forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 DISKUSIJA O BATMANU
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/09/2003 : 00:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
ne
nisam prekucao tekst nego uvod koji je miller stavio u batman: year one
ja sam procitao tog vertiga, a ti nisi :((
sta to kaze o strip sceni u srbiji :)))))))))

Freddy, you're my older brother, and I love you. But don't ever take a side with someone against youre own family.
Never.
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 12/09/2003 : 00:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

ne
nisam prekucao tekst nego uvod koji je miller stavio u batman: year one
ja sam procitao tog vertiga, a ti nisi :((
sta to kaze o strip sceni u srbiji :)))))))))

Freddy, you're my older brother, and I love you. But don't ever take a side with someone against youre own family.
Never.

Procitao sam ja to ali US trade u boji ;-))

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/09/2003 : 00:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Batman je odlican lik, ali sta bi on bez Alberta? ;)
Nisu mi jasne te fore Superman VS. Batman. Hmmm.... Koliko bi realno trajala borba izmedju njih dvojice? Cca 5 sec. Supy mu opali jednu macolu i otkine glavu! Ma ne mora cak ni to. Samo ga malo pogleda, onako TOPLINSKI!
Citao sam neki strip di su se mlatili, pa ga je Batman ipak nekako sredio pomocu kriptona. Zaboravio sam sta je tocno bilo, ali znam da je garant glupo. Mislim da je u tom stripu cak Batman na neko vrijeme i umro. POKENJ!

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/09/2003 : 01:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
maksi, stari, ovo je kutak za ljubitelje batmana, ako ti se ne svidja, bugger off!!! :)
A batman i superman su na istoj strani, samo sa razlicitim pogledima na svijet (DKR), to ce biti ono VS., ne neke borbe.
inace se ni meni ne svidja ta ideja vracanja supermana na ekrane (ne svidja mi se superman, ali se ne svidja ni batmanu :)), i zar ne bi trebala sad nekad i ekranizacija Batman: Year One?

Never.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/09/2003 : 02:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Citao sam neki strip di su se pomlatili njih dvojica.
BTW- I ja sam ljubitelj Batmana. Samo mi je ipak Superman drazi!

Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 12/09/2003 : 08:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
quote:
Originally posted by Maximuss

Batman je odlican lik, ali sta bi on bez Alberta? ;)
Nisu mi jasne te fore Superman VS. Batman. Hmmm.... Koliko bi realno trajala borba izmedju njih dvojice? Cca 5 sec. Supy mu opali jednu macolu i otkine glavu! Ma ne mora cak ni to. Samo ga malo pogleda, onako TOPLINSKI!
Citao sam neki strip di su se mlatili, pa ga je Batman ipak nekako sredio pomocu kriptona. Zaboravio sam sta je tocno bilo, ali znam da je garant glupo. Mislim da je u tom stripu cak Batman na neko vrijeme i umro. POKENJ!

To je DKR, Maxi

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/09/2003 : 09:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

ne kontam Djole
jel to bila kritika na moj tekst, sto nisam otpratio cijelu liniju radnje il barem pokusao (kao ti sa supermanom) ili sta?

Ma kakva kritika!

Samo sam hteo da kazem da nije potrebno pisati dodatni tekst kad postoji tvoj...

Zaboga...

"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..."
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 12/09/2003 : 09:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

i zar ne bi trebala sad nekad i ekranizacija Batman: Year One?

Pa to bi trebao da bude naredni Batman movie.

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 12/09/2003 : 12:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Ja treba da pocnem s "Hush".Izadnje u 6 dijelova,prva dva su vec izasla a pocecu da citam kad budu svih 6 izasli.
Eto to ce biti moje prvo upozanavanje s Batmanom a nadam se da nece biti i zadnje ;-)))...

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 12/09/2003 : 12:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
jel netko vidio snejbjergovog batmana: detective #27?
zanima me kakav je. volim snejbjergov crtez, a sad sam narucio hc detective #27, ali mi stize tek u veljaci 2004. :((

http://free-vt.htnet.hr/rollercoaster/americancomix.htm
THERE, THERE
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 12/09/2003 : 12:41:46  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
Samo da se zna, sporedna prica iz gotham knights 1 je izasla u jednom broju plavog vjesnika koji sa pojavio izmedju 1998-2002. Nije to bio jedan od ovih u kojima su modesty i sl. vec je uz tu pricicu bio i judge dredd i braca negebauer. broj je bio 4xx.

Nema govneta znaci more je cisto.
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 12/09/2003 : 16:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Mislim da smo o Supermanu i Batmanu osim dva izvrstna 2 clanka imali i diskusiju s naslovom Batman protiv Supermana. Koliko se sjecam, valja potražiti mada necu sad da je tražim pošto sam to citao nedavno.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 12/09/2003 : 17:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Christian Bale novi Batman!
Ja bih radije izabrao onog iz Dawson Creek Paceyija...
ali Nolan je rekao da je Bale izvrstan izbor pa...

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
Go to Top of Page

Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts

Member since 07/06/2002

Posted - 12/09/2003 : 17:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kornboy a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Christian Bale novi Batman!
Ja bih radije izabrao onog iz Dawson Creek Paceyija...
ali Nolan je rekao da je Bale izvrstan izbor pa...

Christian Bale je po meni jedan od najjacih glumaca,
pogledaj American Psycho, strasno dobar film, moj omiljeni :))

E sad kako ce se snaci u kostimu super-heroja, to je vec pitanje,
ali manijake definitivno dobro glumi.

Ali eto obradovala me je ova vijest...
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 12/09/2003 : 17:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
btw, nema veze s topicom, ali jesi gledao americkog psiha 2?
meni je film odlican (onako - satiricni nastavak) iako se mnogima koje znam i koji vole original, nastavak nije svidio. ;)

THERE, THERE
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 12/09/2003 : 17:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
Kao prvo slažem se s Emirom kada kaže da je do 80-tih Batman bio
cisto sranje,ali ni drugi DC likovi nisu bili bolji.
Inace mi se likovi iz DC kuce nikada nisu previše svidali.
Vecina likova (i heroji i zlocinci)imaju veima jadno skrojene kostime. OK, Superman i Batman kostimi su Ok.Jednostavni ali OK.
Tek zadnjih godina polažu malo više pažnje i mašte tome.
Radnja,generalno gledano,ništa posebno. Vecinom nemaštovito.
Odskakali su tek par serijala.Nekoliko sam i pratio.
New teen titans su bili dobri. Kostimi kod vecine standardno loši,ali
znalo je biti vrlo dobrih epizoda.
Spectre je znao biti vrlo maštovit,dobro nacrtan i žestok.
Superman osrednji,ali me je znao i vrlo ugodno iznenaditi
Catwoman mi je bila vrlo dobra
E,sad Batman. Tu je bilo svacega,stoga necemo u detalje.
Batmana nikad nisam pratio iz epizode u epizodu,kod njega su mi draži treidovi.
Citao sam i Millerovog i moram reci da me se nije dojmio ni radnjom,a pogotovo ne crtežom.Poslije Daredevila ocekivao sam od njega bolji crtež. Što se tice radnje ovaj strip je možda bio neka prekretnica u moru bezveznoce koja je tada bila uobicajena,ali danas on nije ništa senzacionalno. Imao sam ga doma dosta dugo i svaki put kada bi ga uzeo citati,postajao mi je sve lošiji i na kraju sam ga se i riješio.
To bi trebao biti neki ozbiljni,odrasliji strip,a Miller lupa neke
nebuloze kao Superman zaustavlja ogromnu nuklearnu sovjetsku raketu
Zašto se muci zaustaviti ju, kada je vrlo jednostavno može skrenuti, kada na kraju ona grune njemu vraca snagu jedan cvijet.
A,neš ti riješenja Millerovog.Ma nevjerovatno kako netko može voljeti takve stupidnosti.
I na kraju Superman protiv Batmana.Batman navuce nekakav užasno nemaštovit bacva-oklop i cistom snagom oklopa nalupa Supermana.
Je li to Batman? Nema šanse. Batman je više trik tip. On bi iskoristio svoju pamet da Supermanovu moc iskoristi protiv njega samog. Ok ,znam da je taj fight trebao poslužiti samo da Bat odglumi svoju smrt,ali ipak mi je sve to ispalo jadno.
Daleko više mi se svida ovaj novi Batman od Jim Leea.
Radnja maštovita,žestoka,izvrsno nacrtana,izvrsno uklopljeni flash backovi,nadmudrivanja i romansa sa Catwoman... Izvrsno!
I naravno mnogo realniji Superman-Batman fight.
Definitivno pratim!
Go to Top of Page

Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts

Member since 07/06/2002

Posted - 12/09/2003 : 20:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kornboy a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

btw, nema veze s topicom, ali jesi gledao americkog psiha 2?
meni je film odlican (onako - satiricni nastavak) iako se mnogima koje znam i koji vole original, nastavak nije svidio. ;)

THERE, THERE

Meni se ne svidja drugi dio, da budem iskren jedva sam ga pogledao
koliko sam se nervirao, ali dobro, sta je tu je.

Prvi mi je fenomenalan, pogledao sam ga najmanje 10 puta, i svaki put
kada sam ga gledao postajao mi je sve jasniji i sve bolji.
Nakon toga sam nabavio i knjigu, procitao je
i jednostavno ostao odusevljen njenom genijalnoscu.
Ako ti se da procitaj, neces zazalit :))
Go to Top of Page

Vlaad
New Member

USA
217 Posts

Member since 31/07/2003

Posted - 12/09/2003 : 21:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaad a Private Message
quote:
Originally posted by IGMAN2

Citao sam i Millerovog i moram reci da me se nije dojmio ni radnjom,a pogotovo ne crtežom.Poslije Daredevila ocekivao sam od njega bolji crtež. Što se tice radnje ovaj strip je možda bio neka prekretnica u moru bezveznoce koja je tada bila uobicajena,ali danas on nije ništa senzacionalno. Imao sam ga doma dosta dugo i svaki put kada bi ga uzeo citati,postajao mi je sve lošiji i na kraju sam ga se i riješio.

Prosto su neverovatne reakcije koje prate Millerov rad od samog pocetka - od glorifikovanja do pljuvanja. Osporavati njegov crtez zato sto nije akademski (citaj: ko bolje crta sake i konje ) je sustinsko nerazumevanje njegove poetike. Ili se tebi ne svidja sto nije dovoljno radikalan? No, ipak pricamo o superherojima. Crtati stripove podrazumeva komponovanje table table, kadriranje, ritam... A malo je ko crtao stripove tako mocno kao Frank. Dark Knight je crtacki remek-delo, svakako ispred sirovog i na akciju orjentisanog Daredevila.

Millera kao scenaristu nikad nisam pushio, ali koncept Tamnog Viteza je toliko revolucionaran da se posledice, i dobre i lose, osecaju i danas. Plotu se nema sta zameriti, "samo" su dijalozi po obicaju ...

quote:
... kada na kraju ona grune njemu vraca snagu jedan cvijet.
A,neš ti riješenja Millerovog.Ma nevjerovatno kako netko može voljeti takve stupidnosti.

Kakav cvet?! Snagu mu vraca sunce...

quote:
I na kraju Superman protiv Batmana.Batman navuce nekakav užasno nemaštovit bacva-oklop i cistom snagom oklopa nalupa Supermana.
Je li to Batman? Nema šanse. Batman je više trik tip.

Hajde ti to procitaj ponovo.

quote:
Daleko više mi se svida ovaj novi Batman od Jim Leea.

Nisam ni sumnjao...
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 13/09/2003 : 00:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by IGMAN2

...Superman zaustavlja ogromnu nuklearnu sovjetsku raketu...

Ovo me podsjetilo na novi Millarov (pazi: nije Miller) Elseworlds Superman: Red Son. Ovdje Superman, koji je Rus, Amere spašava od svemirskog broda kojeg su Ameri sami strmopizdili na sebe. I, takoder, ne može ga zaustaviti, te ga preusmjeri u more...
Malo neobicno rješenje za lik Supermana, ali u kontekstu dinamike price to jako dobro funkcionira. Naime, kroz to "preusmjeravanje" dogodilo se još par radnji u stripu koji su napravili daljnji zaplet price. Takva rješenja imaju mnogi scenaristi koji su majstori od zanata, a ipak nisu nadahnuti genijalci poput, recimo, Moorea.
Ipak, da sam sebi uskocim u usta, Mooreove Watchmene osobno mi je nagrizlo vrijeme. Ostali su hermeticki zatvoreni u kraju sedamdesetih godina kad se radnja odvija. Dok mi je Dark Knight i dalje svijež i opcinjavajuci strip. U njemu su, jednostavno, opisi i dijalozi savršeni - dovoljno jasni, ne previše nametljivi slici, a radnja svih dvijesto stranica ima savršeno vodenu dinamiku.
Miller ga sam vjerojatno ne bi nacrtao dobro, ostalo bi previše neuvjerljivih, "plasticno" praznih ploha; ali zato na Dark Knightu zajedno se našla jedna od najboljih strip ekipa ikada. Klaus Jansen koji je za Millerov crtež savršen inker (iako i Klausov solo Batman, mini serija Ghotic po scenariju Wagnera je meni osobno prekrasno nacrtan), te Linn Varley ciji kolor (rucno raden, naravno!) i dan-danas visoko drži standard ili titulu za jedan od najbolje obojanih stripova ikad!
Takoder, volim komercijalne "šund" stripove tako da mi je Hush uživancija za citanje. Slažem se s onim što je IGMAN2 gore napisao. Sve to vrijedi i za mene! :)

THERE, THERE
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 13/09/2003 : 12:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
da se razumijemo, nisam rekao da je batman sranje prije osamdesetih, samo da prdstavlja nama sada tako daleku sliku istog, koja nama izgleda nestvarna i nesto sasvim 'drugo'...
da nije bilo tih stripova, ne bi ni batman kakav je danas postojao, tako sam za te stripove u potpunosti. no, kad treba kupiti neki strip iz zlatnog doba batmana ili neki poslije Dark Knighta, uvijek sam za drugu opciju - nesto zbog novca, a nesto zbog ozbiljnosti.
i ne mogu se sloziti da su Watchmeni ostali zatvoreni u cahuru svog vremena, narocito u posljednje vrijeme kada su prietnje svjetskim ratom jos evidentnije. takodje, taj period opisan u watchmenima se vise vezuje za danasnje vrijeme iz prostog raloga jer je inkorporirana buducnost u vidu izuma koje je omogucio onaj kapetan Manhattan, tako da ono sto mi imamo danas, oni u tom 'svijetu' vec imaju u sedamdesetim, i da ne postoji sovjetski blok, izgledala bi situacija ista kao i danas . bez superheroja, naravno ;)=))
a superman? u jednom razgovoru sa amerikancima sam rekao ovo: ti stari stripovi DC-a i Marvela mi ne predstavljaju neku vrijednost zbog svoje izlisnosti i zaboravljenosti - sto su oni tad iskazali, ostalo je u tom vremenu, cak i prije njega je postalo nevrijedno (ponavljanja, promocija politickih ideja koje su izgubila smisao i sl.). to je vise evidentno kod supermana, jer je njegova izlisnost postala evidentna nakon drugog svjetskog rata.

Never.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 13/09/2003 : 13:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:

...narocito u posljednje vrijeme kada su prietnje svjetskim ratom jos evidentnije...

Could I have more info?
Uplašio si me, kume. Nisam primjetio da se nešto zakuhalo.

THERE, THERE
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 13/09/2003 : 19:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
mah
kolko god ameri bili jaki, niko nije dovoljno jak da mu se niko ne smije suprotstavit
evidentno u onim nesretnim napadima na twin towers
i neki arapski elementi (saznao od covjeka direktno povezanog) su toliko nezadvoljni sa sadasnjim stanjem na arapskom poluotoku, svojim politicarima tako reci, a i sa sranjem u izraelu, da je puc sve evidentniji.
a kad se arapi (opet) ujedine, to ce biti gore nego osovina u drugom svjetskom.
nemojte mislit da prizeljkujem, ali to je sve ocitije, i samo zadrti amerikanci misle da se radi o samo jednoj grupi ili jednom covjeku.
poslje hitlera je bio hitler. tako i poslje sadama ce opet biti sadam.

Never.
Go to Top of Page

Vlaad
New Member

USA
217 Posts

Member since 31/07/2003

Posted - 17/09/2003 : 12:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaad a Private Message
Lik koji je bio na ovogodisnjem Wizard Worldu kaze mi da je Miller najavio novog Batmana. Navodno, u pitanju je GN, nekih 300 (!) crno-belih stranica o znatno mladjem Batmanu...
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 17/09/2003 : 13:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
>Miller najavio novog Batmana. Navodno, u pitanju je GN, nekih 300(!) crno-belih stranica o znatno mladjem Batmanu...

Uh. Jedva cekam. Ako bude kao onaj zadnji...

A sto se tice diskusije o zastarjelosti Watchmena... Ne mogu vjerovati da netko uopce moze tako nesto tvrditi. Vama je sigurno i Stanley Kubrick dosadan reziser sa onim silnim dugim kadrovima i sporim tempom, je li? A ozbiljnost i odraslost same price da ne spominjemo. Fuckas Dr. Strangelovea! Pa to je neki glupi film o nekoj glupoj bombi! Ili Clockwork Orange! Dajte mi "Fast And Furious" svaki dan. Ili "Batman Vs. Superman"...

Jednostavno ne mogu vjerovati. Koja je razlika izmedju ovog "americkog" dijela foruma i "bonelijevaca"?!

Nema je, momci.

Uskoro cemo ovdje pricati je li Blek jaci od Zagora.

B.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 17/09/2003 : 17:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
Odiseja mi je za sva vremena, a naranda jest ostala hermeticki zakopana u pocetak sedamdesetih. Niko ne kaže da je to loše ili da nema šarma. Obožavam taj film, ali si istovremeno zamišljam i kako bi on bio snimljen, recimo, desetak godina kasnije ili danas. U tome je poanta. Isto vrijedi i za Watchmene, a ono što uvijek naglašavam - veliku ulogu igra i vlastiti ukus! Cast svakome, ali lovu cu dati samo za ono što odgovara mojem želucu! ;)

P.S. Bobe, nije provokacija, ali zanima me jesi li TI procitao Azzarellov run na Hellblazeru. Naime, danas sam konacno uzeo u ruke "Freezes Over" TP i doslovno se smrznuo. Mislim da me veceras nece biti na forumu; imam štivo u rukama!!! :)))

THERE, THERE
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000