forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Listopadski PREVIEWS - moj izbor
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 06/10/2003 : 10:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Hm, mozzda sam otkrio kako da doprinesem Forumu s bilo ccime ssto che imati privid redovitosti. Najme kaj, Ameri najavljuju dva mjeseca unaprijed sve ssto che izachi, e da bi to ljudi stigli narucciti na vrijeme, te sve te najave onda izlaze u debelom PREVIEWS katalogu kroz kojeg se vrsslja koji sat i probire. Tako sam i ja jutros probrao ponessto interesantno (meni) od onog ssto izlazi u prosincu te chu to popisati ovdje i malo komentirati. A mozzda vas za nessto i zainteresirati? Ako nissta, barem informirati ...

Treba, svakako, znati da mene puno stvari ne zanima. Superheroji su mi (trenutaccno?) vrlo dosadni, pa trazzim ponessto razliccito ili makar ono ssto djeluje zabavno. Da bi ovaj topik profunkcionirao kako spada, predlazzem da svi koji vrssljaju po PREVIEWSIMA (Bob? Zveles?)dodaju i svoj obol, objasne ssto su naruccili i zassto, mozzda potaknu joss nekog da trossi pare ...:) Previewse je najpouzdanije nachi na www.staffars.se. (jest da je stranica na SSvedskom, ali katalog je na engleskom).

Pa da vidimo tu ssacicu koju sam probrao:

>AD comics
>THOSE WHO HUNT ELVES MANGA VOLUME 1 TP
>by Yu Yagami

Treba mi neka nova manga. Ne znam je li ova iole dobra, ali kao onaj kome su elfovi i pomama za njima pomalo pocceli ichi na zzivce, nijesam mogao odoliti slijedechem opisu : The story begins in a fantasy world where three friends — Airi (a talented actress),
Ritsuko (a weapons fanatic) and Junpei (a martial arts expert) — find themselves stranded along with Airi's fully-functional T-74 military tank. Nadam se da che biti mrtvijeh elfova.
SC, 216pg, b&w $9.99

>ANGRY NAKED COMICS
>PATCHOULI ONE-SHOT
>by Brian Lynch & Jessica Milazzo
Najava kazze da je rijecc o popularnom Internet stripu. Provjera njihove stranice http://www.angrynakedpat.com/patmart/patchouli/index.php ne ohrabruje bass ssto se crtezza ticce, ali mozzda ipak naruccim. Nikad nije na odmet znati ssto to Internetassi vole. Premisa je mangoidna -
Patchouli, the hottest girl in the world, is secretly in love with the dorkiest guy! Will one night together bring love… or drive them
apart? - ali ja konaccno gledam i Freddy Prinze Jr filmove pa mi spasa ionako nema.
b&w, 40pg $3.95

Iduchi strip nemam namjere narucciti, ali ga stavljam ovod zbog svih Zagor fanatika :

>LEGENDS FROM DARKWOOD #1
>by Christopher Reid & John Kantz
>Double-Sized Premier Issue! A great moneymaking scheme has come to
>the land of Darkwood. With the help of a legend-savvy maiden, Mayor
>Moore has put unicorn steak on the menu and his town on the map.
>Will his only daughter Rose join the family trade, or burn her city
>to the ground trying to stop him? Darkwood — a fairy tale for
>bastards!
>b&w, 40pg (1 of 3) $3.50

>ALAN MOORE'S THE COURTYARD COMPANION

Ovo je ccista opsesija s moje strane ... Courtyard je glup strip po Mooreovoj kratkoj pricci, a companion ukljuccuje scenarij (nije Moore), neke lavkraftijanske pifdarije plus originalnu kratku priccu, ssto je vjerojatno jedini razlog zbog kojeg ga vrijedi imati ... Sve u svemu, opet kupujem sranja. Mozzda bi mi bilo pametnije da priccekam SC sas svim time zajedno ...
SC, 7x10, 72pg, b&w $9.95

>iBOOKS

iBOOKS je packaging kompanije Arthura Byrona Covera koja sad povoljno objavljuje neke stvari iz prosslosti i sadassnjosti. Barem dvije su me zainteresirale:

>BLACKSAD TP
>by Juan Díaz Canales & Juanjo Guardino

Juanjov scenario je bzvz, ali Canales crta predivno. Noir krimich iz pedesetih crtan i slikan kao najboljeva Disneyeva animacija (klasiccna). Samo zbog crtezza ovo toplo preporuccujem ...
SC, 9x12, 48 pg, FC $12.95

>ICARO: BOOK 1 GN
>by Jiro Taniguchi & Moebius

Vrlo dobro crtano (googlajte malo za Taniguchijem), scenario je vjerojatno neka Moebova nebuloza, ali ne djeluje tako strassno skupo da se znatizzelja ne bi mogla zadovoljiti. Vjerojatno uzimam.

>An iBooks Manga title never before published in English! Icaro is
>the mind-bending adventure of a young man with the ability to fly,
>and a young woman who risks her life to help him achieve his freedom
>from a vast and oppressive laboratory.
SC, 7x10, 160 pg, FC (1 of 2) $14.95

>KYLE BAKER PUBLISHING
>KYLE BAKER CARTOONIST TP
>by Kyle Baker

Taman sam rekao Bobu da nechu uzimati visse Bakera (ovoga mjeseca kreche njegova Plastic Man serija), koji mi se zgadio nakon Kralja Davida, ali kad, jebiga, ovo izgleda zanimljivo ... Ne znam, ne znam, razmissljam ...

>128 brand new pages of gags and short stories by the legendary Kyle
>Baker. Includes "The Bakers," a 40-page cartoon about the author's
>family, home, and the tribulations of parenthood.
SC, 7x10, 128pg, b&w $14.95

I to je to, od mene! Nadam se da che netko profiltrirati Marvel, Vertigo (koji ovajmjesec otkrivaju Strip 81 format ) i druge stvari te nam napisati ssto je tu vazzno.

Do iducheg mjeseca!

mcn

Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod AJM KLININ' AUT MAJ KLOZET - hvala ...

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/10/2003 : 10:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Bravo Darko, ovo je sjajna ideja! Oces da ovo pretvorimo u neku tvoju kolumnu, recimo mjesecnu, tipa mcn's picks?:-) (da ne ostane izgubljeno u bespucima foruma!?)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 06/10/2003 : 11:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
ovaj mjesec u vertigu izlazi jako mali broj izdanja. samo 9. malo mi je to cudno, pošto su još u slavljenickoj X godini, ali tko zna - možda se nešto veliko sprema za slijedece mjesece.

dakle, osim sveski koje su trenutno na sredini svojih storyarcova, ostaje slijedece:

FABLES #20
Written by Bill Willingham; art by Mark Buckingham and Steve Leialoha; painted cover by James Jean.
32 pages, $2.50, in stores on Dec. 10.

THE LOSERS #7
Written by Andy Diggle; art by Doug Alexander Gregory; cover by Jock.
32 pages, $2.95, in stores on Dec. 24.

LUCIFER #45
Written by Mike Carey; art by Ted Naifeh; painted cover by Tara McPherson.
32 pages, $2.50, in stores on Dec. 17.

VERTICAL
Written by Steven T. Seagle; art by Mike Allred and Philip Bond; cover by Allred.
64 pages, (3 1/4" x 10 1/4"), $4.95, in stores on Dec. 24.

BLOOD AND WATER TP
Written by Judd Winick; art by Tomm Coker; cover by Brian Bolland
128 pages, $17.95, in stores on Dec. 3.

http://free-vt.htnet.hr/rollercoaster/americancomix.htm
THERE, THERE
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 06/10/2003 : 11:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
I ccto ti od toga ponaruccujess?

mcn

Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod AJM KLININ' AUT MAJ KLOZET - hvala ...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 06/10/2003 : 11:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>(da ne ostane izgubljeno u bespucima foruma!?)

a mozzda je bolje da ostane izgubljena, pa da je ne shvacham previsse ozbiljno, te da se i drugi mogu ukljuccivati ... I tako ima rok trajanja.

mcn

Edited by - mcn on 06/10/2003 11:58:51
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 06/10/2003 : 12:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

I ccto ti od toga ponaruccujess?

paaa... sve.
osim blood & water; nisam ga uzimao ni u sveskama, lagano mi na živce ide vampirska tematika, a biti ce prilike to procitati pa eventualno retro uzet.

THERE, THERE
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/10/2003 : 12:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>(da ne ostane izgubljeno u bespucima foruma!?)

a mozzda je bolje da ostane izgubljena, pa da je ne shvacham previsse ozbiljno, te da se i drugi mogu ukljuccivati ... I tako ima rok trajanja.

OK, as you wish!

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Spectre
Junior Member

Croatia
368 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 06/10/2003 : 12:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Previewse je najpouzdanije nachi na www.staffars.se. (jest da je stranica na SSvedskom, ali katalog je na engleskom).

Ja ga obicno skidam odavde:
http://www.comicbookresources.com/resources/previews/

----
http://www.dcsvemir.com
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 06/10/2003 : 13:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Ja ga obicno skidam odavde:
>http://www.comicbookresources.com/resources/previews/

I ja sam , ali staffars su azzurniji...:)

mcn

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 06/10/2003 : 16:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
odlicna ideja :)

Freddy, you're my older brother, and I love you. But don't ever take side with someone else against your own family.
Against your family, never.
Go to Top of Page

big joco
Senior Member

Slovenia
1713 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 06/10/2003 : 18:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message
ok...ok...samo mi objasni koji je mesec listopad!
Go to Top of Page

Anton Mikl
Senior Member

Slovenia
1262 Posts

Member since 07/07/2003

Posted - 06/10/2003 : 18:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Anton Mikl a Private Message
quote:
Originally posted by big joco

ok...ok...samo mi objasni koji je mesec listopad!

Oktober.
Go to Top of Page

Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts

Member since 26/12/2001

Posted - 06/10/2003 : 21:04:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mailman a Private Message
Šta, ovog mjeseca nema Y:The Last Man #16 ???!!??

Snap back to reality, oh there goes gravity...
Go to Top of Page

dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 06/10/2003 : 21:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit dekara's Homepage  Send dekara a Private Message

za razliku od chika macana ja se josh uvek lozim na bakera(mada king davida nisam chitao tako da je svashta mogutje - e macane jel prodajesh svoj primerak?:)tako da mi njegov plasticman ne gine:)
naslovnjacha i par stranica koje su se vukle netom izgledaju fenomenalno a s obzirom da tje ga on i pisati tu greshke ne sme da bude.
ko se ne lozi na superheroje natji tje josh gomilu stvari koje DC doshtampava ne bi li digao halabuku oko bakera(you are here,the cowboy wally show,undercover genie)pa navalite.

THE AUTHORITY/LOBO CHRISTMAS SPECIAL
tja nije da se neshto extra lozim na Loboa a bo`me ni na Authority ali s obzirom da je na ovom specijalcu angazovana stara ekipa giffen,grant + bisley verujem da tje stripitj biti dostojan ulozenih 4.95(ili jedno sat interneta ukoliko sken bude iznad 150 dpi:)

one shot Brit od Roberta Kirkmana i Tony Moora sam omashio pre neki mesec ali zato mi BRIT: COLD DEATH netje izbetji ovaj put.ekipa koja je stajala iza lika i (ne)dela Battle Popea(jel treba da pojashnjavam ko je on?ime bi trebalo dovoljno da govori o ovom urnebesnoj sprdachini sa religijom:)ne moze da radi loshe stripove:)

od imagea pored brita bachio sam okce i na FRANKENSTEIN MOBSTER od chika Mark Wheatleya koji je posle odlichnog mini serijala breathtaker(zajedno sa marcom hempelom) meni nestao iz vidokruga tako da s nestrpljenjem ishchekujem sa chime tje nas ovde pochastiti.
koncept obetjava:Four souls in one body: the best cop and three of the worst mobsters!
All battling it out for control of the Frankenstein Mobster.

RUN! od milara i ashlea wooda bi trebalo uzeti chisto zbog potonjeg i videti majstora na delu.mckean go home!:)
a i milar(superman:red son)ume da bude interesantan tako da kontam da tje to biti fino izdanje.

STREET FIGHTER #4
samo i samo zbog 8 strana koje je iscrtao nenadjebivi Kaare Andrews(mangaverse spiderman + masa naslovnjacha za Marvel)

In a matter of months society has crumbled, no government, no grocery stores, no
mail delivery, no cable TV. In a world ruled by the dead, we are forced to finally begin
living.
xexex - ko voli georga romera voletje i ovaj ongoig serijal od gorepomenutih tvoraca brita i battle popea.
ochekujem puuno lesheva krvi i "ja sam legenda" atmosfere:)
THE DREAMLAND CHRONICLES #1
pljujte me sad kolko otjete ali meni se svideo spiderman quality of life kompjuterska 3D mini serija radjena tamo krajem 2002e.
sretjom uprkos neslavnim brojkama i recenzijama mladjani i inventivni scott sava je nastavio sa radom i objavio i par brojeva all ages naslova The Lab i eve ga vratja se sa novim ostvarenjem.

od mangi slaba ponuda ovaj put tako da tju mame mi napokon naruchiti taj famozni astro boy koji me chikava iz meseca u mesec sa svojim predivnim naslovnicama.

tu stajem jer ochi polako pochinju da me bole od buljenja u ekranche:)
mozda sutra smognem snage da nastavim dalje...
\a tek sam na pola kataloga!
ko kaze da je strip industrija u raspadu?:)

" Kazem da je jedina sigurnost ona u svoju desnicu! " - reche Mister Machak u Q-u #1, stranica 53, kadar chetvrti:)
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 06/10/2003 : 22:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by Mailman

Šta, ovog mjeseca nema Y:The Last Man #16 ???!!??

of course da ima; i to je vec broj 17, ali ga nisam nabrojio pošto je part 2 of 2. stavio sam samo vertigo naslove koji zapocinju novi storyarc ili su one shotovi, ravnajuci se po tome da baš i nema neke logike uletjeti u serijal iz sredine (koliko god on bio dobar).
kad smo vec kod y, zanimljivo je da prošli i ovaj broj kao guest artist crta paul "concrete" chadwick. ja osobno nisam oduševljen sa serijom, al sam si ova dva chadwickova broja narucio zbog njegovog crteža!

THERE, THERE
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/10/2003 : 12:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
> e macane jel prodajesh svoj primerak?:)

Davno bio na aukciji ...:)

mcn

Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 07/10/2003 : 15:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
pošto se nitko nije sjetio marvela evo mog izbora za taj mjesec.

ULTIMATE FANTASTIC FOUR #1!
Written by BRIAN MICHAEL BENDIS & MARK MILLAR
Penciled by ADAM KUBERT
Cover by BRYAN HITCH
The Ultimate Universe at long last gets the fourth corner of its foundation as the World's Greatest Comic Magazine finally last makes its long-awaited Ultimate debut!
Witness the birth of The Four - Reed Richards, Johnny Storm, Susan Storm & Ben Grimm - superhero icons for the new century!
High school genius Reed Richards invites his friends to join him on the journey of a lifetime - and the Ultimate Universe will never be the same! It's a series about science, high adventure and above all else FAMILY, set in the most dynamic and unpredictable Universe in the comic book world!
32 PGS./ALL AGES…$2.25

CAPTAIN AMERICA #21
Written by ROBERT MORALES
Penciled by CHRIS BACHALO
Cover by DAVE JOHNSON
"HOMELAND," pt. 1 (of 5)
A new CAP era begins, from the new regular creative team of writer Robert Morales (TRUTH: RED, WHITE & BLACK), artist Chris Bachalo (NEW X-MEN) and new editor Axel Alonso (AMAZING SPIDER-MAN)!
In a storyline ripped from today's headlines, after a daring rescue in the Florida Everglades, the U.S. government taps Cap to embark on what might be his most life-changing mission ever.
This new direction will culminate later next year in one of the most surprising and unexpected developments ever in the career of Captain America, and a major change for the Marvel Universe!
32 PGS./MARVEL PSR…$2.99

MARVEL 1602 #5 (of 8) LS
Written by NEIL GAIMAN
Penciled by ANDY KUBERT
Cardstock cover by SCOTT MCKOWEN
Sir Nicholas Fury leads an army against Carlos Javier's Witchbreed! And we learn the true history of the Four from the Fantastik.
32 PGS./MARVEL PSR…$3.50
UPC: 5960605253-00511
• AUGUST's #1 SELLING BOOK!

DAREDEVIL #55
Written, penciled & cover by DAVID MACK
"VISION QUEST" CONCLUDES!
The climactic issue of Echo's vision quest! With her newfound understanding, where will Echo fit in Daredevil's life?
32 PGS./MARVEL PSR…$2.99

PUNISHER #37
Written by GARTH ENNIS
Penciled by JOHN MCCREA
Cover by TIM BRADSTREET
"CONFEDERENCY OF DUNCES" CONCLUDES!
The climactic conclusion to this fun superhero sendoff! It's a battle royale as the Punisher takes on Spider-Man, Daredevil & Wolverine. But whose side is the Hulk on?
32 PGS./MARVEL PSR+…$2.99
UPC: 5960605113-03711
• FEATURING THE HULK, SPIDEY, DD & WOLVERINE!
• THE PUNISHER KILLS THE MARVEL UNIVERSE … AGAIN?!
• NEXT MONTH: PUNISHER MAX #1!

WOLVERINE: THE END #2 (of 6) LS
Written by PAUL JENKINS
Cover & pencils by CLAUDIO CASTELLINI
Returning to a world he thought he'd long since left behind, Logan embarks on a journey of self-discovery, closing in on answers about his mysterious life and history that have long eluded him.
32 PGS./MARVEL PSR…$2.99
UPC: 5960605469-00211
• THE FINAL FATE OF WOLVERINE

X-TREME X-MEN #36-39
Written by CHRIS CLAREMONT
Pencils by IGOR KORDEY
Covers by SALVADOR LARROCA
"STORM: THE ARENA" pts. 1-4 (of 4)
Featuring Storm as you've never seen her before in this special super-sized, weekly story arc! How will this warrior fare when she is forced to endure the brutal combat of the gladiator ring? Guest-starring Yukio and Callisto.
48 PGS.(each)/MARVEL PSR…$3.50 (each) [note page count & price]
Issue #36 UPC: 5960605109-03611; Issue #37 UPC: 5960605109-03711
Issue #38 UPC: 5960605109-03811; Issue #39 UPC: 5960605109-03911
• A SPECIAL 4-PART WEEKLY EVENT!

-------------
carpe diem...
-------------

Edited by - jgoran5 on 07/10/2003 15:53:57
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/10/2003 : 16:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
> pošto se nitko nije sjetio marvela evo mog izbora za taj mjesec.

Bass ovo nadopunjavanje lijepo radi ...:)

mcn

Go to Top of Page

Spectre
Junior Member

Croatia
368 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 07/10/2003 : 18:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message
Ono što narucujem:

STARMAN: STARS MY DESTINATION TP
WRITTEN BY JAMES ROBINSON AND DAVID S. GOYER; ART BY PETER SNEJBJERG, KEITH CHAMPAGNE,
STEPHEN SADOWSKI, CHRIS WESTON, AND JOHN MCCREA; COVER BY TONY HARRIS
In stores December 31. Jack Knight continues his star-spanning journey through space — accompanied by his
blue-skinned comrade Mikaal and his Mother Box-produced hologram of his father, Ted Knight — to find the
brother of his lady love, Sadie, in this volume collecting STARMAN #55-60. But Jack and his crew become
prisoners of the empire, and must stoke the fires of revolution in order to escape a despot's grasp — with the help
of guest-stars such as Omega Men's Tigorr and New God's Fastbak. For more information, see the feature article.
SC, 7X10, 144 PG, FC $14.95

STARMAN VOLUME 7: A STARRY KNIGHT TP
WRITTEN BY JAMES ROBINSON AND DAVID S. GOYER; ART BY PETER SNEJBJERG, STEVE YEOWELL, WADE
VON GRAWBADGER, AND KEITH CHAMPAGNE; PAINTED COVER BY TONY HARRIS
In stores December 31. Reoffered to coincide with the release of the STARMAN: STARS MY DESTINATION TP!
Starman begins a star-spanning quest with one near-impossible goal: to find the brother of his ladylove, Sadie.
Reprints STARMAN #47-53. (STAR 15225D)
SC, 7X10, 192 PG, FC $17.95

Nikad nisam citao ovog Starmana, ali svugdje na netu je dobio same pohvale, a price mi se cine zanimljive kao i glavni lik Jack koliko sam ga upoznao kroz JSA i drugdje pa eto... idem probat... pa šta bude...

Ono što cu nabavit u skeniranom obliku pa sacekat da izade u TPB-u :

FORMERLY KNOWN AS THE JUSTICE LEAGUE #6
WRITTEN BY KEITH GIFFEN AND J.M. DEMATTEIS; ART AND COVER BY KEVIN MAGUIRE AND JOE RUBINSTEIN
In stores December 3. The former members of the Justice League match wits with the universe's regal re-
decorator — Manga Khan! At stake: the lives of L-Ron and G'nort! Thrilling stuff, indeed. Guest-starring the JLA.
(No, really!)
FC, 32 PG. (6 OF 6) $2.50

Ma zar trebam reci uopce zašto? Obožavao sam prvu verziju iz 80-ih, u zadnjih par mjeseci sam uspio procitati gotovo sve stare Giffenove brojeve (JL 1-6, JLI 7-25, JLA 26-60, JLE 1-36). A komentar uz ovaj broj: Lord Manga Khan Rulzzz!!!!!

AVENGERS/JLA #4
WRITTEN BY KURT BUSIEK; ART AND COVER BY GEORGE PÉREZ
In stores December 31. Celebrate the finale of the biggest crossover in comics history! The World's
Greatest team-up of Earths' Mightiest Heroes climaxes with the fate of both universes hanging in the balance!
This one is crammed full of everything you read comics for. Don't miss it! Co-published with Marvel Comics.
FC, 48 PG. $5.95

Procitao prvi broj (skeniran al šta sad), zanimljiva prica i negativci, lijep crtež (George Pérez ) i tak... makar ne volim te interkompanijske crossovere.

GREEN ARROW #33
WRITTEN BY SCOTT BEATTY; ART BY SHAWN MARTINBROUGH AND MARK MCKENNA; COVER BY CAMERON
STEWART
In stores December 17. A special issue featuring guest creative team Scott Beatty (BATMAN: GOTHAM
KNIGHTS), Shawn Martinbrough (DETECTIVE COMICS) and Mark McKenna (Exiles) and guest-starring
Superman and Plastic Man! Someone has put the Arrowcar in an online auction…and Scavenger wants it! Will
Ollie enter the bidding or let a madman own a piece of super-hero history?
FC, 32 PG. $2.50

Pratim više-manje redovito.... do sad je bio jednostavan i zabavan, valjda ce bit i dalje...

JSA #55
WRITTEN BY GEOFF JOHNS; ART BY LEONARD KIRK AND KEITH CHAMPAGNE; COVER BY CARLOS PACHECO
AND JÉSUS MERINO.
In stores December 10. Spotlighting Green Lantern, the Flash, Wildcat and Hawkman! The four original
members of the Justice Society head to northern Maine on Christmas Eve to help a dear old friend and super-hero
in his own right: Santa Claus! Or is it a long-lost former member that needs a little Christmas cheer?
FC, 32 PG. $2.50

Takoder pratim više-manje redovito... puno bolje od JLA koji se u zadnje vrijeme po mojem mišljenju pogoršao...

SUPERMAN/BATMAN #5
WRITTEN BY JEPH LOEB; ART AND COVER BY ED MCGUINNESS AND DEXTER VINES
In stores December 24. Even though the whole world is against them, Superman and Batman still have one
thing... family. The two heroes are joined by Supergirl, Nightwing, Robin, Superboy, Huntress, Krypto and more as
they take on Luthor and those allied with him. For more information, see the feature article.
FC, 32 PG. $2.95

Prva dva broja super i po prici i crtežu, valjda ce i dalje tak...

Ono što nabavljam SAMO u skeniranom obliku:

JSA: ALL-STARS #8
WRITTEN BY GEOFF JOHNS; ART BY SAL VELLUTO, BOB ALMOND; COVER BY JOHN CASSADAY AND MARK
LEWIS
In stores December 3. The character-centered mini-series comes to a heartfelt conclusion! At last, Justice
Society regroups after confronting people and events of the past! But what was the true purpose of these visits?
And how will the JSA stop a power they can't control? Guest-starring the Spectre!
FC, 32 PG. (8 OF 8) $2.50

Prica mi se ne svida baš, a niti crteži baš previše, al kad sam poceo idem do kraja.

OUTSIDERS #7
WRITTEN BY JUDD WINICK; ART AND COVER BY TOM RANEY AND SCOTT HANNA
In stores December 17. It's not double vision — there really are two Metamorphos! But which one's real? He's
the one who plans to absorb the fake! Meanwhile, meet Timothy Karnes — a once and future villain called
Sabbac. Chances are he's not coming for tea! For more information, see the feature article.
FC, 32 PG. $2.50

Svida mi se odabir likova (Metamorpho dobio smisao za humor) i crtež, inace nisam volio prethodne inkarnacije, ali prva dva broja su mi super pa idemo dalje...

PLASTIC MAN #1
WRITTEN BY KYLE BAKER; ART AND COVER BY BAKER
In stores December 3. Kyle Baker (UNDERCOVER GENIE, THE COWBOY WALLY SHOW) takes on the
pliable Plastic Man in a new monthly series! Issue #1 features a retelling of Plas' origin as well as a great new
tale that pits Plas against his criminal past! For more information, see the feature article.
FC, 32 PG. $2.50

Cisto da vidim kak ce serijal izgledati.

Eto moj mali DC izbor

----

Edited by - Spectre on 07/10/2003 18:37:36
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/10/2003 : 18:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Eto moj mali DC izbor

Kul, iako bi idealno bilo da svatko napisse i zassto nessto naruccuje (ili ne) kako bi mozzda nekog potaknuo ... Ali doro,iduchi mjesec...

mcn

Go to Top of Page

Spectre
Junior Member

Croatia
368 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 07/10/2003 : 18:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Kul, iako bi idealno bilo da svatko napisse i zassto nessto naruccuje (ili ne) kako bi mozzda nekog potaknuo ... Ali doro,iduchi mjesec...

Evo dodao sam male komentarcice i dopunio izbor jednim vrlo važnim stripom kojeg sam slucajno ispustio.

----
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 07/10/2003 : 18:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
>pošto se nitko nije sjetio marvela evo mog izbora za taj mjesec

Nije da se nitko nije sjetio nego je Marvel pusiona. Prestali su izdavati Essentiale, a sve naslove im pise Bendis. Ja jedino uzimam Captaina Marvela kojeg pise Peter David (najpoznatijem po svom odlicnom dugom "runu" na Hulku, pocetkom 90-tih). No nisam siguran da bih ga preporucio ikome osim mozda najtvrdokornijim kontinuitet-frikovima. Ima i humora (pravog, ne onog umjetnog, Bendisovog).

Nego, predjimo mi na stvar...

DARK HORSE

ASTRO BOY VOLUME 23 OSAMU TEZUKA - trebam li ponovaljati kako je Tezuka kralj mange, japanski Disney (ili bolje receno - Carl Barks), a Astro Boy strip za sva vremena poput Tin Tina ili Spiroua?

BERSERK VOL. 2: THE GUARDIANS OF DESIRE TP - jedna vrlo zanimljiva manga, nekako vise europskog izgleda od uobicajenih. Nisam jos citao, ali imam par tabli na kompu. Desava se u srednjem vijeku (bar tako izgleda), fini crno-bijeli crtez sa puno krasnih srafura... Postoji i crtana serija. Tico kaze da je odlicna.

DC COMICS

Umjesto da narucite Bakerovog Plastic Mana (koji ionako nece valjati nista) uzmite PLASTIC MAN LOST ANNUAL. Ima 80 strana raznih Plasovih inkarnacija, ukljucujuci dvije originalne epizode njegovog tvorca - genijalnog Jacka Colea. Mogli su staviti samo Coleove epizode unutra, ali tko bi onda kupovao Archives izdanja, ne? Ovako mozete usporediti Coleov genij sa kasnijim, blijedim kopijama i uvjeriti se kako je pravi superherojski strip vec odavno mrtav. Ima i Gila Kanea.

AMERICA'S BEST COMICS

PLANETARY i TOM STRONGA ne moram posebno preporucati, jel' da?

AMERICA'S BEST COMICS TRADE PAPERBACK - album koji sadrzi jednu ABC specijalku od 64 strane, ABC Sketchbook sa pin-upovima, skicama i dizajnom ABC likova, i na kraju - specijalku Many Worlds Of Tesla Strong. Sve je price (manje-vise) pisao Alan Moore, a crtali su Arthur Adams, Sergio Aragonés, Kyle Baker, John Cassaday, Claudio Castellini, José Luis García-López, Michael Golden, Adam Hughes, Kevin Nowlan, Kevin O'Neill, Jason Pearson, Eric Shanower i Chris Sprouse, da spomenemo samo neke...

VERTIGO

Od Vertiga vam mogu preporuciti HUMAN TARGET #5 (Peter Milligan/Javier Pulido), ali kako je to vec peti broj mozda vam je pametnije pricekati album. Doduse, ja sam Targeta narucio naslijepo nadajuci se da ce po kvaliteti price biti na nivou prvog Human Targeta kojeg je Eddy crtao, ali tko zna? Mozda je sranje?
A tu je i jedan album Kylea Bakera koji stvarno vrijedi - THE COWBOY WALLY SHOW.

Od nezavisnih izdanja (to su oni u drugoj polovici Previewsa, sitnije odstampani i naporniji za gledanje) preporucam:

CHECKER BOOK PUBLISHING

ALEX RAYMOND'S FLASH GORDON VOLUME 2 TP by Alex Raymond - pretpostavljam da ne treba nista reci. Originalni Flash se vratio. Ako stvarno volite strip, priustite si ovo!

MILTON CANIFF'S STEVE CANYON 1948 TP by Milton Caniff - jos jedan klasik kojeg je nepotrebno prestavljati. A ako niste culi za Caniffa provjerite zasto ga zovu pravim ocem avanturistickog novinskog stripa! Sadrzi pet kompletnih epizoda te prvo pojavljivanje legendarne Ledi Devetke.

FANTAGRAPHICS BOOKS

COMICS JOURNAL #258 donosi pregled opusa i karijere genijalnog Stevea Ditka, kontroverznog i zagonetnog tvorca Spider-Mana i Dr. Strangea, autora koji vec dekadama izbjegava davati intervjue.

GEMSTONE PUBLISHING

UNCLE SCROOGE #325 sadrzi pricu "Only a Poor Old Man" - prvu duzu solo epizodu Unclea Scroogea (poznatiji kod nas kao Bajo Patak) sjajnog Carla Barksa. Obavezno citanje!

HUMANOIDS PUBLISHING

CHALAND ANTHOLOGY HC'S by Yves Chaland
Dva prekrasno nacrtana i odlicno napisana, tvrdoukoricena albuma sa reprintima avantura Freddyja Lombarda. Chalandov crtez je negdje na pola puta izmedju Hergea i Caniffa. Cisti, nepatvoreni genij.

SLINGS & ARROWS

I na kraju, ponovno u prodaji - sjajni SLINGS & ARROWS COMIC GUIDE (dopunjeno izdanje). Vodic za svakog ozbiljnog skupljaca americkih stripova. Obradjeno je preko 3000 naslova, od 30-tih godina do danas! 800 strana iscrpnih kritika i analiza! Zanima vas koliko je stvarno dobar taj razvikani Daredevil od Franka Millera ili sto je sve crtao Kyle Baker prije nego je poceo raditi lose stripove? Provjerite u Slings & Arrows Comic Guideu!

B.

Edited by - Bob on 07/10/2003 21:30:49
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/10/2003 : 19:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Evo dodao sam male komentarcice i dopunio izbor jednim vrlo va#382;nim
>stripom kojeg sam slucajno ispustio.

Super!

mcn

Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/10/2003 : 19:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>I na kraju, ponovno u prodaji - sjajni [b]SLINGS & ARROWS COMIC GUIDE

Shit, to sam skroz previdio! Eto i pravog razloga zassto sam ovo pokrenuo: er visse ljudi vidi visse ... Possto je to, Bobe?

mcn

E, nego, stavio sam neke Garth Ennise na burzu, pa rek'oako koga zanima ...

Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 07/10/2003 : 19:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
>SLINGS & ARROWS COMIC GUIDE Possto je to, Bobe?

$39.95, Darko.

Mozda se cini malo skupo, ali isplati se, vjerujte mi. Knjizurina je debela i ima sve unutra. I kritike su jako duhovite.

B.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/10/2003 : 21:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Mozda se cini malo skupo, ali isplati se, vjerujte mi. Knjizurina je
>debela i ima sve unutra. I kritike su jako duhovite.

Ja navijam za to, Bobe, da ti kupiss novo izdanje i meni (napukon) vrness moje, staro ...

mcn

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000