forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 LOEG od 11.09. u bioskopima
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 20/09/2003 : 17:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
stani ne kontam: mina u stripu nije vampir, Alan je junkie, ili je obrnuto
sad si me zbunio...
nevidljivi NIJE hawley!? pa ko je onda?

Freddy, you're my older brother, and I love you. But don't ever take side with someone else against your own family.
Against your family, never.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 21/09/2003 : 21:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Moore je licno rekao da je glupo misliti da je Mina vampir. A da, Alan je u stripu leceni junky. A Invisible man je Rodney Skinner (whoever!...)

"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..."
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 21/09/2003 : 22:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
eto jos jednog filma koji nastavak vidjeti ne bi treba
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 21/09/2003 : 23:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
meni je glupo ne misliti da ona nije vampir...
mislim, u filmu, ima sve osobine Stockerovog Dracule - sta je onda?
A stani, ko je Hawley?

Freddy, you're my older brother, and I love you. But don't ever take side with someone else against your own family.
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 22/09/2003 : 00:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

mislim, u filmu, ima sve osobine Stockerovog Dracule - sta je onda?

Dimitrije kaze da je Draculina ljubavnica :-)) Znaci da ne mora biti vampir :-)

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 22/09/2003 : 01:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
Stocker kaže da je Mina Dracula's mistress.

I guess I could be a quiet hero
no one knows the good I've done...
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 22/09/2003 : 01:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Pa to je to... Samo, kazem, ne mora da znaci da je i ona vampir, osim ako tako nije naznaceno u knjizi.

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 22/09/2003 : 01:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
Ovo nije ekranizacija stripa, vec film inspiriran stripom.
Nije to loš film, ali definitivno nije za publiku koja je oduševljena stripom. Ovo je film za "široke mase". Djoletove primjedbe su sve na mjestu. Meni je još koliko-toliko najbolje (ili barem malcice dobro) razraden lik Doriana Graya, ali to je tek za nijansu bolje napravljeno od razrade ostalih likova. A razrada likova jest baš ono što krasi Mooreov strip!

http://free-vt.htnet.hr/rollercoaster/americancomix.htm
THERE, THERE
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/09/2003 : 08:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Naravno.

U stripu, snaga Lige proizilazi iz snage njihovih licnosti (osim kod Hydea, i donekle Hawleyja), a ne iz toga sto Mina moze da se pretvori u vampira, a Alan moze da pogodi dinju na 800 jardi.

A to sto je Grey, koga nema u stripu, najrazradjeniji, posebna je ironija....

Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 22/09/2003 : 08:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
Cekaj, zar nije Tom Sojer ubacen, a ne Gray? Ili su obojica?

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 22/09/2003 : 09:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
Obojica su ubaceni. Radnja filma se tek u nekim osnovnim crtama poklapa sa stripom. Puno toga je izmjenjeno. Da je Moore napisao scenarij, to bi bila potpuno nova Liga, a ovako je film neka vrsta hibridne obrade stripa.

THERE, THERE
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 22/09/2003 : 16:04:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
ma daj prestanite kemijati.film je odlican.pa šta ste ocekivali-film identican stripu-ma daj,kad su ameri to napravili.svida mi se dorian gray kao lik,onako malo je zlocest.mina je vampir,pa šta ako u stripu to baš i nije tako.u stokerovo drakuli ona to je.
naravno da su ameri morali ubaciti neko svoj lik-tom sawyer-pa šta mora biti i malo amerikanitiranja,ipak je to americki film.
sve u svemu meni je odlican i gledati cu ga još jednom najmanje.

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 22/09/2003 : 17:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
jgoran, kod stockera nije mina vampir...
mislim, na kraju je uslovno receno spase od te sudbine, no Moore je valjda pretpostavio da je ne spase u potpunosti (ima ljudskog puno vise nego vampirskog) dok su u filmu to uradili sllicno, samo mnogo gore (valjda)...
i ne kontam: zar nisi spomenuo da se i Sawyer spomije u stripu? i KO JE HAWLEY"!? jesu to promjenili za film lik 'gentlemana lopova' ili je on onaj naucnik koji je to izmislio?"!!!!

Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 22/09/2003 : 20:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

jgoran, kod stockera nije mina vampir...
mislim, na kraju je uslovno receno spase od te sudbine, no Moore je valjda pretpostavio da je ne spase u potpunosti (ima ljudskog puno vise nego vampirskog) dok su u filmu to uradili sllicno, samo mnogo gore (valjda)...
i ne kontam: zar nisi spomenuo da se i Sawyer spomije u stripu? i KO JE HAWLEY"!? jesu to promjenili za film lik 'gentlemana lopova' ili je on onaj naucnik koji je to izmislio?"!!!!

slažem se da nije u potpunosti vampir što se i vidi po tome što hoda po danu.i nije(bar po meni napravljeno gore)-u biti mina i alan su zakon.trebaš samo vidjeti ševu u šumi u petom sastavku volumena 2.nevjerojatno.a da tek vidiš šta hayde napravi skineru.ludnica.
sawyer nema veza sa stripom to je samo americko ubacivanje lika iz njihove nacionalne književnosti.

nemam pojma ko je hawley

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/09/2003 : 21:46:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Hm, Hawley Griffin je Invisible man u stripu i knjizi. Jgoran, zao mi je, ali to je film baziran na stripu, i kao takav podlozan je kritici zbog komromisa koji su u njemu napravljeni. Glavni problem je sto je duh stripa unakazen...

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/09/2003 : 23:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Ipak ja nebi na taj film previse gledao kao na film baziran na samom stripu.
Film je napravljen u komercijalnom smislu za "masu" ljudi koji uopce niti neznaju
za istoimeni strip a i ne moraju spadati u ljude koji su odusevljeni stripovima.
U samom filmu pojavljuju se dva lika koja uopce nemaju veze sa stripom
a ubaceni su upravo iz komercijalnih razloga.
Naime posto su svi junaci stripa iz europske knjizevnosti amerikanci su u filmu
ubacili dva nova lika, od kojih za jednog znam da je iz americke knjizevnosti.
Radi se o naravno o Tom Sawyeru iz knjige Mark Twainsa, samo sto u filmu nije djecak
vec odrasli mladic.
To je samo jedan obican primjer kako se iz komercijalnih razloga "rusi" osnova
bazirana na stripu. Ali ja cu taj film pokusati pogledati kao "obican" film
pa cemo vidjeti sto ce ispasti...
Dok "The League" svugdje u svijetu dolazi u kino, sa "Hellblazerom" se snima
vec treci film iz serije Mooresovih stripova.
Iduce godine trebala bi biti premijera tog filma pod nazivom "Constantine" i sa
Keanu Reevesom u glavnoj ulozi.

Edited by - Dado on 23/09/2003 12:40:34
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/09/2003 : 23:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message

Ne ocekujem neko cudo ali mislim da se necu razocarati...
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 22/09/2003 : 23:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Hm, Hawley Griffin je Invisible man u stripu i knjizi. Jgoran, zao mi je, ali to je film baziran na stripu, i kao takav podlozan je kritici zbog komromisa koji su u njemu napravljeni. Glavni problem je sto je duh stripa unakazen...

ma tako je,griffin a ne vražji skiner.

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 23/09/2003 : 02:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Ma sta bre serete, film je zakoncina!
Jedva cekam nastavak

Duh stripa ce uvek biti unakazen samim tim sto su strip i film 2 odvojena medija(koja doduse imaju dodirnih tacaka). Vise o ovome(dokazi i argumentovane cinjenice) cim me Djole otera u 3....

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 23/09/2003 : 07:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Hm, Hawley Griffin je Invisible man u stripu i knjizi.

Da ne trazzim sada citat, ali otprilike: neka filmska/producentska kompanija je svojevremeno u djuture otkupila prava na HGWellsove knjige pa se ovdje nije mogao koristiti Griffin nego je ime promijenjeno kako bi se reklo ne, to je neki drugi nevidljivac, ne onaj Wellsov (Velesov? ). Naravno da to potire poantu, ali mislim da je barem internim memorandumom, ako vech ne i zakonom, zabranjeno da ljetni akcijski spektakli imaju poantu ...

Nego, glede mede i Seana Connerya ... Jest da je faca i nije mi nedrag, ali koji je on to dobar film snimio u zadnjih 20 godina pa da bude ime kojemu se vjeruje? Svaka kritika njegovih filmova koje ccitam jest "ma da, film je kita, ali stari ssarmer joss ssarmira" ... Gotovo pa da pomislim kako namjerno bira kite od filmova e ne bi li on bio jedina faca u njima.

Nema smajlija.

mcn

Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod AJM KLININ' AUT MAJ KLOZET - hvala ...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/09/2003 : 09:55:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by dd fan

Ma sta bre serete, film je zakoncina!
Jedva cekam nastavak

Duh stripa ce uvek biti unakazen samim tim sto su strip i film 2 odvojena medija(koja doduse imaju dodirnih tacaka). Vise o ovome(dokazi i argumentovane cinjenice) cim me Djole otera u 3....

Mrs u tri...

Ajd sad da cujem argumente.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 23/09/2003 : 10:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

...to je neki drugi nevidljivac, ne onaj Wellsov (Velesov? ).

Prokužio me! A cak sam i HG promjenio u Z!!!

quote:
Originally posted by mcn

Nego, glede mede i Seana Connerya ... Jest da je faca i nije mi nedrag, ali koji je on to dobar film snimio u zadnjih 20 godina

Ime Ruže. Ali, taj film je taman tu negdje na granici od 20 godina.

THERE, THERE
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 23/09/2003 : 12:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>Hm, Hawley Griffin je Invisible man u stripu i knjizi.

Da ne trazzim sada citat, ali otprilike: neka filmska/producentska kompanija je svojevremeno u djuture otkupila prava na HGWellsove knjige pa se ovdje nije mogao koristiti Griffin nego je ime promijenjeno kako bi se reklo ne, to je neki drugi nevidljivac, ne onaj Wellsov (Velesov? ). Naravno da to potire poantu, ali mislim da je barem internim memorandumom, ako vech ne i zakonom, zabranjeno da ljetni akcijski spektakli imaju poantu ...

Nego, glede mede i Seana Connerya ... Jest da je faca i nije mi nedrag, ali koji je on to dobar film snimio u zadnjih 20 godina pa da bude ime kojemu se vjeruje? Svaka kritika njegovih filmova koje ccitam jest "ma da, film je kita, ali stari ssarmer joss ssarmira" ... Gotovo pa da pomislim kako namjerno bira kite od filmova e ne bi li on bio jedina faca u njima.

Nema smajlija.

mcn

Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod AJM KLININ' AUT MAJ KLOZET - hvala ...

Snimio je Klopku, U potrazi za Forresterom, Nesalomljive, Indianu 3...

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 23/09/2003 : 13:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Snimio je Klopku, U potrazi za Forresterom, Nesalomljive, Indianu
>3...

Ajde za Nesalomljive i I3, ali Klopka i Forrester su tipiccan primjer onoga o ccemu govorim - grozni (ama bass grozni) filmovi, u kojima se Connery samo sseche i pouzdava u svoju facu. Sad se fura na mudrog starca, ali bogme, nije ni blizu da se trudi kao u The Man Who Would Be King ili Robin and Marian. Ne da si nissta rechi pa to ti je, postao je jebena zvijezda i danas si ne bi dopustio da umre ili da se drogira u filmu.

Jebiga,

mcn

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 23/09/2003 : 13:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
Bolje Connery nego Hopkins!

THERE, THERE
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000