forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Q2! Nitko ne komentira?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/10/2003 : 12:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
> Denijeve zvezde? What's that?

Pustit chu Slovencima da se hvale time...

mcn

Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ...
Go to Top of Page

Slovenac
Senior Member

Slovenia
1759 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 27/10/2003 : 14:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Slovenac a Private Message
Još nisam vidio taj cuveni Q u sloveniji.

BLOND. Janez BLOND.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/10/2003 : 15:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Još nisam vidio taj cuveni Q u sloveniji.

Narudzzbe i (ograniccena) distribucija na core@kud-fp.si

S tim da joss nisu dobili Q2.

mcn

Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 27/10/2003 : 17:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
>ABD, sve tri chete vidjeti u Q-u.

Zahvaljujem!:-)

IT is a fascinating novel.
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 27/10/2003 : 18:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message

Originally posted by BOC

Kuki & Seb isporucili su nam klasicnu superherojsku tabacinu. Solidno, ali stil mi malo vuce na Boba i vidi se da je sve skupa inspirirano "Mister Mackom".

Hvala ti Bojane! Uljepsao si mi dan, definitivno!

Ali! Nemoj mi reci da nisi primjetio Kukijevo sprdanje sa svim superherojskim strip-klisejima? Ja sam se cerio k'o blesav. A sto se crteza tice i Sebo i ja smo zaludjeni Batman Adventures crtackim stilom pa otud slicnost. Iako je zanatski Sebo miljama ispred mene. Si vidio ti koji je to zategnut tus, covjece?! Mozemo samo sanjati o tome!

B.

Edited by - Bob on 27/10/2003 18:13:05
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 28/10/2003 : 01:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Zaboravio sam da pitam, iako meni to nije vazno... posto je Q u "Alan Fordu"? (znam da je 23 kune u Hrvatskoj, ali to cesto nije merilo za cenu po kojoj to bude po nasim striparnicama)
Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 28/10/2003 : 18:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Ja mislim da je ovo najvaznije:

Originally posted by mcn
Ja ne dijelim stripove na domache i strane, vech na one koji mi se svidjaju i na one koje ne bih objavio.

Naravno, vazno je sto misle i ljudi koji ga kupuju, jer ako im se nece svidjeti, propasti ce, ali puno je jednostavnije igrati na sigurno i napraviti casopis koji ce podilaziti publici i objavljivati ocekivane i isplative autore. Ovo sto Darko radi s Q-om je profesorsko-titanska misija.

Dobijete kompilaciju kvalitetnih stripova dobrih autora (znate li ikojeg urednika koji ima Darkovo znanje o stripovima? :) i - ne znam kako ostali, ali ja svakako - svaki puta nesto naucite. Otkrijem nove autore i cudim se cudom kako ih nisam prije vidjela - a ako ono o Mooreu u proslom broju nije obrazovalo Hrvate, ne znam sto ce. Stvarno jeftina para za zabavu, kvalitetno citanje i - skolovanje.

Melina
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/10/2003 : 18:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Zaboravio sam da pitam, iako meni to nije vazno... posto je Q
>u "Alan Fordu"?

Mislim da je oko 2 ojra.

mcn

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/10/2003 : 18:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
> Ovo sto Darko radi s Q-om je profesorsko-titanska misija.

Me mogu doccekati da se Dule dohvati ove reccenice te me poccne prati ni kriva ni duzzna ...

A do tada:

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6353 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 28/10/2003 : 19:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message

Originally posted by Slovenac

BLOND. Janez BLOND.

Imaš ga u knjižari Konzorcij,košta 700 SIT (3 Eura)

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts

Member since 01/12/2002

Posted - 28/10/2003 : 19:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send BOC a Private Message

Originally posted by Bob

Originally posted by BOC

Kuki & Seb isporucili su nam klasicnu superherojsku tabacinu. Solidno, ali stil mi malo vuce na Boba i vidi se da je sve skupa inspirirano "Mister Mackom".

Hvala ti Bojane! Uljepsao si mi dan, definitivno!

Ali! Nemoj mi reci da nisi primjetio Kukijevo sprdanje sa svim superherojskim strip-klisejima? Ja sam se cerio k'o blesav. A sto se crteza tice i Sebo i ja smo zaludjeni Batman Adventures crtackim stilom pa otud slicnost. Iako je zanatski Sebo miljama ispred mene. Si vidio ti koji je to zategnut tus, covjece?! Mozemo samo sanjati o tome!

B.

Jesam, primijetio sam, ali je kvaka u tome što je i sprdanje sa superherojskim klisejima isfurano. Sebo tehnicki jest bolji crtac od tebe, on dere i realno i karikaturalno, ali ti crtaš bolje komade, a Mister Macak je i scenaristicki bolji jer je Macan pisao vecinu epizoda.
Što ne znaci da je Kukijev i Sebin strip loš.

"Tek kad sam s tobom, misli su jasne.
Tek kad sam s tobom, alarm ugasne."
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 28/10/2003 : 19:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message

Originally posted by Melina

(znate li ikojeg urednika koji ima Darkovo znanje o stripovima? :)

Melina

Dragincic?

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 28/10/2003 : 19:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message

Originally posted by mcn

>Zaboravio sam da pitam, iako meni to nije vazno... posto je Q
>u "Alan Fordu"?

Mislim da je oko 2 ojra.

mcn

Trecinu jeftinije nego kod vas?!

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/10/2003 : 20:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message

>Trecinu jeftinije nego kod vas?!

K'o i pljeskavice ...

mcn

Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 28/10/2003 : 21:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
To macane. Cuo sam da je Q magazin vec u Sloveniji. Prije je Q kasnio mesec dana, a sada ne kasni i još mogu ga nabaviti u knjižari u centru.
Go to Top of Page

Slovenac
Senior Member

Slovenia
1759 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 29/10/2003 : 08:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Slovenac a Private Message

Originally posted by Aco

Originally posted by Slovenac

BLOND. Janez BLOND.

Imaš ga u knjižari Konzorcij,košta 700 SIT (3 Eura)

Bond.James Bond.

tnx

BLOND. Janez BLOND.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/10/2003 : 09:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Pa sad, tesko se odluciti da li mi je draze zbog Q-a ili zbog pljeskavica
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 29/10/2003 : 09:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Cuo sam da je Q magazin vec u Sloveniji.

Q2 joss nije, koliko ja znam. Ali bit che.

mcn

Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2428 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 29/10/2003 : 12:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
A di je Tarzan?
BOC hvali naslovnicu Q2. Ja te ljepote baš i ne vidjeh.
Sjedi ženska i vidljivo se dosaduje.OK je nacrtana,ali malo previše staticna za naslovnicu i previše tamno i jednolicno,dvodimenzionalno obojena.Plavo je ,možda,zadnja boja kojom bi obojio neku žensku (šta bi to trebalo prestavljati? Sjenu?Mrak?) Tako obojeni strip lako previdiš na kiosku.
Mislim da bi više,za naslovnu, odgovarala ona njena sa biskupom.
Malo je provokatna,ali bi više upucivala na sadržaj ovog Q-a( Bollandov strip,pa tvoj Isus park-pišac,lavricev duhovni ucitelj,pa
gearyeva church provokacija.)
Usput Gearyeva provokacija mi se je više svidjela od one grozote viktorijanske,što,u biti,i nije nešto,jer je ono bilo dno.
Fist Cosmetic je fino nacrtani i dinamicni stripic( svida mi se
njegov kostim.Na prvi pogled strip me podsjeca na Toma Stronga),
ali, iako je ovo parodija na akciono-super hero stripove,malo je preparodirano. Hm...može li te uvrijediti uvreda koju nitko ne razumije. Tema šteka.Parodija je ovdje sama sebi svrhom.
Lavric- odlicno! I hvala na uvrštanju ovoga stripa.
Narajcao sam se na ovo kada sam citao o lavricu u Kvadratu.
Usput,lavricev Ratman iz istog kvadrata (ono-varljive sjenke)mi je
jedan od najboljih stripova koje sam vidio zadnjih godina.
Bolland- na žalost,ovo mi nije ništa posebno,ali me je ,zato,macanov
strip oduševio.Svaka cast!
Macan,kako je moguce da ovakav strip stoji u ladici od 92. godine?
Što ,onda,mogu ocekivati mladi strip autori,kada ovako interesantan
strip ceka na objavljivanje preko deset godina?!
Dwa lijena psa bi bolje funkcionirali da su objavljivani po jedan kaiš po broju.
Na profesionalce sam se namrštio kada sam procitao uvod. Necija sjecanja na njegove istinite anegdote? Šit! Kome to treba?-ali
ispalo je ipak...OK. Može proci.
E,Feb ne može proci! U nijednom obliku.

A di je Tarzan?
Kiosk-tete sada ne znaju kako da nazovu ovaj Q
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 29/10/2003 : 16:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
> Usput Gearyeva provokacija mi se je više svidjela

Ah, navikavate se ... Dobro je ...

> Macan,kako je moguce da ovakav strip stoji u ladici od 92. godine?

Bio je objavljen u Stripburgeru, ali u Hrvata ga nitko nije htio.

Tenkju,

mcn

Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 29/10/2003 : 17:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message

Jesam, primijetio sam, ali je kvaka u tome što je i sprdanje sa superherojskim klisejima isfurano.

Istina, ali Kuki to radi na tako lijep nacin...

Sebo tehnicki jest bolji crtac od tebe, on dere i realno i karikaturalno, ali ti crtaš bolje komade, a Mister Macak je i scenaristicki bolji jer je Macan pisao vecinu epizoda.

I kak da ja sad ovo shvatim?! Jedino sto valja kod mene su komadi?

B.
Go to Top of Page

BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts

Member since 01/12/2002

Posted - 29/10/2003 : 20:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send BOC a Private Message

Originally posted by Bob

Jesam, primijetio sam, ali je kvaka u tome što je i sprdanje sa superherojskim klisejima isfurano.

Istina, ali Kuki to radi na tako lijep nacin...

Sebo tehnicki jest bolji crtac od tebe, on dere i realno i karikaturalno, ali ti crtaš bolje komade, a Mister Macak je i scenaristicki bolji jer je Macan pisao vecinu epizoda.

I kak da ja sad ovo shvatim?! Jedino sto valja kod mene su komadi?

B.

Bobe, ne problemiraj se, meni je kul taj tvoj cartoony stil. Ako me baš žicaš kompliment, reci cu ti da imaš jako prepoznatljiv crtež, tako da uvijek mogu sa sigurnošcu reci: "To je Bob!" Sebo to nema. Tj., imao je prije, dok je crtao Gorma. Meni je ona epizoda Gorma "Gormeticna Haraža" i danas najbolji Sebin strip. To je ludilo!

"Tek kad sam s tobom, misli su jasne.
Tek kad sam s tobom, alarm ugasne."
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 29/10/2003 : 22:03:27  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message

Originally posted by Markos

Nije tocno da ce biti samo5 brojeva. Ako stvari budu isle lose bit ce samo 5 brojeva, ali ima nade da se to popravi! Samo kad bi prodaja malo bolje isla...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Optimist

IT is a fascinating novel.
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 30/10/2003 : 00:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message

Originally posted by BOC
Ako me baš žicaš kompliment

Zicam. Znam, pateticno je, ali uvijek dobro dodje misljenje nekoga sa strane. Nekog tko je objektivniji.

reci cu ti da imaš jako prepoznatljiv crtež

Hvala.

I necu vise zicati, obecajem!

B.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29655 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/10/2003 : 10:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message

Originally posted by BOC
reci cu ti da imaš jako prepoznatljiv crtež

Kako ga onda ne prepoznajes u Q-u, u oba broja?

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000