Author |
Topic |
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17810 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/10/2003 : 10:47:27
|
quote: Originally posted by Kruger
su neke dosadne sa svojim pljuvanjem po muskom rodu i koje svoju prvu rijec pocnu s prostotama kao Melina
znaš li ti kako je mene izvrijedala melina kada smo se dopisivali mejlom
Ko je vas poznavao ni pakao mu nece biti težak!!!! |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 29/10/2003 : 11:12:59
|
zeljko nemam pojma , znam samo kako je nas neke muske zvala coporom a nismo joj nista lose rekli osim sto smo joj suprostavili svoje misljenje koje joj se nije svidjelo , no dobro to je njezino pravo da bude nepristojna jer imamo i mi jezicinu mozda vecu nego ona u takvim okolnostima
Bilja mozda sam se krivo izrazio trebao sam napisati da nemaju prosiren ukus i da je DD i AF uglasvnom sve sto citaju , to jest nemaju pojma kakvi sve jos dobri stripovi postoje , a to je vjerovatno zbog te nase strip kulture u zemlji Dapace AF od Magnusa i Bunkera je remkdjelo a kvalitet Dilana ponekad varira , no jos uvjek se dobro drzi za razliku od naprimjer Zagora koji je postao glup ( nadam se da me nece izresetati ljubitelji Zagora )
|
|
|
Bilja
Average Member
Serbia
557 Posts
Member since 16/07/2003 |
Posted - 29/10/2003 : 11:42:53
|
Ako si obozavatelj stripa, naci ces ono sto zelis. Internet je prepun, ali meni se ne reskira sa virusima. Obicno se i na domacem trzistu nadje dobrih stvari samo sto treba biti dovoljno zainteresovan. A ako ne, tu su i uvek spremni CD-ovi da priskoce kada treba. Zao mi je zato sto se to moze podvesti pod pirateriju, ali kako inace doci do nekih retkih stripova kojih ima samo u inostranstvu. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17810 Posts
Posted - 29/10/2003 : 11:56:44
|
zeljko nemam pojma , znam samo kako je nas neke muske zvala coporom a nismo joj nista lose rekli osim sto smo joj suprostavili svoje misljenje koje joj se nije svidjelo , no dobro to je njezino pravo da bude nepristojna jer imamo i mi jezicinu mozda vecu nego ona u takvim okolnostima
one naše svade su mala maca kada melina pocne dijeliti lekcije... može se procitati da ima visoko mišljenje o sebi a da smo svi ostali mnogo elektronskih nivoa ispod nje
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Member since 13/11/2001 |
Posted - 29/10/2003 : 12:53:13
|
Ne znam kakva vi iskustva imate sa Melinom ali ja o njoj mogu reci sve najbolje i niti jednog trenutka nisam stekao utisak o kome vi pricate. Dakle, o Melini mogu reci sve najlepse! |
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Posted - 29/10/2003 : 12:54:22
|
quote: Originally posted by zeljko
su neke dosadne sa svojim pljuvanjem po muskom rodu i koje svoju prvu rijec pocnu s prostotama kao Melina
Ko je vas poznavao ni pakao mu nece biti težak!!!!
Verovatno si zasluzio! |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 29/10/2003 : 13:08:40
|
I ja o Melini mogu reci sve najljepše.
I have a vision.../A vision of you my friend.../I see your name... Engraved on the gray board.../Wait.../I see something else... Ooooooh look at that.../Ain't it sweet.../Below your name it says... R.I.P.
|
|
|
Anton Mikl
Senior Member
Slovenia
1262 Posts
Member since 07/07/2003 |
Posted - 29/10/2003 : 14:03:36
|
Nikad nisam pogledao Melinin profile, do sada sam mislio, da je zapravo muško.Ni meni nije smetala.Meni nije smetao ni Turbo/Sani, pa je napaden sa svih strana.
"It is an experiment, you should survive the process, but it is not an obligation."
Hidesman, Operation |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 29/10/2003 : 15:19:22
|
U redu, shvatio sam uz odredjene napore. Verovatno je samo u pitanju pogresno primenjen princip indukcije s moje strane. Nisam zeleo nikog da uvredim. Pogotovu ne zenskog citaoca kojih ionako ima malo...(jao opet sam napravio istu gresku)
quote: Originally posted by Melina
Uz ignoriranje ostalih nedoraslih proljeva:
Johnhartson, samo malo razmisli. To s jedne strane ima veze s odgojem i sredinom u kojoj odrastas (sto ti diktira afinitete metodom preslikavanja okoline), a potom s trzisnom orijentacijom izdavaca koji se a) zanrovski vecinom i bave "muskim" afinitetima, pa tako odbijaju i povrsno zainteresirano zenskoliko citateljstvo i b) premalo rade na obrazovanju citatelja i promicbi stripa kao takvog - to jest, zadovoljni su jednom te istom interesnom grupom, jednom te istom (pulp) tematikom.
Naravno da ne mislim da su svi stripovi pulp, no isto tako ni ne mislim da bas svi muskarci vole stripove. :)
Melina
You know it make sense! |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 29/10/2003 : 15:40:49
|
quote: Originally posted by seinfeld
Svima . Peace out !
The owls are not what they seem.
Seinfelde, pitanje nije bilo "Je li ovo muskoljubni sajt ili..."
_______________________ "In the beginning, the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/10/2003 : 15:55:27
|
Koliko ja poznajem Melinu, a poznajem je relativno dugo i relativno dobro, jako sam nesklon povjerovati tvrdnji da je ona nekoga izvrijedjala. Osim ako ti pod tim ne mislis na njeno pismeno, kulturno i dobro sroceno iznosenje vlastitog misljenja.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 29/10/2003 : 16:07:16
|
( nadam se da me nece izresetati ljubitelji Zagora )
Branicemo te!
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..." |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 29/10/2003 : 18:08:36
|
Ostrice_Vjestice da li je to bilo pitanje ili ne je irelevantno,vazno je da bude mira na forumu & kiss smilies work every time . Evo zeljko je opet iskoristen i ispljuvan ali sada preko maila. Peace out rekoh ,dzaba se ubacujem izgleda,kako topic moze tako lagano skrenut pitam se...
The owls are not what they seem. |
|
|
Anton Mikl
Senior Member
Slovenia
1262 Posts
Posted - 29/10/2003 : 18:33:30
|
Ovaj topic je pravi peace-topic u usporedbi sa nekim rasistickima...
"It is an experiment, you should survive the process, but it is not an obligation."
Hidesman, Operation |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 29/10/2003 : 19:07:54
|
quote: Originally posted by Bilja A ko je doktorica? Jel to neki izmisljen lik? Prilicno sam nova ovde.
Doktorica je uglavnom boravila u 'svastari', ali je nema vec 2-3 mjeseca. Nestala je nekako kad si se ti pojavila :)) |
|
|
Bilja
Average Member
Serbia
557 Posts
Posted - 30/10/2003 : 07:52:31
|
quote: Originally posted by johnhartson
U redu, shvatio sam uz odredjene napore. Verovatno je samo u pitanju pogresno primenjen princip indukcije s moje strane. Nisam zeleo nikog da uvredim. Pogotovu ne zenskog citaoca kojih ionako ima malo...(jao opet sam napravio istu gresku)
quote: Originally posted by Melina
Uz ignoriranje ostalih nedoraslih proljeva:
Johnhartson, samo malo razmisli. To s jedne strane ima veze s odgojem i sredinom u kojoj odrastas (sto ti diktira afinitete metodom preslikavanja okoline), a potom s trzisnom orijentacijom izdavaca koji se a) zanrovski vecinom i bave "muskim" afinitetima, pa tako odbijaju i povrsno zainteresirano zenskoliko citateljstvo i b) premalo rade na obrazovanju citatelja i promicbi stripa kao takvog - to jest, zadovoljni su jednom te istom interesnom grupom, jednom te istom (pulp) tematikom.
Naravno da ne mislim da su svi stripovi pulp, no isto tako ni ne mislim da bas svi muskarci vole stripove. :)
Melina
Nisam se uvredila, jednostavno ti skrecem paznju. Ako ne zelis nekoga da uvredis moras da pazis kako koristis reci "neinteresantan" (narocito ako je ispred toga rec "totalno") i slicne reci. A sto se tice Melinine kvote koju navodis meni izgleda sasvim u redu. Nisam bas toliko upucena u stripove kao Melina, ali znam masu muskaraca koji ne mare za stripove, osim sto pomenu eventualno Zagora i misle da je to opsti simbol svih stripova na svetu. Neki citaju samo kaubojce. Za mene to nisu pravi strip fanovi. Nisi strip fan ako citas strip jer ti je dosadno dok cekas autobus. Tacno je i da se izdavaci vise okrecu muskarcima po tematici stripa. Tipican primer: Heavy Metal. Tu unutra se moze naci toliko golisavog zenskinja (nacrtanog ) da se s pravom moze etiketirati kao strip magazin "za muskarce". I to nije jedini primer. Meni to ne smeta, ali zaista ima slabo tematike koju bih, kao zensko, zelela da vidim predstavljenu u stripu. Da bih dosla do nekih imena koji obradjuju teme koje me zanimaju, kao npr Julie Doucet ili Roberta Gregory, moram da potegnem u inostranstvo. Medjutim, mislim da je slabo razvijeno obrazovanje citaoca, kao i slabo potenciranje strip umetnosti iz jednog sasvim drugog razloga, a to je sto je na Balkanu cesto umetnost (osim lose muzike ) potisnuta ne u drugi nego u deveti plan, a strip umetnost je inace uvek najvise potcenjivana. Kada u jednoj oblasto ljudi imaju problema sa egzistencijom, kome je do stripova? To je osnovni problem u tim krajevima. Nema se motivacije za izdavackim eksperimentima. Ko je lud da objavljuje nove talente koji nemaju IME, ili eksperimentalne projekte koji zalaze u alternativu sa tematikom koja nije siroko trazena (kao sto su SF, superheroji, razne varijacije WildWest...)?
|
|
|
Anton Mikl
Senior Member
Slovenia
1262 Posts
Posted - 30/10/2003 : 08:41:17
|
Ja sam opet mislio da je Bilja muško.Morat cu malo bolje citat i gledat profile.Excuse, Bilja
Hidesman, Operation |
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 30/10/2003 : 10:50:28
|
Marko ako je Melinino prostacenje kulturno izrazavanje onda sam ja Rimski car frustriran zenkica ima pravo na svoje misljenje ali i na postivanje tudjeg misljenja no njoj pojma postivanje tudjeg misljenja nije poznat pa joj nije shvatljivo kao se to drugi ne slazu s njezinim misljenjem no dobro
Bilja ja sam musko , ali sam pokusao objasniti ono sto zapazam oko sebe i mogu se sloziti s tom tvrdnjom da su i muski citatelja slabo prosirenog ukusao iz poznatih razloga Heavy metal je americko smece i sto ocekivati od americkog stripa glupo je njega uzeti za primjer strip kulutre amerikanci imaju ionako malo kvalitetnih stripova
Djole Boricemo se do zadnje kapi krvi i vjerovatno pobjediti |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 30/10/2003 : 11:04:43
|
>Marko ako je Melinino prostacenje kulturno izrazavanje onda sam ja >Rimski car
A ono s "ssto zzene stvarno vole" i ono o raspusstenicama i ono o trccanju po duchanima su vrhunac duha? Ili su mozzda, ipak, proljevi zbog kojih se ne treba ccuditi da zzene ne prilaze ni blizu ljudi koji ccitaju stripove. Ako ljudi koji ccitaju stripove misle da zzene samo trcckaraju po duchanima i tirkaju gdje je koji vechi kurac, onda nije ni ccudno da zzene kojima to nisu jedini interesi o ljudima koji ccitaju stripove misle da su zatucani kreteni.
Ovo nije na nicciji raccun, bez obzira ssto je polazni quote Krugerov, vech onako sumacija stanja stvari. Osobno bih dao glas za Melinu, i ne samo zato ssto je dizajnerica Q-a...
mcn
PS SSto smo ono rekli, smijem ja ovdje psovat'?
Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17810 Posts
Posted - 30/10/2003 : 11:23:45
|
quote: Originally posted by Markos
Koliko ja poznajem Melinu, a poznajem je relativno dugo i relativno dobro, jako sam nesklon povjerovati tvrdnji da je ona nekoga izvrijedjala. Osim ako ti pod tim ne mislis na njeno pismeno, kulturno i dobro sroceno iznosenje vlastitog misljenja.
žao mi je imam grozn obicaj da cim procitam mejl odmah ga obrišem ali parafrazirat cu
poslao sam joj majl:
ja volim Pješcanu planetu a ona meni napisa:
nema smisla komunicirati s tobom bla bla nabroja deset pješcanih planeta (igra, film, serija, knjiga itd)
ja vidio da je ona SF strucnjak i nastavih se snjom dopisivati i dode tema na Zvjezdane staze
tada je pocela koristiti neke izraze: debil glupan samo zato što mi se ne svidaju ZS
prepotentna umišljenja osoba
od mene dosta
|
|
Bilja
Average Member
Serbia
557 Posts
Posted - 30/10/2003 : 11:30:18
|
quote: Originally posted by Pajke
quote: Originally posted by Bilja Neki citaju samo kaubojce.
Nemoj da mi diras kaubojce!
Necu da diram kaubojce, radije citam druge stvari shala
Na zalost, ne oznajem licno niti jednog ucesnika foruma Stripovi izuzev Zlatka (osim ako se neko ne krije pod nekim tajnim pseudonimom ) pa necu da komentarisem kakav je ko. Meni se dopada ovaj forum. Ako ne pisem, onda bar citam. Meni dobro. Samo nemoj neko da kaze za moje stripove da su pocetnicki. To me jedino moze da uvredi
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Posted - 30/10/2003 : 11:30:46
|
Marko ako je Melinino prostacenje kulturno izrazavanje onda sam ja Rimski car frustriran zenkica ima pravo na svoje misljenje ali i na postivanje tudjeg misljenja no njoj pojma postivanje tudjeg misljenja nije poznat pa joj nije shvatljivo kao se to drugi ne slazu s njezinim misljenjem no dobro
Kao prvo, "ignoriranje ostalih nedoraslih proljeva" nije prostacenje. Koliko god meni maximuss bio drag zasluzio je ovakav odgovor. A i dp. Kao drugo, ti odavno imas Melinu na nisanu i koristis svaku priliku za nabacivanje blatom po njoj iz samo tebi znanih razloga tako da bilo koji tvoj komentar na njen racun ne shvacam ozbiljno. Ustvari rijetko koji tvoj komentar uopce shvacam ozbiljno, ali to je vec stara prica, necemo ponovo o tome. Kao trece, Melina je jedna od malobrojnih clanova na ovom sajtu koja je sposobna srociti suvislu, pismenu, konkretnu, konciznu i "on topic" prosto proširenu recenicu. To što to nekima znaci "frustriranost" ili "cura ima visoko misljenje o sebi" najviše govori o vama samima. I ako bas hoces, po meni je ona u svojih 380 postova rekla puno vise o stripovima nego npr. ti ili dp koji ih ima 7000. A to je vjerojatno i ono sto te smeta.
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Posted - 30/10/2003 : 11:32:46
|
quote: Originally posted by mcn PS SSto smo ono rekli, smijem ja ovdje psovat'?
Otkad su to "kurac" i "picka" psovke:-)? Psovka je vise manje ok, vrijedjanje pak ne.
|
|
Topic |
|