Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 09/10/2003 : 12:18:32
|
Cemu edit?
Meni nije potreban prijatelj koji se u svemu slaže i na sve klima glavom, jer to isto može moja sjena uraditi još mnogo bolje. Mi smo oboje tako blizu neba, gospodo. Vi zato što ste lijepi, ja - zato što sam star. Dvije stvari su beskonacne, svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tice nisam posve siguran.
|
|
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 09/10/2003 : 20:59:01
|
Odštampao sam Tinitin u Sibiru ovako. Rekoh prvo da napravim A5 format pošto je strip u crnobelom (vidi logike). Sve je ostalo lako, ali komplikovano. Imaš slike, 90 fajlova a trebaš jedan word file, nema frke, napraviš makro, malo snimiš, malo isprogramiraš, klikneš gumbic i imaš fajl sa slikama, jedna na svakoj stranici, cas posla. Do sad je jednostavno, zar ne? A onda odštampaš. Sad želiš dve strane na jedan papir. I to na obe strane papira. Dakle želiš 4 strane na jednom papiru. Izracunaš koje ce stranice po redosledu biti na tom papiru ako ga presložiš na pola. Teško je to objasniti kad ne mogu nacrtati, uglavnom, stisneš onda File/Print i podešavaš opcije otprilike ovako: 2 pages, zero margin, print pages: 1,5,2,9,6,10,7,14,... naprintaš, okreneš papir, ubaciš ponovo u štampac i sada printuješ 3,7,... (brojke nisu sasvim tacne, imam negde bolje zapisano) i to je otprilike to. Funkcionira perfektno. |
|
|