Author |
Topic  |
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 20/09/2003 : 17:17:08
|
stani ne kontam: mina u stripu nije vampir, Alan je junkie, ili je obrnuto sad si me zbunio... nevidljivi NIJE hawley!? pa ko je onda?
Freddy, you're my older brother, and I love you. But don't ever take side with someone else against your own family. Against your family, never. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 21/09/2003 : 21:47:49
|
Moore je licno rekao da je glupo misliti da je Mina vampir. A da, Alan je u stripu leceni junky. A Invisible man je Rodney Skinner (whoever!...)
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..." |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Posted - 21/09/2003 : 23:39:46
|
meni je glupo ne misliti da ona nije vampir... mislim, u filmu, ima sve osobine Stockerovog Dracule - sta je onda? A stani, ko je Hawley?
Freddy, you're my older brother, and I love you. But don't ever take side with someone else against your own family. Against your family, never. |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 22/09/2003 : 00:35:16
|
quote:
mislim, u filmu, ima sve osobine Stockerovog Dracule - sta je onda?
Dimitrije kaze da je Draculina ljubavnica :-)) Znaci da ne mora biti vampir :-)
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 22/09/2003 : 01:12:34
|
Pa to je to... Samo, kazem, ne mora da znaci da je i ona vampir, osim ako tako nije naznaceno u knjizi.
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 22/09/2003 : 01:17:12
|
Ovo nije ekranizacija stripa, vec film inspiriran stripom. Nije to loš film, ali definitivno nije za publiku koja je oduševljena stripom. Ovo je film za "široke mase". Djoletove primjedbe su sve na mjestu. Meni je još koliko-toliko najbolje (ili barem malcice dobro) razraden lik Doriana Graya, ali to je tek za nijansu bolje napravljeno od razrade ostalih likova. A razrada likova jest baš ono što krasi Mooreov strip!
http://free-vt.htnet.hr/rollercoaster/americancomix.htm THERE, THERE |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 22/09/2003 : 08:31:43
|
Naravno.
U stripu, snaga Lige proizilazi iz snage njihovih licnosti (osim kod Hydea, i donekle Hawleyja), a ne iz toga sto Mina moze da se pretvori u vampira, a Alan moze da pogodi dinju na 800 jardi.
A to sto je Grey, koga nema u stripu, najrazradjeniji, posebna je ironija....
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 22/09/2003 : 08:58:41
|
Cekaj, zar nije Tom Sojer ubacen, a ne Gray? Ili su obojica?
I guess I could be a quiet hero no one knows the good I've done... |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 22/09/2003 : 16:04:53
|
ma daj prestanite kemijati.film je odlican.pa šta ste ocekivali-film identican stripu-ma daj,kad su ameri to napravili.svida mi se dorian gray kao lik,onako malo je zlocest .mina je vampir,pa šta ako u stripu to baš i nije tako.u stokerovo drakuli ona to je. naravno da su ameri morali ubaciti neko svoj lik-tom sawyer-pa šta mora biti i malo amerikanitiranja,ipak je to americki film . sve u svemu meni je odlican i gledati cu ga još jednom najmanje.
------------- carpe diem... -------------
|
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Posted - 22/09/2003 : 17:39:42
|
jgoran, kod stockera nije mina vampir... mislim, na kraju je uslovno receno spase od te sudbine, no Moore je valjda pretpostavio da je ne spase u potpunosti (ima ljudskog puno vise nego vampirskog) dok su u filmu to uradili sllicno, samo mnogo gore (valjda)... i ne kontam: zar nisi spomenuo da se i Sawyer spomije u stripu? i KO JE HAWLEY"!? jesu to promjenili za film lik 'gentlemana lopova' ili je on onaj naucnik koji je to izmislio?"!!!!
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Posted - 22/09/2003 : 20:56:27
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
jgoran, kod stockera nije mina vampir... mislim, na kraju je uslovno receno spase od te sudbine, no Moore je valjda pretpostavio da je ne spase u potpunosti (ima ljudskog puno vise nego vampirskog) dok su u filmu to uradili sllicno, samo mnogo gore (valjda)... i ne kontam: zar nisi spomenuo da se i Sawyer spomije u stripu? i KO JE HAWLEY"!? jesu to promjenili za film lik 'gentlemana lopova' ili je on onaj naucnik koji je to izmislio?"!!!!
Freddy, you're my older brother, and I love you. But don't ever take side with someone else against your own family. Against your family, never.
slažem se da nije u potpunosti vampir što se i vidi po tome što hoda po danu.i nije(bar po meni napravljeno gore)-u biti mina i alan su zakon.trebaš samo vidjeti ševu u šumi u petom sastavku volumena 2.nevjerojatno.a da tek vidiš šta hayde napravi skineru.ludnica. sawyer nema veza sa stripom to je samo americko ubacivanje lika iz njihove nacionalne književnosti.
nemam pojma ko je hawley
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 22/09/2003 : 21:46:50
|
Hm, Hawley Griffin je Invisible man u stripu i knjizi. Jgoran, zao mi je, ali to je film baziran na stripu, i kao takav podlozan je kritici zbog komromisa koji su u njemu napravljeni. Glavni problem je sto je duh stripa unakazen...
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 22/09/2003 : 23:17:41
|
Ipak ja nebi na taj film previse gledao kao na film baziran na samom stripu. Film je napravljen u komercijalnom smislu za "masu" ljudi koji uopce niti neznaju za istoimeni strip a i ne moraju spadati u ljude koji su odusevljeni stripovima. U samom filmu pojavljuju se dva lika koja uopce nemaju veze sa stripom a ubaceni su upravo iz komercijalnih razloga. Naime posto su svi junaci stripa iz europske knjizevnosti amerikanci su u filmu ubacili dva nova lika, od kojih za jednog znam da je iz americke knjizevnosti. Radi se o naravno o Tom Sawyeru iz knjige Mark Twainsa, samo sto u filmu nije djecak vec odrasli mladic. To je samo jedan obican primjer kako se iz komercijalnih razloga "rusi" osnova bazirana na stripu. Ali ja cu taj film pokusati pogledati kao "obican" film pa cemo vidjeti sto ce ispasti... Dok "The League" svugdje u svijetu dolazi u kino, sa "Hellblazerom" se snima vec treci film iz serije Mooresovih stripova. Iduce godine trebala bi biti premijera tog filma pod nazivom "Constantine" i sa Keanu Reevesom u glavnoj ulozi.
|
Edited by - Dado on 23/09/2003 12:40:34 |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Posted - 22/09/2003 : 23:38:33
|
quote: Originally posted by Djole
Hm, Hawley Griffin je Invisible man u stripu i knjizi. Jgoran, zao mi je, ali to je film baziran na stripu, i kao takav podlozan je kritici zbog komromisa koji su u njemu napravljeni. Glavni problem je sto je duh stripa unakazen...
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..."
ma tako je,griffin a ne vražji skiner.
|
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 23/09/2003 : 02:48:59
|
Ma sta bre serete, film je zakoncina!  Jedva cekam nastavak 
Duh stripa ce uvek biti unakazen samim tim sto su strip i film 2 odvojena medija(koja doduse imaju dodirnih tacaka). Vise o ovome(dokazi i argumentovane cinjenice) cim me Djole otera u 3.... 
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 23/09/2003 : 07:16:55
|
>Hm, Hawley Griffin je Invisible man u stripu i knjizi.
Da ne trazzim sada citat, ali otprilike: neka filmska/producentska kompanija je svojevremeno u djuture otkupila prava na HGWellsove knjige pa se ovdje nije mogao koristiti Griffin nego je ime promijenjeno kako bi se reklo ne, to je neki drugi nevidljivac, ne onaj Wellsov (Velesov? ). Naravno da to potire poantu, ali mislim da je barem internim memorandumom, ako vech ne i zakonom, zabranjeno da ljetni akcijski spektakli imaju poantu ...
Nego, glede mede i Seana Connerya ... Jest da je faca i nije mi nedrag, ali koji je on to dobar film snimio u zadnjih 20 godina pa da bude ime kojemu se vjeruje? Svaka kritika njegovih filmova koje ccitam jest "ma da, film je kita, ali stari ssarmer joss ssarmira" ... Gotovo pa da pomislim kako namjerno bira kite od filmova e ne bi li on bio jedina faca u njima.
Nema smajlija.
mcn
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod AJM KLININ' AUT MAJ KLOZET - hvala ... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 23/09/2003 : 09:55:00
|
quote: Originally posted by dd fan
Ma sta bre serete, film je zakoncina!  Jedva cekam nastavak 
Duh stripa ce uvek biti unakazen samim tim sto su strip i film 2 odvojena medija(koja doduse imaju dodirnih tacaka). Vise o ovome(dokazi i argumentovane cinjenice) cim me Djole otera u 3.... 
Mrs u tri... 
Ajd sad da cujem argumente.
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
Posted - 23/09/2003 : 10:18:24
|
quote: Originally posted by mcn
...to je neki drugi nevidljivac, ne onaj Wellsov (Velesov? ).
Prokužio me! A cak sam i HG promjenio u Z!!!   
Nego, glede mede i Seana Connerya ... Jest da je faca i nije mi nedrag, ali koji je on to dobar film snimio u zadnjih 20 godina
Ime Ruže. Ali, taj film je taman tu negdje na granici od 20 godina. 
http://free-vt.htnet.hr/rollercoaster/americancomix.htm THERE, THERE |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 23/09/2003 : 12:19:48
|
>Hm, Hawley Griffin je Invisible man u stripu i knjizi.
Da ne trazzim sada citat, ali otprilike: neka filmska/producentska kompanija je svojevremeno u djuture otkupila prava na HGWellsove knjige pa se ovdje nije mogao koristiti Griffin nego je ime promijenjeno kako bi se reklo ne, to je neki drugi nevidljivac, ne onaj Wellsov (Velesov? ). Naravno da to potire poantu, ali mislim da je barem internim memorandumom, ako vech ne i zakonom, zabranjeno da ljetni akcijski spektakli imaju poantu ...
Nego, glede mede i Seana Connerya ... Jest da je faca i nije mi nedrag, ali koji je on to dobar film snimio u zadnjih 20 godina pa da bude ime kojemu se vjeruje? Svaka kritika njegovih filmova koje ccitam jest "ma da, film je kita, ali stari ssarmer joss ssarmira" ... Gotovo pa da pomislim kako namjerno bira kite od filmova e ne bi li on bio jedina faca u njima.
Nema smajlija.
mcn
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod AJM KLININ' AUT MAJ KLOZET - hvala ...
Snimio je Klopku, U potrazi za Forresterom, Nesalomljive, Indianu 3...
I guess I could be a quiet hero no one knows the good I've done... |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 23/09/2003 : 13:17:39
|
>Snimio je Klopku, U potrazi za Forresterom, Nesalomljive, Indianu >3...
Ajde za Nesalomljive i I3, ali Klopka i Forrester su tipiccan primjer onoga o ccemu govorim - grozni (ama bass grozni) filmovi, u kojima se Connery samo sseche i pouzdava u svoju facu. Sad se fura na mudrog starca, ali bogme, nije ni blizu da se trudi kao u The Man Who Would Be King ili Robin and Marian. Ne da si nissta rechi pa to ti je, postao je jebena zvijezda i danas si ne bi dopustio da umre ili da se drogira u filmu.
Jebiga,
mcn
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod AJM KLININ' AUT MAJ KLOZET - hvala ... |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
|
Topic  |
|