Author |
Topic  |
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 11/09/2003 : 20:19:43
|
Gledao sam epizodu Mucke (Only fools and horses) gde se Delboy i Rodney oblace u Batmana i Robina za maskenbal koji nije bio maskenbal nego obican party i onda jih jure policaji autima, to jest autom. |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 11/09/2003 : 20:40:18
|
Haha, ta epizoda je dolicna, ali ipak, ljudi, vratimo se malo na temu. Batman kao Batman je super lik, samo sto su ga, naravno, upropascavali godinama razni autori sa raznim bezveznim pricama. Onda je tu dosao Frank Miller, napravio DK i DK2 (koji je malko slabiji od prvog dela) i time napravio revoluciju kod Batmana, ali i kod kompletnog stripa za mase!
Danas, takodje, ima dostaa glupih prica, ali tu i tamo iskrsne nesto sto valja. Batman still lives on... A uskoro ce biti i dugo najavljivani i ocekivani film "Supermen Vs Batman". Stay tooned! :)
 |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 11/09/2003 : 20:41:47
|
Izgleda da ce tu Batman-a glumiti John Travolta  ...
Osamljenost nije u tome što smo sami nego u tomu što ne postoji ništa za cime ceznemo. |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 11/09/2003 : 20:43:11
|
buuuuuhhhaaaaaaahhhhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaahahahahahaha cuj on hahahahahahhahaahhahahahhahhaahahh             hahahahahha
''Imao sam narednika koji mi je naredjivao imao sam prijatelja kojeg sam postovao Pa me iznevjerio Ja sam ga ubio'' |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 11/09/2003 : 20:56:35
|
quote: Originally posted by DusMan
Batman kao Batman je super lik, samo sto su ga, naravno, upropascavali godinama razni autori sa raznim bezveznim pricama. Onda je tu dosao Frank Miller, napravio DK i DK2 (koji je malko slabiji od prvog dela) i time napravio revoluciju kod Batmana, ali i kod kompletnog stripa za mase!
Ugh. Pa nije bas toliko prosto.
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..." |
 |
|
Anton Mikl
Senior Member

Slovenia
1262 Posts
Member since 07/07/2003 |
Posted - 11/09/2003 : 20:57:56
|
Citao sam u slovenšcini jednu epizodu u kojoj je bio Two faca pa onaj Mr. Riddle.Nisam bio zadovoljan, zato ne obožavam baš Batmana.
Veseli magarac |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6380 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 11/09/2003 : 21:05:47
|
Bravo jgoran,odlican topic. Batman je meni možda najdraži stip-junak.Nasrecu,ima jako jako dobrih stripova.Baš sam prije neki dan procitao Night cries.Strašan strip sa neobicno teškom i pikantnom temom i sa izvanrednim crtežom.U kolekciji imam još: Batman vs. Predator (sva 3 dijela).Prvi kojeg je crtao Kubert je odlican a preostala dva su poprilicno loša. Killing Joke - Treba li uopce komentirati? Batman & Dardevil : King of New York Batman & Judge Dredd : Ultimate riddle (sama prica nije nešto ali zato je crtež nešto najbolje što sam vidio) Batman & Dracula (sva 3 dijela):jako jako dobro Knightfall(sva 3 TPB):Skoro 1000 stranica stripa! Year One:nije mi se svidio Arkham Asylum:nisam još stigao procitati,crtež izgleda sjajan Dark Knight returns:takoder još ceka da procitam
Bond.James Bond. |
 |
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6380 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 11/09/2003 : 21:16:12
|
quote: Originally posted by Kornboy
Procitao sam Batman - Black & White u trejdu nedavno. Ima nekoliko extremno dobrih prica.
Cuo sam za to ali nisam citao.O cemu se radi?Kakve su price,crtaci?
Bond.James Bond. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
Posted - 11/09/2003 : 21:35:15
|
Najjaca prica mi je definitivo Black and White World, mislim da se tako zove. |
Edited by - Kornboy on 11/09/2003 21:35:37 |
 |
|
neo_jedi
New Member

Slovenia
153 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 11/09/2003 : 23:14:22
|
Christian Bale je novi Batman. Igrace ga u Nolanovom filmu Batman: Intimidation.
Two Tumbs Up!
----- Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.
|
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Posted - 11/09/2003 : 23:30:46
|
quote: Originally posted by Aco
quote: Originally posted by Kornboy
Procitao sam Batman - Black & White u trejdu nedavno. Ima nekoliko extremno dobrih prica.
Cuo sam za to ali nisam citao.O cemu se radi?Kakve su price,crtaci?
Bond.James Bond.
b&w rade najbolji crtaci i scenaristi koji trenutno rade na americkom tržištu.to su uglawnom kratke price koje izlaze kao back up story u batman:gotham knights.da ti spomenem samo neke: brian azzarelo,kyle baker,jordi barnet,john buschema,howard chaykin,chris claremont,paul dini,warren ellis,dave gibbons,jim lee,paul pope,eduardo risso,alex ross,tim sale,ty templeton,steve rude. to je samo jedan dio ljudi koji rade b&w. trenutno je izašlo dvije knjige b&w.u hard coveru i tpb izdanju.hc je skup ko vrag i košta 40 $,ali isplati se svakog dolara.
------------- carpe diem... -------------
|
Edited by - jgoran5 on 11/09/2003 23:32:13 |
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Posted - 11/09/2003 : 23:36:49
|
što se tice preporuke za citanje ja svakako preporucujem
long helloween i dark victory koje rade jeph loeb i tim sale
novi story arc koji trenutno ide u batman regularnom serijalu pod nazivom hush a rade ga jeph loeb i tim sale je jednostavno fenomenalan.posije njih ce šest epizoda batmana raditi brian azzarelo i eduardo risso - dvojac poznat po fenomenalnom vertigovom serijalu 100 bullets.
|
 |
|
Vlaad
New Member

USA
217 Posts
Member since 31/07/2003 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Posted - 11/09/2003 : 23:47:13
|
u svezi onoga što mi se svida kod batmana...sad je tu u igri dosta stvari.pocevši od toga da je oduvijek bio crni vitez i uvijek nekako na rubu zakona bio mi je jedini superheroj koji mi je baš onako prirastao srcu.krenuvši od samog koncepta price,znaci kako je postao batman,i kako je kroz godine poceo stjecati suradnike(tu ne mislim samo na robina)tu su i oracle,bat girl,night wing... pa do toga kako je postao jedini pravi zaštitnik gothama.bruce wayne je kao lik teška i sumorna osoba opterecena sjenom batman koja ga stalno sprijecava da iskaže svoje prave osjecaje.zanimljiva stvar je da kroz taj novi story arc koji sam spominjao loeb provlaci neprestanu tjelesnu privlacnost batmana i cat woman koja kulminira u trenu kada batman skida masku i pokazuje svoje lice salini,naravno slijedi poljubac fenomenalno,ja sam bio oduševljen
|
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 12/09/2003 : 00:11:39
|
Djole, hajde zivota ti jedan text o Batmanu ala Superman! E to bih voleo da vidim. Batman mi je medju prva 3 US junaka(mislim na superheroje). Aco, taj Black&White je radilo mislim preko 40 najboljih svetskih autora. Apsolutni must have. Dobio Eisnera za najbolju antologiju.
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 12/09/2003 : 00:17:46
|
quote: Originally posted by Vlaad
Posedujem originalnu mini-seriju sa gomilom potpisa gore navedenih autora.   
Odakle ti to?! Ponesi kad budes dolazio.
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 12/09/2003 : 00:18:16
|
Text o Batmanu je vec napisao Emir, ako se ne varam...
A meni licno bi to bilo mnogo dosadnije, prakticno nigde neces cuti za zloglasnu Batman Family iz sezdesetih, sa Bat Houndom, Bat Girl i Bat Woman... to nema cak ni kemp vrednost...
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..." |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 12/09/2003 : 00:33:01
|
quote: Originally posted by Djole
Text o Batmanu je vec napisao Emir, ako se ne varam...
A meni licno bi to bilo mnogo dosadnije, prakticno nigde neces cuti za zloglasnu Batman Family iz sezdesetih, sa Bat Houndom, Bat Girl i Bat Woman... to nema cak ni kemp vrednost...
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..."
Mislim da je prekucao iz naseg prvog Vertiga. Voleo bih da to vidim onako kako si odradio Supermana - njegov razvitak kroz decenije... I nemoj mi samo reci da je Superman uvek bio superultrazanimljiv  Ni danas nije takav ;-)
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 12/09/2003 : 00:34:21
|
ne kontam Djole jel to bila kritika na moj tekst, sto nisam otpratio cijelu liniju radnje il barem pokusao (kao ti sa supermanom) ili sta? cisto mi nije bilo interesantno, ako nekog interesuje. sve sto je izdato prije osamdesetih me podsjeca na lose uradjene reklame pobjede dobrog nad zlim, izuzecima skkidam kapu, naravno. danas? batman je definitivno jedan od najrazradjenijih i najopakijih pozitivaca koje sam sreo. to me je uvijek njemu privlacilo, a ostali, 'tougher' junaci su me odbijali nivoom bas tog odvratnog u njima sto batman nema. i nazalost priznacu vam ovo: svi vi sto ste se javili ovdje ste procitali vise od mene batman stripova, pa ako neko zeli napisati novi tekst i Marko ga prihvati, ja se necu ljutiti. mene je on privukao prvo kroz filmove, posto tad nisam imao pristup stripovima niti me bas privlacilo da ih trazim, te sam nakon prica o nedostatku novih tekstova na stripovi.com uradio najbolje sto sam mogao. naravno, to je bilo prije nego sto je Djole dosao ;))) Eto, natjerali ste me da pricam kao stari clan foruma!!! :( No tako je kako je...
Kakva je razlika izmedju glupog i pametnog muskarca??? - Glupi prica viceve o Plavusama, a pametni SPAVA sa njima! |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 12/09/2003 : 00:41:03
|
Ma Emire niko ti nista nije zamerio... Samo rekoh, lepo bi bilo videti kako se Batman razvijao od samog pocetka pa do danas ali svakome je jasno koliko je to obiman posao...
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Posted - 12/09/2003 : 00:43:39
|
A sorry ako sam pogresio ono za prekucavanje texta, cini mi se da si negde pitao Marka da li ce on to staviti ako ti prekucas a on je pristao.
 |
|
Topic  |
|