup (dobro, po meni je systemov MV u HC lose napravljen, mozda je u tome stvar). To bi trebalo biti sto jeftinije moguce, ali opet HC jer na kioscima nema sanse da prodje. Bernard je s Dampyrom to postigao, dvije epizode u jednoj knjizi po jako prihvatljivoj cijeni i to je dobra formula, cak i da je trobroj, meni bi to bilo jos vise ok, naslovnice su lijepe, ali stampaju se ili na zadnjoj korici ili unutra. Ali Berni je rekao da sigurno nece izdavati Juliu, a mi smo, bojim se, premali jos za to. No nikad ne reci nikad:-)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Posted - 18/09/2005 : 11:09:43
|
Ok Marko. Ja inace nemam pojma o izdavanju, to cu izpostaviti vec na pocetku .
Ali zasto ne bi islo? Jer su prava preskupa? Zar nije dovoljno, da se proda pola tiraza (znaci 250 komada) pa onda nema gubitka (to sam izmislio ili negde cuo, mozda i ne drzi ). Jedna epizoda na 132 stranice po ceni 65 kuna da ne bi isla u 250 komada po celoj Jugi?
No to su samo moje pretpostavke. Ko sto rekoh nemam ja pojma o izdavanju niti ne zelim imati :-). Zelim samo citat Juliu i to ne na talijanskom .
Jack the Black. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Posted - 18/09/2005 : 11:29:01
|
Pazi, 65 kuna za Juliu je po meni previse. Pa vidi Dampyra, za te pare dobijes 64 stranice vise. Dalje, ni Julia ni MV ni Dampyr nisu Ken Parker koji ima kultni status i koji jedini zaista i zasluzuje luksuznije HC izdanje, dok je HC kod ovih ostalih vise nuznost izdavacke situacije nego sto to oni zasluzuju. Da je Julia dvobroj za 65 kuna, to bi bilo relativno ok, ali cini mi se nemogucim postici takvu cijenu, posto, opet usporedjujem sa Dampyrom, ima 64 stranice vise.
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 18/09/2005 : 11:41:39
|
Svacan da je to teško izvedivo al i s ovin možemo bit i više nego zadovoljni.
I feel like somebody put something in my drink |
|
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 18/09/2005 : 11:48:25
|
A ti na 64 strane stavi pisma citatelja i naše slike! Prodaja ce odmah skocit!
It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Lopov
New Member
Croatia
106 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 18/09/2005 : 12:52:12
|
Lijep pozdrav svima! Zna li ovdje netko od upucenih kome se treba obratiti za prava za Juliju? Naime, na Bonellijevim stranicama pise da oni drze za nju, MV i jos neke likove, a ostalo SAF. No, Julija se moze vidjeti i na SAF-ovim stranicama. Dakle, kome se javiti? Drugo sto me zanima, zna li netko ikakav fax broj ili e-mail od SBE, jer ga nigdje ne mogu naci na stranicama? Ako netko ista zna od ovoga, molim neka mi se javi na ured@logo.com.hr. Hvala i lijep pozdrav. M
PS Jednom sam u rukama imala jedan DD, talijanski ali nije ga izdao Bonelli. Bio je soft cover, a unutra 3 ili cak 4 epizode, i to mi je djelovalo sasvim OK. Mozda bi Julia mogla proci ako bi je radio nakladnik koji ima dobar aranzman s nekom tiskarom s kojom vec duze vremena radi, pa moze neke stvari dogovoriti. Takodjer, svidja mi se ideja o 3 broja u jednoj SC knjizi s prvom orginalnom naslovnicom na coveru, a ostale dvije, u boji, unutra na pocetku svake epizode. Samo je pitanje cijene... Ako bi proizvodnja po primjerku kostala 40-45 kn, sa tiskarom i prijevodom, ako ti je prevoditelj frend, student ili ljubitelj stripova pa te ne odere, ako imas prijatelja tiskara, ako uspijes dogovoriti prava prema 8% avansa (kako se to radi s knjigama) i ako imas vlastitu pripremu za tisak... Moglo bi hodati. Mozda bi tako mogli hodati i MNo extra i neka druga izdanja. Eh da, ima jos jedno veliko ALI - nema prodaje po kioscima, strip knjizarama, knjizarama itd., nego samo IZRAVNO od nakladnika, jer prodaja po knjizarama pojede 30% novaca, a od kioska vise od 50% i tu si ODMAH u minusu... |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Posted - 18/09/2005 : 12:55:51
|
quote: Originally posted by Markos
Pazi, 65 kuna za Juliu je po meni previse. Pa vidi Dampyra, za te pare dobijes 64 stranice vise. Dalje, ni Julia ni MV ni Dampyr nisu Ken Parker koji ima kultni status i koji jedini zaista i zasluzuje luksuznije HC izdanje, dok je HC kod ovih ostalih vise nuznost izdavacke situacije nego sto to oni zasluzuju. Da je Julia dvobroj za 65 kuna, to bi bilo relativno ok, ali cini mi se nemogucim postici takvu cijenu, posto, opet usporedjujem sa Dampyrom, ima 64 stranice vise.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Hmm, a usporedimo li sa Kenom, to je onda 5 kuna vise za 40 stranica vise, jel? I u poredjenju sa Magicom, to je 10 kuna vise za opet 40 stranica. Tu ima racunice, zar ne?
Dobro Ken ima kultni status i recimo Julia bi isla hc jer drukcije ne ide. Zasluzuje ili ne, nije ni pitanje. Ali treba da se proda 250 komada, jel to drzi? Znaci treba imati muda i uci u nesto ovakvo. Ajmo ekipo, da vidimo vasa !
Jack the Black. |
|
|
Lopov
New Member
Croatia
106 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 18/09/2005 : 12:59:10
|
to sa 40-ak stranica vise nije neka frka, jer radi se samo o papiru.. najmanji je problem papir, vjerujte mi, imam 15+ godina iskustva u nakladnistvu
|
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Posted - 18/09/2005 : 13:27:07
|
Dva puta godisnje po 6 komada, cista poezija :-). Udruzite snage sa nasom Lopovkom i evo nam Julie u MC-u uskoro (ili kot VJ-a ).
Gledajte tu ljepotu od naslovnih:
Jack the Black. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Posted - 18/09/2005 : 13:33:53
|
quote: Originally posted by Lopov
Lijep pozdrav svima! Zna li ovdje netko od upucenih kome se treba obratiti za prava za Juliju? Naime, na Bonellijevim stranicama pise da oni drze za nju, MV i jos neke likove, a ostalo SAF. No, Julija se moze vidjeti i na SAF-ovim stranicama. Dakle, kome se javiti? Drugo sto me zanima, zna li netko ikakav fax broj ili e-mail od SBE, jer ga nigdje ne mogu naci na stranicama? Ako netko ista zna od ovoga, molim neka mi se javi na ured@logo.com.hr. Hvala i lijep pozdrav. M
PS Jednom sam u rukama imala jedan DD, talijanski ali nije ga izdao Bonelli. Bio je soft cover, a unutra 3 ili cak 4 epizode, i to mi je djelovalo sasvim OK. Mozda bi Julia mogla proci ako bi je radio nakladnik koji ima dobar aranzman s nekom tiskarom s kojom vec duze vremena radi, pa moze neke stvari dogovoriti. Takodjer, svidja mi se ideja o 3 broja u jednoj SC knjizi s prvom orginalnom naslovnicom na coveru, a ostale dvije, u boji, unutra na pocetku svake epizode. Samo je pitanje cijene... Ako bi proizvodnja po primjerku kostala 40-45 kn, sa tiskarom i prijevodom, ako ti je prevoditelj frend, student ili ljubitelj stripova pa te ne odere, ako imas prijatelja tiskara, ako uspijes dogovoriti prava prema 8% avansa (kako se to radi s knjigama) i ako imas vlastitu pripremu za tisak... Moglo bi hodati. Mozda bi tako mogli hodati i MNo extra i neka druga izdanja. Eh da, ima jos jedno veliko ALI - nema prodaje po kioscima, strip knjizarama, knjizarama itd., nego samo IZRAVNO od nakladnika, jer prodaja po knjizarama pojede 30% novaca, a od kioska vise od 50% i tu si ODMAH u minusu...
SAF je drzao Juliu do nedavno, ali im je istekao ugovor. Dakle, Bonelli ili Berardi, zavisi kako se oni medjusobno dogovore. Inace, tesko mozes prodati dovoljnu kolicinu bez prodaje po strip knjizarama.
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
JORGE
Junior Member
Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 18/09/2005 : 14:55:31
|
Kad malo razmislim možda bi Julia i mogla proci u dogledno vrijeme. Treba uzeti u obzir da se radi o tome da je glavni lik u stripu ženska, a samim time bi taj strip valjda privukao i znatan dio citateljica. Kako vidim onaj strip WITCH dobro prolazi kod mlade ženske publike, a pitanje je vremena kada ce taj dio citateljica (nakon tog svog prvog stripa)poželjeti procitati nešto novo i "zrelije/ozbiljnije", a sigurno nece preci na zagora . Znaci one vec stvaraju naviku citanja stripova i to bi trebalo jednom iskoristiti. Naravno strip bi u tom slucaju da bi bio primjecen morao izlaziti na kioscima i u soft cover-u. Ja bih taj strip sigurno citao (kupio) kad ionako citam i sve ostalo sa kioska, a vjerujem i ostali kolekcionari/citaoci. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 18/09/2005 : 15:51:25
|
Ja bi to sigurno kupova bilo u SC ili HC i mislin da bi to bija pun pogodak.
I feel like somebody put something in my drink |
|
|
Zole
stripovi.com kum
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 18/09/2005 : 16:17:01
|
Ovo ljeto Burattini mi je dao jedan broj Julie da ga procitam, uvjeravajuci me da se radi o odlicnom stivu. Procitao sam i jako mi se svidjelo (Le tante vite di Delmer Barrows), tako da sam apsolutno za objavljivanje Julie kod nas.
Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! Inter! Zagor! |
|
|
Topic |
|