forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Jel' ovo muski sajt ili...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1920 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 30/10/2003 : 15:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message
nisam mislio Seinfi da necu nabrajati te koji imaju 6-7000 postova, nego te koji u postovima nisu nista pametno napisali. Ti svakako nisi medju njima.
Imas barem 20-30 dobrih :)))))

koliki sam baksuz, slomio bih prst cackajuci nos :(
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/10/2003 : 15:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Ma znam Dzimi ,to sam samo naveo da se nasalim a ne da pocnem svadu jer nas je samo cetvoro s 6-7 tisuca postova :-)).
Btw ne mojte misliti da ce te nas prestici jer mi smo 5 svijetlosnih godina ispred vas :-)))).

The owls are not what they seem.
Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 30/10/2003 : 17:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Ne znam ima li se uopce smisla baviti temom (za koju sam smatrala da je ozbiljno postavljeno pitanje a ne jedna od standardnih natezalica), no, pokusat cemo ponovo. :)

quote:
Originally posted by Bilja
zaista ima slabo tematike koju bih, kao zensko, zelela da vidim predstavljenu u stripu.

Na sto tocno mislis? Ja bas nisam sklona zagovarati neke "zenske" tematike, ali to se odnosi i na sve drugo (muzika/knjiga/film), bilo bi mi milije <utopija mode> kada bi se popularizirali sve samo dobri naslovi, bez obzira kojeg su zanra.

A i uostalom, kako kaze Darko na nekom drugom topicu - Witch je planetarno popularan, pa je ovo "musko" pitanje vise stvar proslosti. :)

I, za obozavatelje:

Zeljko - ispricavam se ako si moju agresiju shvatio tako grubo, no, sjecam se da si mi bio vrlo naporan :), a i nije tajna da se rado zakvacim sa svakim tko banalizira Star Trek. :)

Kruger - svi znamo da je zapravo zaljubljen u mene

Ostali vitezovi - "For those who love me, follow me!" :) Hvala!

Melina
Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 31/10/2003 : 09:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:
Originally posted by Melina

...a i nije tajna da se rado zakvacim sa svakim tko banalizira Star Trek. :)

Star Trek nema pojma!
Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 31/10/2003 : 09:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:
Ostali vitezovi - "For those who love me, follow me!" :) Hvala!

Nemoj preterivati.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/10/2003 : 09:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Moja devojcica obozava svaki strip koji je nateram da cita.

Ergo, zenskih ljubitelja stripova ima, cak iako citaju pod prisilom.

Salu i Witch na stranu, Gaiman se uvek hvalisao da Sandmana cita barem podjednaki broj devojaka, koliki i muskaraca. A devojke za koje znam da citaju stripove uglavnom padaju na Corta, Dylana i te harizmaticnije muske likove...

Go to Top of Page

Bilja
Average Member

Serbia
557 Posts

Member since 16/07/2003

Posted - 31/10/2003 : 09:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bilja's Homepage  Send Bilja a Private Message
quote:
quote:
zaista ima slabo tematike koju bih, kao zensko, zelela da vidim predstavljenu u stripu.

Na sto tocno mislis? Ja bas nisam sklona zagovarati neke "zenske" tematike, ali to se odnosi i na sve drugo (muzika/knjiga/film), bilo bi mi milije <utopija mode> kada bi se popularizirali sve samo dobri naslovi, bez obzira kojeg su zanra.

Lose sam se izrazila. Mozda je to vise stvar licnog gledista. Mislim da zaista ne postoji prava podela na 'muske' i 'zenske' teme i zanrove. To je kao kad bismo zaista verovali da se zene ponasaju kao u onim groznim reklamama za sminku i deterdzente. Uopste, svaka globalizacija je nezahvalna stvar.
Uvek sam imala problem da se izrazim ali trudim se
Da nam je potrebno vise kvaliteta a manje komercijale, potrebno je. Da se vise ide na kvanititet nego kvalitet (sto vise prodati), ide se. Da se vise vodi racuna da se citaoci privuku isforsiranim provokacijama, bizarnoscu, pristrasnim politickim porukama , besmislenim splaterima bez poruke, kao i neobradjenim kvazi SF, nego kvalitetom, da tako je.
Tu se ne moze mnogo sta promeniti za kratko vreme.
Sto se tice zenskih autora...
U svakom slucaju postoji neka razlika ponekad kad je autor stripa ili romana zensko. Ni tu se ne sme globalizovati.
Postoje albumi ciji autori jesu zene i koje imaju veoma zanimljiv i atraktivan pogled na svet i to iz ugla zene. Takva je npr Julie Doucet i moram priznati da bih se rado dokopala bar jednog njenog albuma, ali u ovim krajevima retko ko je uopste cuo za nju. Roberta Gregory je jos jedna velika dama sveta stripa potpuno nepoznata u ovim krajevima gde se ide na "sigurne" autore (oni koji ce se sigurno obilato prodavati). Ko je bacio pogled na sajt Fantagraphics-a ili nbmpub naci ce jos kvalitetnih zenskih autora sa svojim autenticnim i impresivnim pogledom na svet. Sve do jedne, ovde nikad nisu objavljivane niti je iko cuo za njih?
Zasto?
Go to Top of Page

Vlaad
New Member

USA
217 Posts

Member since 31/07/2003

Posted - 31/10/2003 : 11:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaad a Private Message
Zato sto su to underground stripovi i mogu ih priustiti samo urednici sponzorisanih off fanzina kao sto je Patagonija...
quote:
Originally posted by Djole

Moja devojcica obozava svaki strip koji je nateram da cita.

Ergo, zenskih ljubitelja stripova ima, cak iako citaju pod prisilom.

Ha ha ha, bas tako!
quote:
Salu i Witch na stranu, Gaiman se uvek hvalisao da Sandmana cita barem podjednaki broj devojaka, koliki i muskaraca. A devojke za koje znam da citaju stripove uglavnom padaju na Corta, Dylana i te harizmaticnije muske likove...

Moja devojcica voli Manaru...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/10/2003 : 11:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Iju! Da se menjamo?

"M'ENFIN!"
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 31/10/2003 : 13:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Pajke

quote:

Star Trek nema pojma!

Zasto? Sto ne valja u toj seriji
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/10/2003 : 13:20:36  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Star Trek...Sve prije i poslije Voyagera je shit :-)).
Janeway rules ,seven rules ostalo bah, nije vazno :-).

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 31/10/2003 : 13:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

quote:

Star Trek nema pojma!

Zasto? Sto ne valja u toj seriji

Zar nije primecen moj sarkazam?! Kako ja mogu biti kompetentan da hvalim ili napadam ST kada ga nisam ni pratio, bilo da su filmovi ili serije u pitanju?! Valjda je to bilo jasno iz jednog od predjasnjih postova? Dakle sala, opusteno.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 31/10/2003 : 14:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Star Trek...Sve prije i poslije Voyagera je shit :-)).
Janeway rules ,seven rules ostalo bah, nije vazno :-).

Meni je Next Generation najbolji. Sad kad sam odgledao sve te epizode i kad to usporedim s Voyagerom (ovom zadnjom sezonom koja je nedavno krenula), ipak prednost dajem Picardu i ekipi (neponovljivi likovi).
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 31/10/2003 : 14:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Zar nije primecen moj sarkazam?! Kako ja mogu biti kompetentan da hvalim ili napadam ST kada ga nisam ni pratio, bilo da su filmovi ili serije u pitanju?! Valjda je to bilo jasno iz jednog od predjasnjih postova? Dakle sala, opusteno.

Ma primjecen je. Ja sam kriv sto nisam stavio neki odgovarajuci smajli, pa da ne bude shvaceno preozbiljno
Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 31/10/2003 : 14:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 31/10/2003 : 15:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
Verujem ti jer smo isti. Sve sto treba su pare i dobra volja starijih da svojim mladjim naslednicima prenesu bar postovanje prema stripu ako ne ljubav. Ili to ili ce i dalje najcitanije novine biti Svet i Mobiklik.
quote:

Ostaje zakljucak da zenskih ljubitelja stripa ima, samo nam treba vise para da nabavljamo stripove, i neko ko ce ono sto nacrtamo i da objavi.
Tesko.

Nobody expects the spannish inquisition!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 31/10/2003 : 17:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
> Sve do jedne, ovde nikad nisu objavljivane niti je iko cuo za njih?

Ovaj, Julie Doucet je nessto objavljena u Stripburgeru i nessto u, mozda, Patagoniji (?). A inacce i ona i Roberta dijele sudbinu svojih musskih suvremenih underground kolega - i dalje bivaju pokopane od Zagora...:)

mcn

PS Padne li mi u ruke neki album JD ili RG, Biljo, tvoji su. Osobno mi nisu nessto drage ...

Mali duchan mojih stripova je na Burzi pod MCNov ORMAR - hvala ...

Edited by - mcn on 31/10/2003 18:00:44
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2003 : 18:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
ddvv
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 04/11/2003 : 18:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Ddw? Nisam dobro cuo, Krugeru, nego on topic, kad se jednom mojoj poznanici pokvario kompjuter posjecenost sajta od ženske publike opala je za tacno 17-20%.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2003 : 19:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
mozda ovaj topic nije vise toliko zanimljiv ali ja cu ipak odgovoriti

Marko
nemam namjeru nikog pljuvati ,niti imam nekog na zubu

1)vidim da si me prozvao u vezi postova i jos dodatno usporedio s Melinom
logikom iz jednog kuta gledista mozemo zakljuciti
Melina je svoje postove vezano uz stripove pisala samo u vezi onog sto je zanima , pa posto postoji dobar dio ljudi na forumu koje nezanima to sto nju zanima ispada da onda njima nije pomogla svojim pisanjem , pa tako ni ovom sajtu
ja sam opet pisao o temama vezano uz strip i o onima koje me zanimaju i onima koje me nezanimaju ( naravno nisam jedini i drago mi je da neki na ovom forumu reagiraju i kazu "cuj ne zanim me taj junak , ali ipak cu vam pomoci ako ikako mogu " )
plus to sto se Melinina i moja nekakva znanja o stripu nisu susrela
dakle koncetrirali smo svoje znanje o stripovima u razlicitima tematikama pa nas je tesko uopce usporedjivati
2) ja bih prije rekao da ti imas nesto protiv mene jer je ovo drugi put da me prozivas u vezi zasluga i usporedjujes s nekim
logikom iz jednog kuta gledista mozemo zakljuciti
ljudi na forumu kazu da sam poznavaoc stripa = ti kazes da nisam dovoljno = imas nesto protiv mene
3)broj postova
vidim da imas inesto protiv - dp - a , a smatram da znam jedan od razloga
ako se nevaram - dp - i ja smo jedini ostaci drugacijeg stripovskog duha koji potjece sa zagorovog sajta , a izgleda da to tebi jako podsvjesno smeta
4)Maksimus stavio ili nestavio smajlic je uvjek zezant i izvrsno se sluzi humorom pa je on jednostavno osvjezenje na ovom ponekad preozbiljnom sajtu
dakle glupo ga je prozivati kad znamo sto ce njegov tekst izazvati

Melina
zao mi je sto te moram razocarati jer moj domet su dvadesetogodisnjakinje , a doktor mi je prepisao dvije sesnaestogodisnajkinje da bih izljecio pretrpljenu bol i uvrede jedne feministice
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2003 : 19:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
za onaj tekst kod Meline bi trebao staviti smailice
no nisam uspio
da budem iskren uopce nekuzim kako ih staviti ( malo sam glup sto se tice internetkompjuterske tehnike )

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 04/11/2003 : 19:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
ja evo imamo novog zenskog clana nick je ja.

it's time for more...experiments,you should survive...this process
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 04/11/2003 : 20:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Vidi tebe Krugeru, ja sam samo pomenuo Betty Page kojoj se pokvario kompjuter a ti o Melini. Nisam znao da se toliko mjeri pomaganje i odmaganje sajtu.
2.) Naprotiv.
3.) nisam primjetio da imam nešto protiv vas (valjda je podsvjesno, naletjeli ste u vreme kad floodujem topike ajd bicu diskretniji necu vas toliko prozivati).
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/11/2003 : 20:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
ako si i ti Marko onda nisam mislio na tebe
mislio sam na Markosa
a i nemam ja tako puno topica
bolje da kritiziras seinfilda Globinja i ostale 7000topicase ( zaboravih ko je ono jos s 7000 topica )
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 04/11/2003 : 21:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Jedini sa 7000 još je Marko.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000